Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Becksim

Oldal: 1234567891011
Dátum: 2011.08.01. 15:48:18
Sziasztok!

V5ös pók karimmal csatáztam az imént kettőt, és nem értem, hogy jött ki a nyert Lé eredmény.
50-es EH-val és 100-ra turbózott kreatívval mentem (kreatív limitem még nem telt be), és egy +10% portyaeredményt adó vérivóval.

17. szintre ütöttem, egyiknél sem volt semmi, mindkét esetben 255 Lét adott a végén.
Elvileg az EH miatt 170, ami a kreatívval dupla, tehát 340 lett volna a minimum, ha a vérivót nem számítom. Hogy jöhetett ki a 255?

Amióta ez a láncom megvan, azóta tapasztalok ilyen fura eredményeket. Előtte ilyen esetben rendesen jött a szint*20 lé minimum, illetve ha nagyritkán a kreaff bemaxolt, akkor a szint*10.
Dátum: 2011.07.31. 20:56:22
Sziasztok!

Tapasztalataink szerint szavazással az is katába küldhető, aki még nem töltötte fel a kutat. Ez direkt így lett megírva, vagy bug?
Dátum: 2011.07.29. 13:24:45
A visszahívott epik a kincse ugyanaz lesz mint annakidején, vagy megint random jön egy a szintjének megfelelő sorozatból?

Mod: Kösz Cras!
Dátum: 2011.07.25. 11:26:58
Átérezve tettem abszurditását, erre azért most raktam egy kövér tízest!
Dátum: 2011.07.17. 13:10:43
Szerintem senkit nem kellene tömésre biztatni, bőven elég védekezés a pókokkal szemben, ha valaki tud vigyázni a léjére. Ha 2-3x nullát rabol, akkor úgyse jön vissza.
Dátum: 2011.07.17. 12:18:59
Pletyka szinten azt hallottam, hogy ugyan V5ön nincs bubi, de nem is lett kinerfeleve a láthatalan vadászat, sőt, még negatív csataarány sem kell a normál elfogási esélyhez.
Igaz ez, vagy sem?
Dátum: 2011.07.17. 12:17:03
1. Hát ez egyéni döntés, szerintem alacsony szinten csak akkor éri meg megvenni, ha pókot játszol.
2. Igen, igen.
3. Amennyire én tudom, cserélgetni lehet csak egy másik gyűrűvel.
4. Igen. A PrevXP igazából arra lett kitalálva, ha valakit állandóan TP-vel tömnek, legyen lehetősége védekezni.
Dátum: 2011.07.16. 14:40:53
Nekem volt vesszőm, és skillem is, mégis a 30 nap alatt nyomorult 6 darabkát bírtam összeszedni a pók karimmal, napi 15 nyert portyával. Ez ugye 1,3% találati esélyre jön ki.
Jó, kicsi az elemszám, de akkor sem mondhatom, hogy homlokon csókolt a randomistennő a mostani térkép alatt... szóval előfordul az ilyen, legközelebb jobban fog menni neked is, meglásd.
Dátum: 2011.06.19. 23:45:28
Én valami olyasfélén gondolkodom, hogy jót tenne a háborúnak egyfajta összedolgozási kényszer, amit a szövin belül le kell beszélni, megszervezni, hogy eredményre vezessen.
Ez most az epikölésnél jelenik meg, ennek mintájára lehetne valami várostrom félét fabrikálni, a támadók az erőd falát rongálják, a védők javítják, visszaépítik, nullára rombolt fal esetén bónusz a támadóknak. Vagy, hogy még egyszerűbb legyen, minden szövinek lehetne egy védelmező szörnyetege, "házisárkánya" akit epik mintájára le lehetne verni, különben az állatokhoz hasonlóan jó kis elnyelést adna a háborús felek csatái esetén a szövi minden tagjának.

Így mindenki részt tudna venni a háborúban, akinek nincs a távban ellenfél, az is tudna falat dönteni, vagy a házisárkányt ütni. Az építők is hasznossá tehetők a fal javítgatásakor, mindjárt nem lenne egyértelmű a katába vonulás, ha kitör a balhé.

