Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 123
Szerző
Topic neve: Bill Gates
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3630 hozzászólás
Profil megtekintése
Bill Gates
1. hozzászólás - 2008.11.17. 12:59:04
Először azt a címet akartam adni, hogy "operációs rendszerek", de úgy gondoltam, hogy akkor senki sem olvasná tovább... Sokan gyűlölik Bill Gates neg a Windows, meg az egész dolgot, amit képvisel. Nyilván ezek a dolgok abból jönnek, hogy a Windows-t (a monopólium miatt) pofátlanul drágán adják, maga a Windows sokak szerint egy nagy sz**, és maga Gates és a dolgokhoz való hozzáállása sem kelt osztatlan szimpátiát mindenkiben. Biztos sokan látták "A számító emberek" c. filmet róla és Steve Jobsról, nagyon jó film volt, ajánlom mindenkinek. Bevallom, ezeket a nézeteket én is osztottam, informatikus révén rengeteget szívtam a Windows különböző verzióival, inkompatibilitásával, lefagyásaival és hasonlókkal. Szintén felháborítónak tartottam, hogy a Windows OEM verziója valami 20e Ft körül van, míg a számítógép 60-80e összesen: mintha vennél egy színes TV-t 60 ezerért, és azt mondanák, csak távirányítóval lehet használni, de a távirányító 20 ezerbe kerül, nincs rá garancia, ha a TV-ben kicserélnek egy fontosabb alkatrészt, újat kell venni. Vagy esetleg vedd meg (ugyanazt) a távirányítót 40 ezerért, és akkor ha a TV-ben alkatrészt cserélsz vagy újat veszel, akkor is használhatod... De annyi biztos, hogy akármelyik távirányítót is veszed, néhány év múlva ki kell dobnod! Ráadásul, a távirányító kifejlesztése nyilván sok pénzbe kerülhetett, de ahogy megtérül az ára és mások is beszállnak a versenybe, egyre olcsóbbnak kéne lennie... De nem, mert monopóliumok és törvények szabályozzák, hogy ennyit kell érte fizetned, akkor is, ha 200 Ft-ba kerül az előállítása, és ha bárki más elkezdi gyártani, az bűncselekményt követ el. Viccesen hangzik? A Windows így működik.
Persze csak akkor lehet igazán megérteni valaminek a működését, ha más szemszögből nézzük. A Linux egy teljesen ingyenes operációs rendszer, képes magát frissíteni, sokkal biztonságosabb, mint a Windows, ráadásul a teljes forráskódja nyitott mindenki számára. Akkor miért nem használ mindenki Linuxot?
Emlékszem, egyszer volt egy program, aminek a használatára nagy szükségem volt, és kizárólag Linux alá létezett. Mit tehetettem, felinstalláltam a Linux suse változatát egy gépemre. A programhoz először is le kellett töltenem egy C fordítót, azt le kellett fordítanom (asszem 12 óra alatt megvolt, de első néhány próbálkozásra nem fordult le valami hiba miatt, amit csak a képernyőre írt ki). Utána a C fordítóval le kellett fordítanom a környezetet, ami alá a programot írták. Ez már csak néhány óra volt (próbálkozásonként). Végül magát az alkalmazást is sikerült lefordítani (sok-sok órányi dokumentáció olvasás után). A programot használgattam, aztán egyszercsak betelt a hard disk, és a linux nem indult el többet... Ez volt az első linuxos élémyem, és akkor gondolkodtam el rajta először, hogy tényleg akkora sz**-e a Windows, vagy csak ez az emberi alkotó elme jelenlegi határa.
Azóta több (nem túl élvezetes) tapasztalatom volt a linuxszal kapcsolatban. Sokkal körülményesebb, nehézkesebb, mint a Windows, informatikusoknak készült, a halandó emberfia nem sok mindent tud vele kezdeni. Most már nagyjából megbarátkoztam vele, de annyit mondhatok, ugyanazok a problémák itt is megvannak, mint a Windowsnál: ezt a rendszert is gyerekjáték elszállítani, itt is vannak inkompatibilitási problémák, és ha van valami új dolog, amire szükséged van, itt tényleg moccanni sem tudsz anélkül, hogy órákat töltenél dokumentumok és a gugli tanulmányozásával - a Windowsban azért sokszor elég egy programot letölteni egy "megbízhatónak tűnő" helyről és percek múlva már megy is a dolog.
Mindkét rendszert emberek írták, az alapötlet mindkettőnél jó volt, csak aztán ez lett belőle... Mondjuk Gatesnek a rengeteg pénzből, amit keresett belőle, volt forrása, hogy később már valami tényleg használhatót csináljanak (Win XP Service Pack 2 már működőképes volt). A Linux viszont mivel rengeteg kézben, rengetegfajta disztribúcióként létezik, nem tud egységet teremteni.

