Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: A bolygó ura
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3625 hozzászólás
Profil megtekintése
A bolygó ura
1. hozzászólás - 2012.10.18. 13:17:00

A bolygó ura
Évek teltek el azóta, hogy a végzeturak visszahódították a Felszínt és elpusztították az Ellenség utolsó egyedeit. Aztán megküzdöttek számos egyéb nehézséggel, bezárták a világot végigtomboló óriássárkányt, Landragórt, és legyőzték a xenomorfok seregét. Eljött az idő, hogy eldöntsék: ki a leghatalmasabb, ki az, akit uralkodójukként választanak. Ki lesz végül a bolygó teljhatalmú ura... Az Ellenség ezeréves uralmának rettenetes mementójaként magasodik a horizont fölé az Irtózat Piramisa. A halált hozó építmény tetejére eddig még senkinek sem sikerült élve feljutnia. Most eljött az idő: aki elsőként jut a piramis csúcsára, az lesz a bolygó ura...

A Landragór után egy új esemény lesz, melynek címe A bolygó ura.

Nov. 22-én, 2 nappal a VU találkozó előtt indul az 1 hét felkészülési idő. Az eseményre külön nevezni nem kell, de a felkészülési idő alatt minden nap egyszer meg lehet vásárolni a lélekkufárnál az "irtóztató csomagot", ami hasznos lehet az esemény során.
Nov. 29-én, csütörtökön indul a tényleges esemény, és 3 hétig, dec. 20-án de. 10 óráig fog tartani.
Nov. 15. és nov. 28. között tehát lehet gyűjtögetni az erőforrásokat.

Az esemény során a játékosoknak egy 7 szintes piramist kell teljesíteniük, minden szinten 8 feladat lesz. Egy szinten az összes feladatot teljesítened kell ahhoz, hogy a következő szintre tovább tudj lépni, de rögtön az esemény indulásakor látni fogod előre az összes feladatot és jutalmat. Minden szint teljesítésekor azonnal egy jutalomcsomagot kapsz számos hasznos ajándékkal (őskő is lesz benne!).
Az első 2 szintet egy abszolút kezdő játékos is tudja teljesíteni, de a magasabb szintekhez azért kelleni fog némi tapasztalat.
Minden szinten 2 feladatot kiválthatsz császári dekrétummal (azaz lélekenergiával vagy őskővel) a Végzet Templomához hasonlóan. Ez a költség emelkedik, minél több dekrétumot használtál, annál drágább lesz a következő.
A játékosok minden teljesített feladatért pontot kapnak, ami alapján felkerülnek egy toplistára. Pontazonosság esetén az lesz előbb, aki hamarabb elérte az a pontszámot. Az esemény végeztével a top lista első 15 helyezettje a piramis jutalmakon felül extra jutalomban is részesül, és a győztes ezenfelül birtokolhatja fél évig "a bolygó ura" címet a neve mellett a szokásos dicsőség piramisa titulus helyett.
Pontszám: 9.30
kedvencQuellonFérfi
Végzetúr mester
2859 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
2. hozzászólás - 2012.10.18. 13:37:49 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Az irtóztató csomag tartalma a vásárlás előtt látszik?

Tegyük fel, hogy Aurri nyeri a címet - szerintem elismerő a nevesítés, de ha zavar jelezd és kiveszem. Elég tapasztalt és jól fejlett is, ha rendelkezik a megfelelő erőforrásokkal és idővel valamint hajlandó lesz rááldozni ezeket az eventre, akkor lehet akár ő a Bolygó Ura.
Nade! Szintjén csúcsragadozó, de fentről bárki leüthető (kivéve, ha a fél szövije örök SK-t tesz rá, grátisz...mire kéne másnak? - ez nem Aurrira vonatkozott), pl Ariel elméletben bármikor megdarálná a Bolygó újdonsült Urát. Ez kicsit ciki nem (nem Aurrinak, hanem a címnek)? A szubplázmával még elő is fordulhat. Itt a lényeg amiért így levezettem: A Bolygó Ura címmel jár(?)hatna az hogy támadhatatlan lesz a viselője, az indok lehet valósan leprogramozott vagy csak mese, hogy a piramisra elsőnek felérő Végzetúr/nő olyan elképzelhetetlen hatalmat adó relikviához/tárgyhoz/tudáshoz jutott ami ezt megmagyarázza.

