Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: A kvíz értékelésének rendszeréről
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
A kvíz értékelésének rendszeréről
1. hozzászólás - 2008.10.01. 13:16:43
Kvíz: az értékelés szempontjai

A kvíz - legnagyobb örömünkre - "játék a játékban"-ná nőtte ki magát, és legalább annyi saát kérdése van, mint a keretjátéknak összesen. Az értékelési irányelveket, és magát az értékelés rendszerét finomítottuk a béta teszten használtakhoz képest, ezeket szeretném megosztani veletek.

A kvíz elsődleges célja, hogy olyan kérdéseket adjunk fel, amelyeket egy művelt, intelligens ember ismerhet. Szinte bárki. Tehát nem szükséges hozzá túlspecializált szakismeret. Persze lehet mondani, hogy a válasz a gugliban 1 perc alatt megtalálható, de nem az a cél, hogy minden egyes kérdésre a választ keresőprogramokkal kelljen megtalálni. A kérdések egy része olyan legyen, hogy gondolkodsz rajta, és vagy tudod a választ, vagy kizárásos alapon le tudod szűkíteni a lehetőségeket, de legalábbis van egy elképzelésed, tudsz tippelni.

A leghálásabb "általános műveltség" témák:
- Általános iskolai alapdolgok. Blődül hangzik ugyan, de ezeket MINDENKI tanulta, tehát senki sem mondhatja, hogy túlzottan specializált dolog.
- Iskolában ugyan nem tanult, de mindenki által ismert dolgok. Ez lehet bármi, nagyon híres filmek, emberek, együttesek, épületek, stb.
- Aktuális témák. Ez kicsit húzósabb, hiszen a kérdés néhány év múlva elavulhat, de azért sok olyan aktuális téma van, amiről mindenki hallott, lehet vele kapcsolatban kérdezni.
- Logikai kérdések. Ez ugyan nem műveltség, de teljesen jó, mivel nem kell hozzá előismeret, csak logikus gondolkodás. Azért ne írjunk olyat, amihez számológépet kell használni, vagy egyenleteket kell felállítani.
- Nyelvi kérdések. Helyesírás, nyelvészeti feladványok.

Rossz kérdések:
Először is, fontos tudnotok, hogy lehet, hogy a játékosok egy kérdést elfogadnak, de mi, adminok, utólag átminősítjük rossz kérdésre. Ennek a következő okai lehetnek:
- A helyesírási hibáktól nyüzsgő feladványokat alapban elutasítjuk. Kezdetben lelkesen javítgattuk, de túl sok van, lehetetlen minden egyenként kijavítani. És sajnos egyenlőre szerverről futó helyesírás ellenőrzőt sem tudunk telepíteni. Ha bizonytalan vagy valamiben, írd szövegszerkesztőben, és ellenőriztesd le! Ja, és egy kérdés végére illik a kérdőjelet odabiggyeszteni!
- Speciális szakterülethez kapcsolódó kérdések, amire a választ egy átlagember nem tudhatja. Sokan elkövetik a hibát, hogy ilyen kérdést írnak. Imádjuk a HKK-t és a TF-et, de nem minden végzeturas játszott ezekkel a játékokkal! Nagyon-nagyon általános kérdés ezekkel kapcsolatban is belefér, de csak olyan, amire olyan is tudhatja a választ, aki ezekkel nem játszott! Hasonlóképpen persze más játékokkal, képregényekkel, hobbikkal, szakmákkal kapcsolatos, csak az adott dologban több éves tapasztalattal rendelkező emberek által ismert dolgokat sem szabad kérdezni.
- Lexikális tudás. Bizonyos évszámos kérdések elfogadhatóak, de csakis olyanok, amelyek az első kategóriában felsoroltak. Azt, hogy mikor voltak a világháborúk, mindenkinek illik tudnia, de azt viszont nem feltétlenül, hogy egy alig ismert celeb mikor vásárolta az első biciklijét. Ráadásul, ha évszámos kérdést írtok, akkor sokkal kultúráltabb, ha az évszámok között jelentősebb eltérés van, mintha 1-1 nap eltérés van a 4 dátum között. Személyes véleményem szerint az ilyesminek az a legcivilizáltabb módja, ha nem is konkrét évszámot kérdezel, hanem felsorolsz 4 ismert eseményt, és megkérdezed, melyik volt legelőször, vagy legkésőbb.
- A túlzott, extrém mértékben nehéz kérdések nem jók. Ha egy olyan kérdést adsz fel, amelyre egy átlag ember lehet, hogy tudja a választ, de ha 4 szinte teljesen egyforma lehetőség közül kell választania, akkor szinte biztosan elrontja. Nem árt az sem tudnotok, hogyha egy kérdésre adott válaszok 75 vagy nagyobb százaléka rossz, akkor a rendszer automatikusan átminősíti "rossz kérdésnek". Ez már csak azért is van, hogy kiszűrjük az olyan esetet, ha valaki esetleg ír egy jó kérdést, 4 jó válasszal, de azok közül nem megfelelőt jelöl meg.
- Ha olyan kérdést írsz, ami már szerepel az adatbázisban, arra jelenleg sajnos rossz kérdés minősítést kapsz. Persze nem kell tudnod, mi az, ami már szerepel, de jelenleg más módon nem tudjuk kiszűrni az ilyeneket. Próbáld elkerülni, hogy teljesen triviális dolgokat kérdezel. "Minek a rövidítése a HKK", "Mikor volt az I. világháború" stb.
- A kakukktojás és főváros szavakat nem véletlenül szűrjük. Fővárosos kérdésből épp elég van, köszönjük szépen, nem kell több! A kakukktojás pedig alapban nem jó, mert mint tudjuk, bármelyik válasz lehet kakukktojás, kérdés milyen szempont szerint. Persze beírhatod ékezet nélkül hogy kakuktojas és akkor átmegy, de tuti rossz kérdés értékelést fog kapni. Fogalmazd meg inkább normálisan a kérdést! Visszatérve a szűrőre, ha egy kérdést nem fogad el a rendszer, ne erőltesd, ne írd be helyesírási hibásan, mert akkor rossz kérdés lesz. Fogadd el, hogy ezt nem eszi meg a gép, írj mást! Pl. a Szarvas szó sajnos jelenleg nem szerepelhet kvízkérdésekben, értitek, hogy miért...
- számtan kérdések. Mennyi (1+5)*3? Melyik a legnagyobb, (4+3)*2 vagy (17/2-1)? A logikát igénylő kérdések rendben vannak, de azok a kérdések nem, amelyek ilyen primitívek, nem az IQ-n múlnak, hanem azon, hogy elő tud-e valaki venni egy számológépet.
- idegennyelvi kérdések. Arra rá lehet kérdezni, hogy valamilyen híres dolog mi után kapta a nevét, de az, hogy mit jelent magyarul a "boy" szó, vagy a "szpasziba", rossz kérdések, a nyelvtudás nem tartozik az általános műveltség körébe.
Kiegészítés:
- Melyik megyében található XY település? - Erre a kérdésre Rossz kérdés - érdektelen lexikális tudást fogsz kapni. Ha valami nagyobb város az XY, akkor pedig Rossz kérdés - már szerepelt lesz az értékelés.
- Mikor van XY névnapja? A fentiekhez hasonlóan, ez nem műveltségi kérdés, és már van épp elég az adatbázisban, erre rossz kérdést fogsz kapni.
- Autóversennyel, focival, fővárosokkal, zászlókkal, születési dátumokkal kapcsolatos kérdésünk már van elég, köszönjük! Az ilyen kérdések, ha minden szempontból jók és hibátlanok, akkor Rossz kérdés - már szerepelt értékelést fognak kapni.


Törlendő kérdések:
Egyszerűen megfogalmazva, azok a kérdések kapják a "rossz" értékelést, ahol a kérdés feltevőjének szándéka az volt, hogy egy jó kérdést írjon, de nem sikerült neki. A "törölni" értékelést azok kapják, akik szándékosan rossz kérdést írtak. Megválaszolhatatlan, vagy nevetségesen egyszerű kérdések, netikettet sértő kérdések tartoznak ide. "Milyen színű az ég?" "Mire gondoltam, amikor ezt a kérdést írtam?" "Melyik az az albán folklórzenekar, amely egyetlen albumot sem jelentetett meg?" "Milyen színű volt Kiszel Tünde haja 2006-ban?" és még sorolhatnám.

