A céh2? Gazdaság és politika a középkori Európában (én Dél Németországból, Heidelbergből indultam). Választasz egy foglalkozást (kovácsmestertől a református lelkészen át az útonállóig), vállalkozást indítasz, gazdagodni kell, házasodni, politikai tisztségeket szerezni, dinasztiát alapítani és naggyá tenni évszázadokon keresztül. Közben persze a gép is játszik ellened más dinasztiákkal, őket kell lenyomni (én 12-t hívtam ki, már csak 5 van
). Sok lehetőséged van, én erre vagyok a legbüszkébb a mai napig:
Karakterem (egyszerre 3 családtagot lehet csak irányítani): református püspök, két gyerkőc, az egyik lelkész a másik banditalány. Megpályáztam a lelkésszel egy alacsony politikai tisztséget, az egyetlen ellenjelöltet lelövettem a banditalánnyal, de előtte átküldtem a csajt katolikusnak. A püspökkel elsírtam a katedrálisban, hogy a katolikusok megrontották szegényt. A csajt lecsukták ugyan, de szereztem egy csomó hívőt a reformátusoknak (sok perselypénz!
), a lelkész megkapta a politikai tisztséget én meg kihasználtam, hogy a köv misére így rengetegen jöttek és megrágalmaztam a prédikációban családom ellenségét a főpolgármestert akit a köv tanácsülésen le is tettek a posztjáról és az én püspököm nyerte el a posztot...