Idézet: Kersai - 2010.03.06. 17:35:51 Könyvet olvasni a mai tücc-tücc,disco,marcsi korosztály tutira nem fog.(mondjuk ez az értelmi szinvonalukon meg is látszik)
Ez azért elég durva általánosítás! És kikérem magamnak mások nevében is! Én is "mai fiatal" vagyok a magam 18 évével, és pl még sohasem drogoztam (nem is fogok). És ismerek sok olyan embert a korosztályomból, akinek már most is nagyon rendben van az értelmi színvonala, és biztos vagyok benne, hogy fogja vinni valamire.
Na, de hogy ne térjek el teljesen a témától: A magam részéről sajnos nem olvasok annyit, amennyit szerenék/kéne. Ennek legfőbb oka az időhiány, de ha mégis ráérek, akkor én is szeretek olvasni. Kedvenceim közé tartoznak pl a Rejtő könyvek.
A könykiadáshoz nem tudok érdemben hozzászólni, de azt én is tapasztalom, hogy az emberek sokan inkább megkeresik neten, vagy megnézik filmen az adott művet, vagy megveszik használt könyvként nevetséges áron. Múltkor például kellett kötelezőnek Madách-tól Az ember tragédiája, amit megtaláltam egy használt könyvesnél 200 Ft-ért. Annyiért hülye lettem volna otthagyni. És egyébként jó állapotú volt, csak kicsit sárgásak voltak a lapok, de ennek van egy külön feelingje, amit nem adhat vissza a netről letöltött olvasmány.