Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Kisujj

Oldal: 1234
Dátum: 2009.08.19. 00:18:57
Csak 11700 varázspontod van, ezért csak ennyit használhatsz fel építésre.
4686 varázspontért építettél az épületbe 39051 lélekenergiát!


Tele voltam, konstrukcióztam volna. Beírtam megszokásból, hogy 12.000-et akarok építeni, de csak 4686-ot vont le, a többi 7014 maradt nálam. Screenshot van. A kincspont is fáj, de üsse kő. Csak javítva legyen.
Dátum: 2009.05.20. 20:01:13
Mi az új fejlesztés?
kérdés lemondás
fórum
szövetségi üzenőfal
játékos végleges megölése


Kérdés lemondás és üzenőfal is új. Meg egy év múlva pék se fogja tudni.

Illetve volt egy, amit elfeledtem kimenteni, de kb.:

Melyik futball csapat játékosa Chritian Ronaldo?

Ha eltekintünk attól, hogy krónikusan irtózom mindentől, ami futball, akkor sem tartom valószínűnek, hogy huzamos ideig az marad a jó válasz, ami itt szerepel. Jönnek-mennek.
Dátum: 2009.05.12. 21:32:35
Hát, lehet nem én vagyok a szaktörpe, de nekem nincs vírusirtó a gépen sosem. Legfeljebb egy Spybot search&destroy zakatol néha, hogy azért mégiscsak. És bár elég sokat netezek, 2-3 évente, ha összeszedek egy vírust. Nem szoktam sokat szottyogni vele. Ha leugrik gyorsan jó, ha nem, újrateszem a rendszert. Erre kb. 5 évente van szükség. Lassulni sem szokott, szóval igazándiból én elégedett vagyok az XP-vel. Bár viszonyítási alapom nincs, mással eddig még nem is próbálkoztam.

(Najó, de. Gyerkőcként a DOS-sal )
Dátum: 2009.05.02. 17:39:42
Ki Korán kell ........ lell.
madarat
vasat
szerencsét
aranyat


Korán kis k, kel egy l, és szerintem legalább 4. variáció egy témára.
Dátum: 2009.04.30. 13:41:28
A Barátok köztben hogy hívják a kutyát?
Buksi
Marci
Füli
Berci
Wocsok: Mi az, hogy jöttünk. Mindig is itt voltunk, nem?
Dátum: 2009.04.28. 15:47:29
Ki Szalacsi Sándor?
a halak hidralikájával foglalkozó ember
a kocsordi tanács tagja
zoxigénért felelős szakember
egy elmebeteg parasztbácsi


:hőbörög: :hőbörög:
Dátum: 2009.03.01. 18:39:19
Volt egy ilyesmi kérdés, hogy "Melyik rajzfilmfigura nem létezik?"

TV maci
Tesco nyuszi
Garfield
... (Már nemtom)

A TV maci sem rajzfilmfigura. (a helyes válasz pedig a Tesco nyuszi)
Dátum: 2009.02.28. 20:41:26
Hanyas szinttől lehet fát ültetni a végzetúrban? ?
3
NEM LEHET FÁT ÜLTETNI!!!!!!!!!!!!!!
2
1


Ez ugye csak vicc?
Dátum: 2009.02.22. 20:18:15
Melyik irányba forognak a magasnyomású felhők ?


Jónak értékeltem (mert jó kérdés), de szerintem nem felhők, hanem légtömegek.
Dátum: 2009.02.03. 23:38:48
"MILYEN AUTOLYA VAN MR. BEAN-NEK?"

Ezt a kérdést ebben a formában nem tudom ki engedte át.

"melyik nem szerepjáték???"

Erre már látom panaszkodtak, de én is fogok. Barátok Közt szerepjáték ugyanis elég régóta létezik, ingyért letölthető a netről. Egylövetes, de volt benne egy okos droidom vagy mim
Dátum: 2009.02.02. 18:27:28
Hányszoros bajnok a Manchester United focicsapata?
12
17
3
28

Mármint milyen bajnok?
Dátum: 2009.01.24. 01:08:04
Volt valami kérdés, hogy mi a másodfokú egyenlet megoldóképlete.

A válasz egyrészt nem a megoldóképlet, hanem a másodfokú egyenlet általános megadása. Másrészt akárhogy nézem nemsoksemmi eltérés van aközött, hogy

ax2+bx+c=0 vagy
ax+bx2+c=0

(vagy csak én vagyok nagyonbölcsész )
Dátum: 2009.01.06. 01:58:39
Kicsit elszomorít a dolog. Egyrészt, mert eléggé ismert szerintem, másrészt mert most jött ki nálunk is DVD-n. Ilyen apropóból is lehet ismerni. Szeretném legalább a kvízalkotás lehetőségét visszakérni, ha mód van rá.

Ki írta a Gormenghast-trilógiát?

H. P. Lovecraft
Mervyn Peake
Clive Barker
Robert E. Howard

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
Dátum: 2008.11.30. 08:32:07
Ki nem szerepelt a vukkban?

Ez így kicsit durva....

Sajnos nem tudom hogy volt pontosan a kérdés, de volt egy olyan kérdés, hogy mikor fedezték fel Japánt a portugálok. A probléma, hogy a válasz 4 egymást követő évszám és én pl. 1543-at találtam, de szerinte 1542. Egy kicsit lehetne jobban szórni azokat az évszámokat? Köszöntem!
Dátum: 2008.11.29. 15:54:07
Ki nyerte meg 2008-ban az EB?
Spanyolország
Törökország
Hollandia
Németország

EB-t, és milyen EB-t, ha már itt járunk?

Mely ország gyarmata volt Kongó?
Franciaország.
Hollandia.
Anglia.
Belgium.

Akárhogy néztem, volt belga és francia is. Jelen esetben a belgát fogadta el.
Dátum: 2008.11.26. 20:15:19
Ki nem volt Róma királya?

Servius Tullius
Tarquinius Priscus
Numa Pompilius
Gaius Julius Caesar

A kérdésre a válaszolók több mint 75%-a nem tudta a választ, ezért kivettük az adatbázisból!
Dátum: 2008.11.21. 21:24:41
Bevallom nem tudom, hogy ki tette hivatalos nyelvvé a latint a Római Birodalomban. Ennek ellenére ha jól rémlik volt egy érdekességekre vonatkozó kitétel a szabályzatban, és szerintem tök jó kérdés. Még ha nem is leltem rá választ eddig a guglival sem.

Ami azt illeti, az a baj, hogy próbáljon meg valaki egy definíciót adni arra, hogy "megfelelő kérdés." Mármint olyat, ami egyértelmű. Mert a Vágó műsorban is (különösen a későbbiek folyamán) olyan kérdéseket dobott ki, hogy csak pislogtam némelyiken (jellemzően a művészettel/sporttal kapcsolatosokon), és nagyon büszke voltam, amikor tudtam a Jakupcsek utolsó kérdésére (vagy utolsó előtti?) a választ, csakúgy, mint Vágó utolsó kérdésére. Amire ki szeretnék lyukadni ezzel az az, hogy akkor most ezek a kvízesek mekkora állatok voltak, hogy betettek 1-1 sport kérdést?

Mert szerintem piszkosul nem. Rendben, hogy a fustal, bob és hasonló bajnokságokról átlag embernek sejtése sem lesz. Viszont nagy olimpiai rekorerek és csúcstartók, nemzeti büszkeségek jöhetnek. Hasonlóan zenében: Beethoven, Mozart, Verdi ismertebb műveiről illene tudni (vagy legalábbis utánajárni. Ezeket bevallom, nem tudom). Pár jellegzetesebb, híresebb épület építészeti stílusa? Szívom, de jöhet.

Ez az egyik oldal. A másikon van, hogy ez amennyire rémlik mégiscsak valamennyire fantasyhoz és szerepjátékhoz meg általában PC-s játékos oldal. Éppen ezért a híresebb dolgok onnan is maradhatnának. Ha soha nem is olvastam Salvatore-t, azért tudom, hogy van egy Drizzt nevű fickója két tápos szablyával, ami jöhetne ide a karakteremnek Ha nem is olvastam egyetlen Pratchettet sem, általános Korongvilágos kérdést meg tudok válaszolni, mert mint a fenti zenészeknél, barátom a gugli. Csak legyen valami támpont a megfogalmazásban. PC-ből is, azért ha az ember leül a gép elé játszani, akkor annyi igény azért szorulhat is bele, hogy legalább egy Quake-nek, Civilizationnek, Gobliiinsnak, Warcraftnak (nem WoW) megadja a neki járó elismerést, és utánajár.

Nem mindennek! Pl. Hallgate: London érdekli a péket. De szerintem aki a Sid Meier-féle Civre egyszerűen azt mondja, hogy nem érdekli, az játéktörténelmileg olyan, mintha Beethovent kihajítanám a pékbe, hogy kit érdekel. Nem ismerem, kész. Plusz vélhetően egy 8-10 éves játékos kevesebbet tud Einstein idézeteiről (ma futottam bele), mint a WoW-ról. Kész, ez van. Egyik ezért fog sírni, a másik azért. Megoldás? Itt jön a LÉNYEG:

Lehetne a kérdés feltevéskor kategóriát megadni. Mondjuk "könnyűzene" "komolyzene" "ponyvairodalom" (Igen, King és Drizzt egyben) "PC játékok" etc. Mind előre megadott kategória. Ezekből mindenki kiválaszthatna X kategóriát, amiből a kérdéseket szeretné kapni (esetleg X-et, amiből nem). Vagy ha kevesebb gomb, akkor simán ifjúsági kérdés-felnőtt kérdés és kész.

Esetleg javasolnám, hogy a hibás kérdésk ne essenek ki automatikusan, hanem csak valami várólistára kerüljenek, ahol a moderátor időnként szétnéz, és ha talál 1-2 méltatlanul kipergettet (pl. a fenti latinos kérdés, az Ady verses kérdés, ilyesmi), akkor annak megszavazza a bizalmat és egyszerűen visszateszi valami jelzéssel (ami kb. a "kérdés jó, a válaszadók hülyék" hivatalosan elfogadott verziója lenne).
Dátum: 2008.11.21. 02:56:08
A kardhossz télleg elég ótvaros marhaság, de gondolom befér az "érdekesség" kategóriába. A söröket, focit (és rengeteg egyéb dolgot) kifejezetten nem szeretem, de vész esetén ott a gugli, 10 mp alatt kiköhögi.

Vak Bottyán méltatlanul hanyagolt szereplője a magyar történelemnek, aki meg nem látta a Gyalog-galoppot... hát, arra mélységes részvéttel tekintünk
Dátum: 2008.11.21. 00:27:23
Ez a fogadós ötlet tetszik Mennyit buknék rajta...

Alendaar: Egyrészt már észrevehető, hogy magasabb szinteken szóródik a mezőny. Ha mondjuk fixen csak 3 szintet lehetne lefelé ütni, akkor Sharpát és az utána következőket véve alapul 80. szint környékén vicces lenne, hogy folyamatosan 2 embert üthetnél. Már ha nem azonos hordához tartoztok.

Másrészt ha te 15. szintű vagy (tegyükfelhogy), akkor te is ütsz lefelé valakiket. Ez a lánc nem csak az élbolyban megy, sőt. Feltételezem mivel sokkal több 12-es szintű van, mint 18-as, ezért több 10-es szintű átkozódik, mint 16-os. De rendben, tegyük fel, hogy csak azonos szintre támadhatsz. Ebben az esetben a szinteknek lesz egy élbolya, aminek jó lesz és egyre jobban elhúz ugyanannak a szintnek a leszakadozóitól, akiket nyilván gyepálni fog. Bár lehet, hogy te szereted a kihívásokat és folyton Wurgolx-t csapkodod, esetleg a veled azonos erejűekkel dobáljátok a fej vagy írást. De szerintem erre a bajnokság való, egyébként nem túl jövedelmező dolog. Szöviként a nagy szövik támadják a közepeseket, mert onnan jön a LE, a közepesek pedig pótolhatják a dolgot pl. kicsikből, vagy más közepesekből. Ha megnézed nagyjából és egészében _bármelyik_ webjátékot, akkor elég soknál még ennyi védelmet sem fogsz találni, mint itt.

Értem én, hogy ez ebben a formában nem feltétlenül élvezet. És ha úgy gondolod, hogy bedobod a törülközőt, mert az elején elrontottál valamit és nem tudod helyrehozni, vagy idő közben rájössz, hogy ezt vagy azt tudnád jobban csinálni és szeretnéd megvalósítani akkor indult világ 2 és fog világ 3 is.

A LE rész kommentálásához nem érzem jogosultnak magamat. Vacak 20.000 volt kb. 3 héttel az indulás után is, meg most is. De nyilván van rá lehetőség, ha arra hajtasz.
Dátum: 2008.11.20. 00:08:56
Volt valami kérdés, hogy ki uralkodott Caesar után Rómában.
Claudius
Vespasianus
Augustus
(XY. Nemtom ki volt még)

Augustust fogadta el helyes választként, viszont a kérdésre nézve szerintem nem helyes a válasz. Javítsatok ki, ha tévedek, de volt még a szenátusnak meg Antoniusnak is egy tiszteletköre.
Oldal: 1234