Szia! A halál kérdésed tényleg kissé spec. bár utána lehet nézni, de nem is egyértelmű mit tekintesz halálnak! Gondolom talán a semennyi a helyes válasz viszont ezt találtam:
"Az EEG képes észlelni a hamis elektromos impulzusokat a már halott szervezetben, míg előfordultak olyan esetek is, amikor egy élő agyban annyira alacsony volt az elektromos aktivitás szintje, hogy az EEG nem is érzékelte. Emiatt a kórházaknak gyakran alapos protokollokat kell végrehajtaniuk, beleértve az EEG-t, egymástól igen távoli intervallumokban, hogy bejelenthessék a halál beálltát."
Agyhalálra vagy klinikai halálra gondoltál?
"Egy agyhalott egyén agyában nincs elektromos tevékenység, illetve az agyfunkciók fennállását se tudják ideggyógyászati vizsgálatokkal bizonyítani (nincs reakció a fájdalomra, nincsenek koponyai idegreflexek / a pupilla nem reagál - merev pupillák/, nincs oculocephalic reflex (babaszem), nincs szaruhártya reflex/, és nincs spontán légzés). Az agyhalál csak az elektromos tevékenység tartós megszűnésére vonatkozik."
Klinikai halál a szívdobogás (szív leállása) és a lélegzés megszűnése, de a CPR és az azonnali defibrilláció még néha segíthet!
Na ennyit a halálról
szóval szerintem nem elég egyértelmű a dolog és rövid idő alatt nem igazán lehet utána nézni!
Bocs ha megbántottalak, én nem értek a témához ezeket a neten szedtem össze de ezek alapján nem egyértelmű a dolog!