Vagy ennyire ne fantáziáljak meg szerepjátékozzak, egyszerűen jóskapista is lehet a Bolygó Ura fogpiszkálóval meg vakuval -20 milla LE diffel 140/0 TÖ/SZÖ mellett, ha erőforrása meg pénze van? Még ha ez így halál röhejes is
V1 - Quellon
V6 - Hannibal
Átvehető karakter részletekért kattints ide.
Pontszám: 7.81
irritálóGiganticusNő
Végzetúr tehetség
215 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
3. hozzászólás - 2012.10.18. 13:48:10
Röhögni fogok ha a bolygó ura egy kezdő -mondjuk 15. szintű- játékos lesz végül.
Mivel mindenkinek egyforma az esélye ez is előfordulhat.
A 3-as szerveren a karakterem lassan kezd hasonlítani a nevére.
Pontszám: 4.57
irritálóTrimble2Férfi
Végzetúr tehetség
149 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
4. hozzászólás - 2012.10.18. 13:50:34 (Válasz Quellon #2 hozzászólására.)
Attól miért lesz nagy a szerepjátékosfaktor ha a győztes kari üthetetlen lesz? Vagy a szerepjáték=táp?
Fejleszd az oszlopod mozgalom egészséges tagja.
Pontszám: 6.42
kedvencKoklerkeFérfi
Végzetúr tehetség
186 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
5. hozzászólás - 2012.10.18. 13:50:53 (Válasz Quellon #2 hozzászólására.)
hany olyan uralkodo volt a tortenelemben, akit gyakorlatilag barki agyonuthetett volna, megis o parancsolt ? ez szerepjatekos viszonylatban is igaz......
Pontszám: 9.43
népszerűNoFearFérfi
Végzetúr mester
374 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
6. hozzászólás - 2012.10.18. 13:54:58
Azért ez a "kezdő" elnevezés eléggé relatív szerintem. Attól, hogy valakinek alacsonyabb szintű a karija még nem biztos, hogy kezdő és fordítva. Egy magasabb szintű karakterrel rendelkező játékos is lehet abszolút "kezdő" szinten játéktudást illetően.


Az első 2 szintet egy abszolút kezdő játékos is tudja teljesíteni, de a magasabb szintekhez azért kelleni fog némi tapasztalat.

Ez remélem nem azt jelenti, hogy az alacsonyabb szintű karaktereknek teljesíthetetlenek lesznek a magasabb piramis szintek?


Amúgy a teljesítendő feladatokról / kapható nyereményekről (az őskövet már tudjuk) lehetne kérni pár infó morzsát?
A hozzászólást NoFear módosította 2012.10.18. 14:02:17-kor
NoFear - V1
Pontszám: 8.40
kedvencIsten KardjaFérfi
Végzetúr mester
628 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
7. hozzászólás - 2012.10.18. 14:01:29 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Jól hangzik, csak egy kérdésem van: szintenként a feladatok mindenkinek ugyanazok lesznek, vagy random generált egy "csomagból" mint a VT-ben? Tehát előfordulhat az, hogy valaki egy brutálkönnyű feladatsort kap, más pedig szenved vele?
V5 - Zafír Istenek - Isten Kardja
V3 - Lord IK - átvett karakter...meglátjuk mi lesz belőle
Pontszám: 7.96
népszerűArielFérfi
Végzetúr mester
3532 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
8. hozzászólás - 2012.10.18. 14:08:52 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Mivel ez az event egy verseny a bolygó ura címért, így felmerül bennem az a kérdés, hogy hogyan tudjátok biztosítani az azonos feltételeket a játékosok számára.
A feladatok ugyan nem ismertek még de van pár aggályom. Csak párat említenék:

állatok szintlépése
A magasabb szintű karakterek a jobb állatfelszereléseknek köszönhetően hatalmas előnyt élveznek.

portyázás
Akinek van elegendő célpontja, hogy 40 pp-vel haladjon, szintén nagy előnyhöz jut.

szintfüggő feladatok
A VT esetén is sok küldetés szintfüggő. Ezek közül sok olyan, ami nem megfelelően van méretezve. Szintfüggő, hogy könnyebb, vagy nehezebb megoldani.

