Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Jelenlegi fejlesztések
fórumozóRodriguez
Végzetúr mester
673 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
421. hozzászólás - 2013.04.22. 10:55:21 (Válasz Dop1150 #418 hozzászólására.)
Elég sok hülyeséget írtál. A játékot azért tartják fent, mert ez egy üzlet, ami bármily meglepő, profit orientált. Nem fognak valamit úgy üzemeltetni, hogy közben termeli a veszteséget, de te élvezed a játékot. Ha jól emlékszem, egyszer emeltek árat az őskőn, azóta sose, inkább több lehetőség lett, hogy vásárolj a játékban.

Ha megnézel bármilyen más játékot, sokkal többet kerül, mint a VU. Nézd meg, hogy mennyi volt akkor 5000 forint, amikor a játék elindult és ma mennyi? Anno nekem 350 őskövet befizetni komoly tervezést igényelt, ma ugyanez már kb. olyan, mint fagyizni, vagy elmenni moziba.


"Több éve játszom, ráment a párkapcsolatom
Régebben tényleg rohantam szexelés közben dukátért, manázni."

Bocs, de ezen ugye nem csodálkozol?
Pontszám: 6.80
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
422. hozzászólás - 2013.04.22. 12:57:31
Köszönöm a visszajelzéseket!

Azt írtam, hogy hónap végén meglátjuk, mi a véleményetek, akkor csinálunk egy kérdőívet, és majd ez alapján változtatunk. De úgy látom, sokan a problémát sürgősebbnek érzik, ezért megpróbáltam kitalálni egy olyan megoldást, ami aránylag gyorsan implementálható, és egyszerre mindhárom felvetett problémát orvosolja:
1.) a napi ajánlat túl sok őskőbe kerül
2.) nincs elég kiégett őskő arra, hogy mindent meg lehessen kiégett őskőből venni
3.) a játékosoknál sok felesleges, nem használt erőforrás halmozódik.

A megoldási javaslatom a következő:
Bevezetünk egy új erőforrást, legyen a neve mondjuk az egyszerűség kedvéért platina.
Lesz a lélekkufárnál egy új fül, Platina gyűjtés. Erre kattintva, át tudsz váltani támadás és védelem italt, sisakszilánkot, lélekgyémántot, kiégett őskövet platinára (az arányokat még ki ki kell találni). Talán szükséges lehet valamiféle limit az átváltásra.
A napi ajánlatoknál bizonyos tételeket a kiégett őskő helyett platináért lehet vásárolni. És emellett megnöveljük azoknak a tételeknek a számát, amelyek platináért is megvehetők (pl. a relikviakupont is).

Szeretnék még reagálni itt egy-két olyan felvetésre, amire azt hiszem, egyébként egy játék üzemeltetője sosem szokott reagálni. Én is csak azért teszem, mert itt a nagy többség már évek óta játszik, sőt játszott korábbi játékainkkal, ezért ezt nem nevezném szokványos üzemeltető-játékos viszonynak, ennyit mindenképpen megérdemeltek.
"Azért raktuk be a napi ajánlatokat, mert így akarjuk pótolni a kieső bevételt." Szerencsére erről nincsen szó, hálásak vagyunk a hűségetekért, aminek köszönhetően az elmút években a Végzetúr bevétele stabil volt. Nyilván vannak, akik abbahagyták, de mindig voltak helyettük újak. A napi ajánlatok egyetlen célja az volt, hogy megfeleljen a Ti igényeiteknek. A bevételt nem abból próbáljuk kitermelni, hogy megpróbálunk benneteket mindenféle rafinált őskő költésre rávenni, hanem azzal, hogy megpróbáljuk a játékot olyanná tenni, amilyennek Ti szeretnétek, és emiatt hosszú ideig játszotok a játékkal, és elégedettek vagytok velünk. Nem minden sül el elsőre úgy, hogy mindenkinek tetsszen, akkor természetesen változtatunk, mint ahogy most is.
"Kötelező minden őskőért megvehető tárgyat megvenni, különben lemaradsz." Azért ezzel sem értek teljesen egyet, én nagyon sok fizetős játékkal játszottam már, és épp az jelentette a kihívást, hogy meghatároztam, mennyit költök rá egy hónapban, és megnéztem, mi fér bele ebbe a büdzsébe. Engem sosem zavart, ha nem tudok mindent megvenni, hiszen gyakorlatilag minden játék tartalmaz olyan elemeket, hogy aki akar, tudjon az ésszerűnél is több pénzt költeni - de nekem mindig pont az jelentette a kihívást, hogy limitált büdzsével is le tudom győzni azt, aki nálam többet költött. És tudom, hogy sokan pont azért szeretik a VU-t, mert ez itt fokozottan igaz. De tény, hogy nálunk, más játékokkal ellentétben, kiemelt cél, hogy a "mindent megveszek" játékos is kijöjjön egy (majdnem) ésszerű keretből.
Pontszám: 9.03
kedvencTruth80Férfi
Végzetúr mester
1247 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
423. hozzászólás - 2013.04.22. 13:16:03 (Válasz Miklós #422 hozzászólására.)
Koszonjuk a "platina" lehetoseget. Reszemrol rendben es nagyon orulok neki, csak nehany kisebb javaslatom maradt a bevezetese elott:

- az atvaltasi aranyt tegyetek ki szavazasra vagy forum megvitatasra
- a felhasznalhato eroforrast is (reszemrol jo lenne a kristalypont, allateledel es vadaszzsakmany is)
- esetleg kerek ritka nyeremenyt lehetne belole csinalni, es / vagy nagyobb mennyisegben UR-t (es akkor kikerulhetne vegre a szemet onnan...)
A hozzászólást Truth80 módosította 2013.04.22. 13:16:22-kor
Beherit V3 - Kocsma bogarak

Végzetúr wiki - millió hasznos infoval
http://vegzetur.wikidot.com

Egy nagyon jó javaslatrendszer a varázslói mágiára:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,180.5300#hsz5307
Pontszám: 8.04
kedvelt tagADZSI76Férfi
Végzetúr mester
764 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
424. hozzászólás - 2013.04.22. 13:21:39 (Válasz Miklós #422 hozzászólására.)
Az ésszerü keret nézöpont kérdése...

- Ha van pálcám havi 2 templom minimum 200 kavicsomba van. Most úgy néz ki 3 templom is belefér...

- Mivel alacsony szintü vagyok a kufárnál való kedvezményt adó cuccokat még nem tudtam megvenni. Gyüjtök az esszencia konverterre.

- Lötyi vársálás napi 4 kavics 120/hónap
Állatfelszerelések 11 blökire minimum 172/hónap. Nem számoltam utána pontosan mennyi szériát használok el egy hónap alatt. Két eresztést vettem most alapul.

- Feladatokra megint egy halom kavics, amit lehet dekrétummal kiváltok...

- Most itt vannak a napi ajánlatok, 2 tétel kivételével eddig mindent megvettem mert jól jön...

- Nem említem a szintlépésekkor az esetleges felszerelés vásárlást, ez egyértelmü.

- Eventekkor ilyen cuccos meg olyan, ami segítséget ad.

- Szerencsekerék 60/hónapNem vagyok egy olyan típus aki mindent megvesz, ezeket alapvetö dolgoknak tartom a karimnak. Alsó hangon elmegy a havi 10 rongy, ha nem Svéországban laknék, bizony nem költenék rá ennyi pénzt. Itt ez aprópénz, de otthon nem biztos hogy kerülne rá a "hatalmas fizetésekböl" amit keres az ember...


Maxos ajándékokért kifizettük az 5 rongyot és a kavics sem 1600 darabonként jött érte. Ne hari de a 20 rongy kicsit megfeküdte a gyomrunkat. Négyszeres áremelést csináltál a befizetésekért járó jutalmakért.
A hozzászólást ADZSI76 módosította 2013.04.22. 13:35:48-kor
Pontszám: 7.59
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
425. hozzászólás - 2013.04.22. 13:41:33 (Válasz Miklós #422 hozzászólására.)
Az ésszerű keret és a majdnem ésszerű keret azért közel sem ugyanaz. A játék ára azért tagadhatatlanul megsokszorozódott, ha ugyanazt a színvonalát akarod tartani. Egy a tuti, régebben vártam a fejlesztéseket, új eseményeket, mert színesítették a játékot. Most nem várom, mert csak újabb őskőnyelő fícsöröktől tartok, legyen az esemény, vagy egyéb fejlesztés. Megkockáztatom mindenki így van ezzel. Mindegy, hogy milyen céllal és szándékkal mentek el ebbe az irányba a fejlesztések, ez így nem jó.

Azért ezzel sem értek teljesen egyet, én nagyon sok fizetős játékkal játszottam már, és épp az jelentette a kihívást, hogy meghatároztam, mennyit költök rá egy hónapban, és megnéztem, mi fér bele ebbe a büdzsébe.

Hát, pedig a játékosaitok nagy része nem ilyen. Évek alatt felépítettek egy karaktert, majd azt látja, hogy egy nála sokkal gyengébb játékos fogja erőben lenyomni, csak mert tisztességgel forgatja a szerencsekereket (ne adj'isten még szerencsés is és kiesik 1-2 nyalánkság), megveszi havonta 1x a relikviakupont (évente 12? Nem is rossz cash-ért) napi ajánlatokból, és folytathatnám olyan fejlesztésekkel, amik az utóbbi időben jöttek be.
Már nem tudom, hogy tényleg nem látod te ezt, vagy neked hivatalból nem szabad észrevenned, hogy mire értik amikor arra utalnak, hogy megsokszorozódott a játék költsége.

Megoldásnak: javaslom olyan fejlesztéseket betenni, amik, nagyon kevés, vagy egyáltalán nem igényelnek őskövet. A szerencsekereket is 1/3, 1/2 kőért kellett volna bevezetni, jóval kisebb jutalmakkal. A végtelenségig úgysem lehet bevezetni újabb fizetős részeket, mert látjátok mi a vége. Talán visszafordítható valamelyest a folyamat - amihez persze a probléma felismerése, elismerése szükségeltetik előbb -, ha az új platinának nevezett okosságból, ésszerű átváltási arány mellett lehet egyes ősköves szolgáltatásokat kiváltani. Először akár nagyon kis mennyiségben, hogy könnyen lehessen finomítani rajta (pl. napi egyszer átválthatsz platinát 1/2-1 őskő értékben).

[edit] pszichológiailag még ennél is jobban néz ki, ha pl. napi 1x platinából is megtekeheted a kereket, egyik ősköves forgatás helyett.
A hozzászólást Offsboy módosította 2013.04.22. 13:54:14-kor
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 9.37
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3366 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
426. hozzászólás - 2013.04.22. 16:58:29 (Válasz ADZSI76 #424 hozzászólására.)
És ez a sok kiadás ez mind kell? Én simán játszottam úgy két évig, hogy prémiumom volt, meg néha ősköves cucc és kész. Most van pénz és elbaszom minden szarra, de szerintem élő példája vagyok annak, hogy hiába veszel meg mindent, ha nem tudod kihasználni.

Aztán meg a rágörcsölés erre a legyek legjobb dologra bassza oda az egész játékélményt. Sokkal szívesebben játszok és dumálok olyanokkal, akik élvezetből játszanak és nem azért mert kötelező (szex után konstruálni wtf)...
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 8.25
kedvelt tagADZSI76Férfi
Végzetúr mester
764 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
427. hozzászólás - 2013.04.22. 17:15:33 (Válasz LanMaffia #426 hozzászólására.)
Nem tom mi a bajod a szex utáni akármicsodával... De azt nem is én írtam!


Nekem nem okoz örömet az ha viszek egy karit amit agyon püfölnek a többiek. A kütyüket meg igen is ki lehet használni! Barátaim vannak a való életben. A VU-s ismerösökkel jó a kapcsolatom, egyiköjükkel sem találkoztam személyesen. Talán ha egyszer Magyarországra megyek... Jó ismerösök, már majdnem igazi barátok... De mégsem... Jól elvagyunk, de semmi több! Speciel azért játszok úgy ahogy mert ez tölt el elégedettséggel. Látni hogy a 4 év alatt egyre és egyre többet tanultam meg és tudtam azt kamatoztatni a magam örömére.
Az hogy ki milyen céból van itt az mindenkinek a saját dolga. De szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki azért szeretne a legjobbak között lenni és ezért hajlandó költeni is valamennyit!
Vannak dolgok amit ha nem vesz meg az ember igenis lemarad. Most már nagyon is sok vásárolni való van, aminek X %-át igenis meg köll venni ha nem akarok a mindenkori TOP-tól lemaradni a szintem környékén. Többen is elkezdtük ezt sokallni... Van aki töröl, van aki katakombákba megy... Meg olyanok is vannak akik még tudnak költeni rá, de elgondolkodnak megéri e ez?!

