Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Adórendszer és adóreform
kedvencPottomPannaNő
Végzetúr mester
2518 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
141. hozzászólás - 2011.11.17. 08:31:10 (Válasz Psych #139 hozzászólására.)
Majd visszajön a tv-adó. Abban a pillanatban lesz 2db eladó tvnk.
Pöttöm Panna- V1-Lélekőrök Szövetsége
Pontszám: 8.68
kedvelt tagPsychFérfi
Végzetúr mester
471 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
142. hozzászólás - 2011.11.17. 09:41:55 (Válasz PottomPanna #141 hozzászólására.)
Nem akarlak elszomorítani, de a vállalkozásoknak van TV adója (televízió-készülék üzemben tartási díj) 2007 óta - ha azóta el nem törölték, de nem hiszem. Innen csak egy lépés kiterjeszteni a lakosságra is.
Arkhroth Croa'khyn - Tökéletes Gyémánt
Pontszám: 7.01
fórumozóSuperEgo23Férfi
Végzetúr mester
1397 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
143. hozzászólás - 2011.11.17. 18:10:58
Cras még tegnap olvastam mit írtál csak nem volt erőm reagálni. Viszont Psych és Awenhai leírták ami megfogalmazódott bennem is válasz gyanánt. Annyival hadd egészítsem ki ezt az egészséges nem egészséges dolgot. Valaki mesélje már el nekem egy nagyi lekvár mitől is lesz egészségtelen? Attól a pár deka cukortól, akkor a benne lévő gyümölcs vitamin már smafu is? Teszem rögtön hozzá, hogy egy sárga barack lekvárhoz talán nem is kell cukor. Egyébként is ki-mi dönti el, hogy valamilyen összetevő alapján ez most egészségtelen?! A bio termékek részlegén a szép paradicsomok csak a gazda szeretetétől őrzik meg hibátlan külsejüket igaz? Ne nevettessen már ki senki! Máshonnan megközelítve: Akkor a zöldséges bolt miért nem fizet fele annyi adót mondjuk mint pl egy kávéház?

2.: Ezen voltam legjobban meglepődve Cras. Hogy havi ezer forintot még kilehet bírni. Persze, hogy ki lehet csak a sok kis ezrest nem fedezi a minimálbér. Meg különben is kinek van joga még mindig az én telkemen adókat kiszabni amit már ezerszer kifizettem??? Ki meri venni a bátorságot erre? És aki ennek még szalutál is..... NEm egyáltalán nem jogos egyik adónem se, kivétel az az eset amit előttem már leírtak.
Két vállra fektetett, nincs több Hsz. Néha van.
Pontszám: 6.71
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
144. hozzászólás - 2011.11.17. 21:28:42 (Válasz SuperEgo23 #143 hozzászólására.)
Kiemelem azt, ami felett elsiklott a figyelmed:

Idézet: Craslorg - 2011.11.16. 20:17:48
Nem igazán értem, hogy a chipsadóval mi a gond? A mértékével, a részleteivel lehet vitatkozni, de az elv nagyon is helyes. ...


Nem megyek bele, hogy a bio mennyivel drágább, de ha nem bióban gondolkodunk, akkor egy liter kóla több kárt okoz a szervezetben, mint egy liter ásványvíz. Egy natúr keksz kevésbé károsít, mint egy szutykokkal telepakolt édesség (aminek a címke miatt 3-szoros ára van). Nyilván vannak olyan termékek, ahol lehet drágábbat találni az egészségesebbek között, de azért nagy átlagban ugyanolyan típusú termékekből szinte mindig lehet olcsóbb, de nem túlkémiázott darabokat lelni.
Pontszám: 8.32
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3429 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
145. hozzászólás - 2011.11.18. 13:05:32
Idézet: Craslorg - 2011.11.16. 20:17:48
Nem igazán értem, hogy a chipsadóval mi a gond? A mértékével, a részleteivel lehet vitatkozni, de az elv nagyon is helyes.

Az, hogy ennek SEMMI köze az egészséghez! Van néhány édességgyár Magyarországon, meg kell őket adóztatni vmilyen jogcimen, mert nyereséget termelnek, ennyi... Ha az egésznek BÁRMi köze lenne az egészséghez, szerinted miért szűnt meg pl. a pálinkafőzés adója!?
Ha az egészséget akarnák piszkálni, akkor vezessék vissza a vizitdijat, sokkal jogosabb lenne... Ja hogy azt pont ők szavaztatták le.
Az ebadó helyett én annyit csinálnék, hogyha valakit rajtakapnak, hogy a kutyája odasz*rik vhová és nem takaritja fel, fizessen 30e Ft-ot - egy autósnak is ennyinél kezdődik a büntetés a legapróbb kihágásért.
De ez se az ebekről szól. Egész egyszerűen, az adóztatás lényege, hogy olyan alanyokat keresünk, akiknek van pénzük, és azoktól kérünk még többet. Pl. ezért szokás az autósokat milliárd féle módon megadóztatni (benzin jövedéki adó, regisztrációs adó, súlyadó, parkolódij, autópályadij stb) Ha volt pénze autóra akkor csengessen az államkasszába is. Gondolom a kutyát az autó analógiájára találták ki.

