A megyeszékhelyes kérdést azért nem tudták azok, akik ismerik a megyék székhelyét, mert Esztergom NEM MEGYESZÉKHELY!!!!
Ennyit arról ki miért szomorú. Én azért mert a kérdést feltevő nem ismeri Komárom-Esztergom Megye székhelyét, mert annak a neve mássalhangzóval keződik, TATABÁNYA.
Hmm....
Bocsi én most olvasom a fórumot, vagyis mikor még nem voltam felregisztrálva nem tudtam reagálni. Amúgy szivesen. Most szégyeljem magam?
Olvasom sokan problémáznak azon, hogy megbuknak a kérdései, pedig azok bizonyára az átlagműveltségbe beleférnének. Igy igaz. Az is igaz, hogy vannak itt gyerekek is, és olyanok is akik még nem tartanak az érettséginél, még talán az általános iskola 7-8. osztályánál sem, hogy a térgeometriáról szóló kérdést egyáltalán megértsék, vagy olvasták volna bármely híres festő életrajzát, amely egyébként nem is nekik való, stb.
Vagyis még nem általánosan műveltek. Hát ezért.
Fogadjuk el, hogy ez egy játék, és ha sok gyermek játszik és nekik speciális, vagy nagyon rossz egy kérdés, akkor lehet, nekik tényleg annak tűnik, mint ahogyan nekem is a sok játékkal, és a kevésbé ismert sportok adataira vonatkozó kérdések, amelyekre rendre rosszul is válaszolok. A kérdések mégis jónak itéltettek. Bizonyára, mert sok olyan korú játszik, akinek az a természetes és nem Munkácsy életrajzáról vagy a térgeometriáról szóló kérdésre a válasz.
Legyünk türelmesek és elfogadóak minden korosztállyal a játékban! Jó játékot és kevés mérgelődést!