Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Alkímista labor
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3612 hozzászólás
Profil megtekintése
Alkímista labor
1. hozzászólás - 2010.06.08. 14:21:10
Az alkímista labor az egyik legkomplikáltabb új épület, ezért a terveit külön topicként rakom fel.

Alkímista labor
előfeltétel: 20-as palota, 30-as kennel.
Ha kisajtolsz egy állatot, van rá esély, hogy találsz benne egy esszenciát. Az esszenciák segítségével szakértelmeidre átmeneti bónuszt kaphatsz, illetve van néhány speciális esszencia is. Ha egy állatot beidomítasz, felruházod a lélekkufárnál vásárolható esszencia gradulátummal, akkor az esszencia szerzésének esélye 100%, és az állat szintjétől függő mennyiséget kapsz. Az alkímista labor szintje meghatározza, az esszencia mennyi ideig tart. Minden szint 10 perccel növeli az időtartamot. Maximális szintje 50.
Programozás:
sajtolásnál van 10% esély, hogy egy random esszencia esik.
ha egy állatot beidomítanak, és ráadják a tér-idő gradulátumát, vagy egy másik csoportét, akkor 100% eséllyel esik esszencia, és a meghatározott csoportból. Az esszenciák száma 1+floor(állatszint/20). A "táp" esszencia nem esik, ezt katalizátorral lehet létrehozni.
Ha egy szakértelemhez van esszenciád, akkor kis piros kereszt jelenik meg mellette (a zöldhöz hasonló). Ha ráviszed a kuzort, szöveg "Használom a +%d %s esszenciát (%d darab van belőle)." Ha megnyomja a gombot, akkor megjelenik mellette sárgával a +5, +10 vagy hasonló, a szakértelem ennyivel megnő (max fölé is növel). Amíg egy esszencia aktív, más esszenciát nem lehet használni. Egy szakértelem esszencia hatása a labor szintje által meghatározott ideig tart. A szakértelmeknél a lap alján jelölhetjük, hogy "jelenleg aktív esszencia: %s (még %s ideig).."
tér-idő: spektrális manipuláció (+5), kreatív affinitás (+5), tr. projekció (+10), valóságformázás (+20), energiahasznosítás (+10) / táp: ultraspec (+5)
hűség: idomítás (+10), sebgyógítás (+10), léleksajtolás (+5), int.kedvenc (+5), vastag bőr (+10),. / táp: transzplantáció (+5)
harc: kivégzés (+20), kritikus ütés (+20), kritikus varázslat (+20), másodlagos támadás (+20), másodlagos varázslat (+20), / táp: 3 db szívósság (+40)
élet: építés (+5), lopás (+20), zárnyitás (+20), csapdaészlelés (+20), mászás (+20)./ táp: kereskedelem (+20)
speciális: átokeltávolítás, feltámasztás, katalizátor, lélekgyémánt, biztonság / táp: ultrakatalizátor
A speciális esszenciák magyarázata:
átokeltávolítás. Lekerül rólad az átokpiramissal felrakott átok, és esszencia időtartamig nem lehet újabb átkot rakni rád. Ha ilyen esszenciája van, ÉS van rajta átok, akkor a karakterlapon megjelenhet: átok eltávolítása (piros kereszt). Illetve utána számláló %s ideig immunis vagy az átokra. Fontos: itt ugyanazt a timert használjuk, mint a szakértelem esszenciáknál! Tehát eleve csak akkor jelenjen meg, ha más esszencia nincs bekapcsolva.
feltámasztás: Az ájult állat mellett megjelenik a piros kereszt, rajta szöveg: Használom a %s esszenciát (%d darab van belőle). Más esszenciákkal ellentétben, ez bármikor használható, és nincs timerje, azonnali a hatása.
lélekgyémánt: A kalandoknál megjelenik egy sor (ha van esszenciája és nem aktiv más esszencia): A kalandokban több LGY-t szeretnék kapni (piros kereszt). Ugyanúgy timeres mint a szakik és az átokeltávolítás.
biztonság: A portyázásnál megjelenik egy sor (ha van esszenciája és nem aktiv más esszencia) A portyázás során nem akarok a büntető tárgyaktól és a szkarabeusztól szenvedni (piros kereszt). Ugyanúgy timeres mint a szakik és az átokeltávolítás.
katalizátor: Használatát ld. lejjebb, az alkímista labornál.
ultrakatalizátor: Használatát ld. lejjebb, az alkímista labornál.
Az alkímista labornál legyen egy Belépés gomb (és a szövetség főoldalon egy Alkímista labor gomb). Ezután feljön a labor aloldala.
Felül megjelenik az alkímista labor képe és szövege. Alatta:
A laborban lehetőséged van arra, hogy a szövetségi társaid által hátrahagyott laborhulladékot feldolgozd, és esszenciát állíts elő. A siker esélye és a hatékonyság attól függ, hogy mennyi erőfeszítést töltesz ezzel. A hatékonyságot növelő gradulátumokat az állatfelszereléseknél vásárolhatod meg.
Gombok:
[12 csp és 5 pp árán próbálok véletlenszerű esszenciát előállítani] siker esélye: 10%
[120 csp és 50 pp árán előállítok egy véletlenszerű esszenciát] siker esélye: 100%
[50 csp és 15 pp árán előállítok egy adott csoportba tartozó esszenciát, a következő gradulátummal:] [selector, gradulátumok felsorolva] siker esélye: 100%.
Ha nincs elég csp vagy pp, vagy nincs gradulátom, az adott gomb kiszürkül.
Megnyomva: %d csp és %d pp árán sikeresen előállítottál egy %s esszenciát! Kaptál %d TP-t. vagy Sajnos nem jártál sikerrel.
A TP mértéke negyedannyi, mint amennyit egy vadászatért kapsz.
További gomb, HA van katalizátor esszenciája:
A katalizátor esszencia, és egy adott csoportba tartozó 5 különböző esszencia segítségével létrehozhatsz egy ultra-esszenciát, ha az alkímista labor legalább 25. szintű!
[Létrehozok egy ultraesszenciát a katalizátor és a következő csoportba tartozó esszenciák segítségével:] [selector, a fenti csoportokkal]
Ha egyetlen csoportból sincs 5 kül. esszencia, vagy nincs meg a 25-ös labor, akkor a gomb kiszürkül, és szöveg alatta:
Sajnos egyetlen csoportból sincs 5 különböző esszenciád. vagy Sajnos az alkímista labor még nem elég magas szintű.
Ha a katalizátort a speciális csoportra használja (ehhez ugye összesen 2 katalizátor kell!) akkor ultrakatalizátor esszencia jön létre.
További gomb, HA van katalizátor esszenciája:
Ha birtokodban van egy ultrakatalizátor, és minden egyéb lehetséges, katalizátorral létrehozott ultra-esszencia, akkor létrehozhatsz valami különlegeset, ha az alkímista labor legalább 50. szintű!
[Használom az ultakatalizátort az ultra-esszenciák segítségével] (ki van szürkülve, ha nincs minden ultra-esszenciája vagy nem elég magas szintű a labor]
Ezt használva, történik valamilyen különleges esemény (ha már az egyik bekövetkezett, akkor a másik történik)
1.) Mostantól minden állatodnak tízzel több szakértelempontja lehet.
2.) Az idomítás LE költsége ötödére csökken.
3.) stb.
Esetleg még az oldal alján felsorolhatjuk, milyen esszenciái vannak, csoportokra bontva (ahogy fent, a darabszámot is jelölve).
Pontszám: 9.55
fórumozóHoffer DávidFérfi
Végzetúr tehetség
221 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
2. hozzászólás - 2010.06.08. 14:39:48 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Tényleg komplikált.
V1 - Megdarállak
V3 - Megasajt
Pontszám: 4.88
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
3. hozzászólás - 2010.06.08. 14:42:50
Nagyon jó ötletek.

Egy észrevételem rögtön lenne: ezentúl aki maximálisan optimizál, annak "kötelező" lesz vadászathoz, sajtoláshoz, tul növeléshez stb. esszenciát használni. Ahogy nézem ezt csak úgy tudja megtenni, hogy elkezd vadászni (spektrális esszenciával), nem használ autosajtot, hanem befogja az állatokat, el kell vadászni egyszerre több száz csp-t, a LE-t pedig közben nem szabad elkölteni...

Mindez azt jelenti, hogy az eddigi "időspóroló" dolgok nagy része használhatatlanná válik, visszajutunk oda, hogy ott kell ülni órákat a gép előtt.

Ezt jó lenne átgondolni. Első gondolatom az, hoyg spektrálisra, sajtlásra, ultraspec/transzplantációra ne legyen esszencia. Persze érdemes ezen még ötletelni.
Pontszám: 9.20
népszerűPietrusFérfi
Végzetúr mester
843 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
4. hozzászólás - 2010.06.08. 14:44:59 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Egy gyors kérdés: Az "esszencia gradulátum" mibe fog kerülni? (LE/LGY/őskő) És függ-e az ára a karakter szinttől?
http://vegzetur.wikidot.com/ Itt minden végzeturas kérdésre megtalálod a választ!

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
Pontszám: 6.96
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
5. hozzászólás - 2010.06.08. 14:50:02 (Válasz Pietrus #4 hozzászólására.)
Mivel blöki felszerelés, így egyértelműen ŐSKŐ, esetleg még valami...

Eszenciák hatnak bajnokin? (pl +1 ahrci kör)

Ultra/transz/spm-et ellenzem, így sajnos brutálisan nő az időfüggés

Az ultra esszenciák khmm hogy is mondjam, "kalap szarok"?

Mire 50-es lesz az épület lehet ötletelni! Addig kiderül mennyi esszencia van az embereknél, és mennyire gyakori az ultraesszencia, azaz mennyire "durva" tápot kéne adniuk!

Öttlelt jó, megvalósítás pici simítást igényel
Pontszám: 5.44
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
6. hozzászólás - 2010.06.08. 14:50:33
Másik dolog: kötelezővé válik a vadászat és az állatnak az esszencia gradulátum (100% esély). Ezzel 100 csp-ből 8 esszencia szerezhető (8% max. esély szörnybefogásra).
A laborban pedig 120csp és 50pp egy esszencia. Durván aránytalan, kár is így leprogramozni.
Pókok meg le is mondhatnak az esszenciáról, ha a pp-jüket nem erre költik portya helyett, míg vadászatnál automatikusan szerzed.
Pontszám: 8.12
fórumozóRicardoFérfi
Végzetúr mester
1600 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
7. hozzászólás - 2010.06.08. 14:52:07
Ez csak pénzért (őskőért) elérhető fejlesztés lesz, vagy az ingyenes játékot ingyen játszók is tudnak majd belőle valamennyit használni? Ha igen, mennyit? Illetve ez az egész eszencia-dolog hanyadik szinttől lesz elérhető a karaktereknek előreláthatóan?
Szabályosan játszom és mindent megteszek azért, hogy mások is így játszanak. Ha ez nem tetszik, nyugodtan nyomj az egyesre.

Hentes őrmester - Fekete Liga ~ a legridegebb gonosz
Pontszám: 4.26
kedvelt tagEardogFérfi
Végzetúr mester
769 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
8. hozzászólás - 2010.06.08. 14:57:28
HA jól értelmezem, akkor vagy találom az eszenciát vadinál, vagy csinálom 120-12CSP- ért és PP-ért? akkor hülye az aki csinál ennyiért...sztem túl drága, bár akinek van feles PP-je és CSP-je, annak hajrá:) Akkor ha mondjuk őskőmentes kari lennék, akkor inkább a 150 CSP-met gyorsításra költeném(tudom az 200CSP )
V2 - Eraman - Sötét Mágusok
Pontszám: 5.98
kedvencPottomPannaNő
Végzetúr mester
2518 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
9. hozzászólás - 2010.06.08. 14:58:00
Huhh elolvastam párszor, meg még fogom is mire teljesen megértem.

De, ugye sajtnál esik az eszencia, és ha ráteszem a gradulátumot idomítás utána, akkor 100, hogy esik valami, nah ami nem tiszta, hogy

[12 csp és 5 pp árán próbálok véletlenszerű esszenciát előállítani] siker esélye: 10%
[120 csp és 50 pp árán előállítok egy véletlenszerű esszenciát] siker esélye: 100%
[50 csp és 15 pp árán előállítok egy adott csoportba tartozó esszenciát, a következő gradulátummal:] [selector, gradulátumok felsorolva] siker esélye: 100%.


így akkor nem kell sajtolni, hanem irdatlan mennyiségű 120csp, és rengeteg pp-ért, 50-ért, olyat kapok amilyet csak szeretnék. Még nem tudom, hogy meddig fog hatni egy eszencia, de ez nagyon sok érte...

Nem lehetne kaviccsal kiváltani? Tudom, megint azok a fránya anyagiak, de basszus, azt se tudom, mikor volt ennyi ppm egyben. Meg csp is.
Pöttöm Panna- V1-Lélekőrök Szövetsége
Pontszám: 8.19
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
10. hozzászólás - 2010.06.08. 15:06:52 (Válasz PottomPanna #9 hozzászólására.)
Panna a csp/pp a pókoknak van betéve akik NEM vadásznak, azaz nem tudnak sajtolni, szerintem korrekt megoldás...

Aki vadászik, az úgy is sajtol...
Pontszám: 4.88
kedvencScorpion666Férfi
Végzetúr tehetség
159 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
11. hozzászólás - 2010.06.08. 15:07:36
Mi most azon vitázunk szövitársammal, hogy van neki egy szívósság öve, és ha ez mellé felhasznál egy szívósságos esszenciát, akkor kap-e ő is plusz 1 harci kört?
V2 - Sith Lord - Sötét Mágusok
Pontszám: 7.88
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3348 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
12. hozzászólás - 2010.06.08. 15:12:44
Nekem bejövős, bár nehezen értem.

Ez most azt jelenti akkor hogy idomítsak be minél több állatot, mert akkor lesz esszenciám? És az mi hogy adjak nekik még valamit hogy 100% essen?

Ja és a végén az ultraturbós különleges dolog meddig érvényes?
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 7.46
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
13. hozzászólás - 2010.06.08. 15:18:02 (Válasz LanMaffia #12 hozzászólására.)
Nem egészen

Ha nem idomítod be, hanem autó sajtolod, akkor 10% esélyed van esszenciára.
Ha beidomítod és adsz neki gradut akkor 100%
Ha beidomítod, és szinteket is lép sajt előtt, akkor graduval a kinyerhető esszencia mennyisége is nő!

Ultraesszencek természetesen maradandóak, amíg a hatást élvező dolgok megvannak Pl nem sajtolod le a blökit

Mondjuk 50-es labor... Szerintem 1 év múlva térjünk rá vissza, addigra az AL leteszteli nekünk
Pontszám: 5.44
kedvelt tagBumburnyakFérfi
Végzetúr mester
555 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
14. hozzászólás - 2010.06.08. 15:23:28 (Válasz Birka #13 hozzászólására.)
Nyilvánvalóan az ismételhető küldin felnövekedett, 20. szint feletti állatokkal igazán kombós...
"Húzom a csukát, sapkát az arcba és kocc. Akkora lépteket csapatok ,h te is megfutamodsz. Idegesít mindenki mint körmöm alatt a kosz. Nevem antiszociál jobb ha nem baszakodsz!"
Pontszám: 6.50
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3348 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
15. hozzászólás - 2010.06.08. 15:24:30
Vezetőkészséget is lehet majd növelni valamivel? Úgy emlékszem olvastam valamelyik épületleírásnál vagy hol.
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 7.46
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
16. hozzászólás - 2010.06.08. 15:25:21 (Válasz LanMaffia #15 hozzászólására.)
A palota további szintjei növelik a vezetőkészséget
Pontszám: 5.44
kedvelt tagBumburnyakFérfi
Végzetúr mester
555 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
17. hozzászólás - 2010.06.08. 15:25:34 (Válasz LanMaffia #15 hozzászólására.)
Palotával 20. szint felett
"Húzom a csukát, sapkát az arcba és kocc. Akkora lépteket csapatok ,h te is megfutamodsz. Idegesít mindenki mint körmöm alatt a kosz. Nevem antiszociál jobb ha nem baszakodsz!"
Pontszám: 7.37
népszerűEndyrFérfi
Végzetúr mester
2058 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
18. hozzászólás - 2010.06.08. 15:26:59 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
wow, ez komolynak hangzik

bar a csp es pp igeny brutalisnak tunik, kivancsian varom az epuletet
Pontszám: 8.49
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
19. hozzászólás - 2010.06.08. 15:27:12 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Lássuk jól értelmezem-e. Vannak az alábbi esszencia kategóriák:
1. tér-idő
2. hűség
3. harc
4. élet
5. speciális
Mindegyikhez lehet venni kufártól gradulátumot, mind az 5 típushoz.
Kérdés: Őskőbe is fog kerülni a graudáltum? Ha igen, a felszerelés bérlet csökkenti az őskő költségét?

Alkimista labor 1 esetén a lehetőségek
Esszencia szerzése:
a) Állat sajtolása (idomított és idomítatlan egyaránt): 10%
b) Idomított és gradulátummal felruházott állat 100%, az adott típusból amilyen gradulátummal felszerelted.
Kérdés: Ha vettem neki tér-idő gradulátumot, és pl. 80. szintű az állat, akkor ad ugye 1+80/20,tehát 5 db tér-idő esszenciát. Ezek random bármelyikek lehetnek a tér-idő kategórián belül (nyilván a táp nem)?
c) 12 CSP és 5 PP: 10% (véletlenszerű esszencia, bármely kategória bármely típusa eshet a tápokon kívül)
d) 120CSP és 50PP: 100% (véletlenszerű esszencia, bármely kategória bármely típusa eshet a tápokon kívül)
e) 50CSP és 15PP és egyfajta graduáltum: 100% -> itt kapsz érte 1/4 vadászatnyi TP-t, viszont itt választható, hogy az 5 kategória melyikéből essen a random (?) esszencia.

Alkimista labor 25 esetén

Katalizátor és egy kategória "komplett sorából" létrejön az adott kategória tápja, a speciális kategória esetén kell egy 2 katalizátor és minden másból 1-1, ekkor kapod meg az ultrakatalizátor.

Alkimista labor 50 esetén

Ha birtokodban van egy ultrakatalizátor, és minden egyéb lehetséges, katalizátorral létrehozott ultra-esszencia, akkor létrehozhatsz valami különlegeset, ha az alkímista labor legalább 50. szintű![Használom az ultakatalizátort az ultra-esszenciák segítségével] (ki van szürkülve, ha nincs minden ultra-esszenciája vagy nem elég magas szintű a labor]

Ez nekem nem világos, milyen ultra-esszenciák segítségével?
kérdés: Ennek a hatása jól értelmezem, hogy végleges?


[edit] Az ultraesszenciákon az egyes kategóriák tápjait kell érteni? Tehát azt a bizonyos "maradandót" a labor 50. szintjénél, az összes kategória táp-jával összeolvasztva kaphatjuk meg?
A hozzászólást Offsboy módosította 2010.06.08. 15:42:09-kor
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 6.40
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Alkímista labor
20. hozzászólás - 2010.06.08. 15:30:17
Allatszint alatt mi ertendo? Alap? Lepett? Esetleg alap/2+lepett?

Ez az idohoz kotottseg nem fogja brutalisan megnovelni a jatek idoigenyet?
A hozzászólást Kocos módosította 2010.06.08. 15:35:42-kor
Pontszám: 6.81
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőRésföld - a HKK legújabb kiegészítője