Kinek a pap, kinek a papné!
A hozzászólást ADZSI76 módosította 2013.04.22. 19:34:32-kor
Pontszám: 7.71
népszerűChanaNő
Végzetúr tanonc
28 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
428. hozzászólás - 2013.04.22. 18:15:01
Már késő.
Régebben mi is vártuk a fejlesztéseket, az event-eket, de mostmár bizony sokszor gyomorideggel fekszünk és kelünk, hogy holnap mi vár itt, hány őskőbe fog kerülni. Túlzások nélkül írtam ezt.

Oké, lehet azt mondani, hogy ez csak egy játék, mit görcsölünk rá *. Na, ekkor meg jön az a megoldás, amit sok helyről lehet manapság hallani politikai berkekben is: "lehet innen menni, ha nem tetszik". Nos, kérem. Ezt teszik sokan. Erősen elgondolkodtam én is ezen, bár én egy vagyok a sok közül.

Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy nem átgondolt és tesztelt dolgok jöttek az utóbbi fejlesztésekkel, és már sokunk gyomra nem veszi ezt be. Túl sok a fejlesztés, kevés a játékélmény.
*Amúgy mind a Fejlesztők részéről, mind a Tisztelt Hurrogók részéről vicceske ez az elgondolás, hiszen ha belegondoltok, hogy több ezer hozzászólásotok van itt csak a fórumon. Ha kevésbé vennétek vérkomolyan, akkor nagyjából ezt a fórumot is hanyagolnátok... tegyétek a szívetekre a kezeteket:)


Szóval kiderült ugye, hogy mégiscsak komolyan veszitek ezt a játékot. No, akkor meg jó lenne, ha kicsit magatokba (is) néznétek. Ki ezért, ki azért. Mindenkinek van egy célja itt. Önző hozzáállással egyikünk sem fog boldogulni. Köszönöm:)
Pontszám: 8.05
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
429. hozzászólás - 2013.04.22. 18:26:46 (Válasz Dop1150 #418 hozzászólására.)
Tudnám miért engem veszel elő mint "unlimited" őskő elképzelés.

Minden befizetési akciókor betolok 5k huffot, és vígan elvoltam eddig belőle. Igaz, hogy nem rohanok az élen, nem kényszertápolok és optimalizálom a költségeimet ahogy csak tudom. Persze ebben benne van az is, hogy nem kapok idegrángást, ha csp-ből kell turbót váltani, vagy csp-ből tolok le egyhuzamban 30-40 térkapu pontot, mivel V5-ön nincs VF...

Persze aki napi szinten eltol 5-10 követ gyorsításra, veszi az italokat, csak vadászzsákmánnyal vadászik, nem 2 ősköves, hanem alap állat felszereléseket vesz stbstbstb. annak irreálisan elszállt a játék ára már rég.

Én nem az őskő költségben látom alapvetően a "kihulló" játékos állomány zömének problémáját (tuti hogy nagyon sokan már rég nem tudják maxosan kihasználni az ősköves lehetőségeket), hanem a monotonitásban (minden játék rákfenéje, mely nem nagyon rövid ciklusidőkkel dolgozik), célponthiányban (A szubplazma messze nem érte el a kívánt célt, sokkal inkább PvE elemek kellettek volna helyette, ahol PP-t lehet költeni szerintem.) és LAG-ban (elvileg ez megoldás alatt a külön szerverekkel).
Pontszám: 5.88
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3366 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
430. hozzászólás - 2013.04.22. 18:45:39 (Válasz ADZSI76 #427 hozzászólására.)
Na igen, csak szerintem ide a fórumra ír vagy 20 ember, a játékkal meg játszik ezer. Nem tudom mi lenne a jó megoldás üzletileg vagy játékmenetileg, nekem ez így most elmegy
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 7.37
kedvencKvnoemiNő
Végzetúr mester
844 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
431. hozzászólás - 2013.04.22. 19:33:33 (Válasz Miklós #422 hozzászólására.)
Bocs Miklós, de ez így már kevés lenne:
A napi ajánlatoknál bizonyos tételeket a kiégett őskő helyett platináért lehet vásárolni. És emellett megnöveljük azoknak a tételeknek a számát, amelyek platináért is megvehetők (pl. a relikviakupont is).

