Rosszul emlékszel, Franciaországból származik. A XIX. század végi - XX. század eleji Franciaországban élő, alkotó festők, művészek fogyasztották előszeretettel. Van Gogh, Picasso, Wilde, lehetne még sorolni. Azért volt ez a nagy imádat, mert egyrészt mint a művészek nagy része, ők sem a jómódjukról voltak híresek, és ez egy olcsó ital volt, másrészt az eredeti alapanyag, a fehér üröm előszeretettel váltott ki hallucinációkat, víziókat, amiket aztán a műveikben többnyire fel tudtak használni. A Zöld Tündér elnevezés is valamelyiküktől ered, asszem mintegy utalva arra, hogy mondhatni a múzsájuk volt az ital.
Ja, és nem ekkora alkesz vagyok, nevetni fogtok, de ezeket egy Henri de Toulouse-Lautrec életéről szóló könyvből tudom.
Idézet: Zoltanszon - 2009.01.20. 09:41:25 Nemegyszer megtörtént, hogy egy húszas "csomag" első és utolsó kérdése értékelés előtt volt, szinte betűre megegyeztek. Vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés"?
Egyébként attól, hogy paranoiás vagy, még nem biztos, hogy nem akarnak elkapni...
Nem feltétlenül erről van szó, sokan nem tudják, hogy minden világon közös a kvíz adatbázis, és olyan marha kreatívok, hogy mindkét karakternél felteszik egymás után ugyanazt. Találkoztam már nem egyszer ilyennel, olyan is volt, mikor valaki a két világon egy-egy film főszereplőjére kérdezett rá, és pontosan ugyanazok voltak a válaszok, ugyanazokat a helyesírási hibákat követte el.
Sőt, a legdurvább az volt, mikor Hatsénak jeleztem egy duplikáció gyanúmat, és kiderült, hogy a marhája multizott v1-en, és valami 5 karakterével tette fel ugyanazt a kérdést.