Ok, közben kiokosodtam a kompenzációval kapcsolatban, és az eredmény lelombozó. A kompenzáció nem arról szól, hogy visszaadják, amit elvettek. Teljesen mind1, hogy vki igénybe veszi a kompenzációt, vagy sem: ugyanannyival több plusz adót kell fizetni. Ha nincs kompenzáció, akkor a munkavállaló bukja ezt az összeget. Ha van, akkor a nettód ugyanannyi maradt, viszont a munkaadó fizet ennyivel többet (és ő ezt csak úgy tudja "kompenzálni" hogy megint 10 emberből 1-et ki kell rúgnia). Csak akkor nem értem, mit sirnak azon, hogy 200milliárdba kerül a kompenzáció az államnak? Nem kerül egy fillérjébe sem.
A hozzászólást Miklós módosította 2011.11.18. 13:09:29-kor
Pontszám: 8.36
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
146. hozzászólás - 2011.11.18. 15:42:22
Már többen leírták, de:
A chipsadót nem azért vezették be, hogy egészségesebb kajákat együnk inkább. Hanem azért, hogy plusz bevételük legyen. Az elv nagyon egyszerű:
- Akinek van plusz pénze nassolásra, kólára, FIZESSEN
- Akinek van plusz pénze kutyakajára, FIZESSEN
- Akinek van plusz pénze benzinre, FIZESSEN
stb.
Pontszám: 8.61
kedvelt tagViskosFérfi
Végzetúr mester
455 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
147. hozzászólás - 2011.11.19. 20:05:24 (Válasz Miklós #145 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2011.11.18. 13:05:32
]Ok, közben kiokosodtam a kompenzációval kapcsolatban, és az eredmény lelombozó. A kompenzáció nem arról szól, hogy visszaadják, amit elvettek. Teljesen mind1, hogy vki igénybe veszi a kompenzációt, vagy sem: ugyanannyival több plusz adót kell fizetni. Ha nincs kompenzáció, akkor a munkavállaló bukja ezt az összeget. Ha van, akkor a nettód ugyanannyi maradt, viszont a munkaadó fizet ennyivel többet (és ő ezt csak úgy tudja "kompenzálni" hogy megint 10 emberből 1-et ki kell rúgnia). Csak akkor nem értem, mit sirnak azon, hogy 200milliárdba kerül a kompenzáció az államnak? Nem kerül egy fillérjébe sem.

A lényeg az, hogy növelni kell Magyarországon a kereseteket. Nem az a lényeg most, hogy mi van a kompenzációval, hanem az, hogy meg fogod növelni az alkalmazottak bérét a kompenzáció miatt, ami jövőre úgy marad és utána már nem fog csökkenni. Ha sikeres az akció, akkor majd rákényszerítenek, hogy folyamatosan emeld tovább a béreket addig amíg ők szeretnék. Majd ha már eléri azt a szintet ami szerintük elvárható, akkor kijelentik, hogy a gazdagok (értsd 300e bruttó és fölötte) fizessék meg a plusz kiadásokat és kivezetik az egykulcsos adót. Onnantól pedig végre mindenkitől beszedhetnek sokat és egy szava sem lehet, mert "igazságosan" történik.
Pontszám: 7.22
fórumozóSuperEgo23Férfi
Végzetúr mester
1397 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
148. hozzászólás - 2011.11.20. 20:07:21
Ezt a bérkompenzációs dolgot nem nagyon értem, legalábbis nem tudom összerakni a képdarabokat.( Ez főleg annak tudható be, hogy megundorodtam mindenféle politikai és napi hír műsortól). Ám akármilyen emelés is lesz a jelenlegi helyzet leegyszerűsítve az, hogy bármilyen csökevényes emelést is eszközölnek, eltekintve minden jelenlegi adónemtől, az üzemanyag árakkal elérték azt a szintet amihez nem elég a minimálbéres fizu, ahhoz hogy a munkádba bejárj. (Lehet tömegközlekedéssel vagdalkozni, de Magyarország fele még faluban lakik ahol még mindig nem úgy mennek a buszok, vonatok, hogy az jó is legyen). NEkem ez a bérkompenzáció arra enged asszociálni , amit már régóta sejtek, azaz egy olyas fajta rendszert akarnak létrehozni amiben örülj ha hónap végéig nem haltál éhen, mert így következő hónapban is le tudjuk húzni rólad a bőrt, nem beszélve arról, hogy mi sokkal jobban örülünk, hogy havi megtakarításod nélkül értük el azt, hogy nem haltál éhen. Voilá kész a robotmunka.
Két vállra fektetett, nincs több Hsz. Néha van.
Pontszám: 6.73
kedvelt tagashtmFérfi
Végzetúr
90 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
149. hozzászólás - 2011.11.21. 06:15:10
Az ebadóhoz: most is fizeti minden kutyatartó (elviekben), csak nem adónak, hanem kötelező oltásnak nevezik.
Az agydurrantó dolog ebben az, hogy most még egyszer be akarják szedni (valójában még kétszer, mert a kötelező 5k, ez az ebadó pedig évi 12k körül lenne, ha minden igaz).

Chipsadó: engedtessék már meg, hogy heti 1 alkalommal, amikor a kedvenc csapatom meccsét nézem megehessek már egy zacskó chipset/ropit/perecet/stb. Nem ettől fogok megdögleni, hanem "drága kormányunk" balfaszságától, amivel szinte nap, mint nap összehoznak az átlagembernek egy agyvérzést.
Mondok más példát is. Nagyapám egész életében szalonnát, fehér kenyeret, disznózsírt, stb. evett, mégsem nyomott többet 50kg-nál. Azt nem bírják felfogni, hogy ilyen fene egészséges dolgokat eszegetve nem lehet kemény fizikai munkát végezni napi 8-10-12 órában.
A biozöldségről meg tudjuk, micsoda: amit a gazda éjszaka permetez, hogy ne lássák.
A hozzászólást ashtm módosította 2011.11.21. 06:15:44-kor
Ookami /Ronin/
Pontszám: 7.59
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
150. hozzászólás - 2011.11.21. 07:40:44 (Válasz ashtm #149 hozzászólására.)
Idézet: ashtm - 2011.11.21. 06:15:10
A biozöldségről meg tudjuk, micsoda: amit a gazda éjszaka permetez, hogy ne lássák.

Ennél nagyobb hülyeséget nem is írhattál volna erről.
Ha meg heti egyszer eszel chipset, nem fog földhöz vágni az a 400-500 Ft havonta. (Én is szoktam nassolni néha, engem sem vág földhöz.) Igaz, én a dohánytermékek adójára tolnék még rá jó néhány %-ot, mert ott nem csak magát károsítja az illető.
Pontszám: 8.32
kedvelt tagPsychFérfi
Végzetúr mester
471 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
151. hozzászólás - 2011.11.21. 08:26:31 (Válasz Craslorg #150 hozzászólására.)
Cras, számold már ki, hogy ha szegény átlagpolgár keres 80000 Ft-ot (direkt a minibábérnél valamivel magasabb összeget írtam) akkor az a néhány új adónem és a régi adónemek minimális növelése összességében mennyire vágja földhöz az embert. Külön-külön természetesen nem annyira jelentős, csak az a baj, hogy ezek közül nem választhatsz egyet, hanem az összeset fizeted.
A dohányosokat hova szeretnéd még tovább szívatni. A magyar fizetésekhez képest aránytalanul drága a dohányzás. Én elhiszem, hogy angliában, meg itt-ott többszöröse a cigaretta ára, de a fizetés is.
Így is januártól még a kocsmákból is ki lesznek tiltva a dohányosok. Ez számomra teljesen érthetetlen (legközelebb majd alkoholt sem lehet már inni ott? ).
Ellenben azt sem hiszem, hogy a városok levegője a dohányosoktól lenne ennyire rossz. Nem lehet, hogy először a járművekre, gyárakra, stb. kellene valamit kitalálni?
Arkhroth Croa'khyn - Tökéletes Gyémánt
Pontszám: 7.05
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
152. hozzászólás - 2011.11.21. 10:41:53 (Válasz Psych #151 hozzászólására.)
Azzal egyetértek, hogy mindenféle adónem összességében már eléggé megdobja a családi kassza kiadásait. Nem is ez volt itt a lényeg. Emiatt ugye mindenki megpróbál valamin spórolni, ha teheti. Eddig - bár tudtam, hogy nem túl egészséges a szervezetemre sok ilyen vegyi anyag -, olcsóbb volt, vettem. Most már visszafogom valamennyivel és valahol örülök is neki, hogy ha már magamtól nem tudtam leszokni róla, akkor ez majd segít.
A cigaretta nyilván nem a levegőre van hatással, hanem a többi emberre. Igaz, erre nem biztos, hogy magasabb adó a megoldás, de az összes közterületről való kitiltást - mint az néhány helyen már bevezetésre került, sajnos nem nálunk - teljesen jó megoldásnak találom. A buszmegállókból való kitiltása egy első lépés, de ettől még egy szűk járdán pöfékel valaki előttem, annak kénytelen vagyok szívni a cigifüstjét. Megoldás, ha megelőzöm, de 50 méter múlva ott a következő. Engem nem érdekel, ha otthon vagy megfelelő helyen, zárt térben annyit szív, amennyit akar, de hogy egy nagyobb úton, krt-on, belvárosban nem lehet 10 métert megtenni anélkül, hogy ne kelljen valakinek a bagófüstjét szívnom, az nem igazán ... hmm ... jó dolog.
Pontszám: 8.74
fórumozóSuperEgo23Férfi
Végzetúr mester
1397 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
153. hozzászólás - 2011.11.21. 17:28:52
Én is dohányzom, mindamellett leszoknék szívesen. A dohánytermék áremelése eddig sem arról szólt, hogy leszoktassuk a népet. Itt is előjön, hogy miért kerül 5000 ftba a leszoktató készlet... Az orvos receptre miért akkor ad ilyet mikor már túl van az ember egy tüdő embólián...
Két vállra fektetett, nincs több Hsz. Néha van.
Pontszám: 6.73
népszerűMorzkodFérfi
Végzetúr mester
947 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
154. hozzászólás - 2011.11.21. 18:06:24 (Válasz Craslorg #150 hozzászólására.)
Idézet: Craslorg - 2011.11.21. 07:40:44
Igaz, én a dohánytermékek adójára tolnék még rá jó néhány %-ot, mert ott nem csak magát károsítja az illető.