Természetesen lehet kérdezni a Végzetúrral kapcsolatban is, de csak olyan dolgokat, amihez nem kell magas szintűnek lenni, bármely játékos tud rá válaszolni. Hiszen a kérdést megkaphatja akár egy 2. szintű játékos is, aki nem fogja tudni, hogy 14-es tanulásnál milyen szakértelmet kapsz, vagy hogy mennyi védettséget ad a nerub csuha.

Most írok néhány gyakorlati példát is jó és rossz kérdésekre (ezek egyikét se írjátok be!!)
"Hány tagja volt a Beatlesnek?"
Attól függetlenül, hogy egy kicsit túlzottan is könnyű kérdés, jó kérdés, mivel egy mindenki által ismert zenekarról van szó.
"Melyik volt az ausztrál Pigmeusok együttes harmadik albuma?"
Erről az együttesről senki sem hallott, nem beszélve az albumaikról. Ez egy rossz kérdés.

"Minek a rövidítése a HKK?"
Erre azért sokan tudják a választ, ez jó kérdés, (de ne tedd fel, mert már bent van az adatbázisban).
"Mi a színesítő szövege a Lavínia Lobara c. HKK lapnak?"
Rossz kérdés, mert annyira specializált, hogy ezt még sok HKK-s se tudja, a többiek meg azt se, hogy mit kérdezel.
Hasonlóképp, a Star Warst mindenki ismeri (nagyjából) de ha egy mellékesen kiadott regény egy szereplőjére kérdezel rá, aki a filmekben nem szerepelt, az már a rossz kérdés kategória.
További példák túlzottan specializált (és ezért) kérdésekre:
"Mekkora a standard vasúti sín nyomtávolsága?" "Ki a Glacius nevű képregényhős testvére?" "Átlagosan hány centiméter a keleti párzósáskák szárnytávolsága?" "Ki volt 2004-ben a Manchester United edzője?"

"Hogy hívják a Harry Potter sorozat női főhősét?"
Ezt a sorozatot szinte mindenki ismeri, ilyet nyugodtan lehet kérdezni.
"Mi a Harry Potter sorozat negyedik kötetének a címe?"
"A tűz serlege" "A tűz serleqe" "A tűz kejhe"
Nehézségben semmi probléma nincs ezzel a kérdéssel, csakhogy egyrészt vizuális megtévesztésre alapul (a g és a q betű hasonsága) aminek semmi köze a kvízhez, másrészt égbekiáltó helyesírási hiba van benne (kelyhe helyett kejhe). Rossz értékelést kapott.

"Hány éves a Föld legöregebb nője?"
Most, ebben a pillanatban erre ugye lehet konkrét adat, de lehet, hogy egy hónap múlva meghal, egy év múlva már egy évvel idősebb lesz stb. Kerüljük el az olyan kérdéseket, amelyek aktualitásukat vesztik!

Természetesen senkitől sem várjuk el, hogy mindig jó kérdéseket írjon - én magam is írtam már olyat, amit utólag rossznak pontoznék. A kérdéseket 10 kérdés feltevése után kezdjük értékelni. Ha valakinek a kérdéseinek legalább fele rossz kérdést kap, figyelmeztetést kap, és ha ez az arány marad, elveszti a kérdés feltevésére a jogot. Emellett, max. 3 alkalommal kaphatsz "törölni"értékelést. Az 3. alkalom után végleg elveszted a kérdés feltevésére a jogot.
Ez nem büntetés, a kérdés feltevésért kapott lélekenergia amúgy sem jelentős, van, aki egyszerűen nem tud jó kérdéseket írni, ezzel nincs semmi gond, attól még a játék többi részét élvezheti.

*********************************************

A kvízkérdések értékeléséről.

A játék első másfél hetében az értékelőket is "értékeltük". Azaz, aki túlzottan sok törölni, rossz, vagy jó választ nyomott a normális arányhoz képest, azok először figyelmeztetést kaptak, hogy reálisan értékeljenek, majd ha a gépnek továbbra sem tetszett, ahogy értékelnek, letiltotta őket az értékelésről, és ráadásul csak 45 helyes válaszonként tehettek fel kérdést.

