Sziasztok!
Gondoltam bemásolok ide pár szerintem rossz kvízkérdést, amivel az elmúlt napok során találkoztam. Ha lehet töröljétek vagy javítsátok őket.
Melyiknek van több szomszédja?
Svájc
Litvánia
Luxemburg
San Marino
Nos, Svájcnak és Litvániának 4-4 szomszédja van. Ha valaki találkozik vele Svájc a helyes, nekem mellékesen ezen múlt egy küldim, 20 kérdést kellett volna megválaszolni egymás után és ez volt a 18.
Melyikük nem finn?
Kimi Raikonnen
Niko Rosberg
Mika Hakkinen
Hyppiä
Természetesen Nico (nem Niko) Rosberg a megoldás, de a wiki szerint ő is finn, ugyanis kettős állampolgár.
Mi az a sztrarégosz ?
HADVEZÉR
KIRÁLY
POLGÁR
KERESKEDÖ
Sztrarégosz ezek közül egyik sem, ugyanis a hadvezér az stratégosz lenne.
Miről híresek a sárkányok?
Nagy a foguk
Okosak
Repülnek
Tüzet fújnak
Ez a kérdés szerintem nonszensz. Mert igazából mindegyik jellemző lehet rájuk, akár még híresek is lehetnek mindegyikről. Meg a kérdésem kapásból az lenne, melyik világban? Dragonlance, Mágus, TF? Rengeteg világ van, ahol előfordulnak a sárkányok. A helyes válasz a szerző szerint a tűzfújás. Nos, egyes sárkányok nem tudnak tüzet fújni, ellenben például rendkívül okosak, sőt a legtöbb sárkány híres okosságáról.
A két legnagyobb cápa a cetcápa és az óriáscápa mivel táplákoznak ezek a élőlények?
koralokkal
halakkal
planktonnal
fókákkal
Nos, itt egy vessző, pont vagy akármi nem hiányzik a kérdésből?
Melyik kategória esik bele a "speciális érdeklődésű réteg" értékelési szempontba?
sporteredmények
számítógépes játékok
magyar nyelv
általános földrajz
Ez a kérdés lehet csak nekem gáz, de ha valaki megfejti elmagyarázhatná melyik és miért a helyes.
Hogy nevezik a világgazdaságban jelenleg végbemenő folyamatokat?
válság
hejehuja
fejlődés
intrika
Ez a kérdés élni fog mondjuk 1 év múlva is?
Folytasd a sort! Q,W,E,R,
H
S
P
T
Lehet itt is én vagyok a topa, de ezt akkor sem értem. Mi és miért a helyes válasz?