Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 1234567
Szerző
Topic neve: Közbiztonság, bűnözés
kedvelt tagLiadasFérfi
Végzetúr mester
398 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
61. hozzászólás - 2009.02.18. 17:39:20 (Válasz Shiako #59 hozzászólására.)
Idézet: Shiako - 2009.02.18. 16:59:56
MOndjuk az egészet az SZDSZ nyakába varrni elég nagy csúsztatás lenne.
Nem akarom az ő nyakukba varrni, arra akartam célozni hogy ezzel a hozzáállással csak akadályozzák azt hogy bármi változás történjen. És ebben elég komoly szerepet vállalnak.
Pontszám: 6.33
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
62. hozzászólás - 2009.02.18. 19:38:48
Ok, arra akartam utalni, hogy rajtuk kívül még voltak páran (csoportostul), akik homokba dugták a fejüket és kategorikusan elzárkóztak az események néven nevezésétől. :respect:
Üdv:
Gabi
Pontszám: 7.50
kedvencAnababaNő
Végzetúr mester
484 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
63. hozzászólás - 2009.02.18. 19:41:49
.
A hozzászólást Anababa módosította 2009.02.18. 19:42:01-kor
Pontszám: 5
népszerűCaveMaNFérfi
Végzetúr mester
2421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
64. hozzászólás - 2009.02.18. 19:42:49
Alapvetően a liberalizmus kezd elmenni nagyon rossz irányba. Mindenkinek mindent szabad, senkinek semmi kötelessége...
Craslorg legrosszabb klónja - ÉN dobtam vissza a kvízkérdésed (A többiekét is)

Viva la pontozókommandó
Pontszám: 9.17
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
65. hozzászólás - 2009.02.23. 10:56:56
Itt igazából három különböző dologról van szó:
- Büntetés (és azok szigorítása)
- Jogrend és betartatása
- Kisebbségk helyzete

A büntetések szigorítása (és szerintem idetartozik a halálbüntetés is) semmit nem old meg. Z erős felindulásból vagy óvatlanságból elkövetett bűnesetekben ugye eleve nem mérlegel az elkövető. A szándékosan, előre kitervelt bűncselekményeknél szintén nincs mérlegelés. Az elkövető vagy nem vesz tudomást arról, hogy lebukhat, vagy egyzserűen nem érdekli. Szerintem teljesen mindegy, hogy valaki 3 évet vagy 8-at kap, semmi különbség nincs a kettő között. Talán ahol minőségbeli ugrás van: pl. felfüggesztett vagy sem. A halálbüntetés alternatívája legalább 10 év szokott lenni, és bár van rá példa, de nem lehet általánosítani, hogy aki egyszer brutálisan gyilkolt, az újból megteszi. A halálbüntetéssel sújtandó bűnelkövetések száma azonban olyan minimális az összes bűnözést tekintve, hogy igazából marginális kérdésnek tartom: semmit nem od meg.

Ami a jogrendet és a betartatásukat illeti: szerintem itt van óriási gond nálunk (de talán máshol is a világban). A törvényeknek egyenlően kell vonatkoznia MINDENKIRE, és gondoskodni kell a betartatásukról. Gondolok itt elsősorban a hatékony rendőrségre, a hatékony bíróságokra (röhej, hogy hónapok kellenek egy ítélekhozatalhoz, ami utána csak még két fellebbezés után válik jogerőssé - itt simán bevezetném, hogy fellebezni lehet, de ha a fellebbezést elutasítják, az automatikusan 20%-ot hozzácsap a büntetéshez).

Ami a kisebbségeket illeti: Nem akarom védeni az SzDSz-t, de szerintem is óriási hiba cigánybűnözész emlegetni. Ennyi erővel kreálhatnánk négerbűnözést, kínai bűnözést, de szlovák-, vagy horvát-bűnözést is. Legjobban arra lennék kíváncsi, mit szólnának azok, akik cigánybűnözést emlegetnek, amikor Romániából beérkezne hozzánk a magyar-bűnözés szó.

