Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Miklós

Dátum: 2008.11.10. 13:47:16
Bekerült a játékba egy új fejlesztés, a mentor. A mentor a kezdő játékosoknak tanít meg alapvető dolgokat, kézen fogva vezeti őket a játékba való első belépéstől kezdve. A mentor rendszer 3. szintig működik, tehát a világ2-n mindenki ki tudja még próbálni.

Ha valamilyen hibát találtok a mentor rendszerrel kapcsolatban, vagy egyéb észrevételetek van, ide írjátok! Más jellegű hozzászólásokat moderálni fogunk.
Dátum: 2008.11.10. 13:45:14
Elkészült az új mentor rendszer! Mindenki számára elérhető lesz, aki legfeljebb 3. szintű, így a 2. világon még mindenki végigcsinálhatja. A mentor megtanít alapvető dolgokat, és közben kisebb jutalmakat is osztogat. A Panaszok fórumban nyitottam egy mentor topicot, ha valaki hibát észlel ezzel kapcsolatban, vagy javaslata van, kérem oda írja!
Dátum: 2008.11.10. 09:17:17
A szerver és a fenntartása komoly pénzbe kerül. Tehát olyan világot csinálni, ahol egyáltalán nem lehet fizetni, értelmetlen - ugyanis akkor miből tartjuk fent a játékot? Az árakat direkt nagyon alacsonyra lőttük be, hogy tényleg bárki megengedhesse magának, hogy őskövet vegyen. Szóval olyan szerintem nem nagyon van, aki nem tud fizetni, max olyan, aki nem akar (persze ez szuverén joga).
Dátum: 2008.11.09. 23:16:39
A 2. világot röviddel az 1. után akartuk indítani, azonos szabályokkal, hogy aki akar, tudjon 2 karakterrel is játszani.

A 3. világot valamivel később fogjuk indítani (talán 2 hónap), viszont ott szeretnénk egy kicsit más szabályokat. Az egyik lehetőség az volt, hogy még "hardcore"-bb legyen a világ (lehessen 15% alatt is támadni, több LE-t lehessen zsákmányolni meg hasonlók), a másik lehetőség, hogy egy olyan világ legyen, amely inkább a békésen épitkező játékosokat preferálja. Én a játékosok véleménye alapján úgy érzem, talán az utóbbira lenne nagyobb igény. A teljesség igénye nélkül, néhány ötlet, amely csak a 3. világon lenne érvényes:

- Ha valakit harcban legyőznek, a győztes fix, az ellenfél szintjétől függő LE-t kap, a vesztes pedig egyáltalán nem veszít LE-t. Tehát nem kell attól félni, hogy kifosztanak, nyugodtan gyűjtögethetsz - kevesebb lesz az adrenalin pörgés, de a kevésbé hc játékosoknak is meglesz a sikerélmény. Aki jobb a harcban, az jelentős plusz LE-t tud szerezni, így a versenyben előbbre lesz.
- Mivel a játékosokat nem kell olyan mértékben védeni a támadásoktól, bizonyos korlátozások értelmüket vesztik, és az életpont is regenerálódhat gyorsabban.
- A szövetségi épületek költségét kis mértékben csökkentjük, hiszen itt az épitkezés a lényeg, lásson mindenki hamarabb eredményt. A szövetségi háborúknál a vesztes lélekkútja nem csökken.

Nyilván ez a világ egyeseknek olyan unalmas lesz, hogy karaktert sem inditanak rajta, másoknak pedig az egyedüli szimpatikus alternativa. De épp ezért lesz több világ, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző stilust.

Jöhetnek a további vélemények, ötletek...

---------------------------------------------
2009.jan.13. friss információk
Először is, elkészült a szavazás kiértékelése:

Mi a véleményed a békés világról?
68% Tetszik az ötlet, támogatom
21% Nincs se pozitív, se negatív véleményem
11% Nem jó ötlet, árt a játéknak

Fogsz-e a 3. világon játszani?
7% Igen, és a régebbi világokon megszüntetem a karakterem
63% Igen, a régebbi vlágok mellett ezen is fogok játszani
30% Nem, nekem ebben nincs kihívás

Mi a véleményed arról, hogy aki a 3. világon befizeti a minimális prémium tagságot, az nem veszít LE-t?
55% Szerintem mindenképp legyen valamekkora veszteség, ha kevesebb is, mint az első 2 világon.
21% Jó ötlet, tökéletes lesz így.
24% Jó ötlet, de szeretném, ha a nem prémiumosok se veszíthetnének.

Jó-e az, hogy a 3. világon maximalizált a portyában szerezhező LE, az ellenfél győzelmeitől függően?
63% Igen, ez egy jó ötlet, mert így a nem prémiumosok is tudnak gyűjteni
18% Szerintem ez felesleges, elég az, hogy a prémiumosoktól nem lehet lopni
19% Igen, de a maximálisan szerezhető LE legyen több

Hogyan működjenek a szövetségi háborúk a 3. világon?
46% Ahogy az első kettőn
22% A vesztes a LE-t ne veszítse el, csak a győztes kapja meg, de ne lehessen kapitulálni
32% A háború fix ideig tartson, csak szerzett LE legyen, de az ellenfél győzelmeinek számától függjön, ne a lélekkút nagyságától.

Mi legyen a Pusztítás Citadellájával?
48% Működjön úgy, ahogy az előző világokon.
22% Ne működjön, csak valami szerepjátékos dolgot csináljon.
30% Azt sem tudom, mi az a Pusztítás Citadellája!

A 3-mas világ fogadtatása tehát pozitív, aminek nagyon örülünk! Láthatóan, többség szeretné, ha a portyázásnál lenne azért valami minimális veszteség a prémium tagok számára is. Lehetne ez a megnyert LE 10-20%-ka.
Meglepő módon, a többség szeretné, ha a szövetségi háborúk kihívása megmaradna, a vesztes továbbra is elveszítené a lélekenergiát. Akkor természetesen így lesz, ha ez a köz akarata.

A 3-mas világot mindenképpen szeretnénk még januárban elindítani, de valószínűleg csak január végén fog sor kerülni rá. Ha tudunk pontos időpontot, felírom ide.
Idézet: Batu - 2008.11.08. 21:15:14
Engem is érdekelne, mit jelent az, hogy optimalizál és sokat foglalkozik a játékkal. Ezt azt sugallja, hogy valami alapján ki lehet találni, kinél van sok LE, csak sokat kell foglalkozni vele. Eddig konkrétumot nem láttam leirva erre vonatkozóan, pedig jól jönne nekem is.

Konkrétumot akkor látsz, ha pl. elolvasom a korábbi postjaimat, azért ez a topic annyira nem hosszú még, hogy
"nem volt kedvem a hozzászólásokat elolvasni, ezért most csak megkérdezem" stílusú postot írjon valaki...
Dátum: 2008.11.09. 22:52:32
Csak irom, félreértések elkerülése végett:
A Hibajelentés fórumot olvassuk, és ha olyasmit látunk, ami tényleg hiba, utánanézünk, és igyekszünk minél rövidebb időn belül javitani. azonban nem válaszolunk minden postra egyenként. ha egy problémádra választ akarsz kapni, ird a Segitség fórumba, az email cimünkre, vagy egy adminnak.
Idézet: gyuriking - 2008.11.07. 16:23:17
Csak annyi lenne a hozzászólásom az egészhez hogy meg kéne szűrni az olyan módszereket amivel annyi +LE lehet szerezni mint amennyit
Trueblood,Ravenwood,Aranyalma stb. Ezt nem értékelném taktikának hanem csalásnak persze lehet hivatalosan nem az....

Ezek a "módszerek" abból állnak, hogy valaki rengeteget foglalkozik a játékkal, és optimalizál. Ezt semmilyen szempontból, még nem hivatalosan sem lehet csalásnak nevezni....

Idézet: Batu - 2008.11.07. 18:34:23
Szerintem egy analizáló program a karakterlapokról is leszedheti az adatokat, de lehet, hogy ez feltűnőbb és jobban védve van ellene a rendszer.

Ez azért nem okozhat gondot, mert a karakterlapon is azokat az adatokat jelenitjük meg, mint a toplistában. a kvizeredményekről sincs frissebb adat, ha másnak a karakterlapját nézed. (tehát amit irt itt valaki, hogy a karakterlapon nézi a kvizválaszok számát, NEM működik). ha bevezetjük, hogy a szerzett LE differenciát a toplistában ritkábban frissitjük, akkor az természetesen a más karakterlapján is igy lesz.

Idézet: Petrus - 2008.11.08. 10:38:34
De az is teljesen hihető Miklós írása alapján, hogy vannak, akik botot használnak. Ez nem tűnik abszolút hipotetikusnak Miklós írása alapján, és gondolom, ő a szerver adatait is látja.

Szó nem volt arról, hogy azt mondtam volna, emberek botokkal szűrik a támadható karaktereket. Azt mondtam csak, ha ez igy marad, hosszútávon az támogatni fogja a scriptelőket. Természetesen, ha jelenleg ilyet találunk, akiről kétséget kizáróan bizonyitani tudjuk, hogy scriptel (és elég sokféle módon figyeljük) azt azonnal zároljuk.
A frankenstein taktikáról néhány szót.
Ugye itt arról van szó, hogy valaki a 30 pp-s verziót választja, nem vadászik, csak üti a szintjén levőket. Ezt alkalmasint még megfejeli azzal is, hogy folyamatosan a toplistát figyeli, hogy ki az, aki sok LE-t veszit hirtelen, és azt támadja.
Amiért ez nem kéne, hogy gond legyen:
- a végtelenségig ezt nem lehet űzni, előbb-utóbb túlcsordul a csp.
- ezek a "pókok" legalább nem a "kicsiket" zaklatják. Oké, nyilván egy idő után a velük azonos szintűeknél is jóval erősebbek lesznek, de akkor legalább nem lehet azt mondani, hogy a "3-mal magasabb szintűek nem hagynak játszani"
Amit feltehetően változtatni fogunk:
- nem tartom jó ötletnek, ha a toplista alapján lehet látni, hogy kinél van sok LE. Az egy dolog, hogy a szövetségen belül továbbadják az infót, de a toplista ne legyen erre alkalmas, főleg, mert nem kivánom, hogy a szervert azzal terheljék, hogy ezeket az adatokat lekérő és analizáló botokat irnak egyesek. Ezért meg fogjuk csinálni, hogy a kvízválaszokhoz hasonlóan, az LE differenciát is csak bizonyos időközönként frissitjük.
- nem csak feltétlenül emiatt, de valószínű, hogy az azonos/magasabb szintű győzelemért járó TP-t megemeljük. Így tovább motiváljuk a játékosokat, hogy ne a náluk gyengébbeket üssék, könyebbé válik az 5 TP-s küldetés, és ráadásul valamivel rövidebb ideig "heccelhet" valaki egy szinten.
Ami itt felvetésre került:
- hogy mindenkinek 30 pp-je legyen, és a lefelé támadás kerüljön 2 pp-be, illetve ennek a rendszernek a variációi. Mint ahogy irtátok, a "frankenstein" metódus már igy is egy nagyon jó taktika. Ha ezt rugalmasabbá tesszük, akkor ez egy még szélesebb körben alkalmazott módszer lesz, azzal a mellékhatásokkal, hogy a "kicsiket" még ezek a "pókok" is sanyargatni fogják, tehát - bár rugalmasabb lenne tőle a rendszer - ártana a játéknak.
Egy kis ködoszlatás:

Van egy meghatározott feltétel- és algoritmusrendszerünk arra, hogy a multizókat kiszűrjük. Ez a feltételrendszer egyébként részben publikus is (ld. GYIK). Akiket a feltételrendszer kidob, azokat zárjuk (voltak már szép számmal). Puszta gyanú alapján azonban senkit sem fogunk zárolni. Mondok egy példát. Valakinek két különálló internet vonala van, két külön számítógéppel. Az egyik gépen játszik az igazi karakterével, a másikon az "épitő karakterével". Az épitő karakterrel csak reggel lép be, az igazival csak este. Az ilyen "multizást" nem tudjuk kiszűrni (legfeljebb ha az illető eldicsekszik valakinek vele).
Egy másik példa. Apa és fia ugyanarról a gépről játszik. Apa napközben, a gyerek reggel és este. Nem támadják egymást, és nem támadják ugyanazt a harmadik karaktert. Közös szövetségben vannak, de mind a ketten nagyjából ugyanannyit épitenek. Nem fogjuk őket zárolni.
Egy harmadik példa. Valakinek két karaktere van. ha az egyikkel talál egy zsiros zsákmányt, üti a másik karakterével is. Közös szövetségben vannak, de az egyik karakter kevesebbet épit, a másik épit helyette is. Az ilyet zároljuk, és hiába jön a sírás utána, hogy a "második karakter valójában a szomszédom öccséé, aki hozzánk jár internetezni".

