Re: Stratégiák
25. hozzászólás - 2008.09.29. 12:11:08
(közben valaki már szintet lépett, ezért perpillanat mégsem én vagyok az első)
Mivel azonban én még mindig nem voltam elégedett a győzelmi aránnyal, egy kis LE-t megspóroltam a szövetségtől, és megvettem az energialövedéket belőle. Innentől kezdve szárnyalás: 28 csatából 26-ot nyertem az első napon. Ez kb. +20 TP és min. 2000 LE pluszt jelentett, amiből persze bőségesen visszafizettem a szövetségnek is. Az utóbbi 2-3 napban maradt is ez az arány: kb. 15 csatából 14-et megnyerek, az így kapott LE-ből pedig jut a szövetségre is (talán az eddigiekből már kiderült, hogy NAGYON sokat építünk), szakértelmekre is, tulajdonságnövelésre is. Ez pedig SZINTE öngerjesztő folyamat. Minél többet nyerek, annál erősebb leszek, annál többet nyerek...
Az a trükk is hasznos lehet, ha szintlépés előtt nem vadászatból szerzel TP-t, hanem portyából. Így felhalmozódik egy halom cselekvéspontod, ami nemcsak több LE-t ad az új szinten (még akkor is, ha apró jön valamiből), de több TP-t is (persze utóbbit nem minden szinten). Én lehettem volna az első, aki a 4. szintre lép, és ez nagyon vonzó perspektíva lett volna, de így hasznosabbnak bizonyult. Ugyanezen okból kifolyólag nem léptem ma reggel 7:30 körül az 5.-re. Na meg persze azért, mert ha szintet lépnék, elvágnám magam attól, hogy a hamvas bőrű kis 3.-osokat gyepáljam, és a sokkal erősebb 4. szintűeket támadhatnám csak, jelentősen csökkentve ezzel az esélyeimet.
És akkor most lássuk az árnyékos oldalt:
Aki ezt elolvasta valószínűleg legyint, hogy "na persze, tesztelőként, meg 510 őskő". A tesztelésre annyit mondanék, hogy annyival nagyobb előnyünk nincsen emiatt, mert éppen a tesztelés eredményeként változtak meg a játékban dolgok, és ezekről nem feltétlenül tudunk mi sem. Egy csomó meglepetés volt már eddig is, pl. hogy az eddig a leggyengébbnek tekintett gyémánt horda sokkal erősebb lett, mint gondoltuk. Persze hol van még a vége... Annyi előnyünk volt ebből, hogy mi már korábban elolvashattuk a szabályokat, amit most TI is megtehettek akadály nélkül. Sőt, kérdezni is lehet az esztelen kattingatás előtt és helyett.
Fő szabály: olvasni, gondolkodni, mérlegelni!
A másik, az őskövek kérdése. Na igen, mi költöttünk egy pár ezrest a játékra, ami igazából hónapokra elegendő is lesz. Néhány SMS-sel szinten lehet tartani ezt a mennyiséget, főleg, ha az ember sok kiégett őskövet talál. Tapasztalatból mondom, higyjétek el: az ősköves cuccok nem egyenértékűek a szent grállal. KICSIT segítenek, egy kis előnyt adnak, de ez az előny egyre inkább csökken. Tapasztalom most is. Könnyen belátható, hogy az ősköves cuccos végzeturakat senki sem támadja szívesen, mert biztos a vereségben. Pölö nekem eszem ágában sincs nekik menni (jó, egy-egy páncélka még nem akadály). Túl nagy a kockázat benne, azt meg nem szabad vállalni, ha sikeres akarsz maradni. Éppen ezért nekünk nincs lehetőségünk pihenés közbeni potya LE szerzésére, mint a többségnek. Nekem eddig 216 csatám volt, abből 8 vagy 9 olyan, amikor engem támadtak (ebből 5-6 az indulás után), a többi esetben nekem kellett menni. Semmi nem pottyant az ölembe, mindent nekem kellett elvenni. Na jó, nem kell sajnálni, csak mondom...
Most meg egyelőre befejezem, mert itt az ebédidő és egy kis lélekenergiára szomjazom. Talán volt a leírtakban néhány hasznos információ, de ha mégsem, akkor csak annyit javasolnék, hogy OLVASNI, MÉRLEGELNI, GONDOLKODNI, és nem sírni. Aki kockázatot vállal nagyot nyerhet, de sokat is bukhat.
V1: Leanthil
V2: Platina Ribizli
Pontszám: 8.46