Jesszus, Phobos, egy kicsit kulturáltabban. Nem tetszik, vettük. Néhány oldallal korábban pontosan ott volt egy 61. szintű karakter maxolt EH-s eredményei, én - ugyan kis késéssel -, de kiraktam egy 61. szintű maxolt vadászás eredményét. Mindenki gondolkodhat, dönthet, nem kötelező lefelejteni a VF-et és helyette felrakni az EH-t.
Szerintem sem éri meg, én sem váltok, de nem mocskolódok minősíthetetlenül.
Amit meg LoWS és Mona ír, az szerintem is úgy van. Ha valaki nem vadászik soha (illetve csak ha új állatot akar magának...), csak portyázik, akkor érdemes felrakni, mert miért ne... De én pl. soha nem csináltam azt, hogy nem vadásztam (tehát dacára a nagy LE diffemnek nem vagyok "klasszik" pók), ezért én úgy döntöttem hosszas, másfél hetes gondolkodás után, hogy nem élek a lehetőséggel, nem felejtem le a VF-et.
Hozzászólások - Agatity
Dátum: 2010.01.20. 23:14:20
Dátum: 2010.01.20. 09:46:30
Feltéve, ha felhúzzák a szövetségek.
Mi pl. (Dark Wind) egyelőre úgy döntöttünk, hogy nem húzzuk fel, leálltunk vele - mivel nagyon meg lehet szívni háborúban miatta...
Mi pl. (Dark Wind) egyelőre úgy döntöttünk, hogy nem húzzuk fel, leálltunk vele - mivel nagyon meg lehet szívni háborúban miatta...
Dátum: 2010.01.19. 22:54:51
Tehát ha magamat nézem:
A) verzió: VF-fel és portyázva:
vadászás: LE/TP arány sajtolással: 83
portya: 80 LE/TP (ez mai statisztika, ennél jobb szokott lenni...)
B) verzió: VF nélkül, maxos EH-s portyázva:
vadászás: LE/TP arány sajtolással: 41,5
portya: 118 LE/TP (mai statisztika szerint, a nullásakat feljavítva 1200 LE-re)
Ez azt jelenti, hogy a VF elfelejtése miatt a vadászás LE/TP aránya felére romlik, de az EH-tól nem duplázódik meg a portya LE/TP aránya. Viszont PP-ből az ember kevesebbet kap, mint CSP-ből, tehát még a PP/CSP arányával romlik az össz. LE/TP arány. Jól okoskodok?
A) verzió: VF-fel és portyázva:
vadászás: LE/TP arány sajtolással: 83
portya: 80 LE/TP (ez mai statisztika, ennél jobb szokott lenni...)
B) verzió: VF nélkül, maxos EH-s portyázva:
vadászás: LE/TP arány sajtolással: 41,5
portya: 118 LE/TP (mai statisztika szerint, a nullásakat feljavítva 1200 LE-re)
Ez azt jelenti, hogy a VF elfelejtése miatt a vadászás LE/TP aránya felére romlik, de az EH-tól nem duplázódik meg a portya LE/TP aránya. Viszont PP-ből az ember kevesebbet kap, mint CSP-ből, tehát még a PP/CSP arányával romlik az össz. LE/TP arány. Jól okoskodok?
Dátum: 2010.01.19. 22:40:37
Tehát ha az ember lefelejti a VF-et, akkor a vadászat lenne
LE/TP arány sajtnélkül: 26
LE/TP arány sajtolással: 41,5
De mellé jönne mindegyik PP (mint erőforrás mellé) 50-60 LE/TP, ha hatékonyan és okosan,100%-osakat támadva harcol az ember.
Tehát ahhoz, hogy megtudjam, hogy pl. én mit csináljak, ahhoz már csak az kell, hogy tudjam a porytából a LE/TP arányomat.
LE/TP arány sajtnélkül: 26
LE/TP arány sajtolással: 41,5
De mellé jönne mindegyik PP (mint erőforrás mellé) 50-60 LE/TP, ha hatékonyan és okosan,100%-osakat támadva harcol az ember.
Tehát ahhoz, hogy megtudjam, hogy pl. én mit csináljak, ahhoz már csak az kell, hogy tudjam a porytából a LE/TP arányomat.
Dátum: 2010.01.19. 22:03:15
Sziasztok,
Ígértem egy héttel ezelőtt, hogy 61. szintű VF-es vadászat eredményét összehasonlíthatóvá teszem a 61. szintű EH-val elérhető LE/TP-vel. Elnézést, hogy megcsúsztam vele, de sok egyéb dolgom volt.
Na szóval, 61. szintű, minden LE-t termelő szakértelem maxon lévő karakter vadászata:
http://data.hu/get/2099287/thxtobiri_letp.xls.html
Akik csak az eredményre kiváncsiak:
LE/TP arány sajtnélkül: 52
LE/TP arány sajtolással: 83
Ezt kell összehasonlítani Papp kolléga EH-val elért eredményeivel:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,286.880#hsz883
És akkor jöhetnek a matematikusok, én ahhoz fáradt vagyok, de simán lehet, hogy én, aki szintemen erős vagyok, és VF-ezem, lefelejtem a VF-et és elindulok normál tempóban max. EH-val... Még nem látom át, de jön Jerikó, Morti és a többiek, és kiszámolják nekem.
Ígértem egy héttel ezelőtt, hogy 61. szintű VF-es vadászat eredményét összehasonlíthatóvá teszem a 61. szintű EH-val elérhető LE/TP-vel. Elnézést, hogy megcsúsztam vele, de sok egyéb dolgom volt.
Na szóval, 61. szintű, minden LE-t termelő szakértelem maxon lévő karakter vadászata:
http://data.hu/get/2099287/thxtobiri_letp.xls.html
Akik csak az eredményre kiváncsiak:
LE/TP arány sajtnélkül: 52
LE/TP arány sajtolással: 83
Ezt kell összehasonlítani Papp kolléga EH-val elért eredményeivel:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,286.880#hsz883
És akkor jöhetnek a matematikusok, én ahhoz fáradt vagyok, de simán lehet, hogy én, aki szintemen erős vagyok, és VF-ezem, lefelejtem a VF-et és elindulok normál tempóban max. EH-val... Még nem látom át, de jön Jerikó, Morti és a többiek, és kiszámolják nekem.
Dátum: 2010.01.18. 23:47:22
Jó az ötlet, de a régit sokminden miatt meg kéne tartani, leginkább, amiket Mortimer írt.
A patch miatt nagyon megnőtt a transzcendens hatásfoka, ez tudatosa-tudattalanul arra ösztönöz, hogy több háborút vívjunk. Ha viszont a régi háború megszűnik, akkor még ritkább lesz a "nem fix" (tehát nem az EH szakértelemből jövő) portyazsákmány...
De ez csak az első kósza kérdőjel, még nem látom át a reform-ötletet...
A patch miatt nagyon megnőtt a transzcendens hatásfoka, ez tudatosa-tudattalanul arra ösztönöz, hogy több háborút vívjunk. Ha viszont a régi háború megszűnik, akkor még ritkább lesz a "nem fix" (tehát nem az EH szakértelemből jövő) portyazsákmány...
De ez csak az első kósza kérdőjel, még nem látom át a reform-ötletet...
Dátum: 2010.01.12. 08:37:48
Én pedig a mai nap folyamán készítek egy táblázatot, ami a VF-es vadászatot hasonlítja össze klántársam előbb közzétett EH-s adataival, és akkor mindenkinek tiszta lesz a kép - Miklósnak is.
Dátum: 2010.01.11. 18:50:57
Miklós,
Ha elnyeri a végleges formáját a patch, akkor mondjuk 2 hét múlva, mire vége lesz az ingyen lefelejthetőségnek, írsz egy statisztikát, hogy hányan felejtették le, és nyomták ki helyette az EH-t?
Köszönöm.
Ha elnyeri a végleges formáját a patch, akkor mondjuk 2 hét múlva, mire vége lesz az ingyen lefelejthetőségnek, írsz egy statisztikát, hogy hányan felejtették le, és nyomták ki helyette az EH-t?
Köszönöm.
Dátum: 2010.01.11. 17:21:59
Jól gondolod. Ha mindkettőt csökkenti egy százalékkal (ezt nevezzük 1-nél kisebb számnak), teháőt mondjuk 2 szinttel lefelé csak 80%-át kapjuk meg, de mind a LE-re, mind a TP-re hat, akkor ez azt jelenti, hogy ugyanúgy díjazzuk a lefelé támadást, és csak lassabb lesz a fejlődés.
Remélem, Miklós nem így értette, mert akkor továbbra is rossz a szakértelem...
Remélem, Miklós nem így értette, mert akkor továbbra is rossz a szakértelem...
Dátum: 2010.01.11. 15:26:44
Igen, nálunk kiraktam szavazást róla, hogy építsük-e, mert nem egyértelmű, háborúban nagyot lehet vele szívni....
Dátum: 2010.01.11. 13:45:37
No nem azért, mert Wendingóval egy szövetségben vagyunk, de sajna egyet kell értenem vele. Ez így csak azt eredményezi, hogy sokan még inkább 6-7 szinttel lefelé fognak támadni. Nagyon közel vagyok ahhoz, hogy kijelentsem, hogy ez így nagyon hibás fejlesztés.
Más eredmény nincs valahonnan?
Más eredmény nincs valahonnan?
Dátum: 2010.01.11. 13:33:57
Nos, drágáim, az egyik szövetségi társam lefelejtette a VF-t, és 25-re felhúzta az energiahasznosítást, amit turbózva használt, íme az eredmény. Nagyjából beidézem a belső fórumunkra írt hozzászólásait sorrendben: a megjegyzéseit, eredményeket. Tehát, a lényeg, hogy maxos EH-val, 61. szintűként:
----------------------------
Ma, 13:01:40
Na asszondja a szaki gyakorlatilag csak akkor éri meg ha undorítóan szemétláda valaki.
Letámadtam 54es szintűt kaptam érte 1080Let és 6 Tp.
Ja és most ne térkapuzatok.Teljesen szétesett hol 700Let add hol meg 1700at szerintem bugos lett.
61es szintű Te nyerted a csatát, jutalmad 1220 lélekenergia és 31 TP!
55ös szintű Te nyerted a csatát, jutalmad 1100 lélekenergia és 8 TP!
56os szintű Te nyerted a csatát, jutalmad 1120 lélekenergia és 10 TP!
A következtetést levontam gyakorlatilag csak akkor éri meg a szaki ha a lehető legalacsonyabbakat támadja az ember így viszont még lassabb fejlődése lesz mint a VF+láthatatlanságnak.Na meg szerintem elég undorító taktika........ami még több törléshez vezethet pedig ilyet még sose írtam semmire.
Pláne így hogy még a a cuccok plusz győztes portyákért adó plusz Le százalékát sem számítja.
Maximum úgy érheti meg magasabbat ütni hogy marha nagy erő és baromi sok lélekszívás.
De még akkor is a kicsiket lehetne ütni sajnos.
59es szintű Te nyerted a csatát, jutalmad 1180 lélekenergia és 16 TP!
No comment lásd korábban.
Szóval ezek az első eredmények. Ez így nagyon gáz....
Vélemény?
Ma, 13:01:40
Na asszondja a szaki gyakorlatilag csak akkor éri meg ha undorítóan szemétláda valaki.
Letámadtam 54es szintűt kaptam érte 1080Let és 6 Tp.
Ja és most ne térkapuzatok.Teljesen szétesett hol 700Let add hol meg 1700at szerintem bugos lett.
61es szintű Te nyerted a csatát, jutalmad 1220 lélekenergia és 31 TP!
55ös szintű Te nyerted a csatát, jutalmad 1100 lélekenergia és 8 TP!
56os szintű Te nyerted a csatát, jutalmad 1120 lélekenergia és 10 TP!
A következtetést levontam gyakorlatilag csak akkor éri meg a szaki ha a lehető legalacsonyabbakat támadja az ember így viszont még lassabb fejlődése lesz mint a VF+láthatatlanságnak.Na meg szerintem elég undorító taktika........ami még több törléshez vezethet pedig ilyet még sose írtam semmire.
Pláne így hogy még a a cuccok plusz győztes portyákért adó plusz Le százalékát sem számítja.
Maximum úgy érheti meg magasabbat ütni hogy marha nagy erő és baromi sok lélekszívás.
De még akkor is a kicsiket lehetne ütni sajnos.
59es szintű Te nyerted a csatát, jutalmad 1180 lélekenergia és 16 TP!
No comment lásd korábban.
Szóval ezek az első eredmények. Ez így nagyon gáz....
Vélemény?
Dátum: 2010.01.09. 18:58:38
Meg winnie is, nem? Én valamelyik topik valamelyik hozzászólásában olvastam, hogy valahol winnie bevallotta...
Dátum: 2010.01.09. 17:57:21
De hát ez nem volt poén!
Dátum: 2010.01.07. 20:38:35
Idézet: Ariel - 2010.01.07. 14:46:03
Oké, erre jön az én véleményem, hogy ez az új szaki reálisan adhatna alternatívát, ha nem 0,2-es szorzója lenne, mert kevés belőle a táp. Még mielőtt lehurrogtok, nem a tápot önmagában hiányolom, hanem ha rosszul lett belőve a VF, és a VF tápjához kell közelíteni ennek az új szakinak a tápját, akkor túl alacsony. A túlon van a hangsúly, növelni kéne.
Idézet: Prisma - 2010.01.07. 14:20:10
Racionális okot akarsz?
Idézet: Miklós - 2009.11.18. 20:36:35
Hát ezt kompenzálja az új szaki. Hogy a VF-es kari ne legyen akkora előnyben azokhoz képest, akik nem használnak VF-et.
Az egyetlen ok, amiért ezt feszegetem, az az, hogy itt egyszerűen nincsen menekvés, mivel racionális ok jól láthatóan nincsen
Racionális okot akarsz?
Idézet: Miklós - 2009.11.18. 20:36:35
Visszatekintve, a VF egyike volt a kevés nem kellően átgondolt fejlesztéseknek.
...
Maga a szakértelem nem lett volna rossz, de a bónusz amit ad, túlzó. Az 50% helyett elég lett volna 20%.
...
Maga a szakértelem nem lett volna rossz, de a bónusz amit ad, túlzó. Az 50% helyett elég lett volna 20%.
Hát ezt kompenzálja az új szaki. Hogy a VF-es kari ne legyen akkora előnyben azokhoz képest, akik nem használnak VF-et.
Oké, erre jön az én véleményem, hogy ez az új szaki reálisan adhatna alternatívát, ha nem 0,2-es szorzója lenne, mert kevés belőle a táp. Még mielőtt lehurrogtok, nem a tápot önmagában hiányolom, hanem ha rosszul lett belőve a VF, és a VF tápjához kell közelíteni ennek az új szakinak a tápját, akkor túl alacsony. A túlon van a hangsúly, növelni kéne.
Dátum: 2010.01.06. 17:28:25
Ja, természetesen nem sajnálom a pénzt a Behótól, a szerver pénzbe kerül, a fejlesztés pénzbe kerül, stb, pusztán annyi, hogy van egy ilyen aspektusa is a dolognak.
Visszatérve magára a képletre, egyelőre - szerintem - nem fogja elérni a célját, nagyon kevesen fogják igénybe venni, és így fölösbe megy a ráköltött programozási idő.
Most már én is lelövöm magam, majd meglátom, hogy Miklós mit gondol a felvetett ötletekre, kifogásokra, stb.
Visszatérve magára a képletre, egyelőre - szerintem - nem fogja elérni a célját, nagyon kevesen fogják igénybe venni, és így fölösbe megy a ráköltött programozási idő.
Most már én is lelövöm magam, majd meglátom, hogy Miklós mit gondol a felvetett ötletekre, kifogásokra, stb.
Dátum: 2010.01.06. 16:09:13
Huhh, de hülye vagyok, persze Ricardo.
Dátum: 2010.01.06. 15:48:11
Igen, igazad van, ezért írtam, hogy nem a fele, de közel hozzá. De igaz, lehet, hogy százalékban nem az 50-hez van közel, hanem mondjuk a 80%-hoz, ami akkor nem olyan nagy érvágás Behonak, mindegy, mellékszál ez is.
Dátum: 2010.01.06. 15:38:33
Igen, ha nekem alternatíva lenne a VF elfelejtése és a mostani szakértelem kimaxolása, akkor sem használnék szingut, mert nem ilyen erőnléttel-tulajdonságokkal akarom beérni alulról a topot, de ha már nem lennék boxzsák, annak örülnék... Néhány év távlatában gondolkodtam.
De mindegy, ez egyéni szocprobléma...
Viszont az azért mindnekinek világos, hogy a VF azért rossz a Beholdernek, mert a fele sebességű szintlépés nem egészen a felére redukálja az őskő szükségletet, mert ritkábban kell cserélni... Ezért is kell valamit lépni.
De mindegy, ez egyéni szocprobléma...
Viszont az azért mindnekinek világos, hogy a VF azért rossz a Beholdernek, mert a fele sebességű szintlépés nem egészen a felére redukálja az őskő szükségletet, mert ritkábban kell cserélni... Ezért is kell valamit lépni.
Dátum: 2010.01.06. 14:27:53
Ja, persze maxon van minden nekem is a vadászáshoz.