Par gondolat: a dohanytermekek araban 75% folott van az adotartalom. November 1-vel nott tovabb ha jol emlekszem. Januar 1-tol zart helyen tlos lesz a dohanyzas. Nem mondom, hogy ezek kozul banom valamelyiket is, mert nem, de azert a dohanyosok ****aval konnyu am verni a csalant, ha te nem szivsz.

Szolidaritasom oka, hogy sejtesem szerint a nem autosok jo resze igy gondol az autosokra. Azok fizessenek csak, elvégre az autó luxus.
Kócos fórumaccountja.
Az "Azt nem értem, hogy a te értékeiddel egyáltalán hogy győzöl vadászatkor automatikusan?" karakter gazdája.
Pontszám: 7.97
irritálóWeekaNő
Végzetúr
55 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
155. hozzászólás - 2011.11.22. 18:31:37
Én is dohányzom,szeretnék is leszokni,de itt az ideje hogy akkor én is mutogassak az autósokra.Napok óta hallgatom hogy "smog riadó",az vajon a cigitől van?
Nem védés,de nem mindenért a dohányosok a hibások.Jó ötlet az adó emelés nem is azzal van a bajom,csak tényleg igaz az,hogy az országban meggazdagodnak mindenből,így a leszokásból is.
Sajnos a munkába járók nem mindenhol tudják megoldani a tömeg közlekedést :(Ennek meg a jövedéki adó vet gátat.Mi lesz ebben az országban???Vagy mi leszünk a legtökéletesebb ország,vagy a legnyomorultabb:(
Pontszám: 6.04
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
156. hozzászólás - 2011.11.22. 19:21:36 (Válasz Morzkod #154 hozzászólására.)
Autósként is azt mondom, hogy fizessek a szennyezésért, amit heti 2-szer okozok azzal, hogy olcsóbban jutok el a melóhelyre, mintha tömegközlekedést választanám. Ennek ellenére, mikor intenzív gyaloglással 1 óra alatt odaértem, akkor nem vettem elő a kocsit.
Az viszont különbség a dohányzás és a gépkocsik között, hogy a gépjármű szükséges eszköz lehet a munkához, míg a dohányzás soha nem lesz szükséges kelléke a munkának. Ettől persze, ha végre újból beszerzek egy kerékpárt (hátha ezt nem lopják el, mint a korábbiakat ), akkor felejtem el a kocsit városon belül, csak kivételes esetekre tartogatva, amikor családhoz való utazás vagy családdal való út jön.
Pontszám: 8.32
fórumozóSuperEgo23Férfi
Végzetúr mester
1397 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
157. hozzászólás - 2011.11.22. 20:56:55 (Válasz Craslorg #156 hozzászólására.)
Persze Cras és fizessünk mindenért többet mert azt a rühes kenyeret autóval szállítják, a tejet autóval szállítják és így tovább, mert ugye azoknak sem olcsóbb és nem fogják kifizetni hanem majd szépen áremeléssel megoldják.. A cigarettán senki nem vitázik, de akkor tegyék már 1000 ftra, hogy el is gondolkodjanak az emberek ne csak 10ftjával emelgessék.
Két vállra fektetett, nincs több Hsz. Néha van.
Pontszám: 6.73
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
158. hozzászólás - 2011.11.23. 12:39:06 (Válasz SuperEgo23 #157 hozzászólására.)
Idézet: SuperEgo23 - 2011.11.22. 20:56:55
A cigarettán senki nem vitázik, de akkor tegyék már 1000 ftra, hogy el is gondolkodjanak az emberek ne csak 10ftjával emelgessék.


