Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Adórendszer és adóreform
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
21. hozzászólás - 2009.03.04. 10:16:48
Nem is az ÁFA növelésével van gond, hanem amikor egyenlőséget vonnak az azonos mértékű ÁFA emelés és SZJA csökkentés között.
Üdv:
Gabi
Pontszám: 5.33
népszerűYasminaNő
Végzetúr mester
387 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
22. hozzászólás - 2009.04.22. 18:55:23 (Válasz Jeriko #20 hozzászólására.)
Igen kényes területre tévedtünk, de ha már itt vagyunk akkor én is elmondom, hogy mi is a véleményem.

Jeriko:
Nem értek egyet veled az ingatlanadó ügyébe. Egy társadalomnál nem mindig a gazdagabb szférából kell kiindulni, hanem az átlag embereket kell nézni!
Nagy nehezen veszel egy ingatlant (telket) és azt megadóztatják, aztán adózott termékből építesz rá egy házat és ha kész akkor fizeted a luxusadót, ingatlanadót, garázsadót, műhelyadót, kéményadót.... ez nem nevetséges? Az egész élet egy küzdelem, de ha véletlen örökölsz valamit akkor azt is megadóztatják, aztán el szeretnéd adni mert szeretnél egy kis pénzt, hogy törleszd a hiteleid azt is megadóztatják és ez már 20-25% adóköteles! Na ez nagy szemétség, mert az amit örököltél az után az elhunyt családtatod fizette ki az előbb felsorolt adókat!
Ezt mind tapasztaltam, és ilyenkor az ember jó hogy elkezd trükközni, mert az hogy ebben az országban mindenkit hülyének néznek az már nonszensz:(

Had idézem a néhai Hofi Gézát: "mindig a fejtől büdösödik a láb, a lábfejtől"

Miklós hozzászólásával egyetértek és a parlament létszámát kellene drasztikusan csökkenteni, minek nekünk enni képviselő, fejlettebb országokban is sokkal kevesebb van és ők legalább eredményesek. A fizetésük is nevetségesen magas főleg, hogy meg sem dolgoznak érte! Miért jár nekik egy sor extra adómentes juttatás? Egy jól menő cégnél is ki kell érdemelni minden plussz juttatást, hát a parlamentben is legyen, de csak akkor, ha az a képviselő vagy miniszter letett valamit az asztalra! Az, hogy elbohóckodnak és az eddig is megsarcolt középrétegről akarnak lehúzni még egy bőrt az már sok.

Akkor egy kis nosztalgia, és lehet nem a legjobb a példa, de kicsit tükrözni fogja a mai megélhetési lehetőségeket.
Én szerencsés ember vagyok, mert 76 éves a nagypapám és még mindig jó egészségen örvend és remélem ez még sokáig így is marad.
Szóval a papám nagy politikus, de most nem az Ő politikai nézete a fontos, hanem az Ő megélhetés változása a 76 év alatt.
A régi rendszerbe, amit mindenki szidott Ő egy Lóval kezdte el az önálló életét, semmi más vagyona nem volt. Egy erdészházban aludt a nagymamámmal....
Kétkezi munkával elkezdett földet művelni és rövidesen vett egy tanyát, majd elkezdett állatokat tenyészteni és növelni a gazdaságát és ebben senki sem segített neki!
10 év kemény munka után eljutott odáig, hogy saját földje volt ahol megtermelte az állatainak a terményt és ezzel teljesen önellátó lett.
Forradalom meg minden, ezt is átvészelte...
A 80-as évekre eljutott odáig, hogy felépített egy két generációs házat és volt egy nagy gazdasága. Segítette a gyerekeit, az én szüleim házát is Ő építette fel.
A gazdaságát egyre növelte és természetesen minden adót rendszeresen fizetett. A 90-es évektől egyre nehezebb lett a helyzete, mert mindenféle új adók jöttek és a gazdákat sem úgy támogatták, mint ahogy azt a sajtó beharangozta.
Mára 76 éves, nyugdíjas és 40000ft a nyugdíja:( A mai napig dolgozik és műveli a megmaradt földjét, hogy megéljen, mert az új rendszerben már teljesen ellehetetlenedet a helyete:(
A gazdaságot kénytelen volt teljesen leépíteni és csak annyit tart fent, ami épp elég a családnak.

Mi is a valós tanmese lényege?
Az, hogy aki régen dolgozott az jutott is valamire, de ma, ha bele gebedsz is nagyon nehéz kiugrani annyi a teher az embereken:(
Az aki ma becsületes az semmire nem jut az életbe:(
Az hogy birkák vagyunk és még a mai napig is hiszünk a csalóknak akik eladják nekünk a az édes mázba burkolt sz@rt:(

A baj az, hogy mi mindig lemásolunk valamit, de soha sem azt ami működik, vagy ha véletlen még meg is találjuk a jó alternatívát akkor azt jó magyar módra honosítjuk:)
Igen változásokra van szükség, de nem hiszem, hogy ilyen irányba kellene mennünk, ha ellehetetlenítjük a középszféra és kisvállalkozások működését abból semmi jó nem fog származni.
Sajna ez a hajó már süllyed, de még nem merült el. Ilyenkor kell megfontoltan latolgatni, hogy most mit is tegyünk? Nem kell fejjel rohanni a falnak!

Növeljük az ÁFÁ-t igen, még ezzel egyet is értek, mert ez az adó az amit mindenkinek be kell fizetni és senki még a fekete munkaerős sem tudja kikerülni!
Ennek csak az az előfeltétele, hogy drasztikusan és itt a drasztikuson van a hangsúly csökkentsük az SZJA-t! Ne 1.7 millióról toljuk az adósávot 1.9 millióra, hanem toljuk ki 3-5 millió közé az alsó adósávot! A minimálbért növeljék 90000Ft körülire, ami még mindig nevetségesen alacsony, de kezdetnem nem lenne rossz!
Csatlakozva az előttem szólóhoz, az lenne a lényeg, hogy senkinek ne érje meg trükközni és mindenkinek érdeke legyen adót fizetni.
Sajnos ma nem ez a célja a kormánynak:(

Na röviden ennyi....
Pontszám: 5.38
fórumozóAwenhaiNő
Végzetúr mester
1131 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
23. hozzászólás - 2009.04.22. 20:41:25
Szervusztok!

Most, nem túl rég derült ki, hogy egy spekulációban benne volt Soros György egy cége. Nyert százmillió körül, a büntetése ötszázmillió volt a cégnek. Ezt kellene továbbfejleszteni, hogy az adócsalás esetén ilyen kaliberű büntetések legyenek, miközben az adók csökkennek. Hamar előállhat így egy olyan helyzet, ahol nem lesz értelme csalni, mert ha egyszer bebukják az ügyeskedők, tízévi csalásuk minden nyeresége is kevés lesz a büntetésre, teljes cég- és magánvagyon-zárolás mellett. Ezt akár a rokonságra is kiterjesztve. Mindjárt gondolkodni kezdene a "vállalkozó", hogy megéri-e neki.
Alkotó szívek
Szép álmokat könnyeznek:
Világ születik.
Pontszám: 7.75
irritálóKerecsenFérfi
Végzetúr tanonc
13 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
24. hozzászólás - 2009.05.13. 00:13:40 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Ezt miért is kellene elhinnünk?
Pontszám: 6.50
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
25. hozzászólás - 2009.05.13. 12:02:56 (Válasz Kerecsen #24 hozzászólására.)
Bővebben? :think:
Üdv:
Gabi
Pontszám: 5.33
irritálósunaiFérfi
Végzetúr tanonc
17 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
26. hozzászólás - 2009.05.16. 14:09:03 (Válasz Yasmina #22 hozzászólására.)
Yasmina:

A kovetkezo a gond, ha mar az ingatlanadot hozod fel:
1. a magyar tarsadalom a megtakaritasai 90%-at nem-termelo javakba (pl. ingatlan) oli, ahelyett, hogy vallalkozna, vagy befektetne. Ezzel a hozzaallassal kell szakitani, es itt kozgazdasagilag beszelek, megpedig azert, mert ha az atlagpolgar a keresetet csak fogyasztasba, ill. nem termelo javakba oli, akkor az orszag lemarad. Mert: csak a multik (akik nagyon gyorsan jonnek-mennek), ill. az allam vallalkozik (aki viszont abszolute nem ert hozza). Ergo: NEM LESZ MUNKAHELYE, CSAK A GAZSZERELONEK, MEG A KOMUVESNEK.
2. van az u.n. iparuzesi ado, ami eleg jelentos teher a vallalatok szamara (vagy elhiszed nekem, vagy nem), ezt a telephelyukon, azaz az ottani onkormanyzatnak fizetik meg. Jelenleg ez minden egyes onkormanyzat eves bevetelenek 60-85%-at teszi ki. A valsag kovetkezmenye az, hogy az ide beruhazo, ill. itt tevekenykedo vallalatok atgondoljak, h itt maradjanak-e; mivel pedig adoverseny van, ezert ha ez a teher marad, ebben a versenyben hatranybol indulunk. Namarmost ha az orszag nem tesz semmit, a valsag tovabb elesedik, tehat elmennek a vallalatok, es igy is, ugy is bukta a bevetel. Ha az orszag nem teremti meg a 60-80% helyettesitojet, azaz alternativ beveteli forrast az onkormanyzat szamara, akkor megintcsak nem tud valtani, mert egy adorendszert nem egyik naprol a masikra valtoztatsz. Ha nem adsz alternativ forrast, az onkormanyzat megy csodbe.

Erre valasz az ingatlanadozas. Azt hivatott finanszirozni, hogy 1. legyen munkahelyed, 2. legyen az onkormanyzatnak bevetele, amibol az infrastrukturat es a szocialis halot fenntartja. Eddig a vallalatok fizettek tobbet, most a vallalatok nem hajlandoak tobbe, ugyhogy a polgarok kell, hogy fizessenek. Vagy: korhaz bezar, iskola bezar.

Ez van.
Pontszám: 6.80
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
27. hozzászólás - 2009.05.16. 14:29:56
Én sem akarok ingatlanadót fizetni (másmilyet sem). Sajnos kell. AKi drága ingatlannal rendelkezik, az fizessen, hisz van pénze. AH nincs, akkor ugye mentességet kap, így Irma néni is, aki generációs belvárosi tulaj, de nyugdíja nincs. Aztán majd nem fizet Pityu sem, mert bár mercivel jár, de a vállalkozása mégis évek óta minuszos és csak a felesége tudja, hogy miből van pénz kajára, házimozira, utazásra, stb. a vállaltba való pénzpumpáls mellett.
Üdv:
Gabi
Pontszám: 8.33
népszerűLizzykeNő
Végzetúr poronty
2 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
28. hozzászólás - 2009.06.09. 01:04:57
ennyi hozzászólás után jól esne, ha a vitafórum elindítója is hozzászólna! Különben kinek is írogálunk? Tudom, tudom, vita"indítónak" szántad, mégis, sztem fellendítené a blogodat! (vagy lehet, azt sem tuodm, mit jelent maga a szó?)
Én magam nem tudok tudományosan hozzászólni, azt azért elmondanám, hogy ott akadtam ki utoljára (és végzetesen), amikor pár éve bevezették az ingatlanadót - x (nagyon magas) érték fölött. rá fél évre, vagy annyi sem, visszavonták, mert "nem sikerült bahajtani". könyörgöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha majd tőlem sem sikerül behajtani, pont így eltörlik a törvényt?????????? dehogy!!!!!!!!!!!!!!
Úgy érzem, Miklós, SZDSZ-es vagy... (cáfold, ha gondolod, legalább beleszólsz)! Nem, mintha számítana, csak annyira ez jött le számomra az írásodból... bocsi...
Más: tudod, vannak cégek, akik minimálbéren (vagy ahhoz nagyon közel) tartják az idióta dolgozóikat, azzal a felkiáltással: tessék, el lehet menni, ha nem tetszik! Én is egy ilyen idióta dolgozó (alkalmazott) vagyok. (és bizony, nem könnyű elmenni, örülsz, hogy munkahelyed van!) miért ne járna az a k... hogy is hívjam, szociális juttatás???
nyilván azért tartja fenn a kormány ezt a rendszert, lehetőséget, mert tisztában van vele, hogy az "újításai" révén hányan mennének esetleg (a végső anyagi összeomlás után) utcára. és nem azért, mert x párt erre szólít, hanem azért, mert szó szerint éhen hal. Mindenki tudja, hogy a Magyarországon hivatalosan beállított minimálbérbe nincs beleszámolva a lakhatás. Nyugaton igen. Én magam alkalmazottként 62 ezer forint nettót kapok, 12.700Ft családi pótlékot, még két évig, amíg a gyerekem kiskorú és 11 ezer forint melegétel-utalványt (amivel szerencsém van, a városomban van olyan hely, ahol bármire el tudom költeni - ám amint megadóztatják, a cégem nem fogja adni, úgyhogy máris levonhatjuk az összesből!
