Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - AranyAlma

Oldal: 1234567891011
Dátum: 2010.09.02. 12:54:10
Még mindig a hitelekről. Tegnap olvastam a következőt http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=137926&is=1:
A frank erősödésével láthatóan emelkedik a nem teljesítő hitelek aránya. Figyelmeztető, hogy június végén a három hónapja nem fizető, illetve újrastrukturált devizahitelek aránya (a bankok körében) 12,8 százalék volt, és tovább emelkedett a márciusi 12,2 százalékról. Ugyanakkor a forinthitelek esetében a romlás jelentősebb, így még mindig helytállónak tűnik az az év eleji megállapítás, mely szerint a hitelbedőlések sokkal inkább a személyes jövedelmek alakulásától (munkanélküliségtől) függnek, mintsem az árfolyam-alakulástól.

Ezek szerint több forint hitel dől be mint deviza hitel. Több mint érdekes...
Dátum: 2010.08.22. 21:34:26
A szerencsejátékban van, aki nyer, van, aki veszít. A devizaárfolyamok az elmúlt években elég szépen ingadoztak, ha megfelelő volt a beszállási pontod, akkor jól is kijöhettél belőle, de ez nem jelenti azt, hogy mások nem jártak nagyon rosszul.

Nem hiszem, hogy a legjobbkor szálltam be. De én a Ft hitelt is fel tudtam volna venni, de találtam nála jobbat, és egyenlőre még mindig jobbb. Általánosságban ott vannak a bajok, amikor az ember ki tud fizetni X Ft havi törlesztőt. Felvesz egy devizahitelt ami, még több is mint X, aztán meg elkezd az árfolyam ellene menni. (Meg bankot is büntetném, aki adott ilyen kölcsönt, és nem megmenteném...)

Az IMF hazaküldése óriási baklövés volt. Nemcsak diplomáciai szempontból, vagy azért, mert nem vagyunk tárgyalási pozicíóban. Hanem azért is, amit én itt már többször hangoztattam: én a megszorításokban hiszek, és nem az őrült költekezésben. Márpedig az IMF nem kért mást, csak megszorításokat, szigorú költségvetést, amit BG be is vezetett, csak a Fidesz nem akarja folytatni (csakazértse). És ha megtennénk, amit az IMF kért, az az országnak is jó lenne hosszútávon.

Ebben messzemenőkig egyetértünk. Igen, azt nem veszik észre az emberek, hogy kormány már megint lényegesebben többet költene, mint amit az ország elbír. És rulett a dolog, mert egyenlőre van elég devizatartalékunk, de ha beüt valami, nagyon csúnyán megjárhatjuk. Remélem azért októberben,november csak megegyeznek valahogy.
Dátum: 2010.08.20. 02:14:55
Igen, a fenti idézet pontosan alátámasztja, hogy mennyire hantázik az EU, és mennyire nincs igaza. Sehol senki sem akar tiltani vagy korlátozni tőkemozgást. "Tőkemozgás" akkor történik, amikor már nem fizettem a hitelt, és ennek fejében a jelzálog segítségével lenyúlják a házamat. De amikor a szerződést írjuk, akkor az már hadd legyen korlátozva, hogy a ruletthez a zsetont miért vásárolom...
Elsőre is megértettem és teljesen igazad van Miklós. De én nem ezt írtam és nem erre akartam felhívni a figyelmed. Az én olvasatomban az EU nyilatkozata a devizahitel betiltásról:
1. üdvözli a szándékot
2. jelzi, hogy a törvény maga EUs jogba ütközik
Semmi mást nem mond.

Egyébként én mint devizahiteles kicsit másképp látom a dolgokat:
1.Felvettem CHF hitelt 5 éve, 50eFT törlesztő részletre (a Ft kölcsön 80eFT felett lett volna, jóval, csak nem emlékszem a ponto összegre).
2.Jelenleg 70eFt-ot fizetek
3. Tőlem még romolhat a Ft 20%-ot, kb. akkor fogok ott tartani, havi törlesztő részletben, mintha Ft hitelt vettem volna fel (azért ne romoljon). De, összességében még akkor is jobban jövök ki, mintha végig FT hitelem lett volna. Ha most valamiért 400Ft lenne hirtelen a CHF, akkor jönnék ki ugyanarra mintha FT hitelem lett volna. Ez elég valószínűtlen, habár szerett kormányom igen sokat tesz érte, hogy összejöjjön...

