Hozzászólások - Mortimer
Dátum: 2009.09.14. 23:34:13
A szövetségi háború nem az egyéni tápolásról szól, hanem a győzelemről. Másrészt ha elég nagy a nyeremény, a védekező fél nem lesz olyan hülye, hogy ahelyett hogy nyerésre játszon, büntetőzik, míg a támadó felet marhára nem érdekli, hogy a másiknál van egy ilyen, hiszen ha bukik is egy CSP-t, a szövetségi nyeremény megéri számára. (Ugyanaz, mintha beépítette volna.)
Dátum: 2009.09.14. 23:23:15
Na dobtam is gyorsan egy levelet Miklósnak, hogy csináljon valamit, háborúzni akarok 
1. Nyeremény drasztikus megnövelése.
2. Pusztítás citadellájának hasonló megerősítése.
3. A vesztes fél kára ne nőjjön azért ezzel egyenes arányban, hiszen nem a szivatás, hanem a játékélmény növelés a cél. De az sem normális, hogy a nyereményeteket az Azúr lélekkútja 7 óra alatt visszaregenerálja. Ennél azért nagyobb büntetés kell, érezze mindkét fél, hogy van tét.

1. Nyeremény drasztikus megnövelése.
2. Pusztítás citadellájának hasonló megerősítése.
3. A vesztes fél kára ne nőjjön azért ezzel egyenes arányban, hiszen nem a szivatás, hanem a játékélmény növelés a cél. De az sem normális, hogy a nyereményeteket az Azúr lélekkútja 7 óra alatt visszaregenerálja. Ennél azért nagyobb büntetés kell, érezze mindkét fél, hogy van tét.
Dátum: 2009.09.14. 23:10:10
Ekkora tétnél minek katakombázzon egy 30 tagú szövetség? Tiz-húszszorosnál, 3-6 milliós tétnél viszont lehetne izgalmas háborúkat vívni. Én már sokszor, sok topikban panaszkodtam erre - szerintem sokkal színesebb játékot kapnánk.
Dátum: 2009.09.14. 23:03:21
Ejha. Két napi manakonstrukcióm a nyeremény.
Dátum: 2009.09.14. 21:54:12
Elviekben jó, de Miklós nagyon tart a százalékos bónuszoktól, azok erősen degresszívek most is, minden szakértelemnél. Pl. másodlagos támadás 10. szintje 10% sebzést jelent, 20. szint 15%, de a maximumot, 25%-ot csak századik feletti szakértelemszinten éri el. Ugyanígy elejtette egyszer egy megjegyzésben, hogy a pihenés magas szinten már nem 10% bónuszt ad a tulajdonságokra, hanem jóval kevesebbet, mert 300-as tulajdonságoknál +30 már behozhatatlan előnyt jelent a pihenő (védekező) félnek.
Dátum: 2009.09.14. 20:20:31
"az epikus 24 ora alatt regen maxba, tehat maxEP/24 lehetne a normal regenje 2 csata kozott."
Ezzel emberek széles tömegét zárod ki, mert már a 30. cirka 50e ÉP-vel mászkál, azaz két ütés között 2ezret regenerálna. Jóval erősebb lenne így az egyéni epikus mint a szövetségi epikus, hiszen utóbbit akár 10 percenként ütheted, ennek megfelelő regenerációval (maxEP/144). Van ennek értelme?
Ezzel emberek széles tömegét zárod ki, mert már a 30. cirka 50e ÉP-vel mászkál, azaz két ütés között 2ezret regenerálna. Jóval erősebb lenne így az egyéni epikus mint a szövetségi epikus, hiszen utóbbit akár 10 percenként ütheted, ennek megfelelő regenerációval (maxEP/144). Van ennek értelme?
Dátum: 2009.09.14. 19:41:30
De akkor megint az van, hogy ha epikust akarok leverni ide vagyok kötve egy órán át a géphez. Miklós épp ezt akarja elkerülni. A fennmaradó 5 percekben mit csináljak? Malmozzak? (Ez egyébként a játék legnagyobb hibája, a baromi sok üresjárat.)
Dátum: 2009.09.14. 19:34:48
Én tökre nem értem hogy gondoljátok ezt a "támadásnál is számít a sebgyógyítás" dolgot. Felturbózom a sebgyógyítást, bemegyek, katt, (sebez, visszagyógyulom), katt, katt, meghalt. Mi ennek az értelme?
Dátum: 2009.09.14. 18:15:21
Szerintem felesleges ennyire a leveretés miatt aggódni, arra már most is rengeteg lehetőség van. (Szövetségi epikus, néhány gyors egymás utáni térkapu, esetleg ha magaszintű az ember, nekimegy egy 8 szinttel magasabb KH-snak).
Dátum: 2009.09.14. 15:27:46
Akkora a szórás az azonos szintű karakterek között erősség tekintetében, hogy hiba lenne bármilyen átlaggal számolni.
Dátum: 2009.09.14. 15:24:15
Ez érdekes ötlet.
Megjegyezném továbbá, hogy mindenki folyton a portyacélpontok hiánya miatt aggódik, és a gyorsítás ezt pont hogy növelné: minél rövidebb a vadászat, annál több a portyacélpont. Kétnaponta egy teljes napom rámegy a vadászatra (100 CSP lefogyasztása legalább hét óra, sajtolásokkal együtt), ezalatt végig 15% vagyok. Ha ez felére csökken, sokkal többet használom a pihenést, és engem is sokkal többet üthetnek.
Megjegyezném továbbá, hogy mindenki folyton a portyacélpontok hiánya miatt aggódik, és a gyorsítás ezt pont hogy növelné: minél rövidebb a vadászat, annál több a portyacélpont. Kétnaponta egy teljes napom rámegy a vadászatra (100 CSP lefogyasztása legalább hét óra, sajtolásokkal együtt), ezalatt végig 15% vagyok. Ha ez felére csökken, sokkal többet használom a pihenést, és engem is sokkal többet üthetnek.
Dátum: 2009.09.14. 14:44:32
"Ezt egy járható útnak tartom, hogy a költség legyen 200 CSP helyett 50 CSP és 50 őskő, vagy valami hasonló, és aki már megvette, őskőért visszakaphatja a CSP-jét."
Tényleg magyarázd már meg légyszi, hogy a CSP-t miért kell belekeverni? Miért nem simán 50 őskő? Csomószor rákérdeztünk már, de nem válaszoltál még egyáltalán. Biztos van valami játékelméleti okod, erre lennék nagyon kiváncsi.
"Kérdés, hogy a top játékosok nem fogják-e ezt a 50 CSP-t is "soknak" tartani."
Itt nem az a lényeg, hogy sok vagy nem sok, hanem hogy _miért_?
Tényleg magyarázd már meg légyszi, hogy a CSP-t miért kell belekeverni? Miért nem simán 50 őskő? Csomószor rákérdeztünk már, de nem válaszoltál még egyáltalán. Biztos van valami játékelméleti okod, erre lennék nagyon kiváncsi.
"Kérdés, hogy a top játékosok nem fogják-e ezt a 50 CSP-t is "soknak" tartani."
Itt nem az a lényeg, hogy sok vagy nem sok, hanem hogy _miért_?
Dátum: 2009.09.14. 12:35:54
Bocsi Awenhai, de én is már csak röhögni tudok rajtad, annyi hülyeséget írsz.
"Irányított vadászat szívás"
Attól függetlenül, hogy mi játékosok mit írunk, Baratyot idézném, aki szerint 5% további bónuszt jelent, erre lett módosítva.
"Az optimalizátor pedig patikamérleggel játszik, nem ugrik egy versenyre sem."
Az optimalizátor nem az a személy, aki nem csinál semmit a játékban, pont ellenkezőleg: sokkal többet foglalkozik vele, mint egy átlagember.
"Levezethetném neked, hogy miért gondolom azt a kérdést komolyan, de ahhoz már ténylegesen számolgatni kellene"
Tehát semmit nem számolsz, és kijelented, hogy mind hülyék vagyunk, akik azt írjuk, hogy LE-ben veszteség származott. Logikus.
"A relikviák meg sokat segítenek, majd csak most fogják elkezdeni behozni az árukat."
A transzcendális projekció másfélszerezése szerinted bármit is számít? Naív vagy. A portyagömb pedig bugos, nem veszi figyelembe a kronokompenzációt (már jeleztem Baratynak).
"Tanítottak már nekem statisztikát, nagyon utálatos téma, bármit kimutathatsz, ha megfelelően választasz kiindulópontot."
Akkor ahelyett, hogy a levegőbe beszélnél, KEZDJ EL SZÁMOLNI, és utána írogass. Mi tényeket írunk, te pedig elvi szövegekkel jössz.
"Irányított vadászat szívás"
Attól függetlenül, hogy mi játékosok mit írunk, Baratyot idézném, aki szerint 5% további bónuszt jelent, erre lett módosítva.
"Az optimalizátor pedig patikamérleggel játszik, nem ugrik egy versenyre sem."
Az optimalizátor nem az a személy, aki nem csinál semmit a játékban, pont ellenkezőleg: sokkal többet foglalkozik vele, mint egy átlagember.
"Levezethetném neked, hogy miért gondolom azt a kérdést komolyan, de ahhoz már ténylegesen számolgatni kellene"
Tehát semmit nem számolsz, és kijelented, hogy mind hülyék vagyunk, akik azt írjuk, hogy LE-ben veszteség származott. Logikus.
"A relikviák meg sokat segítenek, majd csak most fogják elkezdeni behozni az árukat."

"Tanítottak már nekem statisztikát, nagyon utálatos téma, bármit kimutathatsz, ha megfelelően választasz kiindulópontot."
Akkor ahelyett, hogy a levegőbe beszélnél, KEZDJ EL SZÁMOLNI, és utána írogass. Mi tényeket írunk, te pedig elvi szövegekkel jössz.
Dátum: 2009.09.14. 00:43:09
Hajnal 3-kor történik meg az ajánlás és a kínzókamra jóváírása. Tehát ha eddig kiszabadul, nem kapsz semmit.
Dátum: 2009.09.13. 23:39:48
Illetve jogos lenne egy "ellenszakértelem", ami csökkenti a lopás esélyét.
Dátum: 2009.09.13. 23:25:37
Tökéletes, így garantáltan mindenki elégedett lehet.
Dátum: 2009.09.13. 14:56:38
Idézet: Ariel - 2009.09.13. 13:07:56
Én is veszteségesen jöttem ki, természetesen. De ezt a mínuszt simán elköltöttem volna a három relikvia megvásárlására.
Hát lehet, hogy nincs hiba, de hogy veszteségesen jött ki belőle a játékosok egy része az is biztos.
Én is veszteségesen jöttem ki, természetesen. De ezt a mínuszt simán elköltöttem volna a három relikvia megvásárlására.
Dátum: 2009.09.13. 12:41:03
Már nincs hiba.
Dátum: 2009.09.13. 11:57:34
Szerintem szimplán legyen 50 őskő VAGY 200 CSP, mint most, és kész.
Felül fizetnek, Beho megkapja a soktizezer vagy százezres bevételt, alul meg benyomják 200 CSP. Ki jár rosszul? Senki. Ennél egyszerűbb megoldás nincs.
Felül fizetnek, Beho megkapja a soktizezer vagy százezres bevételt, alul meg benyomják 200 CSP. Ki jár rosszul? Senki. Ennél egyszerűbb megoldás nincs.
Dátum: 2009.09.13. 11:10:09
Biztosan nem, mert sajtolásnál van rajta egy 12-szeres szorzó, utána építésnél egy háromszoros, azaz 36-szorosát építed be.
Ha ennél is nagyobb, 40-50-szeres szorzó van bevezetve az eladásra az alacsony szinteken nagyon borítaná a játékot, mivel az építőkarakterek kapacitása brutálisan erősödne. Már 5. szint környékén felmaxolhatod 30-ra a csapdakészítést, és napi 4 állatot "adhatsz el" (50 CSP-vel számolva), állatonként 50ezer LE-t termelve. Namost csak ez napi 200e LE, 5. szinten, azaz tökegyedül felrakhatod a 4. szintű őrtornyot egy nap alatt. Ez nonszensz.
Ha ennél is nagyobb, 40-50-szeres szorzó van bevezetve az eladásra az alacsony szinteken nagyon borítaná a játékot, mivel az építőkarakterek kapacitása brutálisan erősödne. Már 5. szint környékén felmaxolhatod 30-ra a csapdakészítést, és napi 4 állatot "adhatsz el" (50 CSP-vel számolva), állatonként 50ezer LE-t termelve. Namost csak ez napi 200e LE, 5. szinten, azaz tökegyedül felrakhatod a 4. szintű őrtornyot egy nap alatt. Ez nonszensz.