Elnézést, egy darabig nem voltam gépközelben, de igyekeztem behozni a mulasztást, és végigolvastam az 53 oldalnyi hozzászólást. Örömmel látom, hogy a nagy többségnek tetszik a fejlesztés, a többieknél a fő problémát a bizonytalansági faktor okozza.
A bevezetőben már leirtam, hogy nem irjuk le előre, mi lesz a jutalom - az gyakorlatilag tönkretenné az egészet. Viszont a jutalmazás módjáról adok egy kis plusz infót, azt hiszem, ez sok embert meg fog nyugtatni.
- MINDENKI aki részt vesz az eseményben, jutalmazva lesz, erőfeszítéseinek arányában. Az, hogy ez "megérte" vagy "nem érte meg", legyen utána az optimalizátorok vitája, a lényeg, hogy ez az esemény nem a szivatásról szól, a célja a szórakoztatás és egy kis plusz szín a játékba. Bevallom nemcsak a rendszer kidolgozásába fektettünk jelentős energiát, hanem a fotózásba és a figurák átrajzolásába is, de talán a képek kis mérete miatt ez nem tett túl nagy benyomást, lehet ezért nem volt ezzel kapcsolatban szinte semmiféle komment
- Ezenfelül, a győztes horda, és a 2x top10 is jutalmazva lesz - de a "versenynek" ez a része inkább a dicsőségről szól, mint a mérhetetlen tápokról.
Az esemény "kötelező" voltáról (naponta 1 manót ugye célszerű megölni). Ha már dolgoztunk vele, szeretnénk, ha legalábbis kipróbálnátok, a napi 1 alkalom tényleg csak "belekóstolásra" jó, nem pedig igazi részvételre.
Talán már elárulhatok annyit is (Birka ezt elég jól megtippelte), hogy az esemény több lépcsős, és a teljes eseményre terveztük a 6 hetet (ami csak 1 becslés).
A horda szorzó nem jelent senkinek előnyt vagy hátrányt. A jutalmazásnál az általad elköltött LE fog számítani, nem pedig a leosztott. A leosztott LE egyetlen dolog miatt lényeges, a hordák közti verseny eldöntésére - ehhez pedig ez az egyetlen korrekt út, hiszen a hordák eloszlása nem egyenletes. Akinek elkerülte a figyelmét az ezzel kapcsolatos post, azoknak még egyszer: az arány számitásakor csakis az aktiv karakterek számát vettük figyelembe.
Az alacsonyabb szintű karakterek esélyegyenlőségéről: amennyire lehetett, próbáltuk az eseményt kiegyensúlyozni, de az alacsony szintüek csak akkor lehetnének tökéletesen azonos súlycsoportban, ha az esemény kizárólag teljesen szintüggetlen adatokkal dolgozna (pl. neved, nemed stb). De ahogy irtam, az elsődleges jutalom a saját magadhoz viszonyitott teljesitménytől függ, és a hordádért folytatott versenyben ugyanúgy részt tudsz venni: legfeljebb nem egy 4. szintű karakter nyeri a legtöbb leölt manó versenyét.