Tény, hogy vannak területek, bűnelkövetés fajták ahol a kisebbségi elkövetők aránya számottevően magasabb, és ez ellen tenni is kell. DE! A törvényeknek igenis egyformán kell vonatkoznia mindenkire. Abban a pillanatban, hogy a cigányságra vonatkozó jogszabály születik, ott vagyunk, mint hitleri Németország a zsidókkal. Tudomásul kell venni, hogy minden olyan esetben, ahol megjelöl valaki egy célcsoportot (jelen esetben cignyság) egy negatív esettel kapcsolatban, ott megindul a társadalmi kirekesztés az adott csoport ellen. Ez pedig olaj a tűzre. A veszprémi eset után ilyen újságcímlapok láttak napvilágot: "Megint ölt a cigány", "Cigányok voltak ezek a gyilkos állatok" (Liadas: az előítélet nem tapasztalatokon alapszik, hanem szóbeszéden, meg azon, amit a média láttatni kíván velünk. És igaz tényekkel is lehet előtéletet kelteni: elég csak egy szűrő - erről írnak, arról nem. Itt megnevezik az etnikai származást, ott nem. Igazat írtak? Hát persze!) A móri mészárlás során miért nem érdekelt senkit az elkövetők etnikai származása? És ha cigányok lettek volna, el tudjátok képzelni, mi lett volna? No itt van a társadalom óriási felelőssége.

Nem akarom védeni a cigányságot, de a bűnözést egységesen kell kezelni, és egységesen kell fellépni ellene - függetlenül társadalmi pozíciótól, etniki származéstól, iskolázottságtól, vagyoni helyzettől.
Pontszám: 4.14
kedvelt tagLiadasFérfi
Végzetúr mester
398 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
66. hozzászólás - 2009.02.23. 11:33:49 (Válasz Jeriko #65 hozzászólására.)
Jerikó: az előítélet igenis tapasztalatokon alapszik, engem személy szerint kétszer raboltak ki (na jó, egyszer csak megpróbálták) cigányok, láttam hogy miket művelnek a kocsmákban, barátnőm kisfiának van 5 cigány osztálytársa, az osztályfőnöke szomszédom, szoktak mesélni, a közelben van néhány önkormányzati lakás ahol cigányok laknak... Stb, stb...

A móri mészárlás, az egy egyedi eset volt, a magyarbűnözés szót nem ismeri a kriminológia. Nyugodtan különböztesse csak meg a média az elkövetők etnikai származását ha bizonyos tipusú bűnesetek elkövetése hozzájuk köthető.

Abban teljesen egyetértek veled, hogy a törvényeknek egyformán kell vonatkoznia mindenkire.
Pontszám: 7.43
fórumozóAwenhaiNő
Végzetúr mester
1131 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
67. hozzászólás - 2009.02.23. 12:34:13
Szervusztok!

Igaz, a törvények vonatkozzanak mindenkire, a politikustól a hajléktalanig egyaránt.

Cigánybűnözés: Statisztikailag elfogadható a dolog, nyugodtan nézhető az, hogy a népcsoportok létszámához képest mekkora a bűnök elkövetésének aránya, és milyen súlyúak azok. Ilyen szempontból akár magyarbűnözés is lehet, nincs különbség köztük, statisztikai csoportok csupán.

Ha azonban egyes esetekről van szó, akkor nem példálózhatnak az elkövető nemzetiségével, az nem tartozhat az ítélet indoklásába.

Visszasírom a gyermekkoromat, amikor a rendőr még megbecsült személy volt. Akkor nem nyafoghatott a tolvaj, ha tettenéréskor egyszerűen és alaposan elverte a rendőr, és meg is érdemelte.
Alkotó szívek
Szép álmokat könnyeznek:
Világ születik.
Pontszám: 7.50
népszerűArchibald CunninghamFérfi
Végzetúr mester
882 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
68. hozzászólás - 2009.02.23. 18:45:55 (Válasz Jeriko #65 hozzászólására.)
Teljesen egyetértek az egyenlő büntetéssel.

Ne mentegessünk senkit azzal, hogy jaj szegény milyen rossz körülmények közül érkezett, csak megélhetési bűnöző, és hasonlók. Bűn, és büntetés mindenkire egyformán vonatkozik. Sztem itt senki nem állított olyat, hogy valaki a vallása, vagy a bőrszíne miatt többet kapjon. NEM, csak pontosan ugyanannyit!

Évek óta arról szólnak a hírek, ha cigány származású a sértett, akkor biztos etnikai alapon történt a bűncselekmény. Ha az elkövetői oldal tartozik az egyik vagy egyik etnikai csoport, akkor ugyanezen emberek kiabálnak, hogy nem lehet etnikai alapon értékelni.

A cigánysággal kapcsolatban hatalmas problémák vannak, nem csak a bűnözés, de az iskoláztatás, munka, szaporulat, asszimiláció, és sok más tekintetben is. Ezek a problémák létező nagyon komoly problémák, amit nagyon nehéz, és nagyon népszerűtlen dolog kezelni, de muszáj, mert ha ma nagy dolgot teszünk, akkor is csak kb 10-20 év múlva lesz érezhető hatása, ha majd a most születő generáció a megváltozott körülményekben nő fel, esetleg ők mások lesznek. Ha nem teszünk semmit 10-15 éven belül (lehet, hogy optimista vagyok) hatalmas összeomlás, és borzasztó vérengzés lesz, ezt pedig senki épeszű ember nem szeretné.

A jelenlegi politika (nem pártra vonatkozó, hiszen minden párt ugyanazt teszi) nem vesz tudomást a problémáról. Pont mint a három majom: nem lát, nem hall, nem beszél. Ezzel csak azt érik el, hogy nem hoznak változást, és bizony a népességi mutatók mutatják, hogy a probléma hatványozódik, és még nehezebb lesz 5 év múlva kezelni. De itt abba is hagyom, mert ez már egy más topic témája lenne.
A hozzászólást Archibald Cunningham módosította 2009.02.23. 19:08:34-kor
V1
Pontszám: 9
kedvelt tagmastervFérfi
Végzetúr mester
687 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
69. hozzászólás - 2009.02.24. 08:48:17
A C-típusú bűnözés létezik.A M-típusú is,mert tulnyomórészt aki nem C az M... Csak ahogy Archibald oly találóan kifejezte,az már valóban durva,hogy ha egy kisebbségit ér bűncselekmény,azt az összes tv-n hangoztatni kell,túráztatni kell,ha viszont az elkövető az,akkor mélyen hallgat róla mindenki.Ez így nem fairplay.Persze senkinek nem is érdeke az egyenlő súly,főképp a TV-nek meg a politikusoknak.
Csak megemlíteném: a tegnap agyonlőtt kisebbségiek ügyében 10M forint nyomravezetői díj van, a Kiskunlacházán megerőszakolt és meggyilkolt magyar kislány ügyében fel sem merült ennek ötlete. Az uzsorások által kivégzett kisebbségiek temetésén pár hónapja megjelent az atyaúristen is a parlamentből meg ki tudja hány TV,a fent említett kislányén senki.Amíg ilyen megkülönböztetés van,amíg azt sulykolják belénk úton-útfélen,hogy egy C sokkal többet kap/ér/számít,mint egy nem C,addig ne várja senki a közhangulat javulását!
Tegnap a Szempont c. műsor ismétlésébe pillantottam bele... Érdekes volt látni,hogy egy halmozottan hátrányos helyzetű annyi pluszpontot kap születése jogán felvételikre,mint egy nem HHH-s,de szerényebb anyagi lehetőségekkel bíró gyerek 2(!) középfokú vagy 1 felsőfokú nyelvvizsgával.Hihetetlen! Ne küldjem a gyerekemet főiskolára,mert felveszik helyette a HHH-t,aki még csak képességeiben sem közelíti meg és soha nem diplomázik az esetek többségében?Na ilyenkor kinyílik a bicska az ember zsebében,és ha ezt a liberális erők meghallják azonnal jön a fasisztázás.Szerintetek az vagyok? Vagy csak simán elkeseredett?
És a végére egy kérdés: a mostani születési-kihalási rátát figyelembe véve és hozzászámítva a kisebbségiek kiemelkedő pátyolgatását,védelmét,gondoljatok bele: amikor ti nyugdíjba mentek (ha megéljük még egyáltalán), ki lesz az aki kitermeli a nyugdíjatokat? Mert a "megélhetési bűnöző" aki betör a házatokba és nem kenyeret,hanem a szekrényről a márkás piát lopja el,az tuti nem...
A "Pokrócozás Királya" személyesen!
(A név márkavédett, köszönet érte Ösvényjárónak)
Pontszám: 9.33
népszerűZirrianFérfi
Végzetúr
50 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
70. hozzászólás - 2009.02.24. 20:57:23
Üdv!

