Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 1234567
Szerző
Topic neve: Közbiztonság, bűnözés
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3429 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
121. hozzászólás - 2009.12.26. 21:03:45
Igen, ez egy érdekes kérdés, hogy mi a jobb rendszer: ha mindenki dolgozik, és mindenki keres 70e Ft-ot, vagy ha csak az emberek egyharmada dolgozik, azok 210e-t keresnek, de az adóikból el kell tartaniuk a maradék kétharmadot, aki meg ugye valahogy csak kitölti egyébként a szabadidejét, nem feltétlenül mindenki a társadalomnak hasznos módon...
A lehetőség a tulajdonszerzésre azért egy hasznos dolog, van aki visszasírja hogy milyen jó volt a szocializmus, de amennyire én visszaemlékszem, akkor nem volt senkinek semmije. Tény, hogy nem volt munkanélküliség, nem volt ekkora a bűnözés, a trabantot megkaptad végülis 10 év sorbanállás után.
De tegyétek egymás mellé észak és dél koreát, óriási a különbség, látszik, hogy melyik rendszer a hatékonyabb... A fejlett demokrácia egyetlen hibája, hogy túl puhány, mindenkinek mindent meg akar adni, ez pedig képtelenség. A tőkés kapja meg a meg a mérhetetlen gazdagságot, az átlagemberek pedig az ingyenes orvosi ellátást, a munkanélküli kényelmes megélhetést, ez egy paradoxon.
Pontszám: 5
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3429 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
122. hozzászólás - 2010.01.10. 11:39:14
Érdekes a párhuzam a magyar helyzet, és a szomáliai kalózok esete között. A szomáliai kalózok az elmúlt években egyre pimaszabbak lettek, hajókat rabolnak el, óriási váltságdíjakat kérnek. Mostanra már akkora jövedelemre tettek ebből szert, hogy az ország szép fejlődésnek indult, külföldi befektetéseik vannak, csak idő kérdése, hogy a pénzüket arra használják, hogy tulajdonrészt vásároljanak világszintű bűnszövetkezetekben, terrorcsoportokban, vagy ha úgy tartja kedvük, bankokban. Mindenki tudja, hogy kik ők, az elmúlt 10,000 évben, egészen 30 évig visszamenőleg senki sem töprengett volna az egyértelmű megoldáson: jobb esetben lebombázzák az összes szomáliai kikötőt és elsüllyesztenek minden hajót, ami onnan kifut, rosszabb esetben az egész országot elpusztítják. Manapság már ezek a lehetőségek fel sem merülnek. Hiszen lehet, hogy 1-2 ártatlan szomáliai is odaveszne, ami pótolhatatlan veszteséget jelentene a fejlett nyugati társadalom számára. Sőt. Ha a kalózok a harci helikopter közeledtére gyorsan a vízbe dobják a puskájukat, és azt mondják, hogy ők voltaképpen halászok, őket is elengedik, bizonyíték hiányában. A jogállamok, demokrácia álszentsége, amely mára már elnyomta az ember fajfenntartási ösztönét.
Pontszám: 7.67
fórumozóSolinaFérfi
Végzetúr mester
533 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
123. hozzászólás - 2010.05.07. 13:50:20
-
Pontszám: 5.92
fórumozóDzseNő
Végzetúr poronty
1 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
124. hozzászólás - 2010.10.08. 08:59:18
sziasztok.Nem tudom,hogy számoltátok ki,mennyire jó üzlet gyereket szülni egy becsületes magyar családban.Nekem 3 van PONTOSAN meg tudom mondani a bevételt.26e az anyasági,de nem vállalhatsz mellette munkát.46e a 3gyerekre össz a családi+féláron ebédelhetnek+CSAK A KÖTELEZŐ TANKÖNYV van ingyen,de használtan kapják.Férjem bejelentett,becsületes munkával,közalkalmazottként,adókedvezménnyel keres 100e-t,5 éve ez 105 volt 2 gyerekkel.Az egyik fiam csak a mult hónapba 2 tescos cipőt nyütt el.Focira,néptáncra,szakkörökre,gyógyszerekre,versenyekre járnak,növögetnek,reggeli,v zsebpénz is kell stb.Ja és lakástörlesztés,mert nagycsaládnak kicsi a minigarzon,és albérletet sem szívesen adnak ki nekik.De milyen jó lesz,amikor felnőve eltarthatják azokat,akik nem vállaltak,vagy csak eggyet,mert "nincs rá pénzük".Nekünk se volt,de ha mi nagycsaládosok is ilyen kényelmesen fognánk fel a dolgot,MINDENKINEK rossz lenne.
Pontszám: 5
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
125. hozzászólás - 2010.10.13. 18:28:31
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/12/harom_gyerek_kozel_szazezer_forint/

Nyugtaadás elmulasztása vagy be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása esetén a cég, vállalkozó alkalmazottjának büntethetőségét eltörlik.


Gratulálok a "vörös" múltra visszatekintő SPICLI törvényhez...
Pontszám: 5.43
kedvencGozzerFérfi
Végzetúr tanonc
12 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
126. hozzászólás - 2010.10.23. 13:39:27
Hol lehet sok segélyt kapni?
3 gyerekem van, de nem vagyok kisebbségi.
Házat akartunk venni a nejemmel, átvágott a hitelügyintézönk, (Emiatt a munkám ott kelett hagynom) költöztünk "anyámhoz" pestre, mondván elleszünk. Alkoholista.
3 hónap múlva kidobott, most albérlet.
Jaaa, hogy nem vagyok pesten bejelentve, ezért csak ahol be vagy jelentve ott él esetleg a munkanélküli. (Potom 8000 FT-böl oda vissza meg is járom, de minek)
Ebbe a formába nincs segély. Gondolom sok ember van igy.
Most probálok munkát keresni ezerrel, s abból vagyunk el, (70e FT összessen 5 emberre) amit nejem kap, + amit össze tudok húzni.
Úgy szép az élet, ha zajlik közbe 1 év alatt 3 temetés a leírtak mellet. (Édesapám, Sógorom, 2 hete anyósom)
Pontszám: 6.22
népszerűtlenZu'litFérfi
Végzetúr
50 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Közbiztonság, bűnözés
127. hozzászólás - 2010.10.25. 21:42:43
Hát ez szar. Jézus a megoldás minden bajra. Kérd és segíteni fog. Nekem is segített. Mi már nem tudtuk miből veszünk kenyeret.
Pontszám: 2.81
Oldal: 1234567
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!