Tényleg Miklós! Szerinted mekkora rulett volt az EUt és az IMFet 'hazaküldeni'?
Dátum: 2010.08.13. 11:44:47
Nekem az a bajom ezzel, hogy kiherelne a taktikazast a kozepmezonyben. A kozepmezonyben ha meggebedsz is atlagos karakter leszel. Mert pontosan azokat latod es tudod utni akikkel azonos ereju vagy.

Taktikazási lehetőseg már most is benne van. Hiszen egyszinten lennének akiknek 50 a TÖ-gük, de nem mindegy ha valakinek 50az IQja vagy 50 az ereje, vagy esetleg 25IQ+25erő -ből áll össze a TÖ. Nem beszélve arról, hogy 50-es tulajdonságot összehozni többe kerül mint 25+25 -öset.
A másik lehetőség, amihez már többlet munka kéne a jatékkészítőktől: tárgyakkal differenciállni, mármint a tárgyakra tett tulajdonság követelményekkel. Mikor leszel képes megvenni a 50IQ, vagy 50erő, esetleg a 25IQ+25erő követelményű sisakot?
És itt az esetleges egyensúlyi eltolódásokat, viszonylag könnyen ki lehetne egyenlíteni új térgyak bevezetésével.

Inditani egy ilyen szervert elkepzelhetonek tartok, bevezetni egy lassan 2 eves vilagon kivitelezhetetlennek.

Egyetértek, csak egy megoldási javaslat lett volna.

OFF: Minek koszonhetjuk Alma, hogy igy tobb mint egy ev hallgatas utan ismet itt vagy? Esetleg V4/V5-on jatszol

W1-en feszegetem a Miklós álltal felállított határokat .
V1 -re próbáltam új karaktert beregisztrálni a régi helyett, de nem sikerült. Nem is tudom hogyan lehetne...
Dátum: 2010.08.12. 14:11:33
Ennek az egész VF,szinthuszár,pók dolog egyetlen ok miatt van és az a TP. Ebben a játékban a TPnek egyetlen szerepe van: a szint meghatározása. Vegyük ki a TP-t, és tegyük be helyette a TÖ+SZÖ-t. Az előbb említett dolgok lényegében nem lesznek problémák és avatárt is mennyivel könnyebb lenne generálni.

Met mihez kell a szint:
- milyen tárgyakat tudsz megvenni: adni a tárgyaknak tulajdonság és/vagy szakértelem feltételeket
- kiket tudsz támadni: tőled X% TÖ+SZÖ sugarú körben lévőket

Sőt lehet még a szint sem kell ezek után.
Dátum: 2010.08.11. 11:02:38
Miklós, ne ülj fel a féligazságoknak. Az EU hivatolos reakciója a deviza alapú jelzáloghitel tiltására:
A devizaalapú jelzáloghitelekre vonatkozó korlátozásokkal összefüggésben az EKB "üdvözli a magyar hatóságok azon általános célkitűzését, hogy korlátozzák a további makro-pénzügyi egyensúlytalanságok felépülését, és tudomásul veszi a devizahitelezés magyarországi szabályozásának közelmúltbeli változásait."

Az uniós intézmény ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a magánszemélyeknek nyújtott devizaalapú hitelek ingatlanjelzáloggal való biztosításának a tiltása határon átnyúló hatással jár, így ütközhet az EU-ról szóló szerződés és az EU működéséről szóló szerződés egységes keretbe foglalt változatának 63. cikkével, amely úgy rendelkezik, hogy tilos a tagállamok, valamint a tagállamok és harmadik országok közötti tőkemozgásra és fizetési műveletekre vonatkozó minden korlátozás.

Azért mert azt az érzetet akarja kormány kelteni, hogy kuruc hadaink harcban állnak a labancokkal, még nem biztos, hogy az történik. Ez csak egy populista fogás, semmi több, és úgyis kell kezelni.
Dátum: 2009.05.29. 13:47:47
Es a dolog ismetli magat a V2n is.
Dátum: 2009.05.17. 20:10:01
Igen a buvoskunyho max szinte ugye duplazza a gygyulast tehat. A 30as skill most akkor 58 helyett 116-ot gyogyit. De meg mindig igen keves. Szerintem.

Alacsony szinten kb. annyitadna mint most. Magsabb szinten none meg a kulonbseg.

Egyebkent eppen magasabb szinten jon a problema. Arra probaltam volna felhivni a figyelmet.
Dátum: 2009.05.17. 13:31:47
A sebgyogyitas allatokra most (x-1)*2 EPt gyogyit. Ahol az x a szakertelem szintje.
Lenne egy javaslatom ezt megvaltoztatni (x/2)*(x/2) re. Vgyis szakertelem fele a negyzeten.

Miert?
Jelenleg ha 30as skillem van. Ami ugye tobb mint 200K LE befektetes. Felorankent 1 allaton tudok gyogyitani 58Ept. Egyszeruen nevetseges. Amikor mindekinek legalabb 2-3 esetleg 4 allata van. Tobb ezer EPvel. Egy csataban mar akar tobb szaz EPt is veszitenek az allatok. Szoval ez a gyogyitas mennyiseg nem eri meg. Jelenleg en hagyom az allatokat elpusztulni, hiszen a maxEP harmadaval ter vissza 12 ora mulva. Ami akar tobb mint ezer EP. Ezt gyogyitassal ha 12 oran keresztul nyomogatnam felorankent a gyogytas gombot 30as skill mellett sem biztos, hogy jon neki ennyi.

Az altalam javasolt valtozat 30as skill eseten 225EPt gyogyitana az allaton. Szerintem sokkal elfogadhatobb mint a mostani 58EP.

Szerintem...
Dátum: 2009.05.11. 16:08:58
Jolvan-jolvan., mindjart torlom magam...
Dátum: 2009.04.26. 18:27:47
Errol Miklos iget statisztikat. Amivel azota is ados...
Dátum: 2009.04.17. 16:21:31
Idézet: Miklós - 2009.04.17. 16:18:13
Bennem meg az a kérdés merül fel, tényleg a vasutasok problémáznak itt? Vagy néhány szakszervezeti vezetővel van inkább a gond, aki azt hiszi tudja a vasutasok helyett, hogy mit is akarnak? Én mindig ugyanazt a fejet látom a TV-ben, ahogy mondja a magáét, mondja az orbitális hülyeségeket, beszél a "vasutasok nevében", hihetetlen, hogy ezt az embert nem lehet kirúgni, felfüggeszteni, száműzni...

Most csinalja a helyet a kovetkezo parlamentbe. Szerintem....

Mint ahogy a Hosok terei traktorosok vezetoje is ott ul most.
Dátum: 2009.04.15. 16:45:10
2 dolgot kell megkulonboztetni. Szovetsegi haboru es portyazas. A beketornya vonatkozzon a szovetsegi haborura. Theat annyi napig nem lehet hadatuzenni az adott szovetsegnek. A haboru tornya pedig szintenkent csokkentse hogy meddig nem portyazhatsz az adott szovetseg tagjai ellen. Minden szint egy napot. Tehat otos szinten 2 nap portyamentesseg lesz.

Persze nem biztos hogy jo. Csak eszembe jutott.
Dátum: 2009.04.14. 12:38:04
Nem olvastam vegig a forumot. De jo lenne ha a haboru dolgo gyorsan megreformalodna. Pl.: nalunk most rohadt nagy problema a haboru utani beke. Lehetne, hogy a haboru tornya szintenkent 1 nappal csokkentene az ellen szovetseg tagjainak tamadasat. Nem a beket, hanem hogy tudjak portyazni. Mert ha a top szovetsegek most hadat uzennek egymasnak akkor a haboru utan 1 hetig nincs portya ellenfel!!
Dátum: 2009.04.14. 09:57:14
Idézet: Ariel - 2009.04.14. 09:28:58
Mindenképpen kell valami kihívás mert pár hét és tényleg teljesen unalomba fullad a dolog. Mindezek mellett nagyon megdrágult a játék, szívesen látnék egy havidíjas opciót is a fizetési lehetőségek között...

Szerintem meg nem kell. Lesz miert befejezni...
Dátum: 2009.04.09. 12:46:09
Az allatos cuccok oskoszukseglete mikor is csokken? Mar nagyon varjuk!!
Dátum: 2009.04.08. 20:32:28
Idézet: Draglov - 2009.04.08. 20:08:33
"Mi NEM AZ a szovetseg vagyunk, akik egy ilyen bugot kihasznalna." Erre a "BUG"-ra gondolsz? Igazabol ez csak akkor bug, ha tenyleg az. Marmint nem tudom, hogy hogyan mukodik a torony patthelyzetben. Pontosan azert epitettuk meg 1 szintet, hogy azt a helyzetet elkeruljuk.

Mennyivel konfliktus kerulobb ez a hangnem.
Egyebkent:

Re: hatalom tornya
Tegnap, 14:25:37
Idézet: AranyAlma - Tegnap, 11:16:36
Kicsit tovabbgondolva a dolgot. A 2 szovetseg 69-es szinten bebetonozta maganak a tornyot. Amig valaki nem epit egy 70-eset addig az ovek lesz. Ha vadaszni szeretnenek huznak rajta egy szintet(manakonstrukcio). Kovetkezo nap a masik vadaszik es megint dontetlen. Hmmmm....

Baraty:
Igen, ez igaz, beszéltem róla Miklóssal, mert ez már játéktervezési dolog. Egyelőre úgy tűnik, ezen változtatni már nem fogunk.
Dátum: 2009.04.08. 19:43:56
Celozgattam volna? Lett volna mire? Nem celozgattam amugy.

"Hat a jelen allas szerint a HT bebetonozodott 69.szinten. Ez ala mar nem fog menni a merete az EH,AL parosnal (mar ha ok nem akarjak). Aki szeretne barmit csinalni vele, annak legalabb 70.szintre kell epitenie a sajatjat."

Ezzel a hsz-el viszont biztosan allitasz valamit, amirol nem tudsz igazabol semmit. Ezt pedig annak tudom be, hogy a mostani rendszer ellen agalsz.

Nem, en csak egy tenyre hivtam fel a figyemet. Ami, nem biztos, hogy mindenkinek rogton nyilvanvalo.

"Tudom nektek csak etikatok van, de az jo nagy ." Ezt a "csak"-ot nem tudom mire velni, en azt hittem az er valamit, de nem vagyunk egyformak... (ez megint csak nem celzas volt, hanem reakcio a "csak"-ra)

Ez az en gonoszkodasom volt. Elnezest erte. Csak egy regi EH es en ugyre probaltam celozni.

"Kivancsi vagyok mennyire 'etikusan' viszitek egymast kamraba ." Lehetsz is. Meg is lepodnel, ha tudnad hogy allunk a kerdeshez..., mennyire elutasitoan.

Es hogy tovabb flameljunk: a BUGrol meg nem is beszeltel...
Dátum: 2009.04.08. 19:20:05
Idézet: Draglov - 2009.04.08. 18:54:36
Igazabol beszeltunk errol a forumunkon, hogy mi van akkor, ha ugyanannyi idot volt egy egy szovinel. Mivel nem voltunk benne biztosan, hogy kie lesz, ezert gyorsan emeltunk rajta egy szintet, hogy tovabb gorduljon a dolog. Mi NEM AZ a szovetseg vagyunk, akik egy ilyen bugot kihasznalna... lsd manakonstrukcio...

OFF:
Tudom nektek csak etikatok van, de az jo nagy .
Kivancsi vagyok mennyire 'etikusan' viszitek egymast kamraba .
ON:
Legyszi ne celozgass. Ird le egyertelmuen mire gondolsz. Ez olyan, mint ahogy a politukasaink beszelnek. Itt ha lehet keruljuk ezt. Szerintem...
Dátum: 2009.04.08. 19:18:18
.
Oldal: 1234567891011