). = 85.700Ft. Szépen hangzik? Egy másfél szobás, 47 nm-es lakótelepi lakásban élek a 16,5 éves fiammal. Az apjától semmit nem kapok. Lemondtam a Tv-előfizetést, hogy netünk legyen, és ez csak a harmadába kerül az előzőnek. Számítógépünk is csak azért van, mert a fiam kapta a keresztapjától pár éve, és ráadásul figyel is rá (javíttatás, újratelepítés, tudom is én). Ennek a kis lakásnak a rezsije a téli hónapokban min. 50 ezer forint. Kiszámoltad, mi marad? Megélnél belőle a családoddal? (arról nem is beszélve, mennyi lesz a nyugdíjam, ha megérem!) (És figyeld meg: jönnek majd az üzenetek: én még jól is élek, mert az üzenetküldő, vagy ismerőse, még ennél is sokkal rosszabbul!)
Persze, mondhatod, miért nem vagyok én is olyan agy, mint te, mindjárt másként élnék, stb. Nem, kedves Miklós, nem lehet mindenki akkora agy, mint te! (bármennyire is szeretném) És ráadásul az ilyen "idióták" ("alulképzettek?") tartják el a társadalom nagy részét. Részint a levont adójukból, részint (és itt egészen más rétegre: a termelőkre és szolgáltatókra gondolok), szintén az adójukból és abból, amit ELÉNK TESZNEK. (Magam speciel nem tudom megtermelni a háztartásban felhasznált krumplit, répát, stb. Még egy erkélyem sincs.)
Tudom, azt kéne éreznem, mennyire gáz, hogy panaszkodom. Divat - de mégsem. Azok között, akik jól élnek, inkább az elterjedt, hogy a "hülye paraszt" már megint panaszkodik, ahelyettt, hogy... Mondjuk azt, hogy most először életemben nem kérek elnézést azért, mert élek...
Pontszám: 6.25
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
29. hozzászólás - 2009.06.09. 09:01:05
Ha az apa ne fizet gyerektartást, elviekben lehet kérni, hogy állambácsi megelőlegezze és majd embertől levonják, ha elkezd dolgozni. Ha meg dolgozik, akkor hivatalból vonják a fizetéséből. Ha kell némi infó, írj PÜ-t.
Üdv:
Gabi
Pontszám: 8.33
népszerűLizzykeNő
Végzetúr poronty
2 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
30. hozzászólás - 2009.06.10. 23:51:01
Köszi, Gabi, de inkább itt megírom. Nem ez volt a legfontosabb abból, amit írtam. Ami nagyobb bánatom (mert én szívesen megoldanám magam a dolgot, ha lenne rá lehetőségem!), az az, hogy pl. vidékiként egy budapesti cégnek dolgozom, és TUDOM, hogy OTT a budapestieket eleve nettó 70 ezerrel veszik fel, a 3 hónap próbaidő után meg még emelnek is nekik. Azt is TUDOM, hogy többet dolgozom, mint a legtöbb közülük, és az én (aljas vidéki) nettóm sok év után most először haladta meg a 60 ezret. (A területi vezetőm megpróbálkozott azzal a kéréssel, hogy spec az én fizumat hozzák fel a budapesti dolgozókéhoz, mert ő is azt gondolja, hogy a munkám alapján megérdemelném. Azt mondták rá: Nem lehet, akkor minden vidékiét fel kellene tornázni!) És akkor még a nemi megkülönböztetésről nem is beszéltünk! Mintha vidéken nem ugyanannyiért adnák a kenyeret, tejet, stb. És igenis, hogy cca 10-20 éve nem igaz, hogy a budapestieknek annyival többe kerülne a lakhatás, mint a vidékieknek! Itt is iszonyatos a fűtés, villany, stb. költség! És ráadásul jóval kevesebb keresetből kell kiperkálni!
Jut eszembe, Miklós! Egy Budapest-vidék vitafórum???
Pontszám: 7.50
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
31. hozzászólás - 2009.06.11. 08:27:05 (Válasz Lizzyke #30 hozzászólására.)
Idézet: Lizzyke - 2009.06.10. 23:51:01
Jut eszembe, Miklós! Egy Budapest-vidék vitafórum???


Na, arra kiváncsi lennék, hogy anyázáson kívül mit tartalmazna.
Üdv:
Gabi
Pontszám: 7.50
közellenségSandamide51Férfi
Végzetúr poronty
21 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
32. hozzászólás - 2009.06.23. 22:03:34 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
ha,,,,,,,,,,,,,,,............
Pontszám: 2.44
kedvencDisloyalFérfi
Végzetúr tanonc
37 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
33. hozzászólás - 2009.07.30. 16:29:31 (Válasz Lizzyke #28 hozzászólására.)
Nem tudom, miért kell firtatni azt, hogy Miklós - vagy egyébként akárki más - SZDSZ-es-e, avagy sem. Szerintem ez egyrészt magánügy, másrészt meg ha valaki objektíven látja a dolgokat, akkor teljesen mindegy, hogy milyen politikai nézeteket vall egyébként különböző kérdésekben.
Szerintem ez egy olyan téma, amit azért nagyjából objektíven meg lehet ítélni, pártállástól függetlenül.

A fölött valószínűleg átsiklottál, hogy nem azt írták, hogy vegyük el a segélyt mindekitől. Épp ellenkezőleg, a lényeg az lenne, hogy sokkal jobban megérje dolgozni, mint segélyen élni.
A szociális juttatásoknak ugyanis elenyésző része a családi pótlék, amit írtál - és nem is segély.
Tudod, hogy ki kerül a legtöbbe az államnak? Az a család, ahol se apuka, se anyuka nem dolgozik, illetve soha nem is dolgozott, de van 4-5 gyerek. Ingyen laknak az önkormányzati lakásban, a gyerekek ingyen kapnak ruhát, tanszereket és ételt is az iskolában, anyuka minden nap új ruhában jár a szoliba, apuka naponta 5 doboz (zárjegy nélküli, Ukrajnából csempészett) cigit szív, és 5 liter (illegálisan előállított, nem adózott) piát vedel. Ezt mind az állam (mi) fizeti (fizetjük). Ha apuka és anyuka is elmenne minimálbérért dolgozni, akkor kevesebb szociális juttatást kapnának, és kevesebb pénzből élnének, mint úgy, hogy szarnak az egészre, és vígan elvannak a segélyből.
Ha csökkentenék a segélyt, annyival több pénze maradna az államnak. (Mivel nem élnének meg, valószínűleg elmennének dolgozni, tehát az adójukból még több is.) Ebből a pénzből lehetne finanszírozni azt, hogy növekedjen a Te béred is, illetve csökkentsék az adót, azaz közvetetten még tovább növekedjen a béred.
Ez már máshogy hangzik, ugye?

A lényeg az, hogy növeljék az ollót (közgazdászok előnyben) a bérből is fizetésből élők minimális keresete, illetve a szociális segély maximuma között. Ez munkavállalásra ösztönöz, ami adóbevételt generál az államnak, amit aztán különböző módokon fel tud használni arra, hogy jobb legyen nekünk, állampolgároknak.

Adózni senki sem szeret - az adóelkerülés már-már dícséretes dolognak számít ma Magyarországon. Nagyon királyok vagyunk abban, hogy meglopjuk saját magunkat, illetve polgártársainkat. Ez mentalitás kérdése, nyilván szívesebben fizetnénk, ha azt látnánk, hogy hasznosan használják fel adóforintjainkat.
De vajon belegondolunk ebbe akkor, amikor dugóban ácsorgás nélkül, egy órával hamarabb érünk oda a családi programra az ország másik végébe, mert van autópálya? Amikor nem kell hetente ürítenünk a pöcegödröt, mert van csatorna? Amikor nem kell napnyugtakor lefeküdni, vagy vizet hozni a kútról, mert vannak közművek? Amikor nem kell az életveszélyes beteget többszáz kilóméteren keresztül szállítani, mert van kórház a közelben? Amikor nem ég le a házunk, mert időben kiérnek a tűzoltók? Amikor nem támadnak meg fényes nappal a nyílt utcán, hogy elvegyék a pénzünket és az autónkat, mert van rendőrség (azt hiszem, több embert nem rabolnak ki, mint amennyit igen)?

Szóval adózni kell. Ez biztos.
Az már részlet kérdés, hogy milyen címen - ingatlanadó pl. eddig is volt, szinte mindenhol, csak önkormányzati hatáskörben. Aki eddig fizette, ezután sem fogja kétszeresen fizetni, mert az alkotmányellenes lenne. Nem kell attól annyira tartani - senki sem fog éhezni azért, mert az ingatlanadó elvitte a kosztpénzt.
(Másrészt, feltétele volt az IMF-től kapott hitelnek, szóval nem kell attól tartani, hogy majd eltörlik - nem fogják, mert nem tehetik.)

Az pedig, hogy a mostani adóváltozások mennyire elégítik ki egyéni igényeinket, már teljesen más kérdés. Van egy helyzet, ami nem tetszik az embereknek. Felemelik a szavukat, hogy legyen változtatás. Változtatnak. Erre megint sírás a válasz, hogy mi nem így gondoltuk! Érdekes, hogy milyen sok adószakértő van az országban; mindenki rögtön tudja, hogy ez csak még rosszabb lesz, pedig fogalmuk sincsen, el sem tudják képzelni, mennyi munka és számolás van egy ilyen változtatási javaslat hátterében.

A bürökrácia visszaszorításáról csak annyit mondanék, hogy aki nem abban dolgozik, annak fogalma sincsen, hogy miről beszél. A legegyszerűbb azt mondani, hogy vesszenek a bürokraták, nincs szükség rajtuk, spóroljon rajtuk az állam!
Nekem a családomban szinte mindenki állami alkalmazott. Nem azért, mert annyira bürokrácia-mániások, hanem mert ott tudtak elhelyezkedni.
Van orvos - a kórházban 5x annyi munkáért fele annyit fizettek volna, elment tehát tisztiorvosnak.
Van jogász - ügyvéd/ügyész/bíró az lesz, akinek van rá pánze; aki keresni akar, az nem mehet ügyvédnek, úgyhogy megy hivatalnoknak.
Van közgazdász - eléggé telített a piac, nehéz bekerülni a nagyvállalatokhoz, akit meg felvesznek, azt 6-9 hónap próbaidő után kirúgják; elment tehát egy hivatalba.
Van tanár - esélye nem volt elhelyezkedni, mert 80 éves nyugdíjasok még mindig tanítanak, a fiataloknak nincs hely; elment ő is aktakukacnak.

Ha leépítjük a bürokráciát, akkor még kevesebb ember lesz a hivatalokban.
Kíváncsi vagyok, mit szólnának a bürokrata-ellenesek, ha az így is tág határidők duplázódnának? (Egy pályázat átfutási ideje sokszor már ma is több mint 1 év, a kapacitáshiány miatt - ezentúl lesz mondjuk 2 év. Biztosan sokan megtehetik, hogy ennyit várjanaónapokk a pénzre.)
Mit szólnának, ha minden kis adminisztrációs ügy miatt a fővárosba kellene menniük, mert csak ott van hivatal?
Mit szólnának a szezon-vállalkozók, büfések, ha az engedélyekre hónapokat kellene várni, és addig ki sem nyithatnának?

Bonyolultabb dolog ez annál, mint ahogy sokan gondolják. Arról nem is beszélve, hogy ha ezeket az embereket elküldik, akkor mind munkanélküliek lesznek, akik nem fizetnek adót, hanem segélyre szorulnak, esetleg át kell képezni őket, ami megint csak pénzbe kerül.

Nehéz dolog itt bármi okosat mondani, mindent meg lehet magyarázni, lehet érvelni pro és kontra is, de sokan annyira leegyszerűsítik az egészet, mintha megoldani is ilyen egyszerű lenne.
Azt tudom mondani, hogy akik szerint ilyen egyszerű, azok jelöltessék magukat, menjenek a parlamentbe és oldják meg. Várom a válaszukat...
Pontszám: 9
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3429 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
34. hozzászólás - 2009.08.05. 23:15:41
Idézet: Lizzyke - 2009.06.09. 01:04:57
ennyi hozzászólás után jól esne, ha a vitafórum elindítója is hozzászólna! Különben kinek is írogálunk?
....
Úgy érzem, Miklós, SZDSZ-es vagy... (cáfold, ha gondolod, legalább beleszólsz)!


A témáknak nem az a lényege, hogy én beszélgessek és válaszoljak mindenkinek, hanem hogy feldobunk egy témát, és ha érdekes, beszélünk róla. Simán lehet, hogy én utána egy mukkot sem szólok hozzá (annak ellenére, hogy ezért elolvasom).
Többen firtatták már a "politikai hozzátartozásomat". Már gyerekkoromban sem a kengyelfutó kakukknak vagy Csőrikének szurkoltam, hanem a farkasnak ill. a macskának: mert nyilvánvalóan hátrányban voltak a szerencsétlenek, és én mindig is szerettem az árral szemben úszni. Annak idején a Fidesz "Hallgass a szivedre kampánya", és Orbán Viktor nyllt, őszinte és határozott hozzáállása a problémákhoz nagyon szimpatikus volt, a Fideszre szavaztam. Aztán a be nem tartott ígéretek és a korrupciós ügyek, - különösen amikor Deutsch Tamás vigyorogva magyarázta a TV-ben, hogy őt senki sem fogja felelősségre vonni a 2milliárdos beléptető rendszeres sikkasztásért - kiábrándítottak. Az MSZP tűnt az egyetlen lehetséges ellenfél, így akkor őket preferáltam. Gyurcsány "fehérítsük ki a gazdaságot" beszéde nagyon szimpatikus volt, aztán épp eléggé sokkolt, amikor minden egyes intézkedése pontosan az ellenkező hatással járt (és nem kellett őszödi beszéd ahhoz, hogy ez feltűnjön). Volt olyan időszak is, amikor azt gondoltam, még az SZDSZben vannak a legértelmesebb emberek, de az utóbbi évben sikerült nekik még kiábrándítóbban viselkedni mint az előzőeknek.
Szóval pártpreferenciám nincs, szerintem egyik rosszabb a másiknál, max. valami teljesen új, gazdasági szakemberekből felállitott párt nyerhetné el a szimpátiámat (teszem hozzá, addig a rövid ideig, amíg be nem kerülnek a parlamentbe, és nem fertőzi meg őket is a "betegség", amit politikának és korrupciónak hivnak.)

De mindenesetre toleráns típus vagyok, elsőre mindenkinek hiszek, én Bajnai Gordonnak is elhiszem, hogy a brutális megszorítások végre hozhatnak valami eredményt. A legtöbb intézkedésnek ha nem is örülök, de elfogadom a szükségszerűségét. Történnek értelmes dolgok, mint pl. a közmunka bevezetés (amit ha nem fogadsz el, segélyt se kapsz) - fura, hogy pont egy SZDSZ-es köpködött erre a TVben, mondván, hogy mennyire sérti az emberi jogokat, ha a segélyből élőket munkára akarják kötelezni. Az egyetlen komoly mellélövésnek az ingatlanadót érzem, aránytalan teherviselés, tele van kiskapukkal, ugyanakkor számos embert értelmetlenül megszivat, és még adja is a lovat a FIDESZ alá.
Pontszám: 8.13
fórumozóMajki74Férfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
35. hozzászólás - 2009.08.07. 00:28:33
Kapkodom a fejem, csak nézek.
Röpködnek a szakszavak, %-ok, plusszok, minuszok.
Kérdés.
Az IMF adott egy rakat pénzt, hogy stabilizálják a régiót.
Ezt a pénzt vissza akarják kapni, ezért szerződéseket, megállapodásokat írtak alá
Ellenőriznek, stb.
Annyi nagy koponya van ott, miért nem mondják meg a frankót????????
Most akkor mi a helyes, és mi nem?????
Vagy ez már egy másik blog témája lesz
Pontszám: 7.50
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
36. hozzászólás - 2009.08.07. 12:02:02 (Válasz Majki74 #35 hozzászólására.)
Megmondták, hogy amit eléjük rakott a kormány, az ok.
Üdv:
Gabi
Pontszám: 7.50
irritálósunaiFérfi
Végzetúr tanonc
17 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
37. hozzászólás - 2009.08.15. 18:51:35 (Válasz Majki74 #35 hozzászólására.)
Majki,

1. Sem az IMF, sem a Vilagbank nem fog valodi felteteleket szabni. 90-es evekig csinaltak, jol rajuk is huzta minden populista politikus a vilagon, hogy miattatok nem megy, a tanacsaitok miatt nem megy, meg kulonben sem megy, ugyhogy ovatosan allnak hozza a dologhoz; nem mondjak meg effektive, hogy konkretan mit kell tenni, hogy elkeruljek a sardobalast, viszont

2. Adnak penzt, meghozza annak fuggvenyeben, hogy az adott orszag mekkora veszelyt jelent a fejlett orszagi gazdasagi modellekre. Magyarorszag konkretan a penzugyi rendszer kulfoldi tulajdonosi strukturai miatt igen nagyot (atgyuruzo hatasoknak koszonhetoen legfokepp Ausztria bukta volna be, ha itt a tomeges csodok es a nemfizetes miatt az Erste, es a Raiffeisen viz ala megy). Ezt el kell kerulni, tehat segitenek.

Ezt nem nagyon fogod megtanulni tankonyvekbol, kicsit jobban benne kell lenni a gazdasagban es a penzugyekben (nem Brokernetes penzugyi szakertelem...), ugyhogy vagy elhiszed nekem, vagy nem...
Pontszám: 7.33
népszerűCserokiFérfi
Végzetúr poronty
4 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
38. hozzászólás - 2009.09.11. 13:02:22
Adóreform ebben az országban csak egyetlen egyszer volt 1988 amikor bevezették.
Azóta ezen címszó alatt azt értik "drága" vezetőink,hogy amit beraknak a jobb zsebedbe azt a balból kiveszik, de lehet, hogy még többet.
Több , mint 20 éve dolgozom eddig minden munkahelyemen tisztességesen be voltam jelentve, de a megélhetéssel mindig gondjaink voltak.
Szerintem a multi üzlethálózatokat ki kellene paterolni az országból, hiszen ezek az országnak nem hajtanak hasznot, ezzel szemben teljesen tönkre teszik a termelő ágazatokat(pl:élelmiszeripar,mezőgazdaság) A MAGYAR vállalkozásoknak teret kellene adni és a bürokráciát a tizedére csökkenteni, mert agy vállalkozás beindításakor legalább 40-en tartják a zsebüket a semmiért.
Néha mikor látom, hogy mit művelnek ezek az ingyenélő barmok a parlamentbe szégyenlem,hogy
magyar vagyok.
Pontszám: 6.20
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3429 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
39. hozzászólás - 2009.09.12. 12:54:34
Azért azt ne felejtse el senki, hogy amit az IMF ad, az nem segély, hanem kölcsön, amit törleszteni kell, kamatokkal.

A multi üzlethálózatokkal az alapvető probléma az, hogy elvben munkahelyt teremtenek, gazdaságot élénkitenek és adóbevételt generálnak. A gyakorlatban azonban a munkahely teremtéssel szemben áll a tönkrement magyar vállalkozásokból keletkező munkanélküliek, az adóbevétellel az adókedvezmény (és a tönkrement vállalkozások adókiesése), és a gazdaság élénkitéssel pedig az, hogy a multik a profitot az országból kiviszik.Ha minden ugyanigy lenne, mint most, de ezek a multik magyar tulajdonban lennének, egy szavunk sem lehetne.

Az állandóan változó adórendszer egyik legnagyobb problémája, hogy mostanra már még az APEH meg a könyvelők sem látják át. Én pl. kaptam egy levelet, hogy fizessek be az APEHnek X összeget késedelmi kamat cimén egy pótlék miatt. Amire annak idejéln részletfizetési kedvezményt kértem és kaptam - pótlékmentesen, és a részleteket tisztességgel fizettem. Jövőre az új kormány erre rátesz még egy lapáttal, megintfeje tetejére állitja majd az egészet. gyakorlatilag, horribilis pénzek mennek el értelmetlen, felesleges munkával. Olyan az egész, mintha a végzetúr harcrendszerét hetente teljesen megváltoztatnánk.
Pontszám: 6.67
népszerűTezumanFérfi
Végzetúr tehetség
117 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
40. hozzászólás - 2009.09.16. 09:39:20 (Válasz Cseroki #38 hozzászólására.)
Idézet: Cseroki - 2009.09.11. 13:02:22

Szerintem a multi üzlethálózatokat ki kellene paterolni az országból, hiszen ezek az országnak nem hajtanak hasznot, ezzel szemben teljesen tönkre teszik a termelő ágazatokat(pl:élelmiszeripar,mezőgazdaság) A MAGYAR vállalkozásoknak teret kellene adni és a bürokráciát a tizedére csökkenteni, mert agy vállalkozás beindításakor legalább 40-en tartják a zsebüket a semmiért.
.


Picit lekéstem a témáról egy dolgot muszáj megjegyeznem, mert állandóan ezt szajkózzák
Én dolgoztam már multinál, és dolgoztam az általad említett MAGYAR vállalkozónál is.
Óriási különbség van a kettő között. Amíg a multi befizeti az adót, a bérek utáni járulékokat, addig a MAGYAR vállalkozók 95% vagy feketén dolgoztat, vagy mindenkit minimálbérre jelent be és a különbözetet zsebből fizeti vagy adót csal és trükközik. A lényeg, hogy adót szinte alig fizetnek.
Szóval lehet szidni és utálni a multikat, de tetszik/nem tetszik, rengeteg embert foglalkoztatnak, az adóbevételek jelentős része is tőlük származik, és miattuk nem omlott még össze a gazdaságunk.
Pontszám: 6.67
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: Ködrelikviák