Idézet: Ricardo - 2009.04.08. 15:58:04 A minap egyik klántársam közzétette csatáját a belső fórumon. Támadására nem kapott negatív bónuszt, az ellenfél nem rendelkezett védelem italával. Klántársam 96-tal! nagyobb IQ-val rendelkezik, mint ellenfele rendelkezett (ebbe nem számoltam bele a horda gyűlöletet, ami valszeg még 15+, illetve a hordabónuszunkat sem, ami még kb 10-15+) mégis az ő varázslata ellen megdobták a mentőt, ellenfele varázslata pedig betalált.
Akár "csak" 96 a különbség, akár 126, úgy érzem ez már túl nagy random a játékban, ezek után nincs értelme stratégiákról beszélni.
épp ez a lényeg, hogy csak ezek után van miről beszélni. az nem stratégia, ha 100% valaki ellen a győzelmi esélyed. az klikkelős tamagocsi.
ha egy esetről írsz, akkor éppen azt bizonyítod, hogy van random, de a nagyságát nem. ha 0,001% volt erre, akkor is volt ilyenre esély. sőt. az, hogy most kerül ki ilyesmi, akár az is mondhatnám, hogy még kevesebb esély volt rá és hamarabb meg kellett volna történnie.
szerintem (nem tudom) a játék úgy van megtervezve, hogy semmi ne legyen 100% illetve 0%. ha pedig így van, akkor csak azt bizonyítja a példa, hogy a 99,9% sem biztos. és valóban nem, hiszen 1000 csatából 1-szer bejön. azt meg hadd ne mondjam, mennyi csata van egy nap.
a zalaegerszeg is megverte anno a manchestert. fociban.