Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Ajgatsz

Idézet: Gort - 2009.02.11. 11:42:11
Nem igazán értem, hogy miért mondjátok, hogy az élboly nem háborúzik. Az első három szövetség 5 háborúban van benne. Vagy 5 háború már nem is háború?

Nos az az 5 háború 1 háború. Ha megfigyeled akkor a Blood Dragons, és a Tuc Tuc valami poénszövetségek háborúznak 2-2 szövetséggel. Az 4 az ötből. Azaz a TGY-nek van egy komoly háborúja. Nekünk meg most gyakorlatilag egy LE-re menő háborünk van, a másik a Döntetlen ellen van.
Idézet: Wocsok - 2009.02.11. 10:33:06
Az élboly nem háborúzik?
Hja, tényleg a végzeturak mesterei csak 4. a szövetségi TOP listán...

Hát igen, mikor valaki élbolyt emleget mindig az ELIT, TGY, Azúr szentháromságra gondol... minket valahogy mindig kifelejtenek...nem vagyunk fontosak...

Amúgy sajna nem háborúzunk... szeretnénk, de mindig mindenki azonnal kapitulál.
Dátum: 2009.02.07. 07:42:33
Nem kell minimum 50 csata az autómatikus kapitulációhoz? Egy két hete folyó háborúban 22-1-re vezetett az ellen, és reggel arra jöttem hogy bekaptunk egy 23.-ik csapást és autómatikusan kapituláltunk.
Dátum: 2009.02.06. 08:41:27
Ma reggel találkoztam egy kérdéssel:

Lehet hogy nem teljesen pontos, mert még reggel volt

Melyik film nem Marvel alapján készült?

Hitman
Hulk
Spiderman
The Dark Knight

Én félálomban kapásból a Hitman-re nyomtam, és az is volt jó. Viszont The Dark Knight sem Marvel, mivel Batman DC képregény. Ha Marvel helyett képregényt írt volna, akkor semmi baj nem lett volna a kérdéssel. (amúgy már el volt fogadva)
Ariel, szerinted félreérted BaalCaint. Nem az a baj hogy van aki buzogánnyal táborozik. Ismerek olyanokat, akiknek már megvan a küldetése, és úgy marad hogy másokon segítsen. A baj azzal van ha valaki sunyi. Teljesben kiüt, aztán visszaugrik hogy "ház". Mikor én csináltam akkor nem portyáztam és nem háborúztam. És ha valaki buzogánnyal van nem ütöm, és nem azt csinálom hogy pont azokra utazom.
Érdekes, hogy a nagy népelnyomó, kicsiketfarmoló, rohadttáposbanda félre tudta tenni anno az ellentéteket. Engem mikor csináltam szinte csak rendesen (buzogány, fény) támadtak, és jöttek is bőven. Volt ott Azúr, ELIT, TGY jól szórakoztunk... irogattunk egymásnak ha sikerült, jó móka volt. Aztán most felébredtek az eddig lefarmolt, elnyomott néptömegek... kiváncsi vagyok mi lesz velük ha ők érnek oda... szerintem szét fogják egymást tépni... és megérdemlik.
Dátum: 2009.01.30. 23:17:18
Nem rossz ötlet Byzon, de van egy apróság. Ha nem építesz akkor nem nő a szerencséd sem, ami viszont fontos. De ha akarjátok tartani a kútméretet, akkor van egy tippem. Ha jól tudom alapból 10 LE építésért nő eggyel a kút, tehát ha valaki beépít 1562 LE-t akkor a kút 156 LE-vel nő. Viszont ha 9 LE-nként építetek, azaz egyszerre nem építesz 9 LE-nél többet, akkor nem nő a kút mérete, viszont fejlődik a szerencséd, az egyetlen hátulütője a pepecselés.

Nem írok új hozzászólást csak hogy Mortimer hozzászólására reagáljak, ezért írom ide. Hogy a szerencse mennyire lényeges, azt nem tudom, én fejlesztem biztos ami biztos.
Mint mondtam 10 LE alapból, azaz kezdetben annyi, hogy utánna mennyi azt nem tudom, de ki lehet következtetni.
Hogy hülyeség-e lefagyasztani a kút méretét azt nem tudom. Én nem tenném, de ha ők úgy akarnak játszani, csak nyugodtan. Mivel kell az építés egy pár dologhoz (küldetés, kincspontok) gondoltam adok egy tippet hogyan lehet mégis építeni a kút lefagyasztás mellett.
Dátum: 2009.01.30. 20:13:54
Háromféleképpen lehet hozzá-állni a PvP-hez és a háborúkhoz.

1. Ütöm a gyengébbeket, mert akkor tudok legkisebb kockázattal nyerni, és ezzel segítem elő a magam fejlődését.
2. Lovagias vagyok. Csak a velem egyforma erőseket támadom. Ezzel korlátozom saját magam, lemondva a könnyű esetenként zsíros falatokról.
3. Lemondok a harcról, nem kívánom azt felhasználni a fejlődésemhez.

Mindenkinek saját szíve joga a stílusát megválasztani. Szerintem egyértelmű hogy a második kettő korlátozást jelent saját magadra.

Ezzel nincs semmi baj. A baj ott kezdődik, mikor valaki meg van sértődve azon hogy ha valaki más stílusban játszik. Emberek, ne akarjuk rákényszeríteni a saját játékstílusunk másokra. Aki paintballozni megy, az ne legyen megsértődve ha seggbelövik.
Dátum: 2009.01.30. 09:03:30
Nem egészen. Kis szövetség simán ki tud szúrni nagyobb szövetségekkel háborúban, ha megfelelően átgondolt taktikával játszanak. A háború lényege mindig az hogy elbújni az erősebbek elől miközben ütni a gyengébbeket. Egy kisebb szövetség ezt adott esetben könyebben meg tudja csinálni. Persze ha csak 'gyenge' tagok vannak benne akkor tényleg nem számít semmi. Példaként volt hogy simán megvertük a két személyes szövetségünkkel egy nagyobbat ami ránktámadt... vagy mi mentünk nekik? Nem emlékszem, de nem a taglétszám a döntő.
Idézet: Drizztian - 2009.01.28. 22:41:51
De remélem Ők is elfogadják azt a tényt, hogy azért mert én novemberben kezdtem a játékot, ezáltal esélyem sincsen egyszintűre kerülni az élen járókkal, attól még nem szándékozom nekik termelni a LE-t.

Már megbocsáss, de ebben némileg tévedsz. Én személy szerint októberben kezdtem, egy barátom meghívására, aki a kezdetektől itt volt. Mikor meséltem neki, hogy mennyi LE-ket szakítok portyákon, leesett az álla, és mondta ha magasabb szintre érek akkor már szűkösebb idők jönnek. És igaza volt, én most nézem a nálam több mint 10 szinttel alacsonyabb szövetségi társamat, akinek a kb 10-szer annyi szerzett LE-je van mint nekem. Akik elől vannak azoknak elfogynak az ellenfelek, egyre kevesebb embert tudnak ütni, illetve csak egy bizonyos körből tudnak háborús ellenfeleket választani. Akik későb kezdték, mikor a játék már jobban beindult azoknak könyebb mazsolázni. Nem mondom, hogy sajnáljatok minket akik, elől vagyunk. Isten ments... de ti se sírjatok állandóan. Megvan mindennek a hátulütője.

Bocsánat az off-topicért.
Szerintem megint kezd az egész elfajulni, és kicsit zavar hogy az emberek kitekerik a szavaimat. Most megpróbálom még egyszer.

1. A Rács alapítói közül sokan úgy gondolják, hogy az egy fölösleges, és rossz elem a játékban, és valóban képes ellehetetleníteni egy szövetséget. (Szerintem a háborúk nem annyira.) Erőforrásokat von el végérvényesen, és ezért ne használjuk, és igyekezzünk elérni, hogy mások se használják.

2. Ha továbbra is meg vagy győződve hogy a rács tagjai egytől eggyig a sátán küldöttei, és nem néznek mást csak a saját hasznukat, és reggelire csecsemővért isznak akkor is...
HA ...még egyszer... HA a Rács azért alakult (persze nem csak azért alakult) hogy a kialakult hatalmi pozíciójukat védje, akkor is mi van? Egy ügyes taktikai húzás. Miért kell a gyáva, sunyi és hasonló jelzőket használni olyanokra, akik próbálnak két lépéssel előlrébb gondolkodni, és nem mennek bele szükségtelenül rizikós helyzetekbe? Mondjuk olyanokat támadnak, akiket nagy valószínűséggel legyőznek (értsd gyengébbeket), és nem esnek neki puszta virtuskodásból 3 szinttel magasabbaknak?

Ha valamid van nem használod ki, csak azért mert másnak nincsen? Ha nálad egy pisztoly van a másiknál egy kés eldobod a pisztolyt, csak hogy fair és lovagias legyen a küzdelem? Ha a válasz igen, akkor ajánlom a Ford Fairlane kalandaji című filmet figyelmedbe.
Idézet: Danka33 - 2009.01.28. 20:55:36

És mit kap, hogyha belép? Nem támadják citadellával, egyben elveszti ezt a fegyvert. Az hol van leírva, hogy a citadellarács tagjai nem háborúzhatnak egymással? Ez körülbelül olyan, mintha a Szovjetúnió és az USA megállapodott volna, hogy nem lövik egymást atommal, de közben tankokkal, gyalogsággal, tudomisénmivel megütköznének.

Nem erről van szó. Nem az hogy "nem támadják meg vele" ha belép. Azzal hogy belép lemond a fegyver használati jogáról, és jogosul támogatásra ha ellene használják. Az elgondolás alapja az elrettentés, illetve az összefogás.
Hogy nem háborúznak egymással? Most komolyan, ha ez belekerült volna, akkor gyakorlatilag vagy mindenki belép, és megdöglik a háború, vagy tényleg egy komoly polarizáció alakul ki.
Amúgy az USA-s és a Szovjetúniós hasonlat nem is rossz. Igaz nem tankokkal, meg gyalogsággal támadták közvetlenül egymást, hanem harmadik országokban kialakult helyzeteknél foglaltak állást, támogatva egyik illetve másik félt. Voltak erre példák a történelemben. Háborút nem csak katonákkal hanem gazdasági, politikai és pénzügyi eszközökkel is lehet vívni.
Hogy most porhintés vagy nem porhintés, én arról nem mondok véleményt. Mint mondtam az emberek különbözően állnak hozzá a PC-hez és a Rácshoz. Ha valaki morális alapon érvel, és azt mondja hogy szerinte nem helyes ez vagy az, én elfogadom hogy ő erről van meggyőződve. Nem mondanám porhintésnek, csúsztatásnak, megtévesztésnek, vagy propagandának. Ha ő úgy látja, akkor úgy látja.

Ami meg a kockát illeti... én nem fogom magam szégyenleni, és saját magamat gátolni azért mert több időm van játszani, jobban átgondolom a stratégiámat, és szerencsésebb pozícióban vagyok. Nem használok skriptet, nem multizok, nem hackeltem meg a játékot. Azért vagyok erősebb, mert jobban játszok. Kész.
Nem tudom miért kell hőzöngeni. Igen, farmolunk szövetségeket. Igen, nagyon kellemetlen tud lenni nekünk ha egy célpont elkezd PC-vel védekezni. Ez ellen védekezünk a ráccsal. Hogy ki, miért tagja a rácsnak, az egyéni vélemény. Van aki szerint egyenesen rossz dolog, és legjobb lenne kivenni a játékból, mert közvetlen előnye senkinek sincs belőle, csak hátránya.

Az én szerény véleményem szerint mi a ráccsal egyszerűen védjük a saját érdekeinket. Igen, erősek vagyunk. Igen úgy lettünk erősebbek, hogy másokat legyűrtünk. Ami hatalmi pozíciót megszereztünk igyekszünk megtartani. Nem tudom mi ebben a kivetnivaló. A lovagok akik azzal szereztek pénzt, hatalmat és erőt, hogy öreg anyókáknak segítettek rőzsét cipelni, a mesében vannak.
Vegyétek az összes hozzászólásomat itt semmisnek. Nagyon sajnálom. Elnézést kérek minden fórumozótol a viselkedésemért, és hogy kirobbantottam ezt a teljesen fölösleges vitát. Ne haragudjatok.
A feltett kvízkérdésed "Jó kérdés" értékelést kapott:

Hány lába van egy lónak?

2
*4
6
8

Nos, azt hiszem ehhez nincs mit hozzáfűznöm. Most már tudom milyen kérdéseket érdemes feltenni. További kellemes napot mindenkinek.
Gondolom mert lehagytad a dátumot, a miniszterek elég gyorsan tudnak cserélődni.
Idézet: Craslorg - 2009.01.26. 15:58:53
Ezek alapján mondhatnánk azt hogy a regényekkel kapcsolatos kérdések közül meg csak azok a jók, amik kötelező olvasmányok.

Értem?

Ezt hol írtam? Légy szíves, ha dobálózól ilyenekkel, támaszd alá.

Azt írtam mondhatnánk, MONDHATNÁNK... édes istenem, mindjárt összekarmolom magam. Egy szóval sem mondtam, hogy ezt mondad, hanem azt akartam mondani, hogy az a kijelentés hogy csak olyan kérdés a jó amit 1. szinten tök újként meg lehet séróból válaszolni az olyan mintha csak kötelezőket fogadnál el. Párhuzam, sarkított példa... édes istenem....

Ja, és mivel nem dörgölted az orrom alá, hogy nem 6-ot ad a szakértelemhez gondolom helyesn tippeltem.
Nem tudom, de mondjuk 6-ra tippelnék. TIPPELNÉK... olyat is lehet, tudod?
Idézet: Zoltanszon - 2009.01.26. 15:45:17
Idézet: Ajgatsz - 2009.01.26. 15:39:40
Jah és regényekhez kapcsolódó meg csak az ami kötelező olvasmány.
Hozzátennem azt, hogy
Vagy általános műveltség valmilyen szinten (Kinek a főhőse Fülig Jimmy?)

Igaz, persze az általános műveltség is mást-mást jelent mindenkinek. De ha esetleg nem érezted volna ki az iróniát a hangomból, egy párhuzamot próbáltam volna húzni az előző hozzászóláshoz, de nem baj Robi bácsi megcsócsálja...

Idézet: Craslorg - 2009.01.26. 15:34:27
A végzetúrhoz kapcsolódó kérdések közül csak azok jók, amit egy első szintű karakter az első vadászatakor már tudhat (leírás, GYIK, stb) és NEM a wikidotból vagy fórumból. Ezeknek a lehetséges kérdéseknek a 99%-a már szerepel.

Ezek alapján mondhatnánk azt hogy a regényekkel kapcsolatos kérdések közül meg csak azok a jók, amik kötelező olvasmányok.

Értem?