A fenti esetek mind a játékos taktikáján kívül eső dolgok, az előny, vagy épp hátrány egyszerűen a karakter szintjéből adódik. Amíg ezek a feladatok a VT-ben vannak, addig nem gond, mert ott 28 nap alatt kell végezni vele, hiába gyorsabb az ember. De ha az új eventben ilyen feladatok megoldásban kell gyorsabbnak lenni a többieknél, akkor a játékosok nem egyenlő esélyekkel fognak indulni a versenyben.
A gyakorló állatokat is lehessen gyógyítani, a gyógyuló állatok is mehessenek gyakorolni. Pihenés közben lehessen vadászni.
Pontszám: 8.40
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
9. hozzászólás - 2012.10.18. 14:09:07
Mivel ez bő fél évente lesz, így mindenképpen a legjobb, ha ugyanazok a feladatsorok vannak mindenkinek. A templom folyamatosan ismétlődik, ott nincs gond a randommal hosszú távon. Az, hogy az egész piramison belül melyik eladat hol helyezkedik el, már nem annyira érdekes, hiszen úgyis mindet meg kell csinálni.

Tippre egyébként a feladatok hasonlóak lesznek a templomihoz 1-2 újdonsággal megspékelve és a fixen időigényesek (manakonsti X napig) kivéve, aza elméletben olyan feladatok, ami nincs a Gergely- és bármely más naptárhoz kötve.

A díjakról nem hiszem, hogy nagyon kell infó. A templomnál is kiderül, hogy a fődíj megéri az esetek nagyon nagy százalékában, kivéve 1-2 extrém taktikát. Nyilván nincs ellenemre, ha lesz infó róla, de én a templomnál is örültem, hogy nem ismertem a teljes célt.
Pontszám: 7.68
kedvencQuellonFérfi
Végzetúr mester
2859 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
10. hozzászólás - 2012.10.18. 14:11:24
NoFear: biztos, hogy (majdnem) minden erőforrást használni kell majd hozzá.

Koklerke: tegyük fel te nyered, kinek parancsolsz és milyen alapon, hogy megvédjen "gyakorlatilag bárkitől"?

Trimble2: rosszul írtam, ha így érted, nem az a szerepjátékosság, hogy támadhatatlan lesz. A szerepjátékosságnak azt érezném, ha életszerűbb/reálisabb lenne az event, nem feltétlen támadhatatlanság a megoldás csak az jutott elsőnek eszembe, de valami kell/ene, hogy ne legyen röhejes a cím.
V1 - Quellon
V6 - Hannibal
Átvehető karakter részletekért kattints ide.
Pontszám: 7.29
irritálóGiganticusNő
Végzetúr tehetség
215 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
11. hozzászólás - 2012.10.18. 14:12:55
NoFear:
Igazad van a kezdőt tényleg idézőjelbe kellett volna tennem

Koklerke:
Neked is igazad van tényleg rengeteg uralkodó volt a történelemben akit könnyű lett volna agyoncsapni. Azonban ez a játék -remélem- nem erről szól.

Miklós:
Ez tényleg igaz ?
Minden szint teljesítésekor azonnal egy jutalomcsomagot kapsz számos hasznos ajándékkal (őskő is lesz benne!).
Ahogy ezt értelmezem ezek szerint minden szinten kapok min.1 őskövet és még valamit. Hiszen számos hasznos ajándékról van szó !
A 3-as szerveren a karakterem lassan kezd hasonlítani a nevére.
Pontszám: 4.36
népszerűArielFérfi
Végzetúr mester
3532 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
12. hozzászólás - 2012.10.18. 14:15:48 (Válasz Craslorg #9 hozzászólására.)
Idézet: Craslorg - 2012.10.18. 14:09:07
Az, hogy az egész piramison belül melyik eladat hol helyezkedik el, már nem annyira érdekes, hiszen úgyis mindet meg kell csinálni.

