Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Törölt karakterek
kedvelt tagSzoffiNő
Végzetúr
77 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
741. hozzászólás - 2024.05.20. 14:45:20 (Válasz Emishi #740 hozzászólására.)
Az életben rengeteg feladat vár ránk.. ebből ami ide vonatkozik sorrendben:

1. Az anyanyelv maradéktalan elsajátítása és ezáltali használata.
2. A külföldi és jövevényszavak helyes használata (ez csak akkor vonatkozó, ha elkerülhetetlen, vagy éppen nem találsz más olyan területet, ahol meg tudnád mutatni mindenkinek, hogy mennyivel többnek érzed magad az átlagnál...).
3. A beteges feltűnési törekvést csökkenteni, idővel megszűntetni.
4. Ébredés a világra, felfogni és értelmezni önnön kicsinységünket.

Amennyiben ezek teljesítésre kerülnek, nem kell "tollat" ragadnia senki olyannak, akiket kicsit is zavar, egy gyermekkori problémákkal küzdő embertársunk csapongó problémáinak céltalan repkedése egy alapvetően nyugodt környezetben, ahol szeretnénk is megtartani eme jelzőt..
V1 Lotti [Nessa]
V6 Szemerke [Zunimassa]
Pontszám: 5.18
népszerűBrekencsFérfi
Végzetúr tanonc
27 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
742. hozzászólás - 2024.05.21. 07:17:06 (Válasz Emishi #740 hozzászólására.)
Még egy játékrontóval kevesebb...
Pontszám: 5.69
kedvelt tagŐrmesterFérfi
Végzetúr mester
403 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
743. hozzászólás - 2024.05.22. 19:33:47 (Válasz Szoffi #741 hozzászólására.)
Elég választékos fogalmazás és a lényegi részével egyetértek, hasonlóan látom én is. Játékrontónak ugyanakkor, ahogy Brekencs írta, nem nevezném, mert attól még, hogy EliteNinja hogyan nyilvánult meg, attól a játék nem lett rosszabb, nem rontotta - nekem legalábbis - a játékélményemet, az már más kérdés, hogy milyen érzéseket váltott ki, ha őt olvastam, illetva magáról milyen képet festett így le. A kettő nem ugyanaz.

Abból, ahogyan itt megnyilvánult, nekem az jött le, hogy ő olyan ember, akinek csak az a jó /kiszámítható/biztonságos/ismerős, ha az ő játékszabályai szerint mennek a dolgok. És messzire menni nem is kell: az aláírásában is írta, hogy a pontozást csak akkor használd, ha... ha hozzászólsz. És ha megtetted, akkor meg megmondta, hogy miért "nincs igazad" (de eleve hogy lesz ebből kinek van igaza játék, amikor szubjektív nézőpontokról van szó?), ha meg anélkül pontozod, menj a francba. Ez az én értelmezésem és ahogy itt áll az utolsó hozzászólása, az is jelképesen egy nesztek ***sszátok meg, törlök, csá. Indulatvezérelt, esélyt sem adva annak, hogy eljusson hozzá néhány reakció, amikre - bezárva a kört - reagált volna, hogy "nem jól látod".
V2 - Momonga (ex-Böszmeség)
Pontszám: 7.14
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3365 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
744. hozzászólás - 2024.05.23. 03:36:16
Mi azért beszélgettünk sokat, főleg a játék jövőjéről. Azt hiszem sok mindenben egyet kell értsek vele. Maedhros is törölt nemrég.
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 8.62
kedvencsivaNő
Végzetúr tehetség
221 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
745. hozzászólás - 2024.05.23. 11:00:52 (Válasz LanMaffia #744 hozzászólására.)
Teljesen igaz! Ezek kétségbeesett, utolsó üzenetek a játékosok részéről. Talán feltünik elöbb-utobb a játékvezetésnek. A törlés mellett ott állnak az elhagyott topkarakterek. V1 en , akik elértük a bűvös 400 as szintet az egyharmada abbahagyta és kevesen tolják már teljes erővel--mertminek is? Gyűlik az erőforrás, mert persze összeszedünk, megveszünk még mindent, de nincs idő elkölteni. Az utobbi két fejlsztés ami ezt valamennyire javította volna nem sikerült. Se a Gigaverem, sem a küldetésgyorsítás. ez a meglevő kedvet is elveszi... Szóval kicsit irigylem akik itt tudják hagyni, nekem még erős a függőségem, meg szeretem a társaságot, mondjuk mint Elitninja távozására adott pár válaszból is kitünik a félnótások aránya biztosan növekszik
AUM Mahá Káli
v4 zöldség
Pontszám: 9.38
kedvelt tagŐrmesterFérfi
Végzetúr mester
403 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
746. hozzászólás - 2024.05.23. 12:55:31 (Válasz siva #745 hozzászólására.)
Én úgy látom, hogy azok, akik töröltek, abbahagyták, azok fejben eljutottak odáig, hogy amennyi időt és pénzt a játék kíván, mint hobbi, azt a való életben az ő életidejükből lehet olyanra is fordítani, ami építi őket, fejleszti őket és nem egy virtuális valamiben lesznek egyre jobbak, magukra rántva egyre több és több fejlesztés által okozott többlet idő- és pénzráfordítást. Vagy látták, hogy a JV hozzáállása ellen tehetetlenek és elébe mentek annak, ami most itt zajlik.

És ezt ahhoz hasonlatosnak látom, hogy van egy játék, amit szeretünk és látjuk egyre jobban elsivatagosodni/céltalanná válni és ez rossz érzéssel tölt el, mert amit szeretünk, azt hogyan hagyhatjuk a süllyesztőbe veszni? Hát úgy, hogy nem a mi döntésünk, hogy mi legyen a játékkal, hanem a JV-é és ha ők nem akarnak több erőforrást allokálni a játékra, akkor lehet itt bármekkora felhajtás, látványos hattyú halála, az nem fogja megváltoztatni a JV döntését. Persze elhihetjük, hogy valamekkora befolyásunk lehet a JV-re (ha már mi, VÚ-sok adjuk nekik a megélhetésük egy részét, ami el szokott hangzani indokként a fejlesztések mellett), hátha, de ha nem akarjuk a homokba dugni a fejünket, akkor észrevehetjük, hogy mennyi redflag volt már: évek óta húzódó kérések nem teljesülnek, az ÜSZ-en csak annyit kapunk a fejlesztési javaslatokra, hogy továbbítottuk a fejlesztőknek a kérést, és megannyi más...plusz a JV megnyilvánulása sem változott semmit sem az évek alatt. Mitől változna éppen most? Ha valaki nem ismeri fel vagy nem akarja felismerni a problémát, akkor hogyan tehetne ellene?

Ezek mind annak a jelei, hogy már csak egy díszlet az, ami régen még valódi volt. És persze előbb-utóbb borulni fog a díszlet és ez a játék is meg fog szűnni, ez a Napnál is világosabb. Kérdés, hogy mikor, de be fog következni és itthagy egy nagyfokú tehetetlenséget, ami ellen nincsen eszköz, csak az elfogadás: hogy ez van.
V2 - Momonga (ex-Böszmeség)
Pontszám: 7.57
népszerűHusosfagyiFérfi
Végzetúr mester
480 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
747. hozzászólás - 2024.05.23. 14:22:58 (Válasz Őrmester #746 hozzászólására.)
100%-ig egyetértek!

Én nagyon szeretem ezt a játékot (3 és fél éve kezdtem újra szűk 6 év kihagyás után) de én is látom a végét....

3 és fél év alatt összeraktam egy karit, aki Tö-ben top 7., szakiban pedig top 8. 225-ös szinten egy olyan szerveren (V5), ahol a legmagasabb kari 388-as. Azt hiszem ez bizonyítéka annak, hogy nagyon szeretem és élvezem ezt a játékot.(És nem mellesleg költök is rá bőven) De az utóbbi pár hónapban-fél évben azt érzem, hogy már nem fog soká tartani. Mármint sem az én játékom, sem másoké, mert a Jv nem tud változni, hozzáigazodni az játékosokhoz és a játékot olyanná fejleszteni, ami megfelelne a játékosoknak. Értem én, hogy a játékos dönti el, hogy játszik-e a jelenleg elérhető játékkal, de ez egy oda-vissza dolog. Ha a játékosoknak nem jó, akkor nem játszanak. Ha a Jv nem a játékosoknak fejleszt, akkor szintén nem játszanak. Ennek a dolognak egy win-win szitunak kellene lennie. A legszomorúbb, hogy nem látom, hogy a Jv-t bármennyire is érdekelné a játékosok véleménye. Persze van a fórumon fejlesztő topic, meg félevente személyes találkozó és traccs party a fejlesztőkkel, de valahogy soha nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy meg lettek beszélve.

Még én is "függő" vagyok, de lehetséges, hogy (a nem olyan távoli jövőben) én is írok ide egy posztot.......
V5- Zafír Démonok
Pontszám: 7.36
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3365 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
748. hozzászólás - 2024.05.23. 15:04:39 (Válasz Husosfagyi #747 hozzászólására.)
Igazából sokunknál szerintem eltűntek a célok és már csak a napi automata kattintgatás van. Egy teljes napi bevételből lesz 1 IQ. De csak nálam, mert azoknak akik már 200 milliárdnál járnak negyed IQ se. A veremjárkálás annyira unalmas, hogy szavak nincsenek és az egész csak azt tudja, hogy költs őskövet pálcára meg mindenre, mert az a táp. Aztán pörgesd a pálcákkal a templomokat és költs ott is, mert máshogy nem lehet, mert csak ebből lehet bármennyi TÖt-t húzni. Most ott vagyok, hogy le kéne nyomni még a xenót meg a havi vermet meg iszonyat sok mindent és konkrétan nem látom hogy lesz hozzá kedvem
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 8.96
közkedveltDini2Férfi
Végzetúr tanonc
14 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
749. hozzászólás - 2024.05.23. 17:07:40 (Válasz Szoffi #741 hozzászólására.)
A „megszüntet” szó rövid ü-vel írandó, illetve a "senki olyannak, akiket" helyesen: "senki olyannak, akit".

Nem kellene "tollat" ragadnia olyannak, akinek nem sikerült az anyanyelv maradéktalan elsajátítása és ezáltal már saját kioktató listája első pontján elbukik.

Főleg, ha eme beteges feltűnési törekvését olyasvalakivel szemben éli ki, akinél sértő módon "gyermekkori problémákat" vizionál, pedig lehet, hogy csak hosszas vívódás után jutott arra, hogy megosztja velünk érzéseit és gondolatait azt illetően, hogy 8 és fél év után miért válik meg szeretett VU karijától.

Rád, kedves (?) Szoffi, mielőtt legközelebb megragadod a "tolladat", lehet hogy vár valahol egy 0. feladat. Remélem megtalálod majd.
---
Pontszám: 9.64
kedvencTosfFérfi
Végzetúr
78 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
750. hozzászólás - 2024.05.23. 18:26:58
Azért tegyük a szívünkre a kezünket, a legtöbben együtt "fejlődtünk" a játékkal, tizenév alatt változnak az igények, a célok, a szabadidő, stb...
Nem feltétlenül csak a játék változott, bizony mi is! Ami kezdetben sikerélményt okozott, az már napi rutin, így valóban nehéz célt találni, de azért ez egy közös gyerek, és tartozunk egy közösséghez.
Sajnos részemről is inkább a kötelességtudat ültet le a gép elé, az életem részévé vált, melyik kezemet harapjam?
Részemről átlépek az árnyoldal felett, és inkább küzdök, mint feladjam.
mert bizony sajnos inkább küzdelem a napi időt ráfordítani, mint élmény
az elkölthetetlen erőforrások csak gyűlnek-gyűlnek, de nem tudod hasznosítani. ez kb. olyan, mintha milliomos lennél, de tilos lenne pénzt költened.
Pontszám: 8.44
kedvelt tagŐrmesterFérfi
Végzetúr mester
403 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
751. hozzászólás - 2024.05.23. 19:52:19 (Válasz Tosf #750 hozzászólására.)
Vagy inkább nem lenne mire elkölteni a milliókat. Egyébként abszolút egyetértek. Bennem is megjelent az az érzés, hogy itt vagyok 15 éve, ismerem a saját szintemen egész jól a játékot és mi lesz, ha ez nem lesz? Mihez kezdek? Meg fognak szűnni azok a szavaim, hogy csatlóskristály, unobtánium fókusz, stb... Mwg az élő tali, a vetélkedők... az ismerős arcok. Ez a rossz és nehéz elfogadni, de közben tudom, hogy teljesen normális, ha az ember életében a kapcsolatok jönnek-mennek. És a közösség, ami itt van, az is felbomolhat, hacsak nincsen mélyebb, személyesebb kötődés egymás iránt, mint csak a játék. Ezzel együtt szemlélve van mit veszíteni az abbahagyással és dilemma. De ahogy Husosfagyi is írta, a JV nélkül nem megy
Amíg lehet, maradok én is.
V2 - Momonga (ex-Böszmeség)
Pontszám: 6.45
közkedveltmistFérfi
Végzetúr mester
272 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
752. hozzászólás - 2024.05.23. 21:55:05
Szomorú ezeket olvasni, pláne, mert szinte mindennel egyetértek.
Bár nem igazán vagyok top kari, engem leginkább az motivál, hogy szeretem az szb-t, és van szövim, páran számítanak rám.
Kapitányként nem hagyhatom el a süllyedő hajót.


Bár jobban megnézve, nem is a hajó süllyed. A tenger kezdett eltűnni alóla.
Pontszám: 9.62
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
592 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
753. hozzászólás - 2024.05.24. 00:46:10
Az elso problema hogy eszre kene venni h a jatek valtozott. Amikor indult ez egy PVP jatek volt. Emlekszem lehetett indulaskor vadaszni, portyazni azt kesz. Es az is sokaig tartott. Azert volt benn a krono max 5 perce azert tartott addig a vadaszat amig hogy legyen LE masoknal amit elvehetsz.
De ez mar reg nem PVP. Ez mar PVE. Gyakorlatilag tamagochizunk. Es az hogy 5 percet malmozzak az egy vicc. Ezt siman el kene mar torolni. Regen nem volt ra gyorsitas de nem nem fogok tobb ezer oskovet erre kolteni. Akkor inkabb ott rohadjon meg a sok felgyult cucc.

Amugy meg egy ilyen kifacsart paytowin jatekot nem lattam. Mindenhol azert fizetsz hogy kapjal extra energiaforrast. Itt eszetlenul dobalja es azert fizetsz hogy elkolthesd. Roppant bosszanto.

A masik a kommunikacio. Itt van peldanak ez az ismetelheto "reform". Kijott egy poszt hogy keszul. Mindenki leirta h ez igy hasznalhatatlan, eletszerutlen kar idot pocsekolni a fejlesztesre. Es mi lett? Bekerult igy. Gyanitom nem sokan hasznaljak.
Ezzel szemben olyan aprosagokert minthogy a katalizatort