Idézet: Dell - 2008.12.28. 14:27:29 Az internet a gyors pergo, de sulytlan kommunikacio hazaja, ahol a magyar nyelv ekezetmentes hasznalata teljesen elfogadott.
Gyorsaság: engem az lassít, ha ékezetek nélkül próbálok írni. Ez megszokás kérdése - Te rosszul szoktad meg.
Ugy igaz. De amikor gepelni tanultam meg nem letezett ekezetes billentyuzet. Plusz mivel informatikus vgyok a mayar billentyuzet a munkaban is rettentoen lassit, ezert tobbnyire ma is angol kiosztasukat hasznalok. Persze ha kell tudok azon is ekezetesen irni. De nem kell.
Súlytalan: valóban, azzá teszed - de ez kissé paradox, ha közben azt szeretnéd, hogy a véleményednek súlyt adjak.
Nem, tevedsz. Hiaba fogalmazod te meg a forum hozzaszolasodat gyonyoru irodalmi stilusban es hibatlan helyesirassal, az ugyanugy sulytalan, mert 2 nap mulva az orok feledes homalyaba vesz. Nem fogjak felutni unokaink a VU forumot, hogy na olvassunk Dell papa bolcsessegeibol. Eppen hogy csak maradandobb amit a neten irsz (kiveve talan egy blogot), mint amit kimondasz egy hetkoznapi beszelgetesben.
Tudod mi a minőség? Elvárási szintnek történő megfelelés. Amennyiben csökkentjük az elvárási szintet, valóban megfelelő lehet az ékezetmentes kommunikáció - de legyünk tudatában annak, hogy az egy alacsonyabb nívót képvisel.
Ugy igaz. Csakhogy, nem tudom miota netezel, en 15 eve, akkoriban nem volt ekezetes kommunikacio (illetve ami volt, arra fujt mindenki, mert platformfuggoen jellemzoen olvashatatlanna valt), tehat az ekezetmentesseg szamomra nem a szinvonal csokkentese, hanem megtartasa. Es valoban egy alacsonyabb szinvonalat kepvisel, bar nem alparit vagy igenytelent csak masmilyet. Mint ahogy eloszoban baratok kozott megengedheto, de megis alacsonyabb rendu az a stilus, hogy "na told oda a valagdat a csocsoasztalhoz, hogy feltorolhessem veled a padlot", helyett, hogy "kerlek faradj oda csocsoasztalhoz, hogy elkezdhessuk a jatekot". Amit ide írok, nem az nem munka, nem hivatalos szoveg, nem publikacio nem fajsulyos tartalom. Ez a forum es altalaban a netes kommunikacio nem kivanja meg az emelkedett szinvonalat. Azokon a teruleteken, ahol igenyes, maradandot kell alkotni, vagy legalabb olyat, ami annaknez ki en is hasznalok ekezetet.
Ugyanakkor attol, hogy ekezettel irok, vagy ekezet nelkul, nem befolyasolja, hogy helyesirast igyekszem szem elott tartani. Ugy erzem, bar bizonyosan ez a hozzaszolasom is tele van elutesekkel, es nem is foghatom ezt teljesen a low-end laptopok ultragagyi billentyuzetere, hogy azert ezen a teren en eleg jol allok.
Ugyanakkor elfogadott: én nem fogadom el. Legfeljebb kisebbségben maradok - bár a legtöbb fórumozó itt igényességről tesz bizonyságot, szóval még nem aggódom.
Megteheted, mint ahogy en is a velemenyeddel.
Magyar helyesírás egy létezik és annak a Te stílusod nem tesz eleget.
Na latod ebben nem ertunk egyet.
Az ekezetek tudatos hianya semmikepp sem tekintheto helyesirasi hibanak.
Ok, akko sztem ezse hibás mgfgalmazásmertporogvesporoltam az szókozokelmegbetukel.
Azt kell mondanom, hogy csusztatsz, mert eddigi hozzaszolasaid bizonyitjak, hogy rendelkezel olyan szintu eleslatassal, hogy a ketto kozotti eles hatarvonalat felismered.
Tudatosan helytelenül írni nem helyesírás!
Meg ebben sem ertek egyet. Peldaul, ha valaki stiluselemkent hasznal olyan szavakat, mint teccik, laccik vagy buxa, akkor az nem tekintheto helyesirasi hibanak.
Nem Rád, hanem Érted haragszom.
Köszi, érzem is a jószándékot mögötte, de kérlek próbáld te is érveimet megrágni, hátha van közte emészthető.