Azért ezzel vitatkoznék. Mivel nem tudsz minden szintet párhuzamosan csinálni, így számít, hogy hol helyezkednek el az időrabló feladatok. Ha van két feladatod, amit 5-5 nap alatt tudsz megcsinálni, akkor nem mindegy, hogy párhuzamosan tudsz velük végezni, vagy a másodikat csak az első befejeztével tudod elkezdeni.
A gyakorló állatokat is lehessen gyógyítani, a gyógyuló állatok is mehessenek gyakorolni. Pihenés közben lehessen vadászni.
Pontszám: 8.40
közkedveltAntidoteFérfi
Végzetúr
60 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
13. hozzászólás - 2012.10.18. 14:19:28
Valamiért úgy érzem, de ne legyen igazam, hogy ebből az eventből, csakúgy mint a VT-ből ki lesznek zárva az őskövet nem használó játékosok...
Antidote v1 - jelenleg pihen
Wardum v2
Irate v3
Pontszám: 9.17
kedvencKoklerkeFérfi
Végzetúr tehetség
186 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
14. hozzászólás - 2012.10.18. 14:24:59 (Válasz Quellon #10 hozzászólására.)
szerintem folosleges eroltetni ezt a legerosebb dolgot. mert lehet valaki eros, ha egy masik ravaszabb. lehet ravasz, ha osszefognak ellene.....stb,stb.
maradjunk annyiba, hogy lesz egy bolygo ura titulusa, de senki nem hallgat ra
Pontszám: 9.58
irritálóTrimble2Férfi
Végzetúr tehetség
149 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
15. hozzászólás - 2012.10.18. 14:25:02 (Válasz Quellon #10 hozzászólására.)
Szerintem nem röhejes a cím, nincs gond vele. :tövigbenyal:
Fejleszd az oszlopod mozgalom egészséges tagja.
Pontszám: 4.65
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
16. hozzászólás - 2012.10.18. 14:26:20 (Válasz Ariel #12 hozzászólására.)
Mint írtam, fixen, taktikától függetlenül időbe kerülő feladatokat ebbe NEM szabad beletenni! Az más dolog, ha valaki egy feladatot nem tud megcsinálni bizonyos időn belül, pedig a lehetőség adott.
Pontszám: 8.45
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
17. hozzászólás - 2012.10.18. 14:27:26 (Válasz Antidote #13 hozzászólására.)
Biztos nem lesznek kizárva, csak LE-be fog kerülni a dekrétum, mint írta is Miklós. Ráadásul a leírás alapján akármennyi feladat megoldható dekrétummal (ez nem biztos, hogy jó), csak egyre drágább lesz.
Pontszám: 7.68
kedvencKoklerkeFérfi
Végzetúr tehetség
186 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
18. hozzászólás - 2012.10.18. 14:28:24 (Válasz Craslorg #17 hozzászólására.)
magyarul a leggazdagabb lesz a nyertes
Pontszám: 9.72
kedvelt tagBumburnyakFérfi
Végzetúr mester
555 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
19. hozzászólás - 2012.10.18. 14:31:05 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Miklós!

A császári kegy Ah-s relikvia ugye ezeknek a dekrétumoknak is csökkenteni fogja az árát?
"Húzom a csukát, sapkát az arcba és kocc. Akkora lépteket csapatok ,h te is megfutamodsz. Idegesít mindenki mint körmöm alatt a kosz. Nevem antiszociál jobb ha nem baszakodsz!"
Pontszám: 6.96
népszerűNoFearFérfi
Végzetúr mester
374 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A bolygó ura
20. hozzászólás - 2012.10.18. 14:32:06 (Válasz Koklerke #18 hozzászólására.)
Nem véletlenül lesz az indulás a VÚ tali után. Megadják a lehetőséget, hogy felkészülj (költs el sok pénzt őskőre) az Eventre.
NoFear - V1
Pontszám: 8.40
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője