Dátum: 2008.10.05. 22:05:34
Idézet: Overlord - 2008.10.05. 22:04:03 Miből fejlődik ki az elefántagyar?
Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: két szemfogból
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/elefantcsont.html
Helyes
felső metszőfog
Más
Hol jár a 204-es busz?
Ez meg mindig változik ahogy a BKV-t ismerem
Ja, nálunk meg nincs is 204-es busz, 44 a legnagyobb
Dátum: 2008.10.05. 20:47:04
- Tudjátok jól, hogy könnyű lenne kideríteni, merre jár. Csak egy kristálygömb kéne hozzá. - szólt Mortazor halkan. - Vagy az sincs meg? - reménykedve nézett a többiekre.
- Hát... - szólalt meg Csirguz - amikor elfoglaltuk a tornyot összetörve találtuk meg. Újat kéne csinálni de jelenleg nincs rá időnk.
- Értem. - válaszolt Mortazor - Sebaj, hagyjuk szerintem. Úgysem lenne szép dolog tőlünk, ha saját fajtánkat támadnánk. Ne alacsonyodjunk le az ő szintjére. - Kedves, megnyerő mosollyal nézett körül társain. Most először érezte, hogy valóban befogadták. Az elmúlt hatvan évben nem érzett ilyen boldogságot. Úgy érezte bármit megtenne ezekért az emberekért.
- Nos, kedves barátaim, ami történt, megtörtént, kár bánkódni rajta! - mondta mosolyogva - javaslom lássunk neki a munkának, a torony még koránt sincs készen. Én holnap kinyitom az ajtót a negyedik szinten. - Khettyhez fordult. - Mit gondolsz, mit remélsz, mi van mögötte?
- Nem tudom. - vont vállat Khetty - Találgatni pedig nem szeretnék.
Dátum: 2008.10.05. 20:23:53
Teljesen igazad van, én elfogadtam volna, nagyon jó kérdés szerintem. Sajnos bármit kérdezel, benne van a pakliban, hogy rossz kérdés értékelést kap, mert random, hogy kikhez kerül értékelésre. Nekem már 4 kérdésem lett rossz, igaz ebből 2 utólag. Én azt mondom ne add fel, sok sikert
Dátum: 2008.10.05. 20:06:11
Ehhez képest az én rossznak ítélt kérdéseim nyugodtan bekerülhettek volna, egyik sem volt túl nehéz
Erről jut eszembe. Ha egy kérdésem rossz értékelést kap, mert lepontozzák a játékosok, van rá lehetőség, hogy mégis beteszitek a játékba, tehát felülbíráljátok a játékosok döntését?
Dátum: 2008.10.05. 20:02:30
Idézet: cirip - 2008.10.05. 19:59:19 Idézet: Dess - 2008.10.05. 14:54:23 Mit tud F-22 Raptor a tőbbi vadászgéphez képest?
Tőbb rakétát szálítani.
Utánégető nélkül elérni a hangsebességet.
Tőbb bonbát szálítani.
Levegőbe tankolni.
LOL
ehhez még hozzá tenném:
Levegőbe
n tankolni.
Sírni tudnék amikor ilyeneket olvasok...
Dátum: 2008.10.05. 20:00:02
Lehet két (vagy több) varázslatod de csak egyet használsz a harcban, amelyiket "bekészíted" a tárgyaid között.
Nem tudsz csak varázslattal harcolni, varázslatot csak az első körben lősz (és az ellenfeled is ha van neki), utána mindenképp jön a közelharc, ami három körből áll. Fegyvert nem is tudsz kivenni a kezedből csak ha cseréled másikra.
Dátum: 2008.10.05. 18:57:03
GYIK:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,40.0
Kicsit bővebben:
"Kaptam egy küldetést, hogy találjam meg Drakint/Hordaparancsnokot. Nem tudom hol keressem.
Vannak küldetések, melyeket csak akkor teljesíthetsz, ha elérsz egy bizonyos szintet, és a legendában olvasol róla. "
Dátum: 2008.10.05. 18:53:17
Van erről egy külön topic, A kvíz értékelésének rendszeréről címmel, javaslom, olvasd el, mit írt erről Miklós. Itt a linkje is:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,39.0Dátum: 2008.10.05. 18:25:27
Az a kis kérdőjel nem inaktív, vidd rá az egeret és várj egy másodpercet, akkor feljön egy kis információs ablak
Az állatod harcban csökkenti a téged ért sebzést, hogy mennyivel az nem ismert pontosan
Dátum: 2008.10.05. 18:18:30
A profilban a pontozott hozzászólás azt jelenti hogy ő maga hány hozzászólást pontozott. A rang meg gondolom attól függ, őt milyennek pontozták a hozzászólásai alapján.
Dátum: 2008.10.05. 18:04:55
Ahha. Erre nem gondoltam, télleg. Bár asszem azé a szövegkörnyezetből elég világosan kiderül, mire is gondoltam, no mindegy. Azé Gizi nénit megkérdem a szomszédba`, csak hogy teljes legyen a kép
Dátum: 2008.10.05. 18:02:19
Hát ha nem magadra gondoltál, akkor meg nyugi, csak így tovább
Nekem is lett már egy kérdésem a 25% áldozata és másik kettő is hamarosan erre a sorsra jut, ráadásul épp most értékelték rosszra egy kérdésemet pedig szerintem semmi kivetnivaló nincs benne...
Dátum: 2008.10.05. 17:56:42
Ez miért kapott "Rossz, hibás kérdés" értékelést? Nincs benne se HKK, se foci, se integrálszámítás...
"Melyikük nem volt szépségkirálynő?
Laky Zsuzsa
Tóth Renáta
Kapócs Zsóka
A szomszéd Gizi néni."
Hmm?
Dátum: 2008.10.05. 16:54:32
Magába roskadva ült, görnyedten, arcát a tenyerébe fektetve. Gondolkodott, vívódott. Nem félt a haláltól, ó nem, azon már réges rég túl volt. Csak igazságtalannak tartotta, hogy pont most kell eljönnie érte. Pont most, amikor sikerült leráznia magától az átkot, amit hatvan évig cipelt. Hatvan hosszú, monoton, idegőrlő évig. Nos, Földanya akarata kifürkészhetetlen. Ha meg kell történnie, legyen. Tudta jól, senki nem fog ezen a vidéken ahhlát találni, olyannyira ismeretlen növény ez itt, hogy még neve sincs ezen a nyelven. Pedig csak az mentheti meg az életét, ha ilyen erős varázslatra használja a kristályt.
Felállt, lassan vetkőzni kezdett. Levette az összes ruháját. Egyik kis szütyőjéből kesernyés illatú, finomra őrölt port csippentett ujjai közé. Egy tálkában víz állt az asztalon, beleszórta. Azonnal zöldes színt öltött a víz, az erős, fanyar illat betöltötte a szoba levegőjét. Belemártott egy kendőt a vízbe, majd lassan végigdörzsölte a testét az oldattal. Mire végzett, meg is száradt. Kopogtattak.
- Ki az? - kérdezte összerezzenve.
- Khetty vagyok! - Jött a válasz halkan. - Minden rendben? Furcsa illatok áradnak a szobádból, többen is éreztük.
- Egy pillanat! - szólt a férfi, gyorsan magára öltötte köntösét és kinyitotta az ajtót. Khetty ott állt, komoly arccal az ajtó előtt. Betessékelte, miközben a nő kicsiket szippantott a levegőből, ízlelgette a szagot. Miután becsukódott az ajtó, a férfi felé fordult.
- Értek kicsit a növényekhez, de ezt nem ismerem. Mi ez? Gyógyfű?
Mortazor várt a válasszal pár pillanatig, majd az asztal mellett álló szék felé intett.
- Ülj, le, Khetty, kérlek. - ő is leült, szembe a nővel, az ágy szélére. Karba fonta kezeit, az asztalkán álló edényre, a kristályra és a mellettük fekvő apró, furcsa tőrre pillantott. A nő követte a pillantását.
- Ez egy ritka növény. Gyógynövény, igen. És mágikus hatású. Errefelé nem él meg. Ahhla a neve, de sajnos ez csak szárított por. Frisset itt nem lehet szerezni. - Elhallgatott. Khetty türelmesen várta a folytatást. Nem késett sokat. - Tudnod kell, életveszélyes dologra készülök. Úgy tudom, az egyetlen dolog, amivel túlélhetem, ez a növény. Ha mégsem sikerül, a holttestemet égessétek el, kérlek.
A nő döbbenten emésztette a hallottakat. - Akkor ne tedd! Semmi szükség rá, hogy feláldozd az életed valami apró-cseprő dologért!
- Nem érted. Az ajtó kinyitása. Az életembe kerülhet. Megígértem. - Khetty ekkor megértette. Értette már, hogy a férfi soha nem fogja megszegni adott szavát. Kérdőn nézett a rá.
- Mi a hatása ennek a növénynek? Hátha ismerek hasonlót.
Mortazor hallgatott egy darabig, mielőtt megszólalt.
- Nos, a gyógyhatása ismert. Nyugtató hatású, és segíti a légzést. Ezenkívül javítja a vérkeringést és az anyagcserét. Betegségeket is gyógyít. Regeneráló hatása is van. A mágikus hatása kissé más, és nem teljesen tisztázott. Egyesek szerint eltolja a halál pillanatát, mások azt mondják, egy rövid időre halhatatlanná tesz. Mindegy mit mondunk rá, azt tudom, ha megiszom egy friss főzetet belőle, túlélnék egy harmincméteres zuhanást is. Röviden ennyi.
Khetty is hallgatott egy darabig, gondolataiba merült. Sorra vette az ismert gyógynövényeket. Néhány perc múlva szólalt meg.
- Várj egy napot kérlek. Készítek neked egy főzetet, Lia majd segít. Hasonló lesz, bár a mágikus hatást nem tudom utánozni. Mindenesetre ártani nem árthat. Rendben?
Mortazor elmosolyodott, hálás tekintettel nézett a lányra.
- Lekötelezel, Khetty. Rendben, várok egy napot. És nagyon köszönöm. - Felállt, elegáns mozdulattal hajolt meg a nő előtt. Khetty soha nem látta még ilyennek, most látszott, hogy ez a férfi valaha nemes lehetett. Ő is felállt. Pillantása a tőrön állapodott meg.
- Hát ez? - kérdezte. - És a buzogányod?
- A buzogányom eltörött, sajnos. Sokat koptattam. Ez a tőr még apámtól van, a nagykorúvá avatásomkor kaptam tőle. Most már méltó vagyok használni. Mágikus, gondolom sejtetted.
- Szép, és érdekes. Remélem hasznát veszed. - Mosolyodott el Khetty. - Nos, akkor én megyek is, sok még a dolgunk. Pihenj, szükség lesz az erődre. - Ezzel a nő megfordult és határozott léptekkel kiment. Mortazor magára maradt a sűrűsödő csendben, komor, fájdalmas gondolataival. Sokáig nézett a nő után.
Dátum: 2008.10.05. 15:14:31
Idézet: Imbandi - 2008.10.05. 15:08:47 Ki vezette az 1849. február 26-27-i kápolnai csatát?
Klapka György
Franz Schlick
Windisch-Graetz
Poeltemberg Ernő
mi az hogy vezette?? talán az osztrák csapatokat, nem??
Talán abban a csatában volt játékvezető. Lehet fociztak?
Dátum: 2008.10.05. 14:49:27
"A heraldikában az aranyat milyen színnel lehet helyettesíteni?"
Hmm.
Dátum: 2008.10.05. 13:53:32
Próbálj meg kevésbé általános kérdéseket feltenni. Az általam feltett kérdések eddig biztosan csak egyszer szerepelnek az adatbázisban
Jó sokat szoktam gondolkodni rajtuk, mielőtt rászánom magam és beküldöm. Pontosan azért, hogy egyedi kérdések legyenek
Dátum: 2008.10.05. 13:44:55
Idézet a másodlagos támadás szakértelem szövegéből:
"Képes leszel ellenfeled egy állatára is egy támadást minden körben leadni, amikor eltalálod ellenfeledet."
Eszerint meg egyáltalán nem egyértelmű. Ha csak egy állattal harcolhat, nem kell oda az "egy" határozatlan névelő, hisz mit számít a harcban, mennyi állata van otthon az ólban?
Dátum: 2008.10.05. 12:06:54
Üdv!
Lenne egy javaslatom. Ugye jelenleg ha befogok egy állatot, az bármi lehet. És az is marad, akármennyi szintet lép. Meg lehetne oldani, hogy ha például "apró", vagy "kis", vagy hasonló állatot fogok be, és azt nevelgetem, akkor bizonyos szintenként az állat "nőjön". Mondjuk apróból kicsi, kicsiből normál, normálból nagy, nagyból óriás, óriásból hatalmas, stb. Pl. 5-10 szintenként váltson méretkategóriát. Minden ilyen váltásnál kapjon valami bónuszt, pl. +sebzést, +életerőt, +elnyelést. Színesítené is a játékot, meg kicsit erősítené is a lényeket.
Dátum: 2008.10.05. 11:58:54
"Mikor volt a nándorfehérvári diadal"
Így, kérdőjel nélkül.