Dátum: 2010.01.14. 18:37:25
Idézet: Miklós - 2010.01.14. 17:54:01 [
"A tömegközlekedési járművezetők és segédvezetők állományában átlagosan 13,2% (19 344 Ft/fő/hó) nettó keresetnövekedésre számíthatnak." forrás: BKV.
Hogy ez most pontosan hogyan jön ki - adójóváirás, kisebb adók, konkrét fizetésemelés, kevesebb cafeteria - nem tudom, de ez egy tény (a BKV szerint).
Ugyanezt a munkavállalók is elmondhatják, ugyanis a szuperbruttósítással a BKV 2 millárdot spórol évente. A változó adótörvények miatt a tavalyi kollektív szerződés fenntartása ebből elvinne 1.3 milliárdot, de még így is spórolna a cég 700 milliót. A számokkal lehet játszani, az eddigi hozzászólasaidból egyértelműen kiderül, hogy szigorúan csak munkáltatói szemmel tudod nézni ezt a sztrájkot.
Dátum: 2010.01.14. 00:29:23
Miklós, nem értek veled egyet. A BKV sztrájk nem csak a 3% nyugdíjpénztári befizetésért megy.
A helyzet jóval bonyolultabb. Jó eséllyel belementek volna a csökkentésbe, ha a vállalat vezetői -akikre nem vonatkozik a kollektív szerződés- is vállaltak volna valamilyen részt a megszorításokból mondjuk lemondanak a prémiumjukról, vagy legalább annak egy részéről. A másik ok pedig az, hogy ezekért a juttatásokért cserébe a munkavállalók az akkori bértárgyalások során a bérfejlesztésük egy részéről mondtak le cserébe, mert így kedvezőbb volt a Bkv-nak. Harmadrészben azért nem engedhetnek a BKV vezetőinek, mert ha most el tudnak venni a juttatásokból, mi akadályozza meg a vezetőket, hogy 2-3 havonta, esetleg félévente faragjanak megint a dolgozók bérén, egészen addig amíg eljutnak az ideális állapotig amikor már a munkavállalók fizetnek azért, hogy dolgozhassanak. A Bkv 70 milliárdos adóssága egy teljesen más téma és aminek a kialakulása szintén nem ilyen egyszerű mint ahogyan azt leírtad. A Gaskó féle sztrájkokról hasonló a véleményünk pláne, hogy Gaskó miatt már akkor sem veszi senki komolyan a vasutas sztrájkot, amikor éppen jogosan folyamodnak a sztrájkhoz.
A jelenlegi Bkv sztrájkot jogszerűnek találta a munkaügyi bíróság. A Bkv vezetői már a bejelentés pillanatában beadták a keresetüket a bíróságra.
Dátum: 2010.01.13. 23:57:34
Nekem turbóval sikerült 35-ig felvinnem:
csapdakészítés 30+5
Sajnos nem mostanában lesz amikor megnézhetem, hogy a max-ot engedi-e 5-el megnövelni ezért arról nem tudok nyilatkozni.
Dátum: 2010.01.13. 15:57:09
Idézet: Blazek - 2010.01.11. 16:08:24
ugyan kit zavar 20. szint környékén(vagy alatta) az a +3 támadás, amiket az alacsony szintű epikek adnak? a pók anélkül is megverne, nem mindegy? ez megint egy tipikus "én nem tudok szerezni, akkor másnak se legyen, dögöljön meg a szomszéd tehene is" sírás, meg fejlesztés...
Nem ez volt a kiváltó ok, bár nagyon hasonló. Az egész lavinát az indította el, hogy egy top25 karakter gazdája felháborodott azon, hogy egy 8. szintű karakter ugyanolyan epikus tárgyat merészel viselni mint ami a karakterén is van. Bár ezt olyan köntösbe csomagolta, hogy ez a látvány rengeteg alacsony szintű karakterben olyan mértékű frusztrációt okoz, hogy depi lesz és aztán öngyi.
Dátum: 2010.01.07. 17:27:09
Cstalakozom, ugyanez a hiba ma 16.40-től 17.00-ig. 17.00-tól pedig 3-4 perc mire egy művelet végrehajtódik.
Dátum: 2010.01.06. 14:37:51
Idézet: DeDoom - 2010.01.06. 14:18:34 Ha jól látom 2 dolog miatt sirnak az emberek.
- epikus korlát. sztem alapból nem kellett volna megengedni hogy az emberkék becsiteljenek maguknak ilyen tárgyakat, amelyektől a szintjükön sebezhetetlen überkariká válnak. de ha már megtörtént ezt utólag korrigálni kell, erről a vita is értelmetlen!
Egy pár tévedésedet kijavítanám:
1, Senki sem csalással jutott epikus tárgyakhoz!!! A szabályok adta lehetőséget használták.
2, Akiknek epikus tárgy van a birtokában, és a te megfogalmazásod szerint "szintjükön sebezhetetlen überkarik", azok a karakterek az epikus tárgyak nélkül is azok lennének
3, A vita ennek ellenére nem arról folyik, hogy kell-e ilyen korlátozás -ezt már Miklós eldöntötte-, hanem arról, hogy a korlátozás módja mennyire igazságtalan és értelmetlen, ill. vannak ettől jobb, hatékonyabb megoldások.
Dátum: 2010.01.06. 13:39:28
Idézet: Jeriko - 2010.01.06. 11:42:50
Ez így van. Csak felhívnám figyelmedet arra, hogy nem csak elnyelést adó epikus cuccok léteznek, hanem pl. olyanok is, amelyek LE szívást adnak, vagy 20%-al több LE-t győztes portya esetén. Ezeknél máris nem igaz, hogy "Több LE-t sem fog a portyáiból kapni". Ugyanígy nagyon durva lehet 20. szinten egy Tul vagy szaki fejlesztő cucc is.
Erre én is azt tudom csak mondani, hogy így van. A 40 elnyelés azért szerepelt, mert a kolléga -akire reagáltam- azt hozta fel példának, hogy miért van szükség az epikus tárgyak reformjára. A "több LE-t sem fog kapni" kizárólag arra szólt, hogy a +40 elnyelés miatt nem fog több LE-t szerezni.
Viszont a reform után a 20. szintű karakter ugyanúgy szerezhet Zafír csillagot, Bufa gyűrűt és Vérivót mint eddig, tehát a korlátozás könnyedén kijátszható, nem old meg semmit.
Dátum: 2010.01.06. 10:01:20
Idézet: Miklós - 2010.01.06. 09:10:11 Idézet: McGee - 2010.01.06. 08:54:30 Az epikus tárgyakra a szint*kincspont minimum licit miért nem elfogadható?
Erről ment egy topic 2 hétig. Olvasd el, ott megtalálod a magyarázatot.
Elolvastam még egyszer. Nem találtam meg a magyarázatot. Ott a vita főképp arról ment, hogy ne legyen változás az epikus kincsekben. De abban a többség egyetértett, hogyha mindenképp lesz korlátozás akkor ne szint alapú legyen, hanem valamilyen formában az építéshez legyen kötve. Ennek ellenére én elfogadom, hogy így látod jónak a változtatást és a szintkorlátos verziót vezeted be.
Dátum: 2010.01.06. 08:54:30
Idézet: Miklós - 2010.01.05. 20:35:31 Felmerült itt még egy téma, hogy milyen módon lehet összehozni azokat, akik 10. és 80. szintű karakterükkel azonos szövetségben kívánnak játszani. Erre sajnos nem tudok rugalmas megoldást kínálni. Az alacsony szintű karakter fizikailag ugyan tagja lehet egy magas szintű szövetségnek, de nemcsak a VU, hanem más játék sem engedi meg, hogy a 10. szintű karakter ugyanazokat a kincseket kapja és használhassa, ugyanazokat az előnyöket élvezze, mint a 80. szintűek. A közösségnek tagja lehetsz, együtt építhetsz velük, együtt háborúzhatsz, de az epikus kincsekre várnod kell, ugyanúgy, mint nekik.
Megjegyzem egyébként, hogy a játék eredeti (pre-alfa) változatában nem volt lélekkútba építés, mint feltétel, hanem minden egyes épületbe minden egyes tagnak be kellett építenie egy meghatározott minimumot ahhoz, hogy az adott épületet használhassa. Ezt végül túl komplikáltnak ítéltük, úgy gondoltuk, a játékosok nehezen értenék meg, ezért került be a lélekkút építés. A karakterre alapított, rá épített szövetség gyakorlatilag ezt kerüli meg. (és ebbe nemcsak a 0-ról felhozott szövetség tartozik, hanem az is, amibe 20000-es lélekkútnál belépek, aztán ráhúznak még 200,000-et úgy, hogy én nem csinálok semmit). Ha ezt a problémát meg tudnánk, tudtuk volna kerülni, akkor az epikus korlátozás sem kellene, hiszen akkor nyilvánvaló lenne, hogy az illető megdolgozott érte. De ezt a feltételrendszert utólag már nem fogjuk bevezetni, ez a rendszer biztosan nem fog megváltozni.
(
Leírom mégegyszer, kicsit jobban összeszedve mert szerintem eltünt a sok hozzászólás között.
Az epikus tárgyakra a szint*kincspont minimum licit miért nem elfogadható? Egyszerű, hatékony és kiszűri a körbeépítést. 30. szintű tárgynál 150ezres építés kell, 50. szintűnél már 250ezer, 70. szintűnél 350ezer...
Ezt leprogramozni sokkal bonyolultabb lenne?
Az előnye, hogy nem lenne kizárva senki eleve a vásárlásból, de valamennyit azért áldoznia kellene rá. És ugye minnél alacsonyabb szintű a vásárló karakter, a beépített LE annál nagyobb áldozat lenne részéről.
Az általad bevezetésre javasolt rendszer szerint viszont még mindíg megteheti egy 10. szintű karakter, hogy körbeépítik egy szövetséggel és felszerelkezik a 30. szintű tárgyakkal pl. Raia lánc a küldikhez, Leah lánc a manaregen miatt, tharr gyűrű + chara-din szimbólum pedig a portyákhoz.
Tehát a kiskapu ugyanúgy megmaradna a körbeépítésnél, az alapprobléma nem változna.
Kérlek gondold át ezt a lehetőséget is mégegyszer, mert szerintem ez az a megoldást ami viszonylag mindenkinek megfelel és nem volt igazán ellenzője sem eddig.
Dátum: 2010.01.05. 21:22:28
Megkerestem a karaktered. Ahogy látom a tárgyszint*kincspont minimumlicit alapján vehetnél 1 max 40. szintű tárgyat -gondolom epikusba nem sebeztél több ezreket-.
A Miklós által bevezetésre javasolt rendszer szerint viszont megtehetnéd, hogy kis segítséggel a jelenlegi 12. szinted miatt felszerelkezz a 30. szintű tárgyakkal pl. lehetne Raia láncod a küldikhez, Leah lánc a manaregen miatt, tharr gyűrű + chara-din szimbólum pedig a portyákhoz.
No persze csak addig, amíg Mortimernek fel nem tünik és nem reklamál, hogy miattad tömegek hagyják abba a végzeturat.
Dátum: 2010.01.05. 20:49:52
Az epikus tárgyakra szint*kincspont minimum licit miért nem elfogadható? Egyszerű, hatékony és kiszűri a körbeépítést. 30. szintű tárgynál 150ezres építés kell, 50. szintűnél már 250ezer, 70. szintűnél 350ezer...
Ezt leprogramozni sokkal bonyolultabb lenne?
Az előnye, hogy nem lenne kizárva senki eleve a vásárlásból, de valamennyit azért áldoznia kellene rá. És ugye minnél alacsonyabb szintű, a beépített LE annál nagyobb áldozat lenne részéről.
mod: helyesírás
Dátum: 2010.01.05. 19:49:21
A tipikus példája annak, amikor csak úgy gondolja valaki, hogy tudja mit is beszél. Nekem ugyan nincs pók karakterem, de elég sokan vannak a környezetemben akik így játszanak, de már Ők is leírták egy párszor. A 20. szintű pók karakter ha kap +40 elnyelést epikus tárgyból akkor sem fog többet portyázni, mert a napi 25/40 portyapontját addig is elköltötte. Több LE-t sem fog a portyáiból kapni mert a művészet az az, hogy megtalálod a farmokat és ebben a +40 elnyelés nem segít. Ami előnyt ad a +40 elnyelés az "csupán" annyi, hogy nemcsak mondjuk -40%-al megy el portyázni, hanem bevállalhat akár -60%-ot is. Ha nem ennyit jelent neki, akkor az nem pók karakter.
Dátum: 2010.01.05. 19:04:54
Szép és jó amit írsz, de a következő problémák vannak vele: A JV nem kérdezte mi ezzel a probléma, hanem egy játékos közölte, hogy ez neki nem tetszik mert nem fér bele a világképébe. Rögtön csatlakozott hozzá még kettő és hiába írta le 30 másik játékos, hogy ez nem így van, a JV valamiért -talán mert az a 3 a TOP-ban helyezkedik el- a 3 véleményére adott.
Dátum: 2010.01.05. 00:19:48
Idézet: Birka - 2010.01.05. 00:06:06 kétszerese az övének, vagy max. 20 szinttel nagyobb.
Az 50-es kari is max 70-est vehet fel...
A lényeg a
vagy. Akkor működne így, ha a mondat így szólna: Egy karakter csak olyan epikus tárgyat készíthet be, amelynek a szintje vagy max. kétszerese az övének,
ÉS max. 20 szinttel nagyobb.
Persze lehet, hogy Miklós pont úgy gondolja ahogy Te, csak rosszul írta le. Milyen jó, hogy vagy nekünk...
Dátum: 2010.01.04. 23:50:56
"Egy karakter csak olyan epikus tárgyat készíthet be, amelynek a szintje vagy max. kétszerese az övének, vagy max. 20 szinttel nagyobb. Ilyen tárgyra nem is licitálhat a kincseskamrában (a licitálok gomb meg se jelenjen). A tárgy leírásában a "nem használhatod" kifejezés legyen olvasható."
Nem tűnik túl igazságosnak, hogy egy 20. szintű karakter a 45. szintű epikus tárgyat már nem veheti fel, de egy 50. szintű használhatja -a jelenleg legmagasabb- 95. szintű tárgyakat is.
Dátum: 2010.01.02. 22:55:50
Ana a szívemből szóltál! Sajnos egy 10-esnél többet nem lehet adni
Dátum: 2009.12.20. 22:53:46
Idézet: Kethios - 2009.12.20. 22:43:16 Ez most szarkasztikus volt?
Mert ha nem, akkor nem vagy egész.
Nem, ez irónia volt. És jöjjön még egy.
Nem az a cél, hogy szép egyforma karakterek legyenek?
Dátum: 2009.12.20. 22:37:22
Éljen sikerült a korlátozás!!!
A következő nem lehetne mondjuk az, hogy a karaktereknek max. a szintjük százezerszerese lehessen a LE diff-je és vadászatból is csak minden szinten mondjuk a szintje*tízezer LE-t kaphassa meg. Utána már csak TP jár, hogy meglegyen a szintlépés.
Dátum: 2009.12.17. 21:26:53
Idézet: Mortimer - 2009.12.17. 08:09:39 McGee, konkrétumokat! Nálunk mindenki több milliót épített, amiről meg itt beszélünk az 10ezres építés.
Sötét Ösvény a konkrétum. Én arányokról beszélek, Te a 10 ezret ismételgeted. Nézd meg a saját szövetségedet ott is vannak olyan karakterek akik a töredékét építették mondjuk az első 10 legtöbbet építőnél a SÖ-ben és mégis
egy teljesen kiépített szövetség összes bónuszát élvezik. Amikor mondjuk 55. szintű voltál mekkora bónuszaid voltak a szövetségi épületekből? Ez mégsem bántja a kifnomult arányérzékedet, ezeknek a karaktereknek nem akarsz korlátozást.
mod: az aláhúzott rész
Dátum: 2009.12.17. 01:12:50
Mortimer egyszerűen álszent! Elég megnézni a SÖ-t ott is vannak pontosan ugyanolyan karakterek akik minimálisat tettek hozzá a szövetség kiépüléséhez, mint egy pók szövetségnél. Ennek ellenére élvezik egy teljesen kiépített szövetség épületbónuszait. Esetleg még epikus tárgyaik is vannak. Az arányok ugyanolyanok, ne felejtsük el ott már bőven van manakonstrukció is, amiért alig kell tenni valamit.