folyt. a Nem fogadták el a kérdésemet... topikról
Idézet: Nari77 - 2009.04.16. 12:55:49 Sosem értem miért kell annyira ragaszkondi a múlthoz, ez egy új kor. Ilyenek az emberek, az új dolgok érdeklik őket. Én lepődnék meg a leghamarabb, ha a mai ifjúság az irodalmat jobban szeretné az animéknél és a bulvárnál. Ezért nem kell utálni, vagy szégyellni magunkat, ilyenné alakult a világ. Most lehetne azt mondani, hogy mivel lesz okosabb az aki animéket néz, de mivel lesz okosabb az, ha valaki régi verseket olvas? Ez ne fájjon senkinek, ez már egy új kor, új világ, el kell fogadni! Sosem értettem mivel leszek kevesebb, ha 5-6 magyar irodalmi könyvvel kevesebbet olvasok el, mint a "hazafiak"...
Tudod, én megértem, hogy mostmár a Naruto a kedvenc, és nem a Magyar népmesék. Nem is ezzel van a bajom. A gond ott van, amikor a mellverő magyar-magyarok, Akik még Párizst is visszacsatolnák, nem tudják elmondani, ki írta a Himnuszt. Amikor ciki, ha tudsz egy József Attila verset. Amikor a húsvéti öntözővers úgy hangzik, hogy
Kell a francnak piros tojás
Ide a pénzt, gyerünk, nyomás
Nem vagy kevesebb, mint a fent említett "hazafiak", ha 5-6 könyvvel kevesebbet olvasol el (bát több se nagyon). Mondom mindezt azért, mert nem tudok Jókait olvasni. De azt tudom, hogy hol született (és nem csak azért, mert a szülőháza szemben volt az iskolával). Tudod, a "hazafiak" számomra azt a kategóriát képviselik, akik ugy vannak Magyarorszéggal, mint az egyszeri srác a szerelemmel:
Imádlak, Kedvesem, teljes szívemből szeretlek. Lehoznám a csillagokat érted, hegyeket mozgatnék. Ha kell, kalózokkal küzdök és krokodilokkal úszom, csakhogy Veled lehessek. Nem tudok nélküled eltölteni egy percet sem.
A te Lovagod
U.i.: Ha szombaton nem esik, meglátogatlak.
Azt hiszem, értető.