Részben, mint érintetlen szólok bele a témába, mivel eddig szerencsére csak hallottam az ilyen jellegű eseményekről. Miskolcon élek, sok olyan ismerősöm van, akik....khm...nem igazán szorgalmazzák a roma származású lakosok további fennmaradási törekvéseit (remélem érthetően fogalmaztam, és senkit sem sértettem meg). Szögezzük azért le, előljáróban. Vannak olyanok is, akik dolgoznak rendesen, és nem olyan gányok, mint a többi. Vannak, akik az ősi hagyományok szerint élnek, ám az az igazi kisebbség, amit védeni kéne, nem pedig az ingyenélő, bűnöző, stb. réteget. Igenám, de akik őrizk a hagyományokat, mit csinálnak? Dolgoznak. Fenntartják a családjukat.
És amikor valaki azt mondja, hogy itt bizony cigányok követik el a bűnesetek jelentős részét, akkor igaza van. A JELENTŐS részét. Nem az összeset, de szépen le van jegyezve, hogy a lopások, és ehhez hasonló bűnesetek mind őket terhelik. Ezzel szemben, a benzinkúti rablások, bankrablások a mi etnikai csoportunkat terhelik. Erre mondhatják a rosszmájúak, hogy "mert ahhoz ész is kell". Őszintén megmondom, nem tudom az okát. Gőzöm sincs, miért nem követnek el a romák bankrablást. Ha valaki tudja, árulja el nekem, és mellőzzük a mindenféle félrebeszélést.
És a rendőrség helyzete sem könnyű. Mesélte egyik ismerősöm, hogy kihívták a rendőrséget, mondván, hogy bűneset határozott esete van fellépőben. Kiment egy járőrkocsi, és amikor kiszálltak, a lesben álló "személyek" rájuk támadtak, mindenféle primitív fegyverrel, ami csak a kezükbe került. Hajszálon múlt. Mindez az után történt, hogy a kedves "kisebbségiek" végigvonultak egy város/falu (pontosan nem tudom, aki tudja, írja meg) főutcáján, megfenyegetve annak a vendéglátóegységnek a vezetőjét, ahonnan balhézás miatt kihajították egyik kiskorú társukat. Ez már a terror. És mi miatt van felháborodva rengeteg ember? A Magyar Gárdán. Akik eddig még csak vonultak ide-oda, de már nácizták, rasszistázták őket, és minden egyéb teljesen neveséges jelzőt aggattak rájuk.
És a közbiztonság. Ami lassan egy röhej. Minden elismerésem a rendőröké, nélkülük még jobban elharapódzna a káosz. Aki miskolci, tudhatja, hogy az Avason majdhogynem öngyilkosság kimozdulni esetfelé otthonról. Főleg a felsőbb részeken.
Rengeteg esetet említhetnék, olyanokat, amik itt történtek a közvetlen környezetemben (nem ismerősökkel, és még régebben), de valamiért nem kaptak visszhangot.
Felvetődik bennünk a kérdés: miért védjük mi annyira őket? Mi az oka ennek? Mivel érdemelték ezt ki? Ez lett volna az egykor büszke, dicső, és rettegett magyar népből? Más, élősködő népek alfelét fényesítjük.
Ahogy egykor mondta egy bölcs ember (aki megmondja, ki, kap tőlem egy 10 pontost): "A magyar csak akkor boldog, ha van előtte egy segg, amit nyalhat."
El kellene gondolkodni...igen erősen.