A meglévő szakikból az építést és az epikspect rögtön be lehetne vonni, esetleg valami ostrom szakit is ki lehetne fundálni ami könnyíti a falrontást.
Dátum: 2011.06.19. 15:13:07
A kulcsszó az "automatikusan".
Persze, aki több időt tud rászánni, előnyben van. Én arra céloztam, hogy itt ez nem elégséges feltétel a tápossághoz, mint a legtöbb hasonló játékban.
Dátum: 2011.06.19. 15:05:18
Ez teljesen így van, ezért lehetne egyfajta tanulóidőt biztosítani az újaknak.
Például az első 10 olyan csatában, ahol megtámadnak, és veszítesz, ne veszítsd el a rabolt lé 100%át, hanem csak egy részét. Először csak 10, aztán 20, végül aztán a 10.-re 100%ot. A győztes persze ettől még kapja meg, ami neki jár.
A csata végén pedig ezt jelezni kell, és azt is, hogy legközelebb már több lesz, tessék tehát jobban vigyázni.
Dátum: 2011.06.19. 14:43:21
Birka, nagyon jó kis összefoglalót írtál a fórumról, köszönet érte!

Én egy dologgal nem igazán értek egyet: folyamatosan felmerül témaként a TP hasznossá tétele, illetve a rossz LE/TP arány jutalmazása. Én a korábban is többször hangoztatott véleményemet továbbra is fenntartom: a VU leginkább attól egyedi és vonzó játék, hogy jó LE/TP arányt kell kihozni, így nem azokból lesz automatikusan tápállat, akik fél életüket klikkeléssel töltik a böngésző előtt, hanem akik okosan játszanak.
Ami véleményem szerint a járható út lenne, a vadászatból elérhető arány javítása, különösen V5ön, ahol se VF, se bubi nincsen, így okos játékkal sem lehet egy átlagos pók arányát még megközelíteni sem. Ebből adódóan érthető, hogy sokan a pók életet választják, ami a többi játékost igencsak demoralizálja.
És nem arra gondolok, hogy egyszerűen emeljük meg a vadászatból származó alap LE-t, hanem a meglévő szakik hangolásával, új szakikkal, tárgyakkal, stb legyen lehetősége a vadásznak is tovább növelnie az arányát.
Dátum: 2011.06.15. 23:34:22
Jó eséllyel megint egy hibás kérés miatt bukom a medált:

Ki volt a török császár Eger ostromakor?
II. Szulejmán
I. Szulejmán
III. Abdull
Jumurjak

A gép szerint a jó válasz: II. Szulejmán. Gondolom az 1552-es híres ostromra gondolt a feltevő, de akkor I. (Nagy) Szulejmán volt a "császár" (az Oszmán Birodalom szultánja). Bizonyára II. Szulejmán alatt is volt ostrom, mert akkor vettük vissza Egert a töröktől, de kétlem, hogy erre gondolt az illető...

------
mod: 49 válasz is elég volt most a medálhoz, úgyhogy a seggberúgást ezúttal megússza a kérdés feltevője
Dátum: 2011.06.01. 20:05:55
Azért kellene, hogy legyen nálad is, hogy ne válhasson valóra sokak jogos félelme, hogy a pókok szépen szarrávernek mindenkit, és nulla befektetéssel kényelmesen learatják a darabokat.
Egy pók amúgyis nap mint nap ezt csinálja (tudom, mert az vagyok), akkor mi benne az esemény? Az, hogy most a térképeket is elrabolja a lén és a kavicsokon kívül?
Igenis a pók is hozzon áldozatot, és vadásszon, ha használni akarja az erőfölényét később a rabláshoz.

