Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Ashcroftt

Oldal: 12
Dátum: 2010.05.24. 09:29:25
Abba azért gondoljon bele mindenki, h. minden kvízkérdés egy-egy oldalbetöltés is, ami a reklámok szempontjából messze nem érdektelen, ergo ezen a téren én nem is várnék semmi változást, hiába tetszene nagyon.
Dátum: 2009.11.13. 15:37:39
Miért nehéz megemészteni a gombát?
mert sok benne a fehérje
mert növény
mert sporája van
mert sok benne a cellulóz

Utolsó válasz volt helyesnek megjelölve, ami így nem helyes: a gombák sejtfalanyaga nagyrészt kitin (nagyon ellenálló poliszacharid, mely többek közt a rovarok páncéljának is alkotója), és ezért nehéz megemészteni.
Dátum: 2009.10.03. 15:21:12
Melyik bolygón élnek az ewokok a Star Wars univerzumában?
Endor
Tatooine (Tatuin)
Dagobah
Alderaan

Az Endor nem bolygó, hanem hold, tehát maga a kérdésfeltevés helytelen.
Dátum: 2009.09.12. 00:17:55
A fertőzés -5%-os jutalmat meddig lehet átvenni? Megtehetem, h. lemegyek 10% fertőzésre, és csak akkor klikkelem meg, vagy egy idő után eltűnik ez a jutalom?
Dátum: 2009.09.11. 09:51:48
Ezek szerint érdemes lehet úgy szervezni, h. a 3. fázis végén megfelelő tulajdonságon éppen turbózott ultraspec legyen? Valaki ezeket a számokat meg tudja erősíteni?

Amúgy V1-en még szükséges: 691.809 LE,
és a változatosság kedvéért szerencsém volt, 85 és 74 után a portyagombócot a 24. manó kidobta.
Dátum: 2009.09.11. 09:30:20
Kinek az arcképe van a 200 forintoson?
Károly Róbert
Dr House
Gróf Széchenyi István
Kossuth Lajos

Már nem egészen aktuális.
Dátum: 2009.09.11. 00:17:29
V1 már harmadik fázisban, gőzerővel haladunk:

még szükséges: 795.499 LE
Dátum: 2009.09.06. 18:40:54
Hol érvényesül a Liebig-féle minimumelv (törvény)?
állatoknál
vízben
embereknél
növényeknél*

Nem hiszem, hogy ez általános műveltség lenne, bár google első pár találata megadja a választ.
Dátum: 2009.09.06. 18:34:08
Honnan ered a F.U.C.K. szó?
Egy aknavető típusa volt
Egy fordítási hiba volt a CIA- nál
Börtönszlengből
paráználkodás a király engedélyével (angol fodításban)

Ez urban legend, hogy az utóbbiból, bár elég elterjedt. A nyelvészek máig vitatkoznak, pontosan honnan ered, úgyhogy ezt ajánlanám törlésre.
Dátum: 2009.09.02. 13:43:23
Egy apró fejlesztési ötlet, ami sok segítséget jelenthetne a figyelmetlen tagokat is tartalmazó szövik számára:

Szövetségekben lehetne egy olyan opció, hogy mindenki, akinek csak 1 (esetleg 2) szavazata van, az a szövetség épületei helyett csak a lélekkútba építhessen. Így elkerülhető, hogy egy csomó, éppen nem soron levő épületben áll a LÉ, valamint az építésfelelős mindíg a megfelelő épületbe tudja tölteni ezt. Akinek építős küldije van, az egyszerűen kér addig egy szavazatot, és nem az van, hogy más suttyomban befejezi előtte az utolsó százalékot.

Az opció kerülhetne mondjuk a lélekkút alá, a statisztikák gomb mellé, úgy mint mondjuk a térkapu gomb a térkapunál, csak itt lélekkút elnevezéssel. Itt a szöviben a legtöbb szavazattal rendelkező illető bepipálhatna egy checkboxot, és akkor a kevés szavazatos embereknek az épületek tab-en az épületeknél nem jelenne meg a "beleépítek [ ] LE-t" sáv, hanem a lélekkútnál jelenne meg egy "töltök a lélekkútba [ ] LE-t", és mellette közvetlenül egy magyarázat, hogy hány szavazattól építhet az ember közvetlenül az épületekbe, és hány szavazattó lépíthet a lélekkútból.

Ebben exploit lehetőséget sem nagyon látok, úgy gondolom, nem lenne túl bonyolult leprogramozni, és meglátásom szerint rengeteg szövinek könnyítené meg a napjait. Ráadásul az, hogy nem automatikus, hanem be kell kapcsolni megoldást jelenthet olyan időszakokra, mikor kicsi a lélekkút, illetve szabadságolások közben ritkán tud ránézni az építésfelelős, és elépíteni belőle a felgyülemlett lélekenergiát.

Vélemények, meglátások?
V1-en szeretnék egy karakterképet megreklamálni, Mágika (5802) képét. Egy FC Barcelona címer van rajta, ami egy az egyben ellentmond a képfeltöltésnél megfogalmazott szabályoknak. (Csak a játék hangulatához illő, egyfigurás képeket fogadunk el, tárgyakat, feliratokat, modern lényeket stb. ábrázoló képeket nem)
Szerintem eléggé hangulatromboló...
Dátum: 2009.08.06. 11:35:37
Idézet: Dragon HUNter - 2009.08.06. 10:56:31
Vannak található cuccok is:

pl: A legyőzött manó zsákjában a következő tárgyat találtad: transzcendális fókusz.

+50% a transzc. szakira

Ezt erősítse meg valaki, tényleg lehet italon kívül mást is találni?
Dátum: 2009.06.26. 23:39:14
Azért az Orbitális mackósajtál kevés jobb lapnév van.
http://www.beholder.hu/php/hkk_lapkep.php?id=570
Dátum: 2009.06.20. 17:05:04
Prémium tagság itt is lesz? Mert ha igen, akkor nem is kezdem el beleélni magam, véges világnál olyan tempóelőnyt jelentene ez azoknak a szöviknek, akik a nulladik perctől így kezdik, ami behozhatatlan.

Továbbá a ki-belépkedés szabályozását igencsak meg kéne gondolni: mivel nem az elején derül ki, h. egyes hordákon belül melyik lesz az az 1-2 szövi, akik esélyesek a végcél elérésére, ezért a jó karik, akik nem megfelelő szövit választottak utólag fognak ezekbe áramlani, a legjobb szövetségeknek meg az lesz az érdekük, h. mindíg az aktuális top játékosokat gyüjtsék össze - így természetesen igen magas fluktuáció lesz a tagságban.
Talán megoldás lehetne, ha ugyanabba a szövetségbe legfeljebb kétszer lehetne belépni. Rengeteg visszaélést akadályozhatna meg, mégis engedné a legjobbak koncentrálódását.
Dátum: 2009.06.20. 15:51:35
Idézet: Ywgarrd - 2009.06.19. 21:01:35
Jelen. 49 szinten törlés előtt kritikus nélkül is sűrűn ütöttem 200 felett. És azért 45-50. szinten még messze nincsenek 2000-es varázslatsebzések, csak később. De a mostani magas szinteket én már nem látom, de mindenki azt mondja, hogy a varázslás került túlsúlyba. Bizonyára így van, bár én nem vagyok erről meggyőzve.
A játék előző periódusaiban pedig a közelharc volt erősebbnek titulálva. Alkalmazkodni kell, vagy átvészelni a kritikus szakaszt, mert semmi sem garantálja, hogy 3 hónap múlva is a varázslás lesz a sikerhez vezető út.

Én jelenleg 48-on vagyok, és kritikus nélkül is gyakran ütök 200 felett, kritikussal 350-400-akat is esetenként. De minden reggeli belépésnél ott figyel a csatalistámban 3-4 vesztett csata, átlagosan 250-1800 aránnyal. Az utóbbi két napban kettő 2500 feletti sebzést is kaptam, és az egyikből 2100 volt a varázslat... Ez ellen semmit sem lehet tenni, 6 szinttel magasabbról, 200 feletti taummal, 10 szinttel jobb fegyverekkel nem csoda, h. levernek - és ekkor a sebzések ellen semmit nem érnék a sebgyógyítással, vagy 30 varázslatelnyeléssel... És az a legviccesebb, mikor varázspálcás rubinosoktól kapok hatalmas kritikus varázslat-sebzéseket - szerintem ők sem erre számítottak, mikor hordát választottak.
Dátum: 2009.06.16. 12:02:38
Texex:

Ezek a védővarázslatok nem hiszem, h. túl hasznosak lennének...

Sharpának van 100-as Mágiája, még a legerősebb védővarázslat is csak 10/10 elnyelést nyújtana neki, ami azon a szinten szerintem már szinte elhanyagolható. Alacsonyabb szinten pedig 6-7 elnyelés tényleg semmi, mikor 6 szinttel fentebbről 1500-as varázslatsebzéseket kapsz be....

Én egy ellenvarázslatnak tudnék örülni, nagyon hiánypótló lenne.

Ha sikeres, akkor az ellenfél varázslata nem jön létre/Tau értéked felének megfelelő -Taut kap a varázslatra. Értelemszerűen ha csak 50 v. 25%-osan jön be, akkor ezek az hatások is megfelelő mértékben csökkennek. (pl. varázslat sebzése 50,25%, vagy saját tau 25, 12,5%-ának megfelelő levonást kap)

Ez legalább részben tudna segíteni azon is, mikor felülről jövő támadások sok esetben akár a max ÉP-d felét is lesebzik - ha a varázslatból fel tudod fogni a felét, máris jól jártál.
Dátum: 2009.06.16. 10:20:51
Jó megoldás, ha van egy egészségre bónuszt adó felszerelés kollekciód is. Leveretéskor normál, 0+ egészséget adó cuccokat veszel fel, amikor már majdnem 15%-on vagy, akkor pedig felöltöd az egészség-regáliát, és megint kapsz egy-másfél órányi időt 15% alatt.
Dátum: 2009.06.16. 10:15:36
Pont csak arra nem gondoltam.. Nekem még 50+ szintű állatom is gyorsabban lép szintet, minthogy lesebeznék, úgyhogy soha nem használtam, és fel sem vetődött bennem, h. más erre tenne.

Köszi!
Dátum: 2009.06.16. 10:05:24
Valaki hozzáértő elmagyarázná nekem, hogyan is működik valójában a szikraeső? Megtámadok valakit, aki nem láthatatlan, nincs védelem itala, és az állatainak sincs védőfelszerelése, és ezt kapom:

Mormolsz, kezedből kirepül egy szikraeső. (-130 VP). 490 sebzést okoztál. Ellenfeled állatai 24 életpontot sebződtek.

Ez hol 10 százalék? Mi módosítja ezt? Vagy csak egyszerűen bug? Esetleg varázslat-elnyelés az állatokat is védi?
Nem értem....
V1-en en várom döntetlenes partnereimet!
40. szint - Xzar (gyémánt)
Oldal: 12