Ez a rendszer MEGSZŰNT, nem küldünk ki figyelmeztetést vagy zárolást, és nem büntetünk senkit azzal, hogy 45 válaszonként tehet fel 1 kérdést. Felváltotta a helyét egy "intelligensebb" szűrő, amely kiszűri azokat, akik rosszul értékelnek (ezt manuálisan is ellenőrizzük), de nincs büntetés, nekik egyszerűen csak nem lesz lehetőségük az értékelésre. Az algoritmust a jövőben tovább fogjuk tökéletesíteni. A cél hosszútávon az, hogy a kérdéseket csakis azok értékelhessék, akik reálisan tudnak értékelni. Ha az eredménnyel elégedettek leszünk, akkor viszont lehet, hogy ezeknek az embereknek bevezetünk valami kisebb jutalmazási rendszert is.

Ezenkívül hamarosan bekerül egy olyan rendszer is a játékba, hogy a "rossz kérdés" értékelés megjelölésekor megadhatod, hogy miért választottad. Így akinek a kérdését elutasítják, meg fogja tudni, hogy ez miért csinált, mit csinált rosszul. A kérdésfeltevésre a fentiekben leírt irányelvek továbbra is érvényesek!
A hozzászólást Miklós módosította 2009.02.11. 15:25:25-kor
Pontszám: 6.62
népszerűAbbadFérfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
2. hozzászólás - 2008.10.01. 13:21:43
Ezzel mi volt a baj? Ha volt mar ilyen, miert nem irhatok helyette uj kvizt? Ha meg egy jatekos huzta le ezt, akkor most mar en is hasonloan fogok ertekelni...

Enrico Fermi melyik évben kapott Nobel-díjat?

1941
1938 Jo valasz
1933
1935

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Pontszám: 7.50
kedvelt tagHydro GlobusFérfi
Végzetúr mester
1245 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
3. hozzászólás - 2008.10.01. 13:29:52
Az alábbiak közül melyik NEM webcomic (internetes képregény)?

Darths & Droids
Giant in the Playground (helyes)
One Over Zero
Freefall


Ezzel mi a baj? Nem látok problémát a postodban...
HKK segédlet: itt vagy itt.
Drizzt segédlet: itt vagy itt.

Az első link akkor jó, ha az első oldal a legrégebbi, a másik fordítva.
Pontszám: 7
kedvelt tagcsati777Férfi
Végzetúr mester
830 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
4. hozzászólás - 2008.10.01. 13:34:50
Pl. mert a valódi neve GiantS in the Playground? Ha elírás volt, akkor azért rossz, ha szándékosan írta S nélkül, akkor meg azért.
Pontszám: 5
kedvencLélekmesterFérfi
Végzetúr tanonc
18 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
5. hozzászólás - 2008.10.01. 13:43:20
Ki a Magyar Honvédség főparancsnoka?

a miniszterelnők
a hadügyminiszter
a köztársasági elnők (jó válasz)
a belügyminiszter

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!


Szeretném megkérdezni, hogy ez miért kapott rossz értékelést?
Dacc?
Vagy már létezik az adatbázisban? (<- ha igen, akkor erre kellene egy új bünti kategória)
Lélekmester - Tökéletes Gyémánt

Pontszám: 5
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
6. hozzászólás - 2008.10.01. 14:05:36
"Ki volt 2004-ben a Manchester United edzője?"


Ne haragudj Miklós, de ezt az emberek több, mint 25 %-a tudja. ha meg ott van 4 válasz is, akkor ez már 50% fölötti

Egyébként teljesen korrekt!
A hozzászólást Craslorg módosította 2008.10.01. 14:05:55-kor
Pontszám: 5.33
népszerűAbbadFérfi
Végzetúr poronty
8 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
7. hozzászólás - 2008.10.01. 14:11:55
Ha muveltsegi vetelkedot akartok a kvizbol, akkor legyen 5-10 masodperc a valaszlehetoseg. Viszont ha azt akarjatok, hogy egy kis plusz munkaval legyen lehetosege az embernek +10% LEt szerezni, sot, meg tanulni is tud belole, akkor a kiguglizhato kerdeseket hagyni kellene bekeben. Szerintem.
Erdekes, hogy a Lost es a Csillagkapu kerdesek maradhatnak, de ennyi erovel a MU edzojet is meg lehet kerdezni, vagy Kiszel Tunde lanyanak a nevet. Vagy Stohl Buci most szuletett kislanyanak a nevet.
A hozzászólást Abbad módosította 2008.10.01. 14:12:20-kor
Pontszám: 5
fórumozóHigi24Férfi
Végzetúr poronty
2 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
8. hozzászólás - 2008.10.01. 14:17:40
bocs
A hozzászólást Higi24 módosította 2008.10.01. 14:20:40-kor
Pontszám: 5.33
fórumozóSpiduolaNő
Végzetúr tanonc
34 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
9. hozzászólás - 2008.10.01. 15:04:46
Jó lenne, ha lehetne a kvízkérdések előtt választani, hogy nehezet, vagy könnyebbet szeretne valaki megválaszolni. A könnyű kérdés paraméteri olyanok mint az eddigi kérdéseké, a nehéz kérdésekért pedig lehetne kapni 15% LE-t, de a megválaszolásra csak 2 perc lenne. Valamint lehetne az, hogy amit először jó kérdésnek nyomtak, de később nehéznek mutatkozott, nehéz kérdéssé nyilvánítani!
...és Isten megteremté a férfit. Aztán támadt egy jobb ötlete!!!
Pontszám: 5
népszerűJoC4Férfi
Végzetúr poronty
7 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
10. hozzászólás - 2008.10.01. 15:42:32
A ROMBUSZ deltoid vagy trapéz?

mindkettő (hejes válasz)
egyiksem
deltoid
trapéz

Ezt miért töröltétek? mert iskolai anyag most írtam belőle.
Pontszám: 7.50
kedvelt tagHydro GlobusFérfi
Végzetúr mester
1245 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
11. hozzászólás - 2008.10.01. 15:54:46 (Válasz csati777 #4 hozzászólására.)
http://www.giantitp.com/

Nem szeretem ha kijavítanak amikor igazam van
A hozzászólást Hydro Globus módosította 2008.10.01. 15:55:08-kor
HKK segédlet: itt vagy itt.
Drizzt segédlet: itt vagy itt.

Az első link akkor jó, ha az első oldal a legrégebbi, a másik fordítva.
Pontszám: 5
kedvelt tagHydro GlobusFérfi
Végzetúr mester
1245 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
12. hozzászólás - 2008.10.01. 16:04:07 (Válasz JoC4 #10 hozzászólására.)
Ha már írtál belőle, ne matekot tanulj, hanem inkább nyelvtant! (A válaszod egyébként helyes)

EDIT: Lehet hogy más már feltette ezt a kérdést...
A hozzászólást Hydro Globus módosította 2008.10.01. 16:04:51-kor
HKK segédlet: itt vagy itt.
Drizzt segédlet: itt vagy itt.

Az első link akkor jó, ha az első oldal a legrégebbi, a másik fordítva.
Pontszám: 7.50
népszerűtlenDeathwarriorFérfi
Végzetúr poronty
5 hozzászólás
Profil megtekintése
A kvíz értékelésének rendszeréről
13. hozzászólás - 2008.10.01. 17:30:30
Nos, szeretném megkérdezni, hogy az alábbi kérdésem miért kapott rossz minősítést? Hiszen erre egy általános műveltségű ember (igazából 5. osztályos történelemben is benne van, de 10. osztályban is előjön) igazán tudhatná a választ - ha pedig nem, akkor elég szegényes a kulturális ismerete (is) -. Viszont, ha a rendszer minősítette rossznak, akkor nem értem, hogy miért?

A kérdés:

Hogyan alakult ki az iszlám vallás?

Mohamed más vallásból átalakította
Mohamed más emberek által hallottakból alkotta meg
Mohamed egy látomásban megálmodta (jó válasz)
Mohamed Mekkából való futása során eszelte ki

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Nem vagyok, bunkó csak reális...
Pontszám: 4.33
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
14. hozzászólás - 2008.10.01. 21:41:50
Először is, olyan irtóztatos tömegű kvízkérdés érkezik be hozzánk, hogy lehetetlen minden egyes rossz kérdésnél külön fórumon, privátban vagy akárhol megmagyarázni, miért lett rossz kérdés. Ezt csak azért írom le, hogy hosszú távon erre ne számítsatok. De most, mivel még mindenki tanulja a dolgot, válaszolok a felvetésekre, annak ellenére, hogy ez nem az én értékelésem.
Mielőtt még belefognék: BÁRMELY kérdésből rossz kérdés lesz, ha a válaszolók 75%-ka nem tudja rá a választ! Ez bekövetkezhet már a kiértékelés alatt (ha legalább 20 válaszig nem születik meg a kiértékelés és 15 válasz rossz volt), vagy kiértékelés után is (de akkor az LE-t már megkaptad érte). Az alábbi kérdések közül is 1-2-nél előfordulhatott akár ez is, de azért leírom, hogy ha nem ez volt az oka, akkor mi lehetett.

Idézet: Abbad - 2008.10.01. 13:21:43
Enrico Fermi melyik évben kapott Nobel-díjat?

Specializált, lexikális tudás. Ilyet a Legyen ön is milliomosban sem kérdeznek (max 50 millióért). Én is rossz kérdést nyomtam volna rá.

Idézet: Hydro Globus - 2008.10.01. 13:29:52
Az alábbiak közül melyik NEM webcomic (internetes képregény)?
Darths & Droids, Giant in the Playground (helyes), One Over Zero, Freefall

Specializált tudás, szerinted az emberek hány százaléka tudhatja a választ erre a kérdésre? Én pl. soha nem hallottam róluk.

Idézet: Lélekmester - 2008.10.01. 13:43:20
Ki a Magyar Honvédség főparancsnoka? a miniszterelnők...

Több helyen is hosszú ő-vel szerepelt az elnök szó!

Idézet: Abbad - 2008.10.01. 14:11:55
Ha muveltsegi vetelkedot akartok a kvizbol, akkor legyen 5-10 masodperc a valaszlehetoseg. Viszont ha azt akarjatok, hogy egy kis plusz munkaval legyen lehetosege az embernek +10% LEt szerezni, sot, meg tanulni is tud belole, akkor a kiguglizhato kerdeseket hagyni kellene bekeben.
Erdekes, hogy a Lost es a Csillagkapu kerdesek maradhatnak

A guglizás arra jó, hogy aki nagyon akarja, annak szinte minden válasza jó lesz. De ez még nem jelenti azt, hogy olyan kérdéseket kell feladni, amire a válasz nem is érdekli az embereket, nem is jegyzik meg, és nem is kíváncsiak rá. A Lost és Csillagkapu ugyanaz a kategória, mint az összes többi, általánosságban lehet róluk kérdezni, de specializáltan nem (a 3. szezon 4. részében milyen új szereplő jelent meg?)

Idézet: Spiduola - 2008.10.01. 15:04:46
Jó lenne, ha lehetne a kvízkérdések előtt választani, hogy nehezet, vagy könnyebbet szeretne valaki megválaszolni. A könnyű kérdés paraméteri olyanok mint az eddigi kérdéseké, a nehéz kérdésekért pedig lehetne kapni 15% LE-t, de a megválaszolásra csak 2 perc lenne. Valamint lehetne az, hogy amit először jó kérdésnek nyomtak, de később nehéznek mutatkozott, nehéz kérdéssé nyilvánítani!

Ez hosszútávra egy fejlesztési lehetőség, feljegyzem!

Idézet: Deathwarrior - 2008.10.01. 17:30:30
Hogyan alakult ki az iszlám vallás?
illetve most láttam
Melyik képmegjelenítő technológia adja a legkisebb válaszidőt?

Sajnos, ez a kérdés már szerepelt, ezért lett kivéve Meg fogjuk csinálni, hogy ilyen esetben ne érje kár a játékost, írhasson helyette másik kérdést.

Idézet: JoC4 - 2008.10.01. 15:42:32
A ROMBUSZ deltoid vagy trapéz?

Én ezt például elfogadtam volna. Szerintem azért szűrődött ki, mert 2 hiba is volt benne, a rombuszt csupa nagy betűvel írtad, és azt, hogy "egyiksem" egybe írtad. De mindenkinek más a tolerancia szintje. Ezzel kapcsolatban, megpróbálunk majd egy negyedik fajta értékelést is bevezetni, "helyesírási hibás" aki ilyen kérdést tesz fel, az a kérdést visszakapja, és kijavíthatja.
A hozzászólást Miklós módosította 2008.10.01. 22:11:12-kor
Pontszám: 5.25
népszerűNoob SaibotFérfi
Végzetúr poronty
6 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
15. hozzászólás - 2008.10.01. 21:50:49
Ki rendezte a Star Wars V - A Birodalom visszavág című filmet?

George Lucas
Irvin Kershner --> Ez a helyes
Steven Spielberg
Luc Besson

A kérdés "Azonnal töröljétek" értékelést kapott!

Ez törölve lesz vagy nem?

A kérdés helyes, mindenki rájöhet kb 30mp alatt. Lucas befejezni akarta a történetet, nem ő rendezte az összeset! Szinte mindenki látta a filmeket minimum 1X, és gondolom reflexből nyomtak.
Pontszám: 5
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
16. hozzászólás - 2008.10.01. 22:13:15 (Válasz Noob Saibot #15 hozzászólására.)
Idézet: Noob Saibot - 2008.10.01. 21:50:49
Ki rendezte a Star Wars V - A Birodalom visszavág című filmet?

Igen, valószínűleg azért, mert a kérdés mindenkit megtévesztett, rossz választ nyomott, és ezért a porgram kiszűrte. Ez sajnos egy túlzottan jól sikerült beugrató kérdés volt
Pontszám: 6.25
kedvelt tagCassianFérfi
Végzetúr
55 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
17. hozzászólás - 2008.10.01. 22:35:52
Nekem az a problémám az általatok bevezetett értékelési rendszerrel, hogy nem konzekvens. Lehet, hogy egy kicsit a sértettség beszél belőlem, mert egymás után két kérdésemet dobtátok vissza.
Néhány ellentmondás. Ha pl HKK-s kérdések maradhatnak, akkor pl a sport kérdések miért törlendőek?
Vagy pl az iskolai kérdések jobban mennek aki tegnap tanulta az iskolában, de aki már régen ült abban a padban annak nehezére esik ezeket megválaszolni.
Ha szépirodalmi kérdések maradhatnak, akkor pl a fantasy, vagy sci-fi írók munkáira vonatkozó kérdések miért nem?
+miért töröltök automatikusan egy kérdést, ha 25% alatt van a jó válaszok aránya?
Ezen furcsaságok miatt van bennem egy kis értetlenség.

Ui: aki egy kicsit konyít a focihoz, az tudja hogy az MU menedzsere már nagyon régóta ugyanaz az ember (Sir Alex)
Pontszám: 5
kedvelt tagkrishyFérfi
Végzetúr tehetség
159 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
18. hozzászólás - 2008.10.01. 22:46:22
Kedves Miklós! (és persze sokan mások is)

Ha már helyesírási hibáknál tartunk. ;-)
http://helyesiras.blog.hu/2007/04/04/egyenlore_vs_egyenlore
Dzsó (Tökéletes Gyémánt)
Pontszám: 4.25
kedvencCloudFérfi
Végzetúr tanonc
34 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
19. hozzászólás - 2008.10.01. 23:14:36
Ma találkoztam egy kérdéssel:

Hogy nevezik most az egykori Háromszék vármegyét?
Brassó megye
Kovászna megye
Maros megye
Hargita megye

Nah a google ezt írja:

A mai romániai megyerendszer 1968-as létrejötte óta területének nagyrésze Kovászna megyéhez, néhány település Brassó megyéhez tartozik.

mindkettő benne van a válaszok között, de szerencsére sikerült eltalálnom a jót. Nem lehetne ezt módosítani?

Üdv
Pontszám: 5
népszerűNoob SaibotFérfi
Végzetúr poronty
6 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A kvíz értékelésének rendszeréről
20. hozzászólás - 2008.10.01. 23:15:59 (Válasz Miklós #16 hozzászólására.)
Igen, valószínűleg azért, mert a kérdés mindenkit megtévesztett, rossz választ nyomott, és ezért a porgram kiszűrte. Ez sajnos egy túlzottan jól sikerült beugrató kérdés volt


Igen, csak nem szeretném, ha ilyenek miatt lennék letiltva a kvíz írásról , hiszen ha nem használnának az emberek google-t akkor nagyon sok kérdés kapna ilyen értékelést. Mikor valójában helyes, csak kicsit többet kell gondolkozni rajta, pedig idő van kérdésenként kb 5 perc.
Pontszám: 8.57
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!