Az pedig, hogy a vadásznak nem kell portyázni, mert neki alapból esik... hát szerintem sok vadász szívesen portyázna, ha olyan eséllyel indulna portyába, mint egy pók...
Dátum: 2011.06.01. 12:23:40
Ha úgy számolja a lopás esélyét a gép, ahogy eredetileg felvetettem (nem csak véletlenszerűen lopsz, hanem csak az "összepasszoló", "szomszédos" darabokat tudod elvenni), és az esély erősen függ attól, hogy nálad és az áldozatnál menni darab van, és portya alatt nem lehet spontán darabot találni, akkor a lopás NEM KEDVEZ a pókoknak!
Az fog jó eséllyel rabolni, aki már összevadászott magának egy adagot, és attól fog tudni rabolni, akinél már sok darab van. A pók így vadászat nélkül nem tudja megszedni magát, akár hány portyát nyer is!
Dátum: 2011.06.01. 07:34:59
Olvassátok már, el rendesen, hogy miről van szó!
Pont arról beszéltünk, hogy a lopás szakit véletlenül sem kellene bevenni, és ha a felek térképdarabjainak szorzatától függ a a siker, és portya alatt nem lehet spontán találni, az egyáltalán nem kedvez a pókoknak, mert rákényszeríti őket a vadászatra!
Legutóbb pedig már ott tartott a felvetés, hogy a darabokat a győztes lemásolja, tehát nem veszíted el!

Ezek után akinek annyi jön le, hogy "juj lopás, ne már, szegény közepes karim" azzal nem tudom, mit lehet kezdeni...
És most lehet lepontozni!
Dátum: 2011.05.31. 22:58:37
Írtózatosan bűzös nyukmárhús mellett tárolta az illető, jól megszívta magát az egyébként sem kellemes aromájú burástya bőr, amire a térképet rajzolták. Te tényleg betennéd ezt a levendulaillatú alsógatyáid közé? Nem jobb lemásolni?
Dátum: 2011.05.31. 22:44:12
Valóban, igazatok van, legjobb lenne úgy bevonni a lopást, hogy az vesztes nem szenved kárt.

"A csata után átnézed egyelőre még tehetetlen ellenfeled holmiját, és nagy meglepetésedre néhány térképdarabra bukkansz! Micsoda szerencse, hogy még nem volt ideje leadni őket a kufárnak! Üres pergament veszel elő, gyorsan, de pontosan lemásolsz minden részletet, majd friss szerzeményeddel elégedetten tovább állsz... (jutalmad x térképdarab)"
Dátum: 2011.05.31. 21:59:28
Én is gondolkoztam a lopás szaki belevonásán, de ez megintcsak a pókoknak kedvezne, hisz általában nekik magas ez a szakértelem.

Továbbra is azt mondom, hogy sima portya közben ne lehessen "csak úgy" darabot találni, és a győzelem esetén ellopható térképdarab csak a támadó és a védekező aktuális térképszámától függjön. (célszerűen szorzat). Így aki nem vadászott össze előbb egy jó adagot, az hiába ver le mindenkit, nem fog tudni rabolni, és akinél kevés a darab van, az védve van a lopástól. Emellett kicsit kiegyensúlyozza a mezőnyt, mert az élen állóktól nagyobb eséllyel lehet rabolni.

Taktikázásra is lehetőséget nyújt, mert nem lehet majd kockázat nélkül felhalmozni a darabokat, hisz a sokból könnyebb lesz veszíteni. Úgy kell időzíteni, hogy egy huszáros hajrával inkább az event végére durranjon el az összes csp.
Dátum: 2011.05.31. 19:18:39
Igen, de a pók csak akkor fog tudni rabolni, ha előtte vadászik, és kérdés hogy erre hajlandó lesz-e. Ha jól van belőve az említett súlyozó szorzó, akkor szerintem jól működhet a dolog. Nem szabad túl könnyűvé tenni a rablást, akkor legyen csak pár százalék esély, ha mindkettőnél legalább 50-50 darab térkép van. Így a pók 3-4 saját térképpel nem fogja telerabolni magát, és akinek kevés térképe van, attól is baromi nehéz lesz rabolni.
Oldal: 1234567891011