Ha 1000 Ft-al emelik, akkor a dohányzók 99,9%-a leszokik, és csak a maradék 0,1% fizet 1000 Ft-ot. Ha 10 Ft-al emelik, akkor csak 1% szokik le és 99% fizet 10 Ft-ot - tehát így több adó jön be.
Pontszám: 8.15
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3429 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
159. hozzászólás - 2011.11.23. 13:10:07
Idézet: Viskos - 2388.11.02. 23:54:07
A lényeg az, hogy növelni kell Magyarországon a kereseteket.

Ezzel az a baj, hogy nagyon sok közgazdász szerint a fizetések egyszerűen túl magasak az eurózónában, és Magyarországon is! Nem a nettókra gondolnak itt, hanem a bruttókra: egyszerűen túl magas az adóteher, emiatt nem vagyunk versenyképesek, ezért nyomnak le a kínaiak és más országok, ezért még több a munkanélküli és még több adót kell fizetni. Utánaszámoltam, 2012-től az összes javadalmazásnak pontosan a fele lesz az adó. Tehát a munkáltatónak 200.000 Forint buttóba kerül hogy te kapjál 100.000 Forintot! Ez nagyon brutális. Erre a sok plusz adóra részben a túlzó szociális kiadások miatt van szükség (kevés az adófizető, sok a munkanélküli és nyugdíjas), részben a szokásos állami pazarlás miatt, de főleg a hitelek kamatai miatt. Évente többet fizetünk hitelek kamataira, mint amennyi az államháztartási hiány. Vagyis, ha nem lenne hitelünk, nem lenne hiány, tehát hitelt sem kellene felvenni a hiány fedezésére!

Az adóemelésekért egyébként felesleges a kormányt hibáztatni. Az persze az ő hibájuk, hogy az adót célzott szegmensekre vetik ki, és így társadalmi feszültségeket keltenek, jobb lenne egyszerű, és általános szabályokat hozni, és azokat nem évente változtatni és bonyolítani. De maga az adóemelgetés egy szükséges lépés, kár, hogy már túl késő, nem jelent megoldást. Mert azért kell az adót emelni, mert az adók már túl magasak, ezért senki sem fizeti őket, de ezért a jövőben még tovább kell őket emelni, és előbb-utóbb mindenképp begyorsul az adósságspirál. Egy normál cég ilyenkor fogja és csődöt jelent, nincs semmi, pár ember bukta a pénzét és kész. De egy állam nem jelenthet csődöt mert akkor jön a lázongás, éhezés, felfordulás. Az alternativák, hogy eladnak mindent, ami mozdítható, vagy pedig pénznyomtatás, elinflálják a Forintot. Szerintem az utóbbi a kormány alig titkolt célja, csak ezzel per pillanat az a probléma, hogy kicsit sok a devizaadósság, ettől próbálnak megszabadulni, egyelőre kevés sikerrel.
Pontszám: 8.36
fórumozóSuperEgo23Férfi
Végzetúr mester
1397 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Adórendszer és adóreform
160. hozzászólás - 2011.11.23. 17:21:33 (Válasz Miklós #159 hozzászólására.)
Ez mind szép és relatíve jó, de azért a görögöknek szabad az adósságuk felét elengedni ami mondjuk fedezte volna a mi hitelünk egészét. S még arra sem kötelezik őket, hogy cserébe mondjuk Krétát "adják oda Európának"....(vagy nekem )
Két vállra fektetett, nincs több Hsz. Néha van.
Pontszám: 7.55
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!