Ne felejtsd el értékelni a bejegyzést!
Pontszám: 7.64
kedvelt tagPlagueFérfi
Végzetúr poronty
4 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
2. hozzászólás - 2008.11.17. 20:29:13
Hát, őszintén szólva én sosem értettem a nagy Bill-gyűlöletet. Oké, feltehetően nem zsíroskenyeret eszik reggelire, és ezért - bevallom - irigylem is. De fogadjuk el, hogy a saját ötletéből (és kicsit pofátlanságból) lett gazdag. Aki akarja, csinálja utána.
A Windows messze nem tökéletes, biztos sokkal jobban is meg lehetne csinálni (pl, ha a csilli-villi külső helyett pár emberke inkább a kompatibilitással bíbelődne kicsit). De, mint tudjuk, a debuggolt program az, ami futtatása közben még nem álltak elő azok a körülmények, melyeknél jelentkezik a hiba. Tehát ameddig a Windows elviselhető szinten hibázik és fagy le (az SP2 már tényleg egész használható), nem fogom Bill Gates máglyahalálát követelni, mint jó pár ember.
Linuxhoz is jó lenne szólni, de azt még nem volt bátorságom kipróbálni. (Miklós hozzászólása alapján nem is lesz).
- We're all mad here. I'm mad. You're mad.

- How do you know I'm mad?

- You must be, otherwise you wouldn't come here.
Pontszám: 5.11
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
3. hozzászólás - 2008.11.17. 22:03:21
Szvsz több pofátlanság volt a dologban, de mindegy. Az első millióról ugye ne kérdezzünk senkit.
A kezdeti win-ek elég nagy trágyák voltak, aztán az ME igazi méretes kupac, de a lezdetieket simán menti, hogy valamit akartak csinálni, ami azért nem sikerült tökéletesere. Az árak megint jó kérdés, szerencsére van olcsó education licence, de a nélkül igen húzós.
Volt szerencsém linuxhoz, tanultam is, de nem használom a nehézkessége miatt. Olyan ember vagyok, akinek Canon nyomtatója van. És a notesz wifije a DVDs Madrivánál is netes keresgélést, letöltést, stb. igényelt. Azt már nem veszem figyelembe, hogy az egyetlen játék, mivel 15 éve kikapcsolódom még nem jött ki linuxra, így sajna csak az OSX meg a win játszik nálam.
Volt mac-hez is közöm, hogy intel procival futnak, így próbaképpen felraktam a noteszre, de ugyanaz volt a bajom vele, mint a linuxal.
Egyébként pedig mindegyik használható, már annyira a használhatóság sem differenciál, csak ki-mit tanul meg. ÉS mindegyik bugos és biztonsági réses, hogy magyarul fogalmazzak.
Üdv:
Gabi
Pontszám: 5.14
kedvelt tagArchandFérfi
Végzetúr tanonc
17 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
4. hozzászólás - 2008.11.18. 15:32:16
Én, gazdaságinformatikusként tanultam a windowsról, meg a többiről. A windowst lefordították nemzeti nyelvekre, és kompatibilis a DirectX-szel és a játékokkal. Ebből ered az elterjedtsége. Egyébként a legbiztosabb op.rendszer tudtommal az EcomStation. A windows grafikus - csak épp nem az ő ötlete volt. Lernyúlta ő, aztán a többiek is! Gyakorlatilag mind ugyanolyan ma más: Linux, Windows, Solaris, Novell, EcomStation, Unix, OS/2 Warp 4, stb...
Pontszám: 6.25
kedvelt tagArchandFérfi
Végzetúr tanonc
17 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
5. hozzászólás - 2008.11.18. 15:37:34
Ja, és elvileg aki ért a regedithez, azt csinál a windowssal, amit akar, még jóvá is teheti! Magyarországnak stratégiai partnersége van a Microsofttal, ezért mindent a legújabb win alatt adnak ki. (mellékesen: az SAP ugye wines, az Oracle linuxos. Ki is a piacvezető?
Pontszám: 4.60
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
6. hozzászólás - 2008.11.21. 12:27:58
A laptomon Ubuntu Linux-ot használok, már három éve. Nem volt egyszerű működésre bírni a wifit, a nyomtatót - de sose hátráltam meg semmi feladattól, tanulni mindig érdemes (igaz ami igaz, informatikus vagyok). Nem vagyok egy linux guru, de azért már elég jól belelátok dolgokba annak köszönhetően, hogy "rákényszerített az élet". A laptomon nem fut vírusírtó, és három éve nem kellett újrainstallálnom. A munkahelyemen félévente "újrarakom" az egész gépet, mert belassul, egy idő után használhatatlanná válik.

Persze mindkét rendszernek vannak előnyei, hátrányai. Játékra egyértelműen Windows kell, ezt diktálja a piac. Akinek elég egy levelezőprogram, irodai alkalmazások, böngésző, annak nyugodt szívvel javaslom, hogy próbálja ki az Ubuntu-t. Nem mellékesen ingyen jogtiszta.
Pontszám: 8.44
népszerűAlienkillerFérfi
Végzetúr tehetség
219 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
7. hozzászólás - 2008.11.21. 13:02:47
Hát gondolkodtam egy ideig hogy hozzá szóljak-e a dolgokhoz, s úgy döntöttem hogy igen.

Windows: Bevált, sokan használják, legtöbb program csak windowsra készül, egy-egy hardware telepítése rövid időn belül megvan, de sajnos elégé instabil, plusz kell egy jó védelmi szoftver is, alapból eszi a rendszer erőforrásait.

Linux: Nekem bevált, bár a rádiós net még nem működik rajta (egyedi védelmi beállítások a routernél jellenleg használt Linux meghajtó nem értelmezi), s nem is fog már, csak ha lesz idő telepíteni az 11-es suse-t. Játékok még nem találkoztam olyannal, amit ne tudtam volna elindítani rajta, igaz csak 1024x768, de nekem nem is kell nagyobb (Cedega legrosszabb esetben is"Dead space, Oblivion, Sacred 2 csak egy pár a jelenleg is fent lévők közül."), igaz néha nagyon nem egyszerű. A legtöbb hardware telepítése már automatikus, ha más nem interneten keresztül. Stabil kb. 3 éve telepítettem utoljára gép csere miatt. Nem emészti fel a rendszer erő forrásait. Pl.: lehet benne egyszerre letölteni, cd írni vagy konvertálni, és játszani nem akad se a játék se semmi és még marad erő a gépben. Egy játék egy windows xp-s gépen rosszabb eredményt hoz ki, mint egy ugyan olyan gépen amiben gyengébb monitor vezérlővel van szerelve és linuxon fut rajta. De ennek ellenére sajnos, nem merném ajánlani, egy mezei felhasználónak, hisz nagyon nem felhasználó barát a telepítési/beállítási része, bár van már néhány barátom, akiknek én telepítettem és használják film, zene, net, játék, de nekem kell menni is, ha van egy hardware cserélve a gépben mert annak a telepítése, már nekik nem megy.

Ha mindent össze kellene hasonlítanom, akkor se tudnék dönteni hogy Windows XP Prof. vagy Suse linux. Így hát mindkettő ,de inkább Linux, Gates iránti gyűlöletem miatt, na meg az hogy ingyen is jogtiszta, míg az WinXp Prof-om 32k volt.
Persze ez csak az én véleményem és meglátásom tapasztalatom.
A hozzászólást Alienkiller módosította 2008.11.21. 13:05:01-kor
Pontszám: 5.25
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
8. hozzászólás - 2008.11.21. 16:22:56
Tudjátok ez is hozzáértés kérdése, mert én sem telepítek évente Xp-t, csak nagyon ritkán, pedig ha 3-4 havonta van kikapcsolva, azt pedig köztudottan nem szereti.
Üdv:
Gabi
Pontszám: 5.33
népszerűZirrianFérfi
Végzetúr
50 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
9. hozzászólás - 2008.11.23. 22:36:03
Csak ennyit tennék hozzá:
Aki kitalál valamit, amivel távolról lehet más embereket pofánköpni és megalázni, az milliomos lesz.
Ugyebár Bill is ezt tette Rengteteget szidtam minden felmenőjét egy két dolog el-nem-indulásakor...lefagyásakor...újraindulásakor...etcetera

Mindezek ellenére maradok a Windowsnál. Ha mindenki ezzel tolja, akkor legalább van kitől segítséget kérnem, és segítenek is. Linuxosoknak pedig sok szerencsét
Márpedig itt béke és tökéletesség lesz. Ha beledöglötök, akkor is.
Pontszám: 3.40
fórumozóbokornFérfi
Végzetúr tehetség
204 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
10. hozzászólás - 2008.11.24. 00:32:16
na amig gyogyul az allatom ide is postolok egyet
kivancsi vagyok mekkora flame lesz itt...

par szot magamrol: kb. 7 eve ugy dontottem, ki akarom probalni a linuxot. egyreszt a kivancsisag miatt, masreszt mert baromira untam, hogy folyton fagy a gep, megjosolhatatlanul doglik meg minden, es meg csak azt sem tudhatom hogy miert, az egyik jatek csak xp alatt ment, a masik csak 98 alatt (holott haveroknal mindketto ment mindegyik OS alatt), stb

otthon nem volt meg net, ismerosok koreben nem volt linuxos, igy nem volt konnyu hozzajutni, de vegul az UHU indulasaval vegre megerkezett hozzam a Linux-elmeny
eleinte kb. naponta 8-10-szer kellett visszabootolnom az xp-be, hogy meg tudjak csinalni valamit, mert nem tudtam, Linux alatt hogyan kell...

egy ido utan aztan szepen lassan kiismertem a rendszert, sokat olvasgattam a munkahelyen a neten infokat rola
idovel aztan kiderult, hogy tud ez is mindent, amit a windows (sot!) csak arra kellett rajonni, hogy ez NEM windows. durvan sarkitott peldaval elve: az, hogy itt nincs szines zaszlos start gomb, nem azt jelenti, hogy nincsenek programok, itt mondjuk a tappancsra vagy mas ikonra kell nyomni. az, hogy nincs C: D: meghajto, nem azt jelenti, hogy nem latja a vinyot, hanem hogy mashogy (logikusan, es nem randomgenerator altal elnevezve) hivja

az elso igazan nagy lokest az adta, mikor vettem egy tunerkartyat. beraktam a gepbe, xp bootol, driverek felrak, utana kb. ket napot szenvedtem vele (vegigprobalva a tobbfele gyari drivertol a kulonfele speci cuccokig es codec pack-ekig mindent), hogy fel tudjak venni valamit a tv-bol, az egyetlen variacio ahogy ez sikerult, tomoritetlen wav hanggal, kicsi felbontasban, botranyos minosegben tortent...
aztan mikor egyszer epp' a linuxban csinaltam valamit, talaltam a gepen egy tv-nezo programot, elinditottam es csodak csodaja, minden mukodott, pedig a vilagon semmifele beallitashoz vagy driverhez nem nyultam
felvenni is teljesen jo minosegben, mp3 hanggal tudtam, dobbenet volt a windows utan, es raadasul meg hasznalni is lehetett kozben a gepet, nem ugy mint windows alatt

idovel egyre jobban megismerkedtunk, kb. egy evvel az elso UHU Linuxom telepitese utan felraktam a Slackware-t (tehat ez kb. 6 eve tortent)
azota 3 teljes gepcseret (pl. amd-> intel, teljesen mas chipset, alaplap, stb) elt meg a renszer, barmifele ujratelepites nelkul! ma is ugyanez a Slackware Linux hajtja a gepet, tokeletesen, gyorsan, megbizhatoan mukodik.
kb. 3 eve egyszer nagyon kellett a hely, es rajottem hogy a windows, amit kb. 1 eve nem is inditottam, meg mindig ott van, nem gondolkodtam rajta sokat, toroltem, azota teljesen windows-mentes a gepem

nagyjabpol a Linuxszal torteno megismerkedesemmel egyidoben kezdtem rendszergazdakent dolgozni, 99%-ban windowsos gepekkel
na hat itt aztan boven volt alkalmam rajonni, hogy mekkora egy hihetetlen (elore is bocsanat!) szarkupac ez a windows
a legcifrabb kalandjaimrol van egy blog-szeruseg egy magyar infos oldalon, ha valakit erdekel majd belinkelem
az termeszetesen alap, hogy barmilyen problema van, szinte lehetetlen a probalkozason es hasrautesen kivul mas modszerekkel rajonni a problema okara, nagyon sokszor csak a teljes ujratelepites maradt mint megoldas
egy ido utan a ceges laptopra is Linuxot tettem, igy legalabb a sajat gepemen nyugodtan dolgozhattam, a felmondasomig teljesen jol el is voltam vele

most egy olyan cegnel dolgozom szoftverfejlesztokent, ahol nagyon komoly fejlesztesek folynak, ahol teljesen megengedhetetlen, hogy egy programhiba miatt lealljon valami - "erdekes" modon elenyeszo a windowsok mennyisege (keves helyen, a nem-kritikus dolgok kis resze fut rajtuk)
sokkal nyugodtabb a munka, a fejlesztesre tudunk koncentralni a szanalmas windows-harc helyett

elvezem, hogy minden teljesen testre szabhatok, nem kenyszeritenek ram egy idiota, merev, hasznalhatatlan rendszert, mindent testre szabhatok, minden ugy mukodik ahogy en akarom, gyors, stabil a gep

vegezetul meg egy rovid adalek:
tavaly ev elejen az akkor 51 eves edesanyam kitalalta, hogy csak megnezi mar hogy mi is ez a szamitogep, ha mar en is annyit foglalkozok vele, meg mindenki arrol beszel
elotte semmilyen szamteches tapasztalata nem volt, meg az egeret sem tudta ugy megfogni, hogy normalisan mozgassa vele a kurzort
osszerakunk neki egy lassucska, de hasznalhato gepet, windows xp-vel
jopar honapig hasznalgatta alap dolgokra (szovegszerkesztgetes, stb). ekozben neveloapam nagy alma is beteljesult, lett otthon internetjuk
anyu nagyon lelkes volt, vett xp-oktato konyvet, tanulgatta a windowst, de nem tetszett neki hogy lassu, idonkent fagy, egy-ket virus es hasonlo kedvesseg is bekoszont a virusirto, tuzfal, meg az arzenal egyeb reszei ellenere
felraktam neki egy 98-at, ami mar sokkal gyorsabb volt, de ez sem tetszett neki igazan
vegul, kb. egy evvel kesobb felraktam a gepre egy Linuxot (Xubuntu)
azota anyam egyfolytaban aradozik, hogy ez milyen jo, gyors, mennyi program van benne, milyen konnyu hasznalni, nem fagy, es milyen jo hogy meg virusok sincsenek
miota mutattam neki par apro trukkot (pl. kozepso gombos Paste, stb) azota teljesen szerelmes a Linuxba, a munkahelyen o lett a Linux-profeta
pedig isten latja lelkem, soha nem agitaltam, direkt windowst adtam neki eloszor, de neki ez tetszik...

a kulcs valoszinuleg az lehet, hogy o nem hasznalt elotte 10+ evig windowst, tehat nem a windowst kereste a Linuxban, hanem egyszeruen csak hasznalta...

na mostanra biztos felgyogyult az allatkam, megyek vissza vegzeturazni
A hozzászólást bokorn módosította 2008.11.24. 00:34:22-kor
Pontszám: 8.77
fórumozóbokornFérfi
Végzetúr tehetség
204 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
11. hozzászólás - 2008.11.24. 00:45:11 (Válasz bokorn #10 hozzászólására.)
ja es meg valami: aki kivancsi a linuxra, annak ajanlom a (termeszetesen ingyenesen letoltheto, sot, akar ingyenesen megrendelhetok a gyari cd-k is!) Ubuntu nevu dusztribuciot, amit en szemely szerint nem igazan szeretek, viszont nagyon jo ismerkedni, felhasznalobarat, jo a tamogatottsaga, es telepites nelkul is kiprobalhato
Pontszám: 5.75
kedvelt tagrhynnFérfi
Végzetúr tanonc
34 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
12. hozzászólás - 2008.11.24. 09:31:35
Vagy 15 év aktív windows használat után pár hete áttértem az OSX-re és nem bántam meg. Gyors, még egyszer sem fagyott le, bírja az egész hetet kikapcsolás nélkül, minden wines programnak van megfelelője, egyszerű telepíteni és törölni, gyors és még vírusok sincsenek OSX-re. Még a tanulási fázisban vagyok, sok extrát nem ismerek, ezért az időm egy része arra megy el, hogy fórumokon nézem, ez meg az hogy működik, de úgy érzem megéri. Multimédia állomásnak kiváló, játékra meg ott az xbox
Pontszám: 5.33
kedvelt tagHydro GlobusFérfi
Végzetúr mester
1245 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
13. hozzászólás - 2008.11.24. 09:46:40 (Válasz bokorn #10 hozzászólására.)
Idézet: bokorn - 2008.11.24. 00:32:16

a kulcs valoszinuleg az lehet, hogy o nem hasznalt elotte 10+ evig windowst, tehat nem a windowst kereste a Linuxban, hanem egyszeruen csak hasznalta...


Ott a pont. A legtöbb Windows-felhasználó szerintem, főleg azok, akik próbálták a Linuxot és mégse, azok nem vették a fáradságot, hogy beletanuljanak. Én se. :|
HKK segédlet: itt vagy itt.
Drizzt segédlet: itt vagy itt.

Az első link akkor jó, ha az első oldal a legrégebbi, a másik fordítva.
Pontszám: 5.50
népszerűWolfiaNő
Végzetúr tanonc
13 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
14. hozzászólás - 2008.11.24. 15:46:25
Nekem jelenleg Windowsom van, próbáltam Linuxokat, de a vodafonos modememet egyszerűen képtelen voltam beindítani. Különben nagyon tetszett az Ubuntu például, már azért is, mert a jelenlegi gépem igencsak gyengécske, s az tökéletessen működött vele. De a modem telepítést képtelen voltam megcsinálni, hiába kergettem a programokat valamilyen csomag mindig hiányzott. Egy hét után feladtam, hiába béna vagyok... A honlapot pedig szerkeszteni kell, s a szervezeti munkát is meg kell csinálni. Ha tudtok olyat amiben élből benne van a vodafonos net azonnal cserélek
Wolfia

Az élet egy nagy játszma, miért ne éljük végig játékosként? )
Pontszám: 5.50
fórumozóbokornFérfi
Végzetúr tehetség
204 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
15. hozzászólás - 2008.11.24. 16:07:01 (Válasz Wolfia #14 hozzászólására.)
Idézet: Wolfia - 2008.11.24. 15:46:25
Nekem jelenleg Windowsom van, próbáltam Linuxokat, de a vodafonos modememet egyszerűen képtelen voltam beindítani. Különben nagyon tetszett az Ubuntu például, már azért is, mert a jelenlegi gépem igencsak gyengécske, s az tökéletessen működött vele. De a modem telepítést képtelen voltam megcsinálni, hiába kergettem a programokat valamilyen csomag mindig hiányzott. Egy hét után feladtam, hiába béna vagyok... A honlapot pedig szerkeszteni kell, s a szervezeti munkát is meg kell csinálni. Ha tudtok olyat amiben élből benne van a vodafonos net azonnal cserélek


probald ki az uj (8.10) Ubuntut, allitolag mindharom magyar mobilszolgaltato mukodik vele (bar a T-mobilhoz at kell irni vagy ki kell torolni vmi parametert)
bar hogy ez minden modemjukre igaz-e, azt nem tudom...

nekem T-mobilos fekete web 'n' walk stickem van, remekul mukodik Slackware-rel es az eeePC default Xandrosaval
Pontszám: 6
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
16. hozzászólás - 2008.11.28. 15:06:43
BTW a Szamitoemberek (egyben) angol eredeti cime Pirates of the silicon valley. Nekem megvan aviban ha valaki keri elvihetem a talira. 1 CD
Pontszám: 5
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
17. hozzászólás - 2008.11.28. 17:49:08 (Válasz Archand #5 hozzászólására.)
Idézet: Archand - 2008.11.18. 15:37:34
Ja, és elvileg aki ért a regedithez, azt csinál a windowssal, amit akar, még jóvá is teheti! Magyarországnak stratégiai partnersége van a Microsofttal, ezért mindent a legújabb win alatt adnak ki. (mellékesen: az SAP ugye wines, az Oracle linuxos. Ki is a piacvezető?


Nocsak az Oracle linuxos? Miota?
Egyebkent mivel az SAP alatt egy Oracle motor duruzsol nem feltetlenul akarnam a kettot osszehasonlitani. Az egyik egy ERP rendszer a masik meg egy adatbazis kezelo.
Pontszám: 5.33
kedvelt tagcsati777Férfi
Végzetúr mester
830 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
18. hozzászólás - 2008.11.30. 18:58:13
Az unokatestvérem újságíró és kiadványszerkesztő. 14 éve használ Mac gépeket. 14 év alatt egyszer sem fagytak le, nem kellett újratelepíteni őket, nem lettek vírusosak, stb. Tudom, a Mac drága, inkompatibilis és nagyon-nagyon amerikai-viszont működik.

Az új Windows 7 számomra nagyon ígéretesnek tűnik, a marketingdumák szerint a Vista szöges ellentéte lesz- nem lesz csillivilli, nem lehet vele űrhajót irányítani, cserébe sokkal gyorsabb és megbízhatóbb lesz. Legyen úgy!
(És ne legyen belőle 65000 Ft a legegyszerűbb verzió...)
Pontszám: 5
kedvelt tagRáksiFérfi
Végzetúr tanonc
11 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
19. hozzászólás - 2008.12.01. 03:36:24
Érdekes volt olvasni ezt a kis vitát az oprendszerekről. Kb. másfél éve cseréltem le a WinXP-t Linuxra. Először UHU-ra, majd pár hónap elteltéveé Frugalware-re. Nagy megelégedettséggel használom. Sokkal(!) egyszeűbbé vált az életem.

Úgy gondolom, hogy egy mai barátságos Linux rendszer sokkal inkább való kezdőnek, mint bármelyik Windows. Rég elmúltak már azok az idők, amikor még azt lehetett mondani, hogy a Linux informatikusoknak való. Én sem vagyok az, mégis nagyon könnyen megbarátkoztam vele. Bár én inkább az OpenSUSE-t ajánlanám az Ubuntu helyett. Valahogy az utóbbinak számomra nyakatekert a logikája.
Pontszám: 6.50
kedvelt tagcsati777Férfi
Végzetúr mester
830 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
20. hozzászólás - 2008.12.01. 11:01:37 (Válasz Ráksi #19 hozzászólására.)
Idézet: Ráksi - 2008.12.01. 03:36:24
Bár én inkább az OpenSUSE-t ajánlanám az Ubuntu helyett. Valahogy az utóbbinak számomra nyakatekert a logikája.


A Linuxosok pont azt szeretik benne...
Pontszám: 6.67
Oldal: 123
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője