Idézet: Kocos - 2009.02.13. 17:40:40 Idézet: Jeriko - 2009.02.13. 13:47:52
Egészen konkrétan mi az, amit "felszenvedtem"? Hogy portyák során kevesebbet ütöttek belém? Mi az, amit konkrétan csak és kizárólag ezért tettem? SEMMI. Erre próbálok rámutatni. Az állat nem kér enni, magától fejlődik, az égvilágon SEMMIBE nem kerül nekem az, hogy ott van mellettem és lépi a szinteket.
Az, aki 40. szinten befogja és beidomítja az állatát, még így is roszul jár hozzám képest, mert én sokkal olcsóbban idomítottam be.
Az, hogy nekem másokhoz képest előbb van állatom, az nem áldozat a részemről, hanem egy ingyen kapott BÓNUSZ.
Arpi: vegyuk eszre marhasagokat beszelsz, a 40. alapszintu uj allatnak lenyegesen nagyobb a fejlodesi potencialja, mint a korabban befogott kicsinek. Amig az uj allat 20 szintet lep, a regi talan ha 6-7-et es az uj allat maris sokkal erosebb. Tehat egyreszt nincs elonyod abbol, hogy regota nevelgeted, masreszt hatranyod van abbol, hogy nem tud ugy fejlodni. Ha igy lenne az tenyleg a 3-4 szintenkent uj allat vonalat reszesitene elonyben. Ezert jo az, hogy az alapszint egy %-a szamit, hiszen igy
1/ nem kell nullarol indulni az uj allattal
2/ a degressziv fejlodes miatt az uj allat felzarkozik
3/ egy jo darabig elonyben van a regi allat, az uj allat csak megelehtosen sokara tud elozni (ugyanakkor egeszen biztosan eloz!)
Ez a rendszer lehetoseget ad arra, hogy
a/ aki eddig lemaradt valamennyire zarkozzon
b/ kulonfele strategiak megeljenek egymas mellett
Kocos: nem teljesen értetted meg, amit írtam. Az egésznek az a lényege, hogy MINDENKI számára legyen egy szint, amikor ÉRDEMES lecserélnie az állatát. Érted? MINDENKINEK. Ha ez így lenne, gyakorlatilag harmadlagos szempont, hogy milyen gyorsan fejlődik az állatod, mert egy fix mértéknél jobban nem tudsz elhúzni a többiektől.
Nézd meg a toplistát, a 200. legmagasabb szintű állat 32. szintű. A 200. legmagasabb karakter 34. szintű. Nem túlzás, ha azt állítom, hogy kb. 150 olyan karakter van, akinél fenn áll, hogy az állata magasabb szintű, mint ő maga (amilyen szintű állatot kb. be tud fogni). Ez a játékoskk 2-3%-a. A maradék 97% mind nyerne azon, ha az alapszint beleszámítana az elnyelésbe teljes mértékben.
VISZONT a problémát - ami miatt már másodjára vetődik fel az álltok megreformálásának ötlete - ez a 2-3% (sőt, nem túlzok, ha 1%-nál kevesebbet mondok: 100. legmagasabb szintű állat csak 45. szintű) okozza.
Abban gondolom egyetértünk, hogy ha 20. szintig ugyanaz marad a fejlődés mint most, akkor a 20. szintű állatot nagyon hamar el fogja érni ez az 1%. Ez alatt a 20 szint alatt az állatod lényegesen erősebb lesz, mint azoké, akik egyszerűen csak befogják. Valószínű, még 30 lépett szintnél sem lassul be annyira a fejlődés, hogy megérje lecserélni. (És közben ne feledd, mivel te aktívan portyázol, szintet lép az állatod te pedig TP-t kapsz, tehát több szint előnyöd lesz ahhoz képest, aki nem portyázik -> magasabb alapszintű új állatot tudsz befogni.)
Úgy érzem, kb. 40-50 lépett szint után jönne el az a pillanat, hogy érdemes lenne lecserélni az állatot, mert mint ahogy írtad, az új állat az alapszintjével és a benne rejlő fejlődési potenciállal (némi kenneles előfejlesztéssel megfűszerezve) ugyan kevesebb elnyelést nyújtana, viszont pár hét alatt eljutna egy olyan szintre, amikor már többet ér, mint a régi. Ez a 40-50 lépett szint azt jelenti, hogy a játék fél éves történetében eddig egyszer érkezett volna el.
Minél hardcore-abb
játékos valaki, annál több lépett szint után érné meg neki lecserélni az állatot (aki nem portyázik, annak sem szintenként, mert az új állat idomítása azért nem kevés LE). RL kb. 4-5 hónp, amennyi időnként érdemes lenne állatot cserélni.
Ráadásul ha bejön a többállatos harc, az állatok cseréje sokkal könnyebbé válik, mert fejleszthetsz egyszerre kettőt, így az új állatnak van ideje felzárkózni a régi mellé.
Ha az alapszint nem számít bele az elnyelésbe, akkor egyszerű belátni: SOHA nem éri meg lecserélni a régi állatot, mert az mindig nulláról indul.
Az alapszint beszámítása a gyengébb játékosok számára (97%) egyértelműen jó. A magas szintű játékosok előnye csökken némileg a gyengébbekkel szemben (szerintem ez is jó dolog), de számukra is lényegesen könnyebbé válik az állatok cseréje.