Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 123
Szerző
Topic neve: Bill Gates
népszerűNukuAggroFérfi
Végzetúr tanonc
12 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
41. hozzászólás - 2009.05.26. 06:17:37 (Válasz Hoher11 #40 hozzászólására.)
Idézet: Hoher11 - 2009.05.25. 15:24:42
... Azzal, hogy ablakos-kattingatóssá tette a számítógép használatát, megnyitotta az utat a tömeges számgépfelhasználás előtt...
jAzz


Ez kisebb hiba csak. Elismerem a hozzászólásod, de Gates-ék a sima Windows-al nem alkottak újat, hanem relatíve olcsón (olcsóbban, mint az Apple) adtak nekünk grafikus felületet. "Bohócruhát a DOS-nak!". A Windows akkoriban nem nagyon volt más, mint a Mac OS-e lemásolva, mégcsak nem is volt OPSys.
A Xerox adta nekünk az egeret, s az Apple adta az OP rendszert végül. Az érdem inkább Steve Jobs megszállotságának tudható be. (Éljen az egygombos egér! Hihi)
Pontszám: 8.40
kedvelt tagcsati777Férfi
Végzetúr mester
830 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
42. hozzászólás - 2009.05.29. 10:59:42 (Válasz Viorica #36 hozzászólására.)
A Linux és a Photoshop nem szereti egymást, ez tény. Én Suse, Ubuntu és Fedora alatt próbáltam, és iszonyatos tapasztalataim vannak velük. Ugyebár a PS minden mentésnél hizlalja a file méretét, sokkal nagyobbra, mint azt a rétegek indokolnák. Ugyanannak a képnek Linux alatt szerkesztése 5-10-szeresére növeli a végső file méretét, mint a Windows esetében- senki sem érti, miért (jó néhány fórumon találkoztam ezzel a problémával). Ráadásul Linux alatt Photoshop-ozva kb. óránként el kell mentened mindent, mert telepakolja a memóriát, és használhatatlanná lassul a rendszer (az enyémben 4 Gb van, de az is kevés).
Szeretném szeretni a Linuxot, de még a legkiforrottabb disztribúcióknál is azt érzem, hogy egy soha véget nem érő bétateszt részvevője vagyok.
Pontszám: 8.33
utáltMikihettyFérfi
Végzetúr poronty
4 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
43. hozzászólás - 2009.06.09. 17:41:07
hát mivel már nagyon sokan szóltak hozzá sok ujat nem tudok mondani csak egy kis személyes vélemény!
én gyakorlatilag 4 éve foglalkozom mélyebben informatikaával: web6programozás6oprendszerek6adatbázisok stb...
a linux-nak van teljes beépitett irodai csomagja, aki tudja használni megütötte a főnyereményt!
nekem nem megy!
nos win alá is van teljesen ingyenes jogtiszta magyar fejlesztésű szoftvercsomag amit szintén nehezebb használni mint az ms office ezáltal többet is lehet kihozni belőle!
linux alatt a játkok 70%-a megy általában az én játékaim 50%-a
mivel ps1-ps2-xbox360-játékokkal amulátorral játszok erre van linux alatt a win emulátor win alatt a linux emulátor, vagy virtuális gépne linux!
persze win alatt kihasználom quad procim meg a 4GRam-om, amire linux alatt nincs szükség de külső vinyóval sok usb eszközzel a linux szenvedős mountolgatni meg ilyenek!
emellett aki a flash-t használ annak szintén jobb a win bár linux alatt is megvannak a felesztőezközök!
az hogy awin drága és a progik win-re drágák?????
nos minden ingyen van!!
ahogy alinux nyilt forráskódú ugy rendes magára valamit adó programtervezők és szoftverfejlesztők minden progora gyártottak egy nyilt forráskódú változatot max 2 program vált ki egyet!
ezek általában jobban is kimélik még win alatt is a gépet!
aki pedig a megszokott progikat akarja hazsnálni ne mondja nekem senki hogy vesz egy adobe flash cs4-et 400k-ért inkább letölti feltöri és kész!
neveket nem mondok de 90%-ban szerintem ez van!
én a jáva hive vagyok inkább mint a flash-é de bizonyitásképp másoknak egy délután bármikor le lehet szedni az adobe cs4 master collection-t ami összesen 850k üzletben!
a legjobb programozok irtak win legalizáló szoftvert: senki nem mondja meg hogy tört win-e vagy sem!
az informatikusok egyr többen vannak igy előbb utóbb lesz nyilt forráskódú win is csak más néven de full ugyanaz!
remélem segithettem!
még egy dolgo linuxról:
nem érdekli a vas:
a win feldob egy hibát rákattintasz és leáll vagy kilép!
a linux feldob egy hibát rákattintasz regisztrálja hogy jelezte és hogy észlelte igy addig fut amig le nem állitod közben elszállhat a procid kifüstölhet az iród vagy az alaplapod is!!
inkább kékhalál mint teljesen uj gép!!
gates-ről annyit hogy zseni nem szeretem mert olyan amilyen de zseni ezt el kell fogadni!
valamiből kihozta azt ami most van: lopott csalt hazudott de most ő van a csúcson tehát zseni és ezt tisztelem benne mégha emberileg nem tartom semmire is!
Pontszám: 4.20
irritálóAtrox95Férfi
Végzetúr poronty
2 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
44. hozzászólás - 2009.07.26. 20:38:35
Már 9 éve használom a windows és bejott eddig virus még nem volt.Mundjuk rá amikor meg kaptam a gépet linuxxal KÉSZ agyrém volt szinte alig tudtam rajta játszani gyorsan leszedtuk és evvel a gyorsasággal ujjá telepitettuk xp windosra.Eddig kétszer volt kék halál{san andreas tul modoltam } Elismerem elég kunnyu lehet virust ossze szedni de ha linux terjedt volna el ennyire lehet ép forditva lenne az arány WoW az problémám hogy fizetős ugyhogy nagyon mmorgh nem is játszok az igazság.

Hát röviden ennyi.
Pontszám: 3.50
fórumozóAdamx001Férfi
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
45. hozzászólás - 2009.12.09. 16:17:50
Sziasztok,

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, viszont annyit szeretnék hozzátenni az egész Windows-gyűlölet témához, hogy közel sem azért alakult ki, mert az emberek irigyek Bill Gates pénzére
A helyzet az, hogy amíg felhasználói szinten foglalkozol az operációs rendszerrel (azaz játszol, photoshoppolsz, böngészel, stb), addig valóban nincs különösebb probléma vele, XP óta fagyás nagyon ritka, bedugok USB-re egy pendriveot és azonnal másolgathatok, stb, tökjó. Viszont fejlesztői szemmel nézve egy nagy halom szemét és káosz az egész, Linuxon minden sokkal barátságosabb és megkönnyíti a munkát. A részletekbe felesleges belemenni, aki nem szoftverfejlesztő, annak szerintem egy Windows 7 teljesen megfelel, felesleges a Linux-divat miatt elkezdeni szenvedni egy új rendszert megtanulni, amin ráadásul játszani is nehéz. Ha meg fejlesztő leszel, akkor úgyis magadtól átállsz Linuxra egy idő után
Pontszám: 5
közellenségGerinctelen féregFérfi
Végzetúr poronty
2 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
46. hozzászólás - 2010.12.31. 01:14:55
Sziasztok!

Véletlen megláttam ezt a blogot és nem hagyhatom szó nélkül. Nem vagyok informatikus, mégis Linuxot használok, és nem volt hosszú a hozzá vezető út. Vista op. rendszerrel kezdtem, ami 1 év alatt kb. 15 alkalommal omlott össze. Igazán már a telepítést követően sem volt sose 100%-os, de néhány újabb program után mindíg jöttek a fagyások, program nem válaszol stb., napi 200-300MB szemetet termelt, progikat se lehetett tökéletesen eltávolítani, a vírusokról meg már nem is beszélek, úgyhogy letöltöttem az Ubuntut és telepítés nélkül, cd-ről live módban elkezdtem vele barátkozni. Egy teljesen új világ tárult elém. Első látásra szerelem lett. Közben egy ismerősöm javasolta, hogy tegyek fel xp-t, mert jobb a vistánál. Lehet, hogy stabilabb volt, de néhány fontos dolog nem működött a gépen, nem ismert fel eszközöket, így drivert sem tudott installálni hozzá, ezért pár nap szenvedés után elköszöntem tőle. Aztán jött a win7, amit az ismim szerint pár évig tudok majd használni, mert "nagyon jó", "nagyon stabil", hát nálam 3 nap után kifeküdt ez is. Ez volt az a pillanat, amikor az Ubuntu már nem csak egy érdekesség volt, hanem felállítottam a kispadról, és elkezdtem vele komolyabban foglalkozni. 1-2 hét fórumozás és googlezás után sikerült olyan szintre hozni, hogy a win-t teljes mértékben nélkülözhetővé tette. Most van egy tökéletes, stabil, gyors, biztonságos oprendszerem, amit könnyű kezelés és fantasztikus vizuális efektek tesznek még csodálatosabbá. Nincs vírus, nincs fagyás, kevés RAM-ot eszik stb. A Vista 2 giga RAM-ból 46, az Ubuntu 9%-ot eszik, és semmivel nem nyújt kevesebbet, sőt... Semmi bajom Billel, de nem tartom fairnek ezt, hogy mindenki a wint nyomja mintha nem is létezne más. Pc-ket szinte csak winnel árulják, tanfolyamokon csak a wint tanítják, mintha kötelező lenne. Engem már nem tudnak meggyőzni a win fanok, csak mosolygok rajtuk. Azt mondom, hogy nem kell félni kipróbálni mást is!
Egy kis kedvcsináló: http://www.youtube.com/watch?v=Y4wB3GUemVw
http://www.youtube.com/watch?v=GPH32M_U2D8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZxfSwzhSn1c&feature=related

Minden jót!
Pontszám: 3.67
kedvelt tagPocsolyaFérfi
Végzetúr
80 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
47. hozzászólás - 2011.08.08. 17:26:59 (Válasz Gerinctelen féreg #46 hozzászólására.)
Én informatikus vagyok és Windowst használok. Próbálkoztam a Linuxszal is, igaz még a hőskorban, akkoriban a Win98 SE volt a másik alternatíva. Nem mondom, hogy nem volt jó a Linux, mert már akkor is tudott sok mindent, a sokoban játékkal órákig el tudtam játszani, de az a szenvedés amit okozott néhány eszköz feltelepítése az valami borzalom volt. Kb akkor adtam fel amikor a hálókártyámhoz tartozó linuxos driverek közül vagy 4-et kipróbáltam, de egyikkel sem működött normálisan, ráadásul a 4. driver szétcseszte az egész OS-t, szóval visszatértem a w98-hoz, azóta egyszer próbáltam a Linuxot felrakni a saját gépemre, de továbbra is ugyanolyan körülményes volt néhány tök egyszerű dolog megvalósítása mint 10 évvel ezelőtt. Persze az egyetemi gépteremben sokat használtam Linuxot (Debian), de sosem tudott meggyőzni meg, hogy jobb lenne a Windowsnál. Amit az egyik OS tökéletesen tud az a másiknál csak sok órányi szenvedés árán érhető el. Ez igaz mind a Windowsra, mind a Linuxra. Szerintem kényelmesebb Windowst használni.
Pontszám: 6.59
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
48. hozzászólás - 2011.08.09. 12:12:14
Idézet: Pocsolya - 2011.08.08. 17:26:59
Szerintem kényelmesebb Windowst használni.


Persze, mert azt használod, azt szokod meg. A váltás mindig kényelmetlen, akármit is cserélsz le - nem csak informatikában.
2006 óta használok ubuntu-t otthoni laptopon. Azért döntöttem a kipróbálása mellett, mert úgy döntöttem, nem használok lopott software-eket, a windows + office meg elég húzós lett volna anyagilag. A wi-fi driverrel elég komolyan meggyűlt a bajom, de úgy gondoltam, sose árt ha az ember tanul valami újat, és a net-en mindennek utána tudtam nézni.

Szerencsére a mai disztrók egyre kifinomultabbak. A legtöbb rendelkezik liveCD-vel, amivel ha indítod a gépet, kipróbálhatod, hogyan működik a rendszer - anélkül, hogy bármit is fel kellene installálni. Nem igazán van olyan hardver, amellyel probléma lenne (bár egy 10 éves spéci scsi vezérlő, lehet problémát okozna ) Részemről csak bátorítani tudok mindenkit, hogy tegyen egy próbát.

Akik azt várják, a linux sokkal jobb, mint a windows, csalódni fognak. A linux is azt tudja, mint a windows: programokat futtat, felhasználói felületet biztosít, kezeli a perifériákat. Részemről értelmetlennek találom az összes olyan vitát, hogy melyik operációs rendszer a jobb, mert mindegyik ugyanazt teszi. A win7 pl. jobb, mint az XP? Mert látványos ablakkeretei vannak, vagy miért? Az átlagfelhasználó szinte semmi változást nem lát, maximum a látványos effekteket.

A windows azért elterjedtebb, mert Bill Gates bácsi ügyes üzletpolitikát és marketinget folytatott: ezt oktatják az iskolákban is. A linux ezzel szemben meg ingyenes. Akinek az a fontos, hogy tudjon játszani a legújabb játékokkal, annak nem érdemes kipróbálnia sem a linuxot, aki viszont böngészésre, levelezésre, szövegszerkesztésre, rajzolásra, fejlesztésre akarja használni a gépet, az nyugodtan tegyen egy próbát - tanulni úgy sem árt (egy informatikusnak egyszerűen kötelező), és elmondhtaja magáról, hogy jogtiszta programokat használ.

Még egy érdekesség: van otthon egy routerem, tp-link 1043nd (kb. 11e Ft). Ennek is lecseréltem a gyári szoftverét linuxra (openwrt-nek hívják). Majdnem teljes értékű számítógépet kaptam: tudok rajta programokat futtatni, a hozzá csatlakoztatott merevlemez tartalmát elérem bárhonnan a net-ről, tudok rá ftp-zni, de az otthoni hálózatról helyi meghajtóként funkcionál. Fut rajta torrent, wi-fin keresztül tudok rajta keresztül nyomtatni bármelyik gépről, van benne nagyon jó tűzfal, és akár web-szerverként is tudom üzemeltetni. 7-12W-ot fogyaszt.
Pontszám: 5.15
népszerűMorzkodFérfi
Végzetúr mester
947 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
49. hozzászólás - 2011.08.11. 17:04:32 (Válasz Jeriko #48 hozzászólására.)
Márpedig van értelme annak, hogy egy operációs rendszer jobb vagy sem.
1/ Stabilitás. Senki sem szereti, ha kifagy a gép. Akkor sem, ha az nem a windows hibája, hanem egy hibás driver, rossz alkalmazás okozza. Az oprendszer legyen stabil. Informatikusoknak: robosztus.
2/ Hatékony. Az erőforrásokat kezelje hatékonyabban ha van rá mód, ez gyorsítani tud a számítógép működésén.
3/ Ergonomikus. Ez nem azt jelenti, hogy szép, hanem hogy a szükséges funkciók logikusan, könnyen egyszerűen elérhetőek benne.
(zárójelben: 4/ Minimalista. Ki lehessen kapcsolni minden csicsát, ezzel minimalizálva az oprendszer saját erőforrásigényét.)

Azt elismerem, hogy a 3-as pont erősen szubjektív.
Kócos fórumaccountja.
Az "Azt nem értem, hogy a te értékeiddel egyáltalán hogy győzöl vadászatkor automatikusan?" karakter gazdája.
Pontszám: 6.95
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
50. hozzászólás - 2011.08.22. 10:09:59 (Válasz Morzkod #49 hozzászólására.)
Persze, elviekben ez teljesen így van. Gyakorlatban azonban ezek is teljesen szubjektív dolgok: már azon is vita van, lehet-e ezeket a dolgokat mérni, összehasonlítani, az, hogy hogyan, meg végképp kérdéses. Hol azt olvashatjuk, hogy X cég szerint a Windows mennyivel jobb, hol azt, mennyien térnek át linuxra, mert az a jobb. Ha az informatikusok sem tudnak egy olyan kérdésre válaszolni, melyik op.rendszer a jobb, az átlagfelhasználó hogy tudna?
Az, hogy milyen op.rendszert használunk az esetek 99%-ában nem attól függ, hogy összehasonlítjuk őket, hanem azt használjuk, amelyiket ismerjük, amelyiket már használtuk iskolában, amelyiket feltette a gépünkre a gyártó cég / haver / rokon / ismerős.
Pontszám: 7.22
közkedveltAmorpheaFérfi
Végzetúr tanonc
25 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
51. hozzászólás - 2011.11.06. 14:09:02
Hmmm..érdekes volt elolvasgatni ,a topicot. Érvek ,ellenérvek....

Egy kérdésem lenne ,érvek helyett : ha van egy rendszer,ami elfér egy 256MB-s pendrájvon , és elis indul onnan, tudja kb. ugyanazt mint a winxp , mondjuk a dx-től eltekintve , mindezt úgy, hogy ha az összes vasat kicseréled a gépben,akkoris ugyanúgy indul ,mintha mi sem történt volna ,ráadásul ingyen, magyarul , akkor ha nem a játék a fő, miért használnám a windows-t?

A rendszer ,amiről szó van : Puppylinux

Javaslom minden bátrabb lelkületű emberkének ,ismerkedni ,próbálgatni.Aktív magyar közösség , fórummal, szoftvertárral..stb.
Pontszám: 9.50
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
52. hozzászólás - 2011.11.06. 17:37:44
Én használtam már; tényleg eszméletlen jó, és nem mellesleg játékon kívül mindenre használható!
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 5.84
népszerűCraslorgFérfi
Végzetúr mester
11552 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
53. hozzászólás - 2011.11.06. 19:51:05 (Válasz Amorphea #51 hozzászólására.)
Talán mert bizonyos programok nem futnak alatta, ami munkához feltétlenül szükséges és nincs linuxos megfelelő alternatívája. Emellett amúgy biztos jó, nem kételkedem, mert én kedvelem a linuxokat, de nem mindenre használhatóak megfelelő módon. No meg a megszokás és a könnyű használhatósága. Sajnos ez nem minden linuxról mondható el, bár van közöttük olyan, ami szinte ugyanaz már mint a színes ablakok verziója.
Viszont egy megjegyzés, mert baromi zavaró: az írásjelek elé ne tegyél szóközöket vagy használj valami helyesírásellenőrzőt, ami a stilisztikát is figyeli.
Pontszám: 8.31
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Bill Gates
54. hozzászólás - 2011.11.11. 09:41:07
Manapság nem azt a terméket veszik meg a vásárlók, amire szükségük van, ami legjobb mértékben kielégíti igényüket, amelyik valamilyen tekintetben nagyon jó, hanem amit a marketingesek rájuk tukmálnak (akár évek során). És ez az élet minden területére igaz, a hasizom "generátor" készüléktől kezdve a kapszulás kávéfőzőn át a az autókig - beleértve a szoftvereket, csodatablettákat és milliónyi egyéb dolgot.

Ebben pedig a (Puppy) Linux nagyon szarul áll (a windowst meg már általános iskolában oktatják).
Pontszám: 8.36
Oldal: 123
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője