Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Miklós

Dátum: 2009.05.04. 11:45:41
Gratulálok a nyerteseknek!

A nyereményekkel kapcsolatban: a nyerteseknek a sportingbet kiküldött egy emailt, ahol megadod a karaktered nevét és a világot, ahol játszol. Az adatokat nekünk küldik tovább, az ősköveket szerdán fogjuk jóváirni.
Dátum: 2009.05.04. 11:37:03
A kereskedelem szakértelmet maximalizáltuk 170. szintben.
Dátum: 2009.04.30. 16:39:52
Vannak már ilyen tárgyak a játékban (epikus gyűrű v nyaklánc), ez ugyanúgy működik, amikor találsz az epikus szörny ellen, akkor a sebzésed ennyivel megnő (és a sebzése ezekkel a tárgyakkal összeadódik).
Dátum: 2009.04.30. 14:53:12
Elkészítettük az ún. ismételhető küldetéseket. Az ismételhető küldetéseket a Küldetések menüpontban találod meg, akkor, ha legalább 100 küldetést teljesítettél. Az ismételhető küldetéseket bárhányszor megcsinálhatod, jutalmul nemcsak lélekenergiát kapsz. Ha esetleg épp nem tudsz a normál küldetésekkel haladni, vállalj el egy ismételhető küldetést!
Az ismételhető küldetéseket a későbbiekben fejleszteni fogjuk, a különböző küldetésekért különböző típusú jutalmakat lehet majd kapni. Az ismételhető küldetésekkel kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk (azaz lehet, hogy lesznek küldetések, amelyeket törlünk, cserélünk vagy módosítunk).
Dátum: 2009.04.30. 14:49:12
Már egy ideje fent van ez a topic, úgyhogy ideje leírnom, hogy mit tervezünk a kristálypontokkal.

A várható fejlesztéseknél olvashattatok róla, hogy a játékba tervezünk egy kalandrendszert. A kalandok során lehet többek között szörnyekkel csatázni, tulajdonságpróbákat tenni, feladványokra válaszolni. A rendszer eredetileg a kalandokat generálta volna, előre megírt elemekből.
Baratynak azonban volt egy zseniális ötlete. A kvíz sikere alapján, lehetővé tesszük, hogy a játékosok is írjanak kalandokat. A dolog előnye, hogy ez esetben nem generált kalandok lennének, hanem egyenként szerkesztett, egyedi szöveggel bíró kalandok. A kalandok szövegét a többi játékos értékelhetné, és akár a fórum topicoknál, itt is szűrhetnél, hogy csak olyan kalandot akarsz kapni, aminek a szövege legalább 5-ös pontszámot kapott. A kaland írásának feltétele lenne a kristálypont, így biztosítanánk, hogy tényleg minőségi kalandok szülessenek. A kalandok létrehozói jutalmat kapnának, csakúgy, mint a kvízkérdések írásakor.

Ez egy elég összetett fejlesztés, várhatóan LEGKORÁBBAN csak augusztus-szeptemberre tud elkészülni, de azért már most is szívesen látunk ezzel kapcsolatos ötleteket, és gyűjtsétek a kristálypontokat!
Dátum: 2009.04.29. 17:37:02
A védekező állat fejlődik dolgot hamarosan megvalósítjuk.

Én a fejlődés képletét nem bonyolitanám el úgy, ahogy Birka írta.

Az állat egy fix TP-t fejlődne vereségnél. Az intelligens kedvencnek sem kell ezt feltétlenül módosítania. Az állat akkor fejlődik, ha az aktuális szintje kisebb vagy egyenlő, mint a gazdi szintjének a kétharmada.

A dolog célja a felzárkóztatás lenne, nem pedig az, hogy a karakterek az állatukat gyorsabban fejleszthessék.

Beszéltünk még egy dologról, hogy az állat gyógyítása növelje a morált is kis mértékben.
Dátum: 2009.04.29. 16:50:24
A játékleírásba bekerültek a 3. világ eltérő szabályai is, amelyek korábban csak a fórumon voltak olvashatóak.
Dátum: 2009.04.28. 11:40:01
A "legyél ugyanannak a szövetségnek tagja 5 hónapig" küldetés módosult 2 hónapra.
Dátum: 2009.04.28. 11:39:14
címadó topic updatelve.
Dátum: 2009.04.28. 11:33:00
Olvasd vissza amit írtam, többször is: megmondtam, hogy a prémium tárgyak árának őskő csökkentésével együtt a tárgyak is gyengülni fognak. Aztán később hozzátettem, hogy technikailag nem tudom megoldani, hogy olyan tárgyak tulajdonságait csökkentsem, ami már van játékos birtokában, ezért csak a fegyverek sebzése fog csökkenni picit (viszont a min. sebzésüket felemeltem, hogy a szórás csökkenjen).

A lélekenergia ár növekedéséről: a növelés fokozatos volt, furán nézett volna ki, ha egyik prémium tárgy ára még a szintjéhez képest N, a következőé már 2*N. A játék 1-2 legerősebb karaktere ezzel szerzett valamekkora előnyt, de ez még mindig kisebb gond, mintha további 10 szintig maradt volna minden, ahogy volt, és a tárgyak ára nem 30, hanem 40-45 őskő körül lesz 50-60. szint környékén.
Dátum: 2009.04.26. 21:35:05
A hétvégén megcsináltam és feltöltöttem a következőket:
- az állatfelszerelések árának drasztikus csökkentése
- a magasabb szintű prémiumos tárgyak őskő költségének csökkentése, és emellett LE költség növelése

A postokat és érveléseket végigolvastam, és ezek alapján azt hiszem, a specializációt nem biztos, hogy piszkálni kéne.

A nullázással kapcsolatban, konzultálok majd Barattyal, lehet, hogy meg tudjuk oldani vhogy, hogy csökkentsük az árat: ahogy Kócos is irta, 1 őskőért többet nullázhass, talán ez lenne a legkorrektebb megoldás (több levelet kaptam azzal kapcsolatban, hogy az ősköves nullázás megszüntetésének nem örülnének).
Dátum: 2009.04.26. 21:07:13
A magasabb szintű állatfelszerelések őskő ára jelentősen csökkent, nagy részük felére-harmadára! Ezenkívül a magas szintű prémium tárgyak (fegyverek, páncélok, pajzsok, varázslatok) őskő ára is csökkent, viszont LE áruk megnőtt. Emellett ezeknek a fegyveknek a sebzése is egy picit csökkent. A nem ősköves tárgyak nem változtak. A varázslatok közül a kinetikus detonáció és a lélekégetés sebzése kis mértékben nőtt.
Dátum: 2009.04.24. 15:51:38
Rendben, akkor a ppből nullázás elvetve.

A nullázásra, ha azt akarjátok, hogy megmaradjon az ősköves lehetőség, még azt be lehet rakni, hogy a beállitásoknál legyen valamiféle "parental control". Beállitod magadnak, hogy havonta max. hányszor akarod használni.
Azon is elgondolkodom, tudjuk-e vhogy a nullázás árát csökkenteni, de az 1 őskövet már nem tudom hova lehet csökkenteni, a törtszám kezelését elég nehézkesen kezelné arendszer.

Idézet: Kocos - 2009.04.24. 13:15:19

1/c A jatekido jelentosen csokkentheto lenne, ha egy pipaval (checkbox) vadaszatkor el lehetne erni, hogy amint fullon van az ember allatokkal megszakadjon a vadaszat.

Na ezt nem értem...

Idézet: Kocos - 2009.04.24. 13:15:19

3/ A specializacional mi a cel? Olcsositas? Az, hogy ne lehesen mindent tult speckoval fejleszteni? Az, hogy ne legyen erdemes min tult speckoval fejleszteni? A nem premiumosok felzarkoztatasa?

Az eredeti koncepció az volt, hogy ne tudjál MINDIG specializáltat fejleszteni, mivel az őskőért váltás túl költséges, nem érdemes folyton váltogatni. A játékosok viszont arra panaszkodnak, hogy "kényszerük van", hogy folyton váltogassák, akár a 10 őskő áron is! Erre az egyik megoldás, hogy a "kényszert" megszüntetjük, azaz nem lehet állandóan használni, de legalábbis korlátozzuk a dolgot.
Az semmiképp sem járható út, hogy a dolgot ingyenessé tesszük, akkor ezzel az erővel az egész specializációt ki lehet szedni a játékból, és berakni helyette hogy eleve olcsóbb a tulajdonségokat fejleszteni...
Dátum: 2009.04.24. 12:10:48
A nullázással kapcsolatban: ezen sokat gondolkodtam, és lehet, hogy megengedem, hogy portyapontért is lehessen nullázni. Bár mondtam, hogy a portyapontot nem tervezzük erőforrásnak, és ezért értelmét sem látom, hogy portyázáson kivül másra lehessen használni, az idők kezdete óta megy erről a sirás, és tudtam is, hogy ez lesz, akinek felmegy maximumra, azt nagyon zavarni fogja.
Így akkor egy taktikázási lehetőséget adunk, eldöntheted, hogy miből nullázol, csp-ből vagy pp-ből. Mondjuk nem tudom, hogy ez nem fogja-e túlzottan csökkenteni a kronokompenzáció értékét.

A specializációról látom megy még a vita, ezzel kapcsolatban valamilyen módon kéne találni egy olyan megoldást, amivel mindenki elégedett, és senkit sem ér hátrány. A szintlépéses dolog érdekes, de szerintem túlzóan megengedő, max. 2-3 szintenként kéne engedni (esetleg páros szintlépésnél automatikusan használhatod 1x, páratlan szintlépésnél pedig őskőből 1x).

Az 1. és 4. ponthoz Baraty sem kell, ezeket igyekszem jövő hétre megcsinálni. Viszont az 1.-es ponttal kapcsolatban. Furcsa módon, de több olyan panaszt is kaptam, hogy a tágyak magas szinten túl olcsók a szerzett LE-hez, és a tulajdonságnöveléshez képest. Tehát az őskő ár csökkenésével az LE ár növekedni fog valamennyit, a tulajdonságokat úgysem tudom nagyon megpiszkálni azoknál a tárgyaknál, amelyek már valakinek a birtokában vannak.
Dátum: 2009.04.24. 11:59:25
Az NPC horda fejlesztési dokumentációja már kész van, most azért van pár sürgősebb dolog, de remélhetőleg hamarosan elkészül! Sajnos, a programozása nem lesz éppen egyszerű, de megoldjuk.
Dátum: 2009.04.23. 12:56:48
Felmerült olyan igény, hogy komplett szövetség válthasson hordát. Egyedi alapon ilyet senkinek nem csinálunk meg, legfeljebb egy fejlesztés formájában, amely bármely szövetség számára elérhető. Ennek a következő módja lenne:

1. A szövetségnek fel kell építenie egy épületet, amely csak őskőből készül. Az épitési költség cirka 500 őskő lenne.
2. Ezután lehetőség van 3 új épület egyikének megépitésére, attól függően, hogy mely hordába akarnak váltani. Az épitési költség drasztikus lenne, pl. a szövetség összes épületének költsége / 10 LE.
3. A felépítése után a szövetség hordát vált. Itt néhány technikai részletet tisztázni kell, hogy az is váltson-e, aki csak 1 napja lépett be a szövetségbe meg hasonlók.
4. A hordaváltás megtörténik, 1. és 2. épület lerombolódik.
Dátum: 2009.04.23. 12:48:56
Akkor még egyszer, egy rövid összefoglaló:
1.) A magasabb szintű tárgyak árának egy kisebb mértékű csökkentését elfogadom, de ezzel együtt a tárgyak erőssége is lehet, hogy egy kicsit csökkenni fog.
2.) A specializációnál bevezetjük, hogy őskőért is csak 1x lehessen váltani havonta (de emellett megmarad a havi 1x ingyenes váltás).
3.) A nullázásnál megszüntetjük azt a lehetőséget, hogy őskőért lehessen nullázni, csak a cselekvéspont marad.
4.) A magasabb szintű állatfelszerelések ára lecsökken.

Gondolom az 1.) és 4.) ponttal nincs problémátok, a 2.) és 3.) kapcsolatban kérdés, hogy szeretnétek-e.
Dátum: 2009.04.23. 12:35:31
Eszembe sem jutott, hogy a smaragdokat gyengítsem!
1.) Csak egy minimálisabb változásra gondoltam (pl. mágia/10 * szint/20 varázslatelnyelés), erre is csak azért, mert sok a panasz, hogy sok a sebzés, és a varázslatokra ugye még az állat sem ad elnyelést.
2.) A változás mindenkire egyformán hatna, a smaragdos ugyanúgy kevesebbet sebződne az ellenfél varázslatától, mint az ellenfele, tehát ez senkinek sem jelentene előnyt, mindössze kicsivel kevesebb lenne a sebződés.
De ha nem akarjátok, nem lesz, ez a dolog nem szívügyem

Védő játékos állatfejlődése:
Jerikó, irtad, hogy a sebzéstől függjön, hogy fejlődik-e az állat. Pontosan milyen képletre gondoltál?
Dátum: 2009.04.22. 13:58:03
Hát, a mai napon kb. 80 karaktert tiltottunk le... Szóval azért ezt nem nehezném szélmalom harcnak
Dátum: 2009.04.22. 13:56:00
Az 5 nap csak átlag, az elején a szintlépés ennél sokkal gyorsabb, de nagyon magas szinten ennél lassabb. De az elején az ősköves tárgyak sem 25be kerülnek, hanem csak 10, később 15-be. Ezért ez egy közelitő becslés volt.