Figyelem! A következő sorok hangulatkeltésre alkalmasak lehetnek. Gyenge idegzetűek ne olvassák el. Köszönöm.
________________________________________________________________________________ ___________
Régebben szerepjátszottam, - mint gondolom itt sokan mások is - s volt egy kedvenc mesélőnk. Rohadt nagy random volt mindig h mi történik s hogyan, s igazán soha nem lehetett kiszámolni azt h mi lesz a végeredmény. Akárcsak az életben. Imádtuk. A legjobbaknak több esélye volt a sikerre, de elég volt egy apró hiba, s annyi. Akárcsak az életben. Neki volt egy kevésbé kedves szokása még a panaszkezelés terén az h ha ostoba módon, avagy kesés infó birtokában nyirvogtál neki, akkor büntetett. Egymás közt lehetett anyázni, s szídni a mesélőt (még a jelenlétében is), de ha hozzá fordultál feleslegesen ienekkel, akkor nem volt jó vége. Megtanultuk pikk-pakk.
Rátok is rátok férne.
A döntés a tiétek volt, s most is az. Az a pénz, amit becsengecc nem azért van, mert a feneketek fényesre nyalása a cél.
Nem ti vagytok a játékmesterek.
Ugyan mondja már meg nekem valaki, h melyik az a történet, eposz, mítosz vagy bármilyen elbeszélő költemény, írás, amelyben a szereplők előre tudtak mindent, s aképpen cselekedtek, ahogy épp a legtöbbet tudták kihozni az ismeretekből? Ez egy szerepjáték forma "valami". Ha nem tudod elfogadni, nyirvogj, de szarul néz ki mocsokmód. Nincs infó? Találgass, beszélgess, hőbörögj, csapkodd a fejed a falba, röhögd szembe a melletted állót vagy ami most talán a legjobb: igyál egy kellemesre hűtött sört/limonádét. Csak egy a lényeg, gondolkozz úgy, mint aki egy játékot játszik, s nem pedig egy sírós kis kurvaként kattog az Excel táblájának bugyraiban, könnyesre áztatva billentyűzetét az optimalizáció pislákoló fényében. És tedd amit jónak látsz. Fantáziátlan? Lehet. A nagy események utókorra maradt történeteiben is elhalványodik lassan a beteljesülés felé vezető út, illetve annak minden nehézsége.
Ha emiatt törölni akarsz, akkor neked nem is volt itt a helyed, már korábban meg kellett volna tenned. Bajnoki esélyeid elszállnak? Ugyan, te is nagyon jól tudod, mi az a "bajnoki". Itt az idő: törölj. Kétszer! Mutasd meg nekik!
Beleöltél ezen eseménybe többszázezret?
Légy büszke magadra karakterszinten, mert jobb vagy, több vagy, mint a töketlen, semmittevők lusta bandája, akik várják, h az a bizonyos közhelyes sültgalamb (lehetőleg megrágva) beépüljön a szervezetébe. Lehet, hogy nem jön be, de te megcsináltad, s mégha gyengén is szállsz ki,
a világ aktív résztvevője vagy.
Csak a napi manaregen miatt teszed a manógyilokot reggelente?
Légy büszke magadra, h az a sok hataloméhes barom tologatja befele a LE milliókat, pedig te tudod, h igazából semmi értelme sincs. S örvendj, h ha nem jön be nekik, mert akkor fel tudtál kicsit zárkózni. Meg ugye a káröröm. :/ Ha viszont bejön nekik, akkor szavad ne legyen! Légy a világ résztvevője.
S még valami. Baromira nem tudom mi sül ki belőle, de nem vagyok optimista. Ebben sem hiszek, mint ahogy a fertőzésben sem. Miért? Mert így döntöttem. Ez az egész egy kitaláció, bizonyos körök érdekét szolgálja, h pazarolj. Hülyeség? Lehet, viszont gondolatmenetem illeszkedik a világba, bár összeesküvés-elméletgyártásban nem vagyok jó.
Ronon, D.E., Mort, Tseby, Vassfanni és a többek: bármi lesz ennek a vége, ti maradtok a hősei ennek a világnak, s nem a szájtépő optimalizátorok.
Jah és még valami. Tudom, tisztában vagyok vele, h ezzel az eseménnyel mi a gond. Megértem a felháborodásokat is, nekem is van véleményem (nem túl jó
), csupán egy újabb szemszöget szerettem volna behozni a beszélgetésbe. Legfeljebb lepontozok