Dátum: 2008.09.27. 12:48:27
Idézet: johha - 2008.09.25. 10:16:08 Lehet, hogy korai a kérdés, de lovagi torna (vagy aminek nevezitek) kb mikor lesz?
10. szinttől.
Idézet: orzol13 - 2008.09.25. 10:23:31 Üdv. A kvízben volt egy olyan kérdés, hogy mennyi tp jár egy vadásaztért, melyre a helyes válasz az volt, hogy tapasztalati szint + 1. Namármost én 3. szintű vagyok és 3 tp-t kapok a vadászatokért.
Most a kérdés rossz, vagy én kapok kevesebb tp-t?
A kérdés rossz, de a kvízeket állandóan ellenőrizzük, az ilyet javítjuk / töröljük. Kvízes problémát a kvízes topicba irj.
Idézet: tatuparegab - 2008.09.25. 18:26:55 Szal...itt nincs valami olyasmi,hogy "autómatikus bejelentkezés erről a gépről"????
Az hogy megjegyezteted a usernevet / jelszót a böngésződ beállításától függ.
Idézet: Top25 - 2008.09.25. 22:13:27 mikor lessz világ 2
Terveink szerint 1 hónappal az első szerver indítása után.
Idézet: Tündibündike - 2008.09.26. 20:26:10 Hogy lehet a forumon topikot nyitni? Vagy ehhez valami kivaltsag kell?
Jelenleg 6-os pontszám kell a topicnyitáshoz, de ha írsz egy privát üzenetet egy adminnak, leírod milyen topicot szeretnél, és ésszerű a dolog, megcsinálja neked.
Dátum: 2008.09.25. 16:39:24
Korábban találtunk egy olyan hibát, hogy rövid időre "eltűnt" a lélekkút. A hibát sikerült javítani, közben lett olyan szövetség, akinek 6 tagja lett, ők így jártak
Másik, FONTOS dolog:
A szerencse tulajdonság akkor nő ki, ha valaki felépíti a lélekkutat, vagy belép egy szövetségbe, és feltölti a kívánt mennyiséget. A szerencse tehát a jutalom az első építésért.
Ha valaki rögtön az elején részt vesz a lélekkút elkészítésében, akkor effektíve 1000 LE elköltése után meglesz a szerencse tulajdonsága.
Ha valaki hosszú ideig nem lép szövetségbe, és rögtön, az első szövi, ami belép, annak egy 20,000 LE-s lélekkútja van, akkor bizony 20,000 LE-nyi építés után nő csak ki a szerencséje.
A rendszer igazságosságán lehet vitatkozni, lehet, hogy megcsináljuk, hogy az első 1000 LE töltése után mindenképpen kinőjön a szerencse tulajdonság, de ezt egyenlőre nem ígérem.
Mindenesetre most az a jó taktika, ha valaki nem rögtön egy nagy szövetséggel kezdi a pályafutását, hanem kipróbálja "kicsiben".
Dátum: 2008.09.25. 14:23:56
Rendbehoztuk a toplistát, meg tudod rajta keresni a saját karakteredet illetve egy tetszőleges másik játékost is.
Dátum: 2008.09.25. 08:49:13
FIGYELEM! Találtunk egy hibát a szövetségekhez tartozó képekkel kapcsolatban. A kép nálam nem mindig jelenik meg, ezért néhány, játékosok által feltöltött képet elutasítottam, illetve néhány szövetségi kérelem most várólistás emiatt. A dolgot ma délelőtt korrigáljuk, tehát akinek el lett utasítva a szövetségi képe és úgy érzi, nem volt jogos, adja be újra, illetve akinek még nem lett jóváhagyva legyen türelemmel egy kicsit.
Egyébként, egy szövetségi nevet akkor is elutasítok, ha helyesírási hiba van benne, illetve most már akkor is el fogom utasítani, ha a bemutatkozó szövege annyiból áll, hogy abcdef. Aki szövetséget akar alapítani, gondolja is komolyan a dolgot!
Dátum: 2008.09.25. 08:45:37
Idézet: Tier - 2008.09.25. 08:25:09 "Én feltudok tenni olyan kérdést is ami jó (értsd helyesírásilag értelmezésileg is és csak 1 jó válasz van a feleletek között 3 rossz) mégis a játékosok 90 %-a ugyanazt a rossz választ fogja bejelölni. Akkor automatice rossz kérdés minősítést kapok !?
Nem korrekt a logikád... 90% rossz válasz csak akkor lesz, ha az emberek úgy gondolják, hogy tudják mi a jó válasz, és mégsem az. Tehát egy abszolút megtévesztő kérdést tettél fel, ami nem cél.
Ha csak simán nehéz kérdést teszel fel, aki nem tudja rá a választ, az is 25% eséllyel el fogja találni, de az emberek 10%-ka még igy is tudni fogja rá a választ, vagy megnézi google-ban. Tehát ilyen esetben a kérdésed nem lesz leminősitve.
Ez az elmélet. De a gyakorlat is ezt bizonyitja, több ezer kérdésnél megvizsgáltuk a helyes válaszok arányát, és stimmel a fenti dolog.
A kvizzel kapcsolatos kérdések, vélemények stb. kérem a kviz fórumba! Itt nem fogjuk tovább boncolgatni őket.
Dátum: 2008.09.24. 21:39:35
Idézet: Mortimer - 2008.09.24. 13:19:37 A varázslatokat hogy lehet aktiválni? Smaragd vagyok, 2. szintű, vettem energialövedéket. Hogy kipróbáljam, megnéztem egy portyában, de nem használta a karakter (maxon van a VP). Hogyen állítsam be, hogy használja is?
Ugyanúgy, mint a tárgyakat, a tárgylistában rákattintasz.
Idézet: atua - 2008.09.24. 13:26:17 satesz2: nem akarlak elkeseríteni, de a győzelemre max 80% esélyed lesz mindig, tehát lehetsz akármennyire is jobb a másiknál, 100-ból 20-szor veszíteni fogsz...

Ez azért nem pontosan így van. 80% a maximális esély, hogy eltaláld az ellenfeledet, és 20% a minimális (ha a szerencse tulajdonságot nem tekintjük). 3 harci kör esetén ez egy elég bonyolult valószínűségszámítási probléma, legyen elég annyi, hogy egy 1. szintű karakternek egy 100. szintű ellen nincs 20%-ka, de még 1%-ka sem. Viszont az is tény, hogy még sok időbe fog telni, amíg akkora különbség alakul ki karakterek között, hogy az egyik 80% eséllyel meg tudjon verni egy másikat.
Idézet: Aisling - 2008.09.24. 13:48:51 Elnézést ha már kérdezték, de a játékosok által írt kvíz kérdéseknél csupán akkor van lehetőség minősíteni, ha még NEM válaszoltam, így amennyiben a kérdés pl. hibás, akkor nem tudom ezt hozzáfűzni, viszont amíg nem válaszoltam, nem tudom róla, hogy a kérdező által megjelölt válasz hibás...

megoldás?

Ha a kérdés hibás, akkor válaszd a "rossz kérdés" opciót. Ha az a ritka eset fordul elő, hogy valaki jó kérdést ir, jó válaszokkal, de nem jót jelöl meg helyes válasznak, akkor a számítógép észleli, hogy a játékosoknak több, mint 70%-ka rosszul válaszolt, a kérdést automatikusan kiszűri, és a kérdés feltevője visszamenőleg "rossz kérdés" minősítést kap. És ha valakinek túl sok rossz kérdése van arányaiban, végleg elveszítheti a jogot, hogy kérdést tegyen fel, tehát ezzel nem érdemes szórakozni (persze ennek ellenére nyilván lesz ilyen, de eddigi tapasztalataink alapján messze 1% alatt van).
Idézet: tramenes - 2008.09.24. 13:59:21 Hmm érdekes ha megnézem az eladható tárgyaim közt a asárga gyógyitalt akkor ezt írja ki: Eladási ár: 75 Lélekenergia, 0 Őskő.
Az őskőért vett varázsitalt vissza lehet adni őskőért, hiszen akkor még nem használtad, mást nem.
Idézet: Shiako - 2008.09.24. 17:20:08 Ha leadok egy küldetést azt később újra fel tudom venni? Megmaradnak a már elvégzett részek, vagy elölről kell kezdeni?
Igen, az eldobott küldetést később újra felveheted.
Dátum: 2008.09.24. 21:19:18
Volt egy hiba ma délután, ami miatt néhányan nem tudtak belépni, de ezt javitottuk, remélem most már senkinek nincs ilyen gondja.
Dátum: 2008.09.24. 16:15:07
Rövid távon néhány százalék nem számít, hosszú távon annál inkább. 10 csatánál mindegy, hogy 5-öt nyersz vagy 6-ot. 100 csatánál már nem mindegy, hogy 50-et nyersz, vagy 65-öt.
De visszatérve a kérdésre, így van, attól, hogy őskövet veszel, nem fogod automatikusan, tutira leverni a többieket - ez nem is lenne jó! Egyszerüen csak kapsz egy kis előnyt, ami hosszú távon jó szolgálatot tesz.
Egyébként a magas tulajdonság / jó cucc nem csak arra való, hogy nagyobb eséllyel tudj mástól LE-t lopni: hanem téged is védelmez, amikor gyűjtesz. A táposabb karaktereket ritkábban fogják támadni a többiek.
Dátum: 2008.09.24. 16:04:44
Egy kis plusz információ a lélekkútról, töltögetésről és épitési statisztikákról.
CSAK HALADÓ JÁTÉKOSOKNAK!
Röviden:
Kezdetben, a szövetség megalapitásakor fel kell ÉPITENI a lélekkutat. Amikor a kút elkészült, lehet TÖLTENI lélekenergiával. Azok, akik a szövetséget alapitják, ÉPITIK a lélekkutat. Akik később lépnek be, amikor már elkészült, azok TÖLTIK.
A beTÖLTÖTT lélekenergiát ki lehet venni, és fel lehet használni egy tetszőleges épület épitésére.
Részletesen:
Tegyük fel, hogy A, B, C és D létrehoznak egy szövetséget.
A, B és C beleépit a lélekkútba 1500-1500 lélekenergiát, D 500-at. A lélekkút FELÉPÜLT.
D-nek itt még lesz egy kis elmaradása, ugyanis minimum 1000 LE-t kell a kútba épiteni. Mivel ő ezt nem teljesitette, még 500-at bele kell TÖLTENIE (de ezt utána a szövi már átrakhatja más épületre).
Miután ezt megtette, a statisztika azt fogja mutatni, hogy A, B és C összesen 1500-at, D összesen 1000-et épitett. Az, hogy D ennek a felét már töltötte, nem számít, fő, hogy mennyit dolgozott összesen az ügyön.
A tagok ezután nekiállnak építeni az őrtornyot. Az új épület építésekor a lélekkút MÉRETE is nő, alapban 1000 volt, felnő mondjuk 1050-re (az épités 10%-ka növeli a lélekkút méretét, de csak saját lélekenergiából, a kútból való áttöltés nem)
Közben belép a szövetségbe E. Neki már 1050 lélekenergiát kell a kútba TÖLTENIE. A kútba kerülő lélekenergiát a szövetség továbbra is szabadon felhasználhatja. Az ő összes építése a kút feltöltése után 1050 lesz.
Felépül az őrtorony 1, a lélekkút mérete már 1500. Lehet újabb tagokat felvenni.
Ekkor jön F. F korábban már volt egy szövetségben, ahol felépítették a lélekkutat, de aztán rögtön kilépett onnét. Annak a szövetségnek tehát egy 1000-es lélekkútja volt F kilépésekor, így F ennek felével, 500 lélekenergiával kevesebbet kell az új szövetség lélekkútjába építenie. Így neki 1500 mínusz 500, azaz 1000 LE-t kell TÖLTENIE, hogy teljes jogú taggá váljon.
Jelentkezik G is. G egy nagyon tápos szövetségből jön, amelynek már 20,000-es lélekkútja volt! G-nek 10,000-el kevesebbet kell tehát a lélekkútba töltenie a teljes tagsághoz. Mivel a lélekkút mérete 1500, így egyáltalán nem kell töltenie, azonnal teljes jogú tag lesz.
Dátum: 2008.09.24. 12:44:10
Úgy tűnik, sikerült lokalizálni azt a hibát, hogyha egyszerre megnyitja a böngésződ a játékot és a fórumot, akkor ha belépsz az egyikbe, kidob a másikból. Ha továbbra is tapasztalsz olyat, hogy kiléptet a játék vagy a fórum, írd meg nekünk a
bug{kukk}vegzetur{ponty}hu
címre!
Dátum: 2008.09.24. 12:20:33
Idézet: Tile - 2008.09.24. 08:15:10 ha játszok akkor nem fórumozhatok ugyanis a kettő egyidőben nem mükszik ez ilyen fog maradni ?
A másik a a pihenésnél írva van a védelemre 10 % de a láthatatlanságnál a +10 mindenre meg még a szintektől is függő pluszok azok %-ok vagy pontok ? Mert itt nincs kiírva hogy %
Van 1 hiba, hogyha külön ablakban megnyitod a fórumot és a játékot, belépsz az egyikbe, kidob a másik. Ezt hamarosan javitjuk. Addig is, javaslom, amikor a játékot elinditod, a játékból a Fórum gombbal nyisd meg a fórumot, akkor nem fog kidobni.
A láthatatlanságnál a plusz az nem százalék, hanem konstans.
Idézet: Sztavrogin - 2008.09.24. 09:17:49 Üdvözletem!
A játékosok által kútba öntöt enregia 100% vagy 50% százaléka jelenik meg a kútban?
Egy időre eltűnt a kutunk, visszajött 800 LE vel, és itt egy kis kimutatás:
Húha, ez nekem kicsit komplikált, össze tudod valahogy rövidebben, érthetőbben foglalni a problémát? Illetve, mondok valamit elöljáróban.
Ha valaki belép a szövetségbe, és elkezdi tölteni a kutat, akkor minden, amit beletöltött, egy az egyben belekerül a lélekkútba, és beszámítódik nála az összes építésbe, DE ez az építés a lélekkútnál nem jelenik meg (mivel az már fel van építve). Lehet, hogy a probléma innen származik.
Irhatsz privát üzenetet is.
Idézet: Iandor - 2008.09.24. 10:44:22 Hallo!
Hogy lehet, hogy békét kötött két-két 2. szinten lévő szövetség, amikor ez a leírás szerint csk a 10.szinten lehetne???
Köszi
Békét kötni lehet bármikortól, a hadüzenetre van minimum szintkorlát.
Idézet: Necronis - 2008.09.24. 12:14:15 1 kérdés:
A játék a varázslatokat tárgyakként kezeli. Azt jelenti ez, hogy a varázslatokba is lehet fókuszkristályt tenni?
Magasabb szinten lesz olyan fókuszkristály, amit varázslatba lehet rakni, ezeket még nem lehet. Minden fókuszkristálynál le van irva, milyen típusú tárgyba lehet belerakni.
Dátum: 2008.09.24. 11:56:26
Beüzemeltük a paypal-lal való fizetési lehetőséget, az Őskő menüpont alatt most már fizethetsz paypallal is. Ennek a fizetési metódusnak nagy előnye, hogy az ősköveket azonnal megkapod, és tudsz vele nagyobb összeget is fizetni.
Dátum: 2008.09.23. 22:20:23
Idézet: hellblade - 2008.09.23. 17:58:01 A kubla klán tagja vok és sztem valami hiba van. Trinigan karakterlapjában az áll hogy 858-at épitett de az épitményeket megnézve csak 144-et ezt plz nézzétek meg! köszi
az épitésébe a lélekkút töltése is beszámit, ezért.
Dátum: 2008.09.23. 22:19:00
Kvizproblémákat légyszi a kviz topikba!
Dátum: 2008.09.23. 22:18:22
Idézet: tramenes - 2008.09.23. 15:52:15 De igen gyémántos vagyok. Szóval akkor gyémántok vihetnek el több LE-t portyázás során (az említett esetben én támadtam) mint amennyivel épp rendelkeznek?! Ez nem is hangzik rosszul...
igen, gyémántok lophatnak 33%-kal többet.
Dátum: 2008.09.23. 22:17:05
A szövetségekkel kapcsolatban: mindenkinek ajánlom a játékleirásban a részletes leírást a szövetségekről:
http://www.vegzetur.hu/index.php?m=jatekleiras&sub=szovetsegek
Mindenképpen olvasd át, mielőtt kérdezel!
Ha valaki új szövetséget alapít, először nekünk kell jóváhagynunk. A szövetséget a következő okok miatt utasíthatjuk el:
- Feltöltött kép nem jelenik meg.
- Feltöltött kép nem megfelelő (anakronisztikus netikettet sért stb)
- Szövetség neve nem jó (helyesirási hibás, anakronisztikus, netikettet sért stb)
- Előfordulhat, hogy a bemutatkozó szöveg problémás.
Szövetséget olyan alapitson, aki bevállalja, hogy tagokat toboroz, mert az egyszemélyes szövetségek nem lesznek hosszú életűek. A szövetségeknek kezdetben 5 tagja lehet, de az őrtorony épitésével ez gyorsan bővül. A kezdet a nehéz, hiszen a legtöbb ember nehezebben jelentkezik egy 1 személyes szövetségbe, mint aminek már 4 tagja van
Ha nem találsz más tagokat a frissen alapitott szövetségbe, ne ess kétségbe! Ha kilépsz a szövetségből, bármikor alapithatsz újat, vagy jelentkezhetsz azokhoz, akiknek jobban ment a szervezés.
Dátum: 2008.09.23. 22:11:14
Smaragd szövetség és tagot keres, vagy smaragd hordás vagy és szövibe szeretnél lépni, ide írjatok!
Dátum: 2008.09.23. 22:10:52
Rubin szövetség és tagot keres, vagy rubin hordás vagy és szövibe szeretnél lépni, ide írjatok!
Dátum: 2008.09.23. 22:10:26
Zafír szövetség és tagot keres, vagy zafír hordás vagy és szövibe szeretnél lépni, ide írjatok!
Dátum: 2008.09.23. 22:10:01
Gyémánt szövetség és tagot keres, vagy gyémánt hordás vagy és szövibe szeretnél lépni, ide írjatok!