zirrian

ui.: ilyen néven bárhol megkereshettek, és aki esetleg hozzáfűzne valamit, az tegye meg PM-ben is, ahol akár teljesen eleresztheti magát, nem kell félnie az adminoktól
A hozzászólást Zirrian módosította 2009.02.24. 21:10:40-kor
Márpedig itt béke és tökéletesség lesz. Ha beledöglötök, akkor is.
Pontszám: 9.13
népszerűShiakoFérfi
Végzetúr mester
388 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
71. hozzászólás - 2009.02.24. 22:04:32
A magyar gárda egy "európai" demokráciában már be lenne tiltva. :idea:
Üdv:
Gabi
Pontszám: 5.33
népszerűBenőkeFérfi
Végzetúr
73 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
72. hozzászólás - 2009.02.25. 09:49:33 (Válasz Jeriko #65 hozzászólására.)
A kisebbségi bűnözéshez egy kis kiegészítés. Az egyenlő jogok már törvényi szinten most is megvannak tudtommal. Csak az a baj, hogy "kisebbség" egy rétege (elég jelentős hányad) ezzel gusztustalanul visszaél, kihasználja azt. Amikor pedig bűnözési arányokról beszélünk vegyük figyelembe, azt is, hogy az össz. lélekszámot is tekintve milyen irányba módosulnak a számok.
De tovább megyek. Kisebbségi (cigány) önkormányzat létezik, míg tudtommal nincs külön "fehér/fekete/kínai...". Ez rendben van így? Szerintem nagyon nem.
A legnagyobb hiba ott van a rendszerben, hogy az esetek többségében sajnos, ha az elkövető kisebbségi, akkor úgy próbálják tálalni bizonyos csoportok, szervezetek a közvélemény elé, hogy jaj, szegény megkülönböztetett. Ő nem tett semmit sem, és milyen sanyarú sorsa van, pusztán azért, mert kisebbségi. És gyakran az sül ki az egészből, hogy a végén a sértett lesz a fajgyűlölő.

Ha más nem, de egy dolgot azért leszögezek. Amikor "faji" megkülönböztetésről beszél bárki is, a cigányozás rasszizmusnak minősül, de a "fehér" szó használata nem.
Mindent figyelembe véve, már most bőven átesett a rasszizmus szó értelmezése és megítélése a ló másik oldalára...


* A törvény előtti egyenlő megítélés tökéletes lenne, de pont ez hiányzik (és fog is).
A hozzászólást Benőke módosította 2009.02.25. 20:18:09-kor
Pontszám: 8.33
kedvelt tagKethiosFérfi
Végzetúr mester
442 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
73. hozzászólás - 2009.02.25. 14:18:49
Én egy dolgot sírok vissza.. az pedig a KMK. (Közveszélyes munkakerülés) Akit KMK-n kaptak azt a rendőrök nem tanácsokkal látták el. Csak a sírást lehet hallani, hogy nincs munka. Igenis van, csak keresni kell és nem egyből olyat ami óriási pénzt fizet.

Cigánybűnözés - Romabűnözés - Magyarbűnözés, csak vagdalóznak vele fent a mi nagyjaink. Az állampolgár pedig még meg sem védheti a tulajdonát. Tudtommal az alapvető emberi jogok magukban foglalják. Lásd Amerika, hívatlan vendéget szó nélkül fenékbe durranthatnak egy duplás sörétessel. Ki van írva magánterület, tessék kint maradni.
Nálunk: Hát a szegény pára nem tudott olvasni. Ehem..
A hozzászólást Kethios módosította 2009.02.25. 14:19:28-kor
V. 1: Kethios - Világépítők
V. 3: Kethios Burningsoul - Abydos Gate
V. 4-Gamma: Kethios - HTF
Doomlord - W1: Kethios - Masquerade

Doomlord fórum moderátor. At your service, Sir.
Pontszám: 5.80
népszerűDarkshadeFérfi
Végzetúr mester
563 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
74. hozzászólás - 2009.02.26. 10:42:44
Sajnos a média szerepe az efféle ügyekben elég erőszakos, elég ha előbb elég jobb-oldalú sajtóorgánumot hallgatsz egy ügyben, utána baloldalit, a kettő teljesen másképp állítja be ugyanazt az esetet, tárgyilagos média nincs az országban. Mivel az ember az egyedüli faj ezen a sárgolyón (mondjuk nem is tűrt meg volna maga mellett más gondolkodó fajt), így mindig lesz csoportok közti villongás (Amerikában tipikus ha bizonyos bűneseteknél ez elkövető nem ismert akkor csakis afroamerikai vagy spanyol ajkú lehet, környéktől függően.) Nem azt mondom, hogy nálunk nincs cigány bűnözés, van. Közrejátszik az is, hogy a régi rendszerben mindenkinek volt munkája, még ha alibi-munka is, de mostanra felnőtt körükben egy olyan generáció , ami nem ismeri a munka becsületét, természetes nekik, hogy segélyből, lopásból tartja fenn magát, s ez helyzet egyre jobban generálja önmagát. Sajnos az ország egyre jobban lecsúszóban van, és ezt a problémát nem fogja tudni megoldani, mert mással sem nagyon bír. A média viszont még jobban gerjeszti a feszültségeket a magyar és a roma csoportok között. Az igaz, hogy 30-50 éve /100-120 éve pedig még nomád faluról-falura vándorló életet éltek/ is még zárt közösségeket alkottak a cigányok, mostanra viszont a hagyományaik eltűnőben vannak, keresik identitásukat, sajnos rossz irányban (találták meg).
A hozzászólást Darkshade módosította 2009.02.26. 19:02:49-kor
Vedd észre, figyeld meg végül csapj le rá. Laurie- Kubla kánság tagja.

Nem Garfield az egyetlen akinek Arachnofóbiája van.
Pontszám: 5
népszerűtlenEtejeduFérfi
Végzetúr poronty
6 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
75. hozzászólás - 2009.05.02. 22:30:56
Ahogy látom elég rég volt ehhez a témához hozzászólás.
Hmm...
Vagy mindenki be van szarva vagy mindenki árgus szemekkel figyeli az aktuális eseményeket és az után akar vagy nem akar reagálni.
De miből is vesszük információinkat? Híradó ? Na de melyik? Tényfeltáró műsorok? Újságcikkek? És ezek mögött kik állnak milyen politikai szervezet cenzurája által megmásított hozzátett akarata áll ezek mögött?Mert mindegyik befolyásolva van akár a főszerkesztő (ilyenolyan) beállítottsága miatt.
NINCS OBJEKTIVITÁS CSAK SZUBJEKTÍV SZEMLÉLET! És mi ezek közül mazsolázgathatunk. Elfogadjuk vagy felháborodunk. Akárhogy is van ITT MINDEN SZAR ÉS BŰZLIK!
Tolvajok irányitják az országot és mi hagyjuk.10 millió demagóg országa vagyunk de nincs igazán demagóg aki kiállna és a MI érdekeinket közvetítené akarná hogy az legyen ami nekünk jó!
Beszariak vagyunk pofázunk róla de otthon kényelmesen tv t nézve sörrel a kezünkben nyálfröcsögve ordítunk a tv képernyője előtt hogy a KURVA ANYÁTOKAT!
Labanc és zsidó világ van! Ezt vagy tudomásul vesszük és elfogadjuk pofád befogod alapon VAGY kimész TE PARASZT és szétcsapsz!!!
Pontszám: 3.45
népszerűtlenEtejeduFérfi
Végzetúr poronty
6 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
76. hozzászólás - 2009.05.03. 22:28:22 (Válasz Etejedu #75 hozzászólására.)
Ha valakit zavar amit irtam (labanc és zsidó) k..ra leszarom!
Pontszám: 2.57
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3429 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
77. hozzászólás - 2009.05.05. 12:11:00
Ennek a témának rövid távon bizonyosan nem lesz megoldása. Ha bevezetik, hogy segély csak kötelező közmunka végzésért kapható, akkor az valamit segít, de erre nem látok sok esélyt, a megvalósítás eleve számos akadályba ütközne.
Egyébként mint minden folyamatra, erre is van már példa. Az USAban a feketék asszimilációja igen hosszadalmas és fájdalmas folyamat volt. 200 év után ez már szinte teljesen megvalósult, de a dolog talán soha nem lesz teljes. Mindenesetre most már az elnök is fekete, és ezzel a legtöbb embernek nincs gondja, sőt.
A romák legtöbbje szeretne beilleszkedni, de az előitéletek és a képzetlenségük miatt nem kapnak munkát. Szép lassan egyre többen lesznek, akiknek azért ez mégis sikerül, de ez egy nagyon hosszú folyamat lesz. Sok magyar egyébként nem azon aggódik, hogy mi van most, hanem attól félnek, hogy megváltozik a népesség aránya, és a gyerekeik, unokáik már egy egészen más, sokkal rosszabb világba születnek emiatt. Én ezen nem aggódnék, 100-150 év múlva lehet, hogy Mo lakosságának 35%-a roma lesz, viszont a 99%-kuk ugyanolyan normális életet fog élni, mint most a feketék az USÁban, az unokáink legtöbbjének már nem fog számítani, hogy a barátai, kollégái bőrszine milyen.
Sem az EU-nak, sem a szadesznek nem kéne ezt a rasszizmus problémát felfújnia, adjanak időt a változásoknak, mert a jelenlegi médiahisztivel csak az emberek ellenállását növelik.
Abban viszont egyetértek, hogy a pozitiv diszkrimináció ugyanúgy rossz és káros, mint a negativ; a bűnözőkkel szemben, különösen, ha csoportos elkövetésről van szó, szigorúbban kell fellépni, példát kell statutálni.
Pontszám: 5
irritálóSpiritmongerFérfi
Végzetúr tanonc
16 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
78. hozzászólás - 2009.05.06. 00:11:31
be kellene vezetni az iszlám jog néhány elemét

ha ez meglenne, akkor utána drasztikusan visszaesne a lopások száma, mert lopni továbbra is lehetne, de csak kétszer, utána nem lenne mivel...

gyilkosságért, nemi erőszakért, emberrablásért azonnal tényleges életfogytiglan/halál, így ennek lenne elrettentő ereje

vagyonelkobzás bevezetése, illetve állampolgárságtól való megfosztás

felnőtt egy generáció cigány, akik a segélyt természetesnek veszik, és nem dolgoztak soha

aki nem akar a rendszer eleme lenni, az menjen innen, vigye magával a pereputtyát is

elég keveset hallani olyat, hogy tanárok és orvosok verték szegígy ártatlan falusi füstösképűeket

a közfeladatokat ellátó személyeknek hivatalos védelmet, az ellenük irányuló támadások szigorúbb elbírálását kellene bevezetni

visszahozni a kmk fogalmát, a budapestről való kitiltást, és bevezetni azt, amit Ausztriában Haider akart, mielőtt kilőtték volna, azaz gyűjtőtáborokat a bűnözők részére, kényszermunkával

és leszarni az összes eu faszkalapot, akik max a tv-ben látják a magyar vidéki valóságot
Pontszám: 4.25
irritálóSpiritmongerFérfi
Végzetúr tanonc
16 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
79. hozzászólás - 2009.05.06. 00:21:57 (Válasz Miklós #77 hozzászólására.)
Miklós!

a segélyt teljesen el kell törölni

csak az kapjon, aki valóban rászorul, ő is csak akkor, ha letesz valamit az asztalra

Szlovákiában ezt meglépték, lett is belőle nemzetközi botrány, de kiment a hadsereg és rendet rakottű

Az az állításod, miszerint a romák többsége szeretne beilleszkedni, alapvetően téves és káros, ugyanis nem igaz.

Amíg azt látják, hogy a naplopó/bűnöző cigány háza előtt ott az új bmw, addig nem fog elmenni melózni

a képzetlenségükről pedig csak maguk teetnek, talán nem kellene tanárt verni, meg a gyereket el kéne iskolába küldeni, amit senki sem tilt

a beilleszkedők pedig egyre kevesebben lesznek, mert a környezetük visszahúzza őket

a niggerek és a cigányok között van egy óriási különbség, mégpedig az, hogy a fekák egy része tényleg be akart illeszkedni, és átvette a fehér ember normáit, és sikerült neki a jobb élet

ahol ez nincs, pl ma dél-afrikai köztársaság, ott a sok buta feka szétverte a déli félteke legjobban iparosodott és fejlett államát

sajnos a multikulti, mint életforma, hazugság, akárcsak az, hogy mindenki egyenlő

hogy a faxba lehet egyenlőnek nevezni 2 kultúrát, amik közül az begyik a 20-ik században embert küld a holdra, a másik pedig a kerékig sem jut el?

az integráció valóban fontos, de ezt drákói szigorral lehet csak megcsinálni

mint ahogy 1945-ig megtörtént

rá kell szoktatni egy félnomád pária népséget arra, hogy el kell hagyni a törzsi törvényeket, és melózni kell

ezt csak diktatórikus módszerekkel lehet elérni

a közbiztonság megoldása csak ezután jöhet, mert enélkül nem megy, de ezzel együtt nagyon gyorsan
Pontszám: 4.25
irritálóSpiritmongerFérfi
Végzetúr tanonc
16 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
80. hozzászólás - 2009.05.06. 00:24:54 (Válasz Shiako #71 hozzászólására.)
Shiako, neked elgurult a gyógyszered...

ezt komolyan gondolod?

minden normális államban van nemzeti gárda, különféle hagyományőrző gárdák, akár fegyveres csapat is, akik az adott haza szolgálatára esküdtek fel
Pontszám: 5.33
Oldal: 1234567
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!