Ahhoz, hogy valaki csak épitsen, joga van. Lehet, hogy a toplista élére akar kerülni, vagy a legendás kincsekre gyűjti a kincspontot, vagy egyszerűen csak szerencsére gyúr. Ha valakinek a második karaktere, akkor úgyis előbb-utóbb kiszúrjuk. Ha nem, akkor viszont miért bántanánk? Mert ő így játszik? Ha minden LE-t épitésre használ, semmi másra, akkor inkább farmoljátok ti is, ahelyett, hogy bosszankodtok rajta.
Én is ezt hittem, ezért utánanéztem... a kockákat nem festették rá a statisztákra, 4 hónapon át, heti 5 napon, naponta 10-12 órát edzettek, "spártai körülmények közt". Ez mondjuk már egészségtelen dolog, de végülis főállásban csinálták, biztos szép pénzt kaptak érte, és gyorsan kellett az eredmény... De ahogy mondtam, a 300 csak inspiráció volt.

Lehet egyébként mondani, hogy cigizem, iszom, jó zsirosakat eszem, mégis jól érzem magam a bőrömben, mindenki szeret... és ez nyilván igy is van. De: amikor nyaralok többször ledöbbentettek már a 70-75 éves amerikai meg nyugat-európai turista házaspárok, akik tökéletes mentális és fizikai állapotban élvezik az életet, utazgatnak a nagyvilágban, és teszik ezt azért, mert valószinűleg az átlag magyarnál egészségesebb életmódot éltek. Ráadásul, ha vannak gyerekeid, a példád ragadós, akár jó, akár rossz...
Napjainkban kedvenc téma a fogyás és az egészséges életmód, weboldalak és könyvek ezrei szólnak erről, és csak a jóég tudja hányan élnek meg (igen jól) abból, hogy mások szeretnének lefogyni, jobban kinézni. Én soha nem voltam egy sportember, nagy ritkán elmentem úszni (mivel egész nap a számítógép előtt ülök, ezért néha fájt a hátam, amire az úszás igazi gyógyír volt), de ezzel le is tudtam a dolgot. A csokit, sütit sem vetettem meg, bár nem is vittem túlzásba. A dolog ennek ellenére nem volt vészes, volt kb. 7-10 kiló feleslegem. A változást, igen meglepő módon, a 300 című mozi hozta. A film a thermopülai csatát dolgozza fel, igen egyéni stílusban. Nekem nagyon tetszett, egy dolog sokkolt egy kicsit, hogy mind az összes spártai katonának szabályos kockahasa volt. Az egész olyan benyomást keltett, hogy Hollywoodban minden statiszta, minden férfi így néz ki, és ez valószínűleg tudatalatt kisebbségi érzést keltett bennem. Egyébként valószínűleg az egész fogyási hiszti is ebből ered, hiszen minden filmben csontsovány színésznők és atléta kinézetű színészek vannak. Mindenesetre, én akkor határoztam el, hogy próbálok valamennyire egészségesebben élni, hogy "ne lógjak ki ennyire a sorból".
Nem kell semmi extrára gondolni: igyekeztem minél kevesebbet enni azokból a kajákból, amelyek hízlalnak (kenyérfélék, sütemény, zsíros kaják, krumpli, üdítők), és helyettük inkább több húst, joghurtot, zöldséget, gyümölcsöt ettem. Minden diétának ez a lényege, csak minden cég más maszlaggal tálalja a saját csodálatos módszerét. A diéta nem elég önmagában, ezért heti 4-5 alkalommal, 1-1 órát tornáztam (szobabicikli, felülések, súlyzózás meg hasonlók). 3 hónap alatt lement a súlyfelesleg, és a hátam sem fáj már, jobban érzem magam a bőrömben. Nem kellett nagy áldozatot hozni, nem ettem semmiféle fogyasztószert, és hozzászoktam ahhoz, hogy egy kicsit másképp élek, "életmódot váltottam". A kockahasról persze már lemondtam, ahhoz sokkal durvább diéta és több edzés kellene, de az eredménnyel így is elégedett vagyok.
Amit az egésszel mondani akartam, az egészséges élethez nem kell csoda, különleges titkos módszer vagy fogyasztószerek, csak egy kis odafigyelés. Ja, és mindenkinek ajánlom a 300 c. filmet
Dátum: 2008.11.06. 16:32:46
Sziasztok, jelenleg egy ún. mentor rendszeren dolgozunk, ami a kezdő játékosokat segíti. A játékba való első belépéstől kezdve kézen fogva vezeti a játékost, megmutatja neki a karakterlapot, portyázást, vadászatot. Bár szerintem a játék nagyon egyszerű, könnyen megtanulható, de még így is kaptam sok olyan visszajelzést, hogy a játékos azt se tudta a belépés után, mihez kezdjen (a játékleírás ugye nem azért van, hogy elolvassák). Ráadásul ezt a kis tutorialt egy kis plusz sikerélménnyel is megtuningoljuk: a kezdő játékos ha pontosan követi a mentor utasításait, kap annyi lélekenergiát, hogy megvehessen magának egy kis bőrpajzsot.
Dátum: 2008.11.05. 09:43:27
Jerikó, az, hogy 1 hétig nem lehet a békét felbontani, vagy a felbontás után 1 hétig nem lehet hadat üzenni ugyanaz... Arról pedig, hogy csak 1 háborút lehet indítani, már privben is leírtam, ezzel mennyi probléma lenne, az ezzel való taktikázás nagyon beszűkitené a lehetőségeket. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy egy háború "beragad" (kilép v katakombába bújik mindenki, aki támadható lenne), és akkor a támadó amig nem kapitulál, nem tud új háborút inditani.

Az, hogy egy "erősebb" szövetség egy "gyengébb" szövit támad. Láttam azért én is pár háborút, amikor a tápos szövetség nekiállt farmolni a gyengébbet... akik aztán összeszedték magukat, összefogtak, és végül 8 napi kemény csata után megnyerték a háborút! Hogy jó-e, ha a játékban az "erősebb" a "gyengébbet" támadja. Számos mechanizmus van, ami támogatja azt, hogy az emberek inkább az erejükhöz illő kihívást keressenek. karakter-karakter szinten ha kisebbet támadsz, feleannyit tudsz portyázni, kevesebb TP-t és LE-t kapsz... Mégis sokan választják ezt, a sikerélmény miatt. A "gyengébbek" érveit szem előtt tartva persze lehetne mondani, hogy "csak azonos szintűt lehessen támadni" sőt továbbmegyek "csak olyat lehessen támadni, akinek a tulajdonságösszege nem kisebb, meg a tied" meg hasonlókat, de ez értelmetlen szerintem. Minden pvp játékban az a jó taktika, ha olyat próbálsz támadni, akinek a legyőzésére a legnagyobb esélyed van. A rendszer próbálhatja korlátozni, hogy ezt milyen intervallumban teheted, de mindig lesz egy intervallum. Szövetségi szinten is számos megoldás van a farmolás kivédésére, ez már valamivel több taktikázást és gondolkodást igényel, mint egyéni szinten.

Ja, visszatérve az egyedi problémára, ismétlem, az egyetlen problémám nekem az volt, hogy a békeszerződést ne lehessen kijátszani. És igen, erre az egyetlen megoldás az lenne, ha a békeszerződéseket a karaktereknél is tárolnánk, de ez elég komplikált lenne, és jelentős erőforrásigénnyel birna. Csak akkor fogunk tehát ilyesmit csinálni, ha ez hosszútávon problémát okoz. Ettől függetlenül, lehet, hogy a szövetségi háborúk rendszerét lehetne még tovább tökéletesiteni, de ez általában bonyolitást jelent, kérdés, hogy szükség van-e rá.
Dátum: 2008.11.04. 21:54:51
egy szóval sem mondtam, hogy problémásnak tartom, ha egy 2 tagú szövetség legyőz egy 10 tagút (a játék rendszere miatt a 2 tagú szövi úgyis életképtelen hosszútávon), a gondom azzal van, ha a háború utáni 1 hetes békeidőszak szabályát valaki ki tudja játszani. Arról hogy rövid volt a tesztidőszak meg blabla, megnézem melyik az a játék amelyben akármekkora és akármilyen hosszú teszteléssel is mindent ki lehet próbálni ami az éles játékban lesz

a zsákmányolható LE képletén nem változtattunk, igy van a kezdetek óta, az elvet csak azért irtam le, mert ezzel kapcsolatban már elég extrém találgatások voltak.
Dátum: 2008.11.04. 16:24:01
ja még hozzáteszem, hogy az eredeti koncepcióban a hadüzenetnek feltétele volt egy (aránylag hamar) felépihető épület, csak végül azért nem raktuk be, hogy ne bonyolódjanak annyira a dolgok.
Dátum: 2008.11.04. 16:17:11
Kaptam egy felvetést azzal kapcsolatban, hogy mi van akkor, ha valaki alapit egy egy (vagy akár 2-3) személyes "über" szövetséget, amivel háborúban legyőz egy másikat, majd nem várja ki az egy hetet, hanem felbontja a szövetséget, újraalapitja, és azonnal hadat üzen újra ugyanannak a szövetségnek.

Bár szerintem ez egy igen extrém (és nem túl értelmes) dolog, hiszen ilyenkor ezek a támadók semmit nem nyerhetnek a dolgon - a profitként szerzett LE odavész a szövetség felbontásakor - a visszaélések elkerülése végett be lehet rakni, hogy egy újonnan alapitott szövetség 1 hétig nem kezdeményezhet háborút, és nem is lehet neki hadat üzenni. Mondjuk ezt még ilyenkor is meg lehet kerülni azzal, hogy csinálok 10 "alvó szövit" 1-1 taggal, és 1 héttel később belépek az elsőbe, támadok, kilépek belőle, átmegyek a másodikba, támadok stb. De ahogy mondom, ez alapvetően értelmetlen dolog.

A másik dolog, sokan kérdezgettek arról, hogy mitől függ a háborúban zsákmányolt lélekenergia, és ennek lehetnek-e egészen extrém értékei. A zsákmányolt lélekenergia a harcoló szövetségek erősségének arányától függ, ettől függ, hogy a legyőzött szövetség lélekkútjának hány százalékát lophatják el. Nagyjából így néz ki a dolog:
Tegyük fel, hogy a vesztes lélekkútja 10,000. Ha a győztes szövetség legalább kétszer erősebb (az erősség alatt itt a karakterek erősségét értjük, mint pl. szint), akkor a minimális 15%-kot rabolja, tehát 1,500 LE-t. Ha a győztes szövetség ugyanolyan erős, vagy gyengébb, akkor a maximális 30%-kot rabolja, tehát 3000 LE-t. ha a kettő között valahol, akkor arányosan változik a százalék.
Tehát az erőkülönbségből nem lehetnek extrém értékek, viszont egy faktor a legyőzött szövetség lélekkútja is. Ha a fenti példában a legyőzött szövetségnek csak 3000-es lélekkútja van, akkor a zsákmány csak 450 LE lesz, ami elég soványka...
Dátum: 2008.11.03. 21:49:12
Örülök, hogy tetszik nektek a fejléc!

Kapituláció gomb és háború állása - igen, kicsit szerencsétlen dolog, meglátom tudunk-e rajt javitani.

Idézet: BaalCain - 2008.11.03. 11:55:53
HA ismét a játékosok szavazatait kéri a Beholder akkor jó lenne átgondoltabb kérdés feltevést alkalmazni...

Figyelemmel követtem a javaslatokat, de valójában, ahány ember, annyiféleképp szeretné ezt. Igazándiból minden ember másképp csinálta volna meg ezt a játékot, és ha alakitani lehetne rajta, másképp alakitaná, mint a többiek. A portyapontokon is lehetne még variálni, számos ötlet volt, amiben alapvető hibák rejtőznek (volt, akinek priviben ezt el is magyaráztam), és biztos volt olyan, amit ha próbálgatnánk, kicsivel jobb lehetne a mostaninál. csakhogy az emberek gyomra nehezen venné be a folyamatos változtatgatást, kisérletezést. kipróbáltunk valamit, egész jól működik, most ne állitsuk feje tetejére megint, csak azért, mert van aki szerint még lehetne optimalizálni rajta...
Dátum: 2008.11.03. 21:31:23
Ezt irtam le az 1. pontban - szerintem is jobb lenne, ha igy működne, és szeretnénk is, ha igy működne, de jelenleg ez technikailag nem igy működik, és rengeteg dolgot át kell irni ahhoz, hogy menjen a dolog. egyzserűen erre nem gondoltunk előre. és azért irtam le, hogy tudjon róla mindenki. neked igazi hátrányod ebből nincs, ha beajánlasz valakit, a gép regisztrációkor úgyis azt a világot ajánlja neki, amelyiken te is vagy, igy kapni fogod utána a tápot.
Dátum: 2008.11.03. 14:19:22
A második világgal kapcsolatban több kérdés is felmerült, főleg az ajánlások révén, ezeket próbálom most megválaszolni.

1.) Az ajánlás rendszere jelen pillanatban nem tud "világok közötti" ajánlást feldolgozni, mivel ezek egymástól független adatbázisban vannak, a világ2 nem tud egy, a világ1-en levő karakterre hivatkozni. Azaz, a világ2-n regisztráló karakter nem tud egy világ1-en levő karaktert beírni ajánlónak, és fordítva. Tudom, hogy ez nem teljesen jó így, elegánsabb lenne, ha bárhova mehetne az ajánlás. Ez azonban technikailag nem túl egyszerű. Előbb-utóbb meg fogjuk oldani, de még nem tudok határidőt mondani.

2.) Az ajánlás intézményét elsősorban azért találtuk ki, hogy új játékosokat hozzon a játéknak. Tehát ha adott A és B játékos, mindkettő játszik a világ1-en, ezután mindketten beregisztrálnak a világ2-re is, A nem írhatja be B-t (vagy, ha be is írja, azt a rendszer figyelmen kívül hagyja). Persze itt elvben lehet taktikázni azzal, hogy az új világon egy új email címmel regisztrál az, aki LE-je 1%-kával segíteni akar valakit, de ezt semmiképpen sem javaslom. Egyrészt, ha ugyanazzal az emaillel regisztrálsz az újabb világokon, a regisztráció sokkal egyszerűbb. Terveink között szerepel, hogy lehetővé tegyük: ha az egyik világon megunod a játékot, az ősköveidet átadhatod a másik világon levő karakterednek (de más email címűnek nem!!). Harmadszor pedig, az ajánlási rendszerrel való visszaélés miatt ugyanúgy zárolhatunk, mint a multizás miatt, márpedig ugyanarról a gépről különböző email címekkel játszó karakterek kiverhetik a biztosítékot az ezt észlekő programoknál.

3.) Őskövek átadása és megosztása világok között. Ahogy azt már írtam korábban is, ez jelenleg nem lehetséges, a Felhasználási feltételekben is ez szerepel. Ennek számos oka van, egyrészt, őskövet lehet kiégett őskőből is csinálni, a kiégett őskövek termelésének növelésére pedig számos játékbeli mechanizmus van. Másrészt, az őskövek átadásának lehetősége egyből visszaélésekre is adna lehetőséget, nem akarok a legrosszabbra gondolni, de ilyen esetben ha valaki megtudja a jelszavadat, ellophatja az ősköveidet, vagy akár eladhatja harmadik félnek. Amit mindenképp szeretnénk lehetővé tenni, hogyha valaki az egyik világon már nem akar tovább játszani a karakterével, akkor az a másik világon levő karakterének átadhassa az ősköveit.
Dátum: 2008.11.03. 13:42:32
Új fejlécet készített a Végzetúrhoz grafikusunk, Ruzsinszki Zsolt. Azt, hogy mennyire tetszik az új feléc, értékeld az erre a postra adott pontszámmal!