Idézet: Necronis - 2008.10.31. 01:19:18 "Milyen betű volt a hitvesi hűtlenséget jelképező skarlát betű? 23.33%"
Szomorú vagyok, erről nagy sikerű film is készült azonos címmel (A Skarlát Betű). Egyébként a helyes válasz az "A" lett volna.
Erre van egy jó sztorim és kövezzetek meg, de beírom. A szakdolgozatomat (angolul) a 19. századi független nő születéséről írtam (Jane Eyre és The Mill on the Floss regények alapján). Tudni kell rólam, hogy veszettül nem bírok megszólalni, ezért minden szót át szoktam nézni, hogy mondják ki, stb. Az államvizsgán az első mondatomban kapásból két kiejtési hiba volt; ekkor már kezdtem megszakadni... Aztán azt mondja nekem az elnök, hogy mondjak neki egy hasonlóan híres nőalakot az amerikai irodalomból, aki önállóságával kultuszt teremtett, stb. Gondolkodom - semmi nem jut az eszembe. Majd egyszer csak feldereng: Scarlett (már Scarlett O'Hara az Elfújta a szélből). Motyogom nekik: Scarlett... (és elharaptam a nevét). Mire a vizsgáztató: Jaj, nagyon jó, akkor beszéljen róla. Beszélek: a gyerekeit akarta eltartani, ezért dolgozott, több férje is volt, stb. Mire az elnök: csak egy gyereke és egy férje volt, meg persze a szeretője. Hát, gondoltam magamban, hogy én nem fogok vitatkozni egy ELTE-s tanárral, legyen neki igaza, bár én többször olvastam a regényt... Erre azt mondja nekem: és mire utal a mű címe? Na, újabb fejtörés. Gone with the Wind - ugyan mire utalhat... Erre az elnök - próbál segíteni a hülyének, aki már a fejét veri az asztalba: A bűneire utal... Tovább töröm a fejem, hogy ugyan mit csinálhat a szél a Scarlett bűneivel: elfújta őket?! Erre mondja az elnök: hát tudja, rá van varrva a ruhájára is a betű, az A betű... Na, itt esett le, hogy ő a Scarlett Letter című regényről beszél, én pedig a Scarlett O'Haráról, bár pár pillanatig törtem a fejem, hgy mi a ... lehet varrva a Scarlett ruhájára a fodrokon kívül...
- The happiest women, like the happiest nations, have no history. -