Ez az új erőforrás nagyon jó lehet, egy feltétellel: A napi ajánlatokon belül minden tételt lehessen ezért is megvenni. Az ősköveseket is. Csak így valósulna meg, hogy nem lenne kötelező őskő költés és igazán hasznossá válna az új cucc.
A hozzászólást Kvnoemi módosította 2013.04.22. 19:39:13-kor
V6 - Ludmilla, Árral Szemben
Pontszám: 8.77
kedvelt tagADZSI76Férfi
Végzetúr mester
764 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
432. hozzászólás - 2013.04.22. 19:37:18 (Válasz Kvnoemi #431 hozzászólására.)
A napi ajánlatnál okés... De mindent ne lehessen már megvenni amit ösköért... Kicsit fura dolgot szeretnél! Akkor inkább legyen minden ingyenes nem? Megspórolnának egy csomó új fejlesztést!
Ne máááán!
Pontszám: 7.72
kedvencKvnoemiNő
Végzetúr mester
844 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
433. hozzászólás - 2013.04.22. 19:38:35 (Válasz ADZSI76 #432 hozzászólására.)
Bocsi, én csak a napi ajánlatokra gondoltam. Kicsit fáradt vagyok, máris javítom.

Nnna, így jobb?
A hozzászólást Kvnoemi módosította 2013.04.22. 19:39:44-kor
V6 - Ludmilla, Árral Szemben
Pontszám: 8.16
kedvelt tagADZSI76Férfi
Végzetúr mester
764 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
434. hozzászólás - 2013.04.22. 19:40:15 (Válasz Kvnoemi #433 hozzászólására.)
Jajajajaja
Pontszám: 7.72
népszerűNagy02Férfi
Végzetúr tehetség
143 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
435. hozzászólás - 2013.04.22. 19:57:24
Hát a napi ajánlatnál sem költöm el a kiégettjeimet, no sebaj, van még egy szint a kristályosítóban...
Pontszám: 6.53
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
436. hozzászólás - 2013.04.24. 06:33:50
Én meg most futottam bele abba, hogy a 190-es szintű 20-as szintig ható állatfelszerelés 3 őskő. Éljen, hogy a magas szintűek újabb büntetést kapnak, ezúttal egy 50%-os áremelés formájában.
A hozzászólást Kocos módosította 2013.04.24. 06:34:16-kor
Pontszám: 6.38
népszerűArielFérfi
Végzetúr mester
3532 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
437. hozzászólás - 2013.04.24. 06:42:02 (Válasz Kocos #436 hozzászólására.)
Erre már októberben rákérdeztem, ez volt a válasz:

Szia,
Mert ez a "top" cucc, és jelentősen jobb bónuszt ad a többihez képest. +1 őskőért extra szolgáltatás az abszolút prémium kategóriás felhasználóknak, mint pl. egy játéknál a collectors edition.

További jó játékot,
Miklós
A gyakorló állatokat is lehessen gyógyítani, a gyógyuló állatok is mehessenek gyakorolni. Pihenés közben lehessen vadászni.
Pontszám: 6.96
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
438. hozzászólás - 2013.04.24. 06:55:51 (Válasz Ariel #437 hozzászólására.)


Ezek után leírhatnád Kóc, hogy mit tud a Collector's Edition! Van-e benne gumicsont, póráz vagy legalább egy hűtőmágnes!
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 8.03
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
439. hozzászólás - 2013.04.24. 09:23:49 (Válasz Ariel #437 hozzászólására.)
Idézet: Ariel - 2013.04.24. 06:42:02
Erre már októberben rákérdeztem, ez volt a válasz:

Szia,
Mert ez a "top" cucc, és jelentősen jobb bónuszt ad a többihez képest. +1 őskőért extra szolgáltatás az abszolút prémium kategóriás felhasználóknak, mint pl. egy játéknál a collectors edition.

További jó játékot,
Miklós


Meg az a szerencse, hogy nincs tapkenyszer, es hogy ez nem jelent havi 50 extra oskovet.
Pontszám: 8.05
népszerűArielFérfi
Végzetúr mester
3532 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Jelenlegi fejlesztések
440. hozzászólás - 2013.04.24. 19:09:59 (Válasz Kocos #439 hozzászólására.)
Összességében nem rossz, hogy 3 őskőbe kerül, mert segítette meghozni azt a döntést, hogy ne vegyek őskőért italokat, így végeredményben 100 őskövet spórólok
A gyakorló állatokat is lehessen gyógyítani, a gyógyuló állatok is mehessenek gyakorolni. Pihenés közben lehessen vadászni.
Pontszám: 6.96
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője