Idézet: Maci - 2011.08.24. 23:28:46 Kb. a tavaly októberi áron számolva másfél év, mire behozza az árát az aukciós bérlet, amit megvettem.
A folyamatos féléves bérletezéssel ez a másfél év három évre nőtt.
És csak utána kezd el egyáltalán előnyt termelni.
A berleltet mindenki utalja akinek nincs. Mert ott van Soul Raver (Cyron) aki szenne tapolta maghat es 16 aukcios targya van, meg ugy egyebkent is.
Csak a draga irigykedok egy dologrol felejtkeznek el, hogy van mondjuk 5-10 ember aki a jatek elejen vette a berletet, es van 20 aki meg kesobb. Es bizony a berlet mindig a legdragabb cuccok koze tartozott, sot jellemzoen o maga volt a csucstarto. A megterulesi ideje nagyon komoly.
A Maci altal leirt modon az elelmesek (jomagam is) minden targyukat berlettel tudjak elpasszolni. Ez bizony nem csak azt jelenti, hogy a berlet jutalma +2 dukatrol +1 dukatra csokken, hanem azt is, hogy osszessegeben JOVAL tobb dukat kerul forgalomba, az arak lenyegesen magasabbak lesznek feleves berlettel a jatekban, mint nelkule lennenek. Eben az osszefuggesben vizsgalva konnyen belathatjuk, hogy ahelyes szemleletmod az, hogy a berlet korabbi 200%-os bonusza (1 helyett 3) 50%-osra apadt (2 helyett 3), azaz hatekonysaga a korabbi
negyedere csokkent.
Egy olyan targy eseteben ami a vasarlok egy jelentos reszenel, ahogy Maci is irta 1-2 ev megterulesi idovel rendelkezik, tehat 1-2 ev utan van nullan vele az ember (igen ezt duplazza fel maga a feleves berlet, es a megterules fogalma pedig az inflacio miatt erosen megkerdojelezodik). tehat teszemazt 3 ev utan van ott, hogy mar nem all bukora. Hogy mennyire sok a 3 ev, azt szerintem jol jelzi, hogy a jatek meg nincs 3 eves! Ki merne ra merget venni, hogy 3 ev mulva meg jatszik? Naugye. Az meg, hogy egy Berlet szintu targyat kitermeljen a berlet, azinflaciotol valo eltekintes mellett is 6 ev, ha az inflacio beleszamolom, akkor inkabb 10. Nonszensz. A berlet lassan ott tart, hogy a hasznat majd unokaink fogjak elvezni.
Javaslatom: a feleves aukcios berlet ne 2 dukatot adjon terkapus targyankent, hanem +1 dukatot es mukodjon egyutt a sima berlettel. A hatas igy is durva marad, a korabbi 200% bonusz 100%-ra csokken, azaz felere.
Tudom persze, hogy a dukatok egy resze, mondjuk fele az ismetelhetokbol, epikus targyakbol jon. Szerintem ez ugyan felso becsles, mert nem mindenki tart meg az ismetelhetoknel, nem mindenki tolja napi 3-5 kuldi sebesseggel, de atlagnak fogadjuk el.
Ebben az esetben az inflacio a berlet hatasara csupan 50%-os, tehat alapbol 2 -> 4 (100% a bonusz), a mostani rendszerben 3 -> 4 (33%), az altalam avasoltban pedig 3 -> 5 (66%). Talan ez is sok, talan eleg lenne ha a kisberlet a nagyberleteseknek csak 50% esellyel adna extra dukatot, 3 -> 4,5 (50%), de azt kar lenne tagadni, hogy a nerf a mostani formajaban erosen a lo tuloldala.
Kócos fórumaccountja.
Az "Azt nem értem, hogy a te értékeiddel egyáltalán hogy győzöl vadászatkor automatikusan?" karakter gazdája.