Idézet: Gabrillius - 2009.01.07. 19:19:56 Hány királyunkat koronáztak meg a Szent Koronával?
52
49
56
46
A kérdésre a válaszolók több mint 75%-a nem tudta a választ, ezért kivettük az adatbázisból!
Szerintem szomorú, hogy ezt nem volt hajlandó megnézni a válaszolók többsége a google-ban. Én igyekszem ott megkeresni a választ, mert kell minden LE a játékhoz. Amennyiben 5 perc alatt nem találom meg rá a választ, akkor már szerintem sem jó a kérdés.
Vettem a fáradtságot és rákerestem
Sajnos erről az információról elég ellentmondóak a források. Abban többnyire, hogy "55 király fejét érintette a korona", de van olyan is, amely kijelenti, hogy 55-t koronáztak meg. A wikipédia azt is kifejti, hogy 3 király nincs megkoronázva (bár az nem derül ki, hogy az 55-ön belül számít-e a 3), ha ezt levonjuk az 52-t kapjuk megoldásként. Más forrás csak két megkoronázatlan királyról tud, mert I. Ulászlót megkoronázottnak tekinti.
Egyébként érdekelne, hogy te melyiket választottad helyes megfejtésnek, én ezek alapján az 52-t válaszoltam volna. (Nem kaptam meg a kérdést)