Re: Zarknod ébredése
2587. hozzászólás - 2009.09.11. 11:30:42
Ez a nyereség/veszteség számítás annyira önkényes. Én ugyan nem statisztikázom a tevékenységemet (amit művelek, el is sírnám magam utólag), de azért amikor nagyjából majd megpróbálom összeszedni a hasznokat, akkor
— először is a leölt manókra költött LE-t semmiképpen sem egy fix vagy egy átlag LE-vel számolnám, mert az baromira torzít. Nem tudom, ki hogy van vele, de én úgy szoktam, hogy összeszedek X LE-t (X=sok), majd egymás után többször bemegyek, ami azt eredményezi, hogy végül több manót ölök, mint amennyit az induló LE feltételezett volna. Ha nagyon zagyva lennék: mondjuk 1 manó 3000 LE, van nálam 30k, amiből elvileg 10 bemenetel jönne ki. A szerzett LE-vel viszont ez akár 13-14 is lehetett. Sőt, néha (nagyon néha) többet szedtem ki egy manóból, mint amennyibe a bemenetel került. Kéretik hozzákalkulálni.
— a magam részéről a manókan fixen verem (a V2-n a 400-ból 3 volt, amikor malőr történt), szóval nyugodtan hozzáképzelhetem a vámpírtőr által gyűjtött LE-t is. 200-as erő, kritikus ütés turbózva, az manónként újabb 400-500 LE, ami azt a 13-14 bemenetelt 14-15-re növeli (kivéve ugye az uccsó fázis).
— a felhasznált CSP-t sem olyan gavallér módon számolom, mint ahogy azt tehetném. Az egy vadászatra kapott LE bizony nagyon sok esetben nem éri el a 900-1000 LE-t, és 66. szintről beszélünk. Ezt ugyan felhasználáskor (specializáció/transzplantáció + tudatturbó+ epikus cucc) sokkal meg lehet növelni, de az átlagon felüli érték használatával szándékosan kihozott 'veszteség' úgyis csak a lelkiállapotomat rontaná.
— ha V2-n sikerül a topban maradnom a végéig, a -5 (nekem már csak -4%) fertőzés újabb 80k LE.
— a (mondjuk) +5 szerencse +100k
— a relikviák hosszú távon mindenkinek pozitívba fordítják a mérleget, csak az a kérdés, kinek, mennyi idő alatt. Nekem az első is biztosan hasznos, bár kevesen vannak felettem, azok viszont rendszeresen elpáholnak. Sok LE-t nem visznek, ezért ez a cucc nekem naponta kb. 50 LE-t jelenthet. A mágiaelnyelő érdekesebb kérdés. A segítségével több csatát nyerek, kevesebbet vesztek, ami TP és LE is, de kalkulálhatatlan mennyiségű. V2-n a Ribizlivel van mananyelőm is, így ez a hatás duplázódik (már igen), azaz jelenleg a cucc +198 varielnyelést ad. A harmadik tárgy (ami még nincs meg) látszólag csak kényelmi funkciót tölt be, de valójában sok kis apró nyereség. Például több kristályost tudsz leverni, mielőtt eltűnnének egy időre, stb.
— amíg ez be nem lett korlátozva, és térkapus ellenfeleknek számítottak, addig küldizni is lehetett velük. Sokszor. Tudom, hogy ez csak a top karaktereknek volt nyitott lehetőség, de állítólag ők is vesztenek rajta végül. Akkor most ez is kompenzál.
— a szolgák szintlépése (+győzelem, - veszteség) sajtoláskor adható hozzá az egyenleghez.
— a száguldó szintlépéssel hamarabb szerezhettem meg jó kis felszereléseket, amik a nem-manózó riválisaimhoz képest előnyt jelentettek számomra, ami szintén nem számítható
— a piákat nem ildomos hozzávenni, mivel azokat nem volt kötelező használni. A türelmetlenség okozta veszteségek nem növelik és nem csökkentik a jutalom értékét.
— további számos mérséklő tényező, amiket ildomos lenne legalább gondolatban bekalkulálni.
V1: Leanthil
V2: Platina Ribizli
Pontszám: 6.12