Idézet: Craslorg - 2011.11.16. 20:17:48 Nem igazán értem, hogy a chipsadóval mi a gond? A mértékével, a részleteivel lehet vitatkozni, de az elv nagyon is helyes.
Az, hogy ennek SEMMI köze az egészséghez! Van néhány édességgyár Magyarországon, meg kell őket adóztatni vmilyen jogcimen, mert nyereséget termelnek, ennyi... Ha az egésznek BÁRMi köze lenne az egészséghez, szerinted miért szűnt meg pl. a pálinkafőzés adója!?
Ha az egészséget akarnák piszkálni, akkor vezessék vissza a vizitdijat, sokkal jogosabb lenne... Ja hogy azt pont ők szavaztatták le.
Az ebadó helyett én annyit csinálnék, hogyha valakit rajtakapnak, hogy a kutyája odasz*rik vhová és nem takaritja fel, fizessen 30e Ft-ot - egy autósnak is ennyinél kezdődik a büntetés a legapróbb kihágásért.
De ez se az ebekről szól. Egész egyszerűen, az adóztatás lényege, hogy olyan alanyokat keresünk, akiknek van pénzük, és azoktól kérünk még többet. Pl. ezért szokás az autósokat milliárd féle módon megadóztatni (benzin jövedéki adó, regisztrációs adó, súlyadó, parkolódij, autópályadij stb) Ha volt pénze autóra akkor csengessen az államkasszába is. Gondolom a kutyát az autó analógiájára találták ki.
Ok, közben kiokosodtam a kompenzációval kapcsolatban, és az eredmény lelombozó. A kompenzáció nem arról szól, hogy visszaadják, amit elvettek. Teljesen mind1, hogy vki igénybe veszi a kompenzációt, vagy sem: ugyanannyival több plusz adót kell fizetni. Ha nincs kompenzáció, akkor a munkavállaló bukja ezt az összeget. Ha van, akkor a nettód ugyanannyi maradt, viszont a munkaadó fizet ennyivel többet (és ő ezt csak úgy tudja "kompenzálni" hogy megint 10 emberből 1-et ki kell rúgnia). Csak akkor nem értem, mit sirnak azon, hogy 200milliárdba kerül a kompenzáció az államnak? Nem kerül egy fillérjébe sem.