Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
kedvencBíborholdFérfi
Végzetúr mester
476 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
701. hozzászólás - 2016.01.03. 12:42:17 (Válasz Lord Domi #697 hozzászólására.)
Egyet tudok neked tanácsolni.
Ott a segítség gomb. Kiválasztod a "csalást jelentek" opciót. Leírod, hogy mi a meglátásod. Utána néznek.

Az eredményt előre le is írom, neked. Nem csalt és nem multizott a karakter.

Aztán arra kérlek, hogy aki jobb nálad, ne szapulgasd, vádolgasd, mert erre senkinek nincs szüksége.
Remélem túl tudsz lépni önmagadon.
Pontszám: 9.14
kedvencQuellonFérfi
Végzetúr mester
2859 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
702. hozzászólás - 2016.01.03. 14:43:14 (Válasz Emishi #700 hozzászólására.)
Idézet: Emishi - 2016.01.03. 12:25:37
Témától függetlenül. Nem akarom Domi pártját fogni, de rengeteg "multi-farm" karakter van alacsonyabb szinten. 30+ szinttel, egyetlen buzogánnyal és 400k+ vesztett lélekenergiával....
Ez így igaz, 2008 szeptember 22 óta rengeteg multikarakert hoztak létre és hagytak ott vagy le, van amit már évek óta és csak töredéke lett zárolva.
Mit akartál ezzel mondani? Mert azt tudjuk, hogy vannak csalók és a hozzájuk tartozó farmkarik. A (meg)létük a játékvezetést terheli, mert prémes farmkarit bármennyit tarthatsz, ha nem ordítóan csinálod, hogy a vak is lássa, plusz ha sok pénzt ölsz a játékba elnézik a nem multizós csalást is, ezt nemrég bizonyították a csatlósokkal.

Ami számomra igen megdöbbentő volt. Az is, hogy kik (is) voltak benne és az is, hogy ha tudták oly rég óta, hogy ez nem megengedett, akkor miért nem harcolták ki előbb a megoldását és miért nem tették egyértelműen közzé mindenki számára. Nagy dilemma volt számomra az ügy kezelése, nem is írtam bele korábban és idáig, mert olyan neveket olvastam melyeket nem szerettem volna és ha a teljes listát közölték volna - amit nem tettek, pedig talán alap lett volna, de akkor mégis kik kerülnek elő?? - akkor még ki tudja, hogy kikről nem akarom tudni, mert számomra ez volt a dilemma: megérdemelték a büntetést, akik szándékosan hosszú távon benne voltak és a közzététel is járt volna mind nekik, mind nekünk, de szinte fájt akit már olvastam és féltem, hogy kit látnék még, nem akartam tudni inkább, nem akartam csalódni emberekben, még most sem akarok, de a korrekt az lett volna, az lenne... nem sok ilyen nehéz döntés előtt álltam, még ha csak egy játék is ez, ami benne zajlott, zajlik az morális szempontból igen fontos. És azért ilyen szar a helyzet, mert valakik nem vettek róla tudomást és vagy fel sem fogták mit csinálnak, valakiknek meg ez nem okozott gondot. Nem emlékszem se vezetés se játékos részről egy "bocs"-ra (ha volt csak én felejtettem el, attól elnézést kérek) sem. Elismerem - bár most nem emlékszem ilyenre - , előfordulhat, hogy volt más csalós téma, amit én nem ítéltem olyan fajsúlyosnak, mint most ezt, más meg pont fordítva látja, mint én, akkor akadt ki amikor én nem. Hát ez most így ahogy kifolyt belőlem, eddig visszatartottam, úgy tűnik, most valami olyat olvastam ami kiszúrta a lufim amiben ez a nagy levegő volt félre téve.

Ja igen a farmkarik. Hát ez van, vannak. Vannak mert hagyják és mert vannak ügyes csalók is, akikre nem lehet rábizonyítani, a technika és a pénz lehetővé teszi nekik. Emishi, volt valami konkrét gondolatod is amit nem írtál le, csak utalni akartál rá vagy egyszerűen csak megállapítottad amit tapasztaltál a visszatérésed óta és mindig is nyilvánvaló volt csak most szembesültél vele?
V1 - Quellon
V6 - Hannibal
Átvehető karakter részletekért kattints ide.
Pontszám: 8.23
népszerűEmishiFérfi
Végzetúr mester
393 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
703. hozzászólás - 2016.01.03. 14:53:32 (Válasz Quellon #702 hozzászólására.)
Nem céloztam senkire, csak annyi, hogy az általa sokat emlegetett multi accok igen is léteznek, nem is kis számmal. Nem egy kis tömegről van szó, vagy nem tudom, de rengeteg ilyen kis hátrahagyott kari van...
Anno: Eliteninja
Pontszám: 8.97
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3293 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
704. hozzászólás - 2016.01.03. 15:03:41 (Válasz Quellon #702 hozzászólására.)
Gondolom már észrevetted, hogy bennem van egy olyan késztetés, hogy ne fogadjam el az egyértelműt, illetve azt ha valamire rámondják hogy ez bizony így van. Keresem az alternatív lehetőségeket.

A multizáshoz: jó eséllyel tényleg farmkarakterek. De az is lehet, hogy csak építők. SZB előtt szinte minden építőnek durván negatív volt a LÉ diffje, és szerintem még most is kicsit pozitív. Építőnek lenni meg annyira nem izgalmas.

A zabáltatás témához: ez is egy érdekes folyamat. X szól y-nak, hogy van ez a szitu. Y azt mondja hogy ez hiba, jelezzük. X azt mondja, hogy jeleztem, de nem szóltak semmit. Y elhiszi X-nek, úgy könyveli le hogy akkor ez legális, csak sok őskőbe kerül, így csinálja ő is. Y elmondja Z-nek... Bumm, így készült a chocapic. Gondolom azért esett más megítélés alá a vezetőségnél is, mert tényleg őskőbe kerülő fejlesztés volt (szerintem egyébként az eventek alkalmával őskőért vásárolható töménytelen bónusz is hiba), és véges előnyt adott.
Az X -> Y -> Z levezetésembe tökéletesen beleillik a megaesszenciák témája is. Amint Miklósékban tudatosult, hogy ezzel mekkora baromi nagy előnyt lehet szerezni (nem pusztán a bónuszokkal, hanem a felturbózott valóságformázás és EH esszencia használatával), rögtön nerfelték és két kézzel szórták mindenkinek.

Bíborhold meg szerintem irtó durva, ilyen szinten ezt összehozni, szép munka
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 8.46
kedvencZooleeeFérfi
Végzetúr tehetség
231 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
705. hozzászólás - 2016.01.03. 15:10:51
Valamelyik topic-ban írta Miklós, hogy ha most kezdené a játékot egy kategóriában mindenki csak egy bajnokit nyerhetne! Most magam ellen is beszélek, de szerintem ez még most sem túl elrugaszkodott ötlet hogy be legyen vezetve! Ezzel megoldódna a Vf és POK probléma, valamint a vadászattal kapcsolatos ellenérzések is szerintem! Az új regelők is kapnának motivációt stb.! Lehetne erről indítani egy szavazást!
V2 Solmyr as Samud
Pontszám: 8.33
fórumozóLord DomiFérfi
Végzetúr tehetség
191 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
706. hozzászólás - 2016.01.03. 15:55:43 (Válasz Zooleee #705 hozzászólására.)
Engem az érdekel,hogy amiket írtam,hogy érte el.
Nem zártam ki semmit csupán "furcsának" tituláltam.
Mivel a Tp költsége a dekrétumnak lényegesen alacsonyabb "fele" ,így nem kivitelezhetetlen.

Ki hagytam olyat,hogy sebez 2000et,meg sok más még erős feladatot,de teljesíthető csatlósokkal,nagy kereskedelemmel,eszenciákkal.Stb...

10 Dekrétum egyébként meg 300 tojás.
Ahhoz minden létező tojást fel kell vásárólni,mivel se AFje,se kihívása nincs.
Nem sajnálom tőle.


Bajnokit támogatnám.
Lord Domi
S1
Pontszám: 5.94
kedvelt tagRicskoszFérfi
Végzetúr mester
1145 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
707. hozzászólás - 2016.01.03. 16:19:04 (Válasz Zooleee #705 hozzászólására.)
Mindenki egyet nyerhet egy kategóriában nagyon rossz ötlet sajnos. Magas szinten már Inspirátorral és napi 30 PP-s beállítással sem egyszerű a kategóriaugrás két bajnoki közt. Van már sok fincsi korlátozás, másodszorra medál*-3, sokadszorra medál*-10.
VFtől meg nem kell félni, hosszútávon halálra van ítélve, aki azzal tolja
Pontszám: 7.23
kedvencZooleeeFérfi
Végzetúr tehetség
231 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
708. hozzászólás - 2016.01.03. 16:28:03 (Válasz Ricskosz #707 hozzászólására.)
Igazad van, akkor lehetne ez mondjuk 150. szintig!

Igen a VF halálra ítélt, viszont megakadályozza hogy a kezdő játékosok kibontakozhassanak! Sokakat riasztott már el egy-egy POK!
A hozzászólást Zooleee módosította 2016.01.03. 16:29:48-kor
V2 Solmyr as Samud
Pontszám: 8.33
közkedveltBuildermannFérfi
Végzetúr mester
355 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
709. hozzászólás - 2016.01.03. 17:13:35
Azert jopar ellenpeldaval tudnek szolgalni. Sok kezdo karakter keresett meg uzenetben anno a pok-idoszakomban, es nem keveset lattam el tanacsokkal karakterfejlesztest illetoen (ez a szam joval 100 feletti, tulzas nelkul). Volt koztuk olyan, aki magasabb szintu kategoriakban tobb bajnokit is nyert osko nelkul. Volt olyan aki egy forintot sem koltott a jatekra, vegul azert vett oskovet, hogy hordavaltast kovetoen szovetseget valtson (igaz, erre 30 szinttel kesobb kerult sor).

...

A pokok jelenletenek nem sok koze van az utanpotlas elkedvtelenitesehez. Fel kell tenni azt a kerdest, hogy miert tudnak a pokok sokat rabolni. A valasz egyszeru. Azert mert a kezdo jatekosoknak fogalma sincs a jatek lehetosegeirol, mechanizmusarol es a karakterepitesrol. Semmifele tajekoztatas nem elerheto szamukra. Szerintem ritka az olyan kezdo jatekos akik hosszu orakat tolt el a lehetosegek atnyalazasaval, vagy az olyan amelyik nem megy felre a karakterfejlesztesben, vagy a felrementek kozul olyan, aki atlatja hogy hosszutavon az elso 50-100 szint szinte semmit sem szamit.

A pokok a megjelent `eszkozok` akik az infohiany hatasara johettek letre es erosodhettek meg. Az ok, a kritikan aluli tajekoztatas. Egy kezdonek fogalma sincs mit kellene tenni, hogy a sajat stilusanak, idejenek es penztarcajanak megfeleloen elvezhesse a jatekot. Amig ez nem valtozik meg, addig az utanpotlas tulzott emelkedesere sem lehet szamitani. Lehet barmilyen +tp-s megoldast bevezetni, a meglevo pokok mar nem fognak eltunni. Az ilyesmi arra volna jo, hogy mas mar ne tudja ugyanazt megcsinalni, ami szerintem nem megfelelo iranyvonal.
Pontszám: 9.25
kedvelt tagRicskoszFérfi
Végzetúr mester
1145 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
710. hozzászólás - 2016.01.03. 18:44:41 (Válasz Buildermann #709 hozzászólására.)
Ez igaz, a tájékoztatás nem megfelelő. Viszont ez elég kényes ügy, mivel egy átlagos játékos nem úgy szeretne belevágni a VÚba, hogy előtte enciklopédiát kell esetleg olvasnia. A legtöbben csak suli/munka után játszanak este egy keveset. Nagyon kevés az a játékos, aki komolyan utánajár mindennek és optimalizál, versenyez a többiekkel. Ez a komolyan versengő réteg minden játékban(pl HKKban is) a játékosok elég kis %-t szokta adni. Nagyon sok játékos szerintem ide, a fórumra sem jön fel tájékozódni, nemhogy a Wikit nézegesse.
Most már kiírja a Mentor, hogy vigyázz, költsd el az LE-t, mert elrabolhatják tőled, de ez valószínűleg kevés. Meg kellene találni az arany középutat az információáradat és a hiányos tájékoztatás között
Pontszám: 5.85
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
711. hozzászólás - 2016.01.03. 20:54:46 (Válasz Ricskosz #710 hozzászólására.)
Idézet: Ricskosz - 2016.01.03. 18:44:41
Meg kellene találni az arany középutat az információáradat és a hiányos tájékoztatás között


Szerintem erre szolgál a szövetségi fórum. Én anno rengeteget tanultam az első szövetségemben, meg azon a pár gyors világon, amire beneveztem, direkt tanulás céljából.
Pontszám: 8.22
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
712. hozzászólás - 2016.03.13. 11:41:18
Ez annyira szép, hogy meg kell örökítenem

Építettél az épületbe 5040000000 lélekenergiát!
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 8.07
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3293 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
713. hozzászólás - 2016.03.13. 11:45:01 (Válasz Offsboy #712 hozzászólására.)
Na az ilyenek miatt is örültem volna, ha itt vagy
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 7.72
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
714. hozzászólás - 2016.03.13. 11:56:57 (Válasz LanMaffia #713 hozzászólására.)
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 8.07
kedvencQuellonFérfi
Végzetúr mester
2859 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
715. hozzászólás - 2016.03.13. 12:16:20 (Válasz Offsboy #712 hozzászólására.)
Ez mennyi?
5 milliárd? Szép-szép, de minek gyűjtesz ennyit és építed be egyszerre? Csak azért, hogy legyen ilyen is? Vagy egyben tudtad le egyedül a teljes x%-os kútnövelős küldit? Vagy meguntad a Landira gyűjtést a célegyenesben?
V1 - Quellon
V6 - Hannibal
Átvehető karakter részletekért kattints ide.
Pontszám: 8.25
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
716. hozzászólás - 2016.03.13. 12:17:34 (Válasz Quellon #715 hozzászólására.)
Is-is-is-is!
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 8.07
kedvencQuellonFérfi
Végzetúr mester
2859 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
717. hozzászólás - 2016.03.13. 12:20:41 (Válasz Offsboy #716 hozzászólására.)
Grat, a lényeg, hogy élvezd
V1 - Quellon
V6 - Hannibal
Átvehető karakter részletekért kattints ide.
Pontszám: 8.25
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
718. hozzászólás - 2016.03.13. 13:09:52 (Válasz Offsboy #712 hozzászólására.)
Hányas szintű vityillóba tudtál 5MRD-ot egyben beépíteni?
A hozzászólást Bpetya75 módosította 2016.03.13. 13:10:20-kor
Pontszám: 8.24
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
719. hozzászólás - 2016.03.13. 13:14:22 (Válasz Bpetya75 #718 hozzászólására.)
Mi akkora királyok vagyunk, hogy a tudás fájába bármennyit lehet tölteni.
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 8.07
kedvencBpetya75Férfi
Végzetúr mester
2303 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Rövid és hosszútávú céljaid a játékban
720. hozzászólás - 2016.03.13. 14:30:06 (Válasz Offsboy #719 hozzászólására.)
De marha vagyok! És hogy milyen finom kedvességgel vered bele az orromat!
Pontszám: 8.24
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője