Hozzászólások - EMTyb
Dátum: 2009.04.22. 15:57:07
Én egy Mortimer által felvázolt karaktert építgetek épp, szóval ha egyetlen igazi "fegyverem", a varázslat sebzésén mentene az állat és a mágia tulajdonság - magas szinten azért szerintem általánosságban elmondható, hogy elég nagy mindkettő szintje a kimaxolt szakértelmek miatt - intelligens kedvenc, manakonstrukció... -, az eléggé földhöz csapna az biztos. 

Dátum: 2009.04.21. 20:12:23
Szerintem a háborúhoz hozzá tartozik minden játék adta lehetőség kihasználása, legyen ez védelem itala, katakomba vagy a 15%-os határ. A nyílt sisakos jelzőt nem értem, ezek szerint egy öt szinttel magasabb játékos nyugodtan menjen neki egy bónuszokkal nem rendelkező (nyílt sisakos) játékosnak, mert milyen az már, hogy a kisebb elbújik, védekezni próbál...
Attól még hogy ők támadtak, védekezniük már nem is szabad?
Más:
Ha az "Elit" Horda nem tartja presztízs csatának a jelenlegi háborút, miért is nem kapitulált az első percben?
Attól még hogy ők támadtak, védekezniük már nem is szabad?
Más:
Ha az "Elit" Horda nem tartja presztízs csatának a jelenlegi háborút, miért is nem kapitulált az első percben?
Dátum: 2009.01.18. 09:37:47
Igen egy volt tagunk "megcsinálta" a 2. világban is a szövetségünket (Serpents of the Destiny), igen nagy fantáziáról tanúskodva egy 2-est biggyesztett a név végére. Ha jól tudom azóta már onnan is kilépett. Az 1-es és a 2-es világbéli SotD között semmiféle kapcsolat nincsen, a névhasználaton kívül...
Dátum: 2009.01.06. 14:00:16
Na ha már a katakombánál járunk, véletek is megosztom amire Arquis utalt, pár napja esett meg velem, miközben kintről fegyverek csörgése verődött be én elindultam unalmamban a hátsó folyosók felé:
"Egyre beljebb és beljebb kerülsz a sötét járatokban, a nyirkos, dohos szag eltompítja érzékeidet. Az egyik fordulóban mintha egy árny mozgolódna, harci állásba helyezkedsz, s mint már annyiszor életed során, várod a találkozást az elkerülhetetlennel. Nem kell sokáig várnod, az árnyjáték egyre közelebb dereng, hamarosan megpillantod a gazdáját. Egy óriási elszáradt karácsonyfa áll előtted. Fonnyadt tüskéit neked szegezi, csúcsán megcsillan korábbi áldozatának vére. Persze, ha tudta volna, hogy te nem egy vagy a könnyű prédának számító patkányok és a katakomba kisebb lakói közül. Lassan elmormolsz egy Mennyből az angyalt, s mivel már nincs szezonja, a fa semmivé lesz.
Jutalmad 1081 szaloncukor. (A szerzett szaloncukorból 182 a hibátlanul kiénekelt magas C-ért jár.)"
Látjátok, nem is annyira unalmas ez a katakomba buli.
"Egyre beljebb és beljebb kerülsz a sötét járatokban, a nyirkos, dohos szag eltompítja érzékeidet. Az egyik fordulóban mintha egy árny mozgolódna, harci állásba helyezkedsz, s mint már annyiszor életed során, várod a találkozást az elkerülhetetlennel. Nem kell sokáig várnod, az árnyjáték egyre közelebb dereng, hamarosan megpillantod a gazdáját. Egy óriási elszáradt karácsonyfa áll előtted. Fonnyadt tüskéit neked szegezi, csúcsán megcsillan korábbi áldozatának vére. Persze, ha tudta volna, hogy te nem egy vagy a könnyű prédának számító patkányok és a katakomba kisebb lakói közül. Lassan elmormolsz egy Mennyből az angyalt, s mivel már nincs szezonja, a fa semmivé lesz.
Jutalmad 1081 szaloncukor. (A szerzett szaloncukorból 182 a hibátlanul kiénekelt magas C-ért jár.)"
Látjátok, nem is annyira unalmas ez a katakomba buli.

Dátum: 2008.12.18. 09:20:46
Idézet: Superbad - 2008.12.18. 08:49:51
Szerintem ehhez még google sem kell, más kérdés, hogy megindokolták-e a rossz kérdés minősítést. Helyesírási hiba ugyanis van benne: sporteszköz.
Csodálkozom hogy alapvető kérdéseim rossz kérdés minősítést kapnak. Lehet pont vérpistikék szaladtak bele akik ha már egy kicsit google-zni kellene (vagy kinyitni az agyi csakráit) egyből x-elnek a rossz kérdésre. Úgy látom a végén csak a "kék az ég, zöld a fű" jellegű kérdések maradnak amikre a sárgakártyás felhasználók is reflexből tudják a választ.
Ebben a kérdésben mi a nehéz? Áruljátok már el:
Melyik egy jégen használható "sportezköz"?
Fakutya
Bronzmajom
Vasmacska
Kőkecske
Ebben a kérdésben mi a nehéz? Áruljátok már el:
Melyik egy jégen használható "sportezköz"?
Fakutya
Bronzmajom
Vasmacska
Kőkecske
Szerintem ehhez még google sem kell, más kérdés, hogy megindokolták-e a rossz kérdés minősítést. Helyesírási hiba ugyanis van benne: sporteszköz.
Dátum: 2008.12.07. 19:43:33
Idézet: Danka33 - 2008.11.29. 23:54:41
Szerintem csak technikai elővigyázatosság. Ha épp egy spambot vagy ne adj isten egy kíváncsi kis kölyök sűrűbben nyomogatná a keresés gombot, ne lohassza le a szervert.
Üdv.
Ma használtam a keresőt az oldalon. Rájöttem, hogy rosszul írtam be a kulcsszót, miután kerestem. Kijavítom, erre kiírja, hogy 30 másodperc 2 keresés között. Erre mi szükség van? Kérném a megszüntetését ha lehetséges.
Ma használtam a keresőt az oldalon. Rájöttem, hogy rosszul írtam be a kulcsszót, miután kerestem. Kijavítom, erre kiírja, hogy 30 másodperc 2 keresés között. Erre mi szükség van? Kérném a megszüntetését ha lehetséges.
Szerintem csak technikai elővigyázatosság. Ha épp egy spambot vagy ne adj isten egy kíváncsi kis kölyök sűrűbben nyomogatná a keresés gombot, ne lohassza le a szervert.
Dátum: 2008.11.05. 14:05:59
Sziasztok!
Örömmel vettem észre, hogy 24-es szakértelem szinten megjelenik az Építés (Nagy köszönet a http://vegzetur.wikidot.com szerkesztőinek!).
A szakértelem szövege:
A szövetségi épületek építésénél megnő az elköltött lélekenergia hatékonysága, szintenként 5%-kal. Ha pl. építés szakértelmed 2, és elköltesz 1000 LE-t építésre, akkor az épület készenléte 1100-zal nő meg.
Kérdés:
A szakértelem csak az épületbe épített LE méretet növeli és a saját építésbe nem számít bele? (A Lélekkútból építéshez hasonlóan.) Magyarul a szakértelemmel beépített plusz százalékos építés növeli-e a szerencse tulajdonságot?
Remélem érthetően sikerült feltennem a kérdést.
A válaszokat előre is köszi!
Örömmel vettem észre, hogy 24-es szakértelem szinten megjelenik az Építés (Nagy köszönet a http://vegzetur.wikidot.com szerkesztőinek!).
A szakértelem szövege:
A szövetségi épületek építésénél megnő az elköltött lélekenergia hatékonysága, szintenként 5%-kal. Ha pl. építés szakértelmed 2, és elköltesz 1000 LE-t építésre, akkor az épület készenléte 1100-zal nő meg.
Kérdés:
A szakértelem csak az épületbe épített LE méretet növeli és a saját építésbe nem számít bele? (A Lélekkútból építéshez hasonlóan.) Magyarul a szakértelemmel beépített plusz százalékos építés növeli-e a szerencse tulajdonságot?
Remélem érthetően sikerült feltennem a kérdést.
A válaszokat előre is köszi!
Dátum: 2008.10.27. 23:49:19
Idézet: Draglov - 2008.10.27. 23:34:59
Nos, én úgy tudom 5 kezdeményezett háború lehet, a "bejövő féregjáratok" száma pedig korlátlan. Magyarul, ha B hadat üzen A szövetségnek, attól A szövetség indított háborúinak száma nem növekszik, csak ha hadat üzen C szövetségnek.
A kis szövetségek pedig nagy szintkülönbség esetén úgysem tudnak érdemlegesen felfele ütni, tehát nekik is értelmetlen PP valamint "háború opció" pazarlás.
1 ok, hogy miert is kell tenni a mostani helyzet ellen. (Igen Hordas vagyok
)
Adott 1 szovi tele 77 es szintu karakterrel, es van 5 szovi 9es karikkal. A kis szovik mind hadat uzennek a nagy szovinek.
A nagy szovetseg kapitulal 1 kicsivel szemben, hogy tudjon massal is harcolni. HOPPa "elore nem tervezett aktivalas bejovo feregjarat"
Jon egy masik szovetseg es a helyere lep...
Folytassam?
)Adott 1 szovi tele 77 es szintu karakterrel, es van 5 szovi 9es karikkal. A kis szovik mind hadat uzennek a nagy szovinek.
A nagy szovetseg kapitulal 1 kicsivel szemben, hogy tudjon massal is harcolni. HOPPa "elore nem tervezett aktivalas bejovo feregjarat"
Jon egy masik szovetseg es a helyere lep...
Folytassam?
Nos, én úgy tudom 5 kezdeményezett háború lehet, a "bejövő féregjáratok" száma pedig korlátlan. Magyarul, ha B hadat üzen A szövetségnek, attól A szövetség indított háborúinak száma nem növekszik, csak ha hadat üzen C szövetségnek.
A kis szövetségek pedig nagy szintkülönbség esetén úgysem tudnak érdemlegesen felfele ütni, tehát nekik is értelmetlen PP valamint "háború opció" pazarlás.
Dátum: 2008.10.10. 00:39:41
Azt hiszem Miklós már az elején felsorolta az alap stratégiák között az építkezőt. Nem tudom miért fáj egyeseknek, ha valaki ezt a taktikát választja. A játék indulása után kb fél órával léptünk szövetségbe, 3 régi ismerős. Ekkor még csak egy-két zafír szövetség volt, így tudtuk, ha hamar felhúzzuk a kutat, tuti lesz jelentkező, így villámgyorsan húzhatjuk az újabb és újabb szintet. Ha mindenki egyből csak tulajdonságra gyúr, lemaradunk a szövetségi élmezőnytől, ergo kevesebb nívós jelentkező közül válogathattunk volna. Így "beáldoztam" magam, megszerzett LE-m jelentős részét az építkezésbe toltam. Ami viszont egyesek szemében értelmetlen áldozat, a másik oldalról örömmel tölti el az embert, hisz látja szövetsége virágzását és azt, hogy a klán kezdetektől ott van a toplista első felében. Az építkezés persze már egy öngerjesztő folyamat, hisz ha nem fejlődik a karakter, többen, többször támadják, ha akar se tud nagyon gyűjtögetni. Anno pl. az első varázslatot nagyon kinéztem magamnak, de sajnáltam azt az 1350 LE-t a klántól, azon a szinten még sokat ért ez a beépítés. Így jobb híján gyúrok a szerencsére, majd meglátjuk mire lesz jó a jövőben.
Szóval nekem egyelőre teljesen elég, hogy új emberkéket ismertem meg, jó társaság alakult ki a szövetség keretei között. Ha belépek a játékba, első dolgom hogy a belső fórumra pillantok, utána jöhet a malter keverés. Félelmetes, milyen indulatokat tud kiváltani egy játék... Szerintem igenis van létjogosultságuk az építőknek, és szerencsés az a szövetség, amely soraiban tudhat akár csak egyet is.
Ízlések és pofonok, kinek a pap, kinek a papnő, ilyen az élet és még jöhetnék egyéb közhelyekkel. Ja, és "Én se most jöttem le..."
Szóval nekem egyelőre teljesen elég, hogy új emberkéket ismertem meg, jó társaság alakult ki a szövetség keretei között. Ha belépek a játékba, első dolgom hogy a belső fórumra pillantok, utána jöhet a malter keverés. Félelmetes, milyen indulatokat tud kiváltani egy játék... Szerintem igenis van létjogosultságuk az építőknek, és szerencsés az a szövetség, amely soraiban tudhat akár csak egyet is.
Ízlések és pofonok, kinek a pap, kinek a papnő, ilyen az élet és még jöhetnék egyéb közhelyekkel. Ja, és "Én se most jöttem le..."

Dátum: 2008.09.30. 19:12:34
Már tényleg nem értem az új kvíz értékelés rendszerét...
Egy ilyen általános műveltséggel foglalkozó kérdés miért rossz kérdés?
"Mit jelent magyarul a következő szállóige: "Alea iacta est"
Bizonytalan, hogy mit hoz az este. (Titus Livius)
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. (Boethius)
A kocka el van vetve. (Julius Caesar)
Ki mint vet, úgy arat. (Cicero)"
Most akkor mi a jó kérdés? Középsulis alapok vagy Google találatok 5 mp alatt?
Megj.: az előző 8 kérdésem gond nélkül átment a rostán
Egy ilyen általános műveltséggel foglalkozó kérdés miért rossz kérdés?
"Mit jelent magyarul a következő szállóige: "Alea iacta est"
Bizonytalan, hogy mit hoz az este. (Titus Livius)
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. (Boethius)
A kocka el van vetve. (Julius Caesar)
Ki mint vet, úgy arat. (Cicero)"
Most akkor mi a jó kérdés? Középsulis alapok vagy Google találatok 5 mp alatt?

Megj.: az előző 8 kérdésem gond nélkül átment a rostán
Dátum: 2008.09.23. 13:39:34
Idézet: Féreg - 2008.09.23. 13:23:55
Hát persze, már ha a nem megengedett stratégiákat nézzük...
na meg persze a legjobb stratégia egy LEgyüjtő rabszolga csinálása, amit a feltápolt főkarakter szépen lezuz néha.
Hát persze, már ha a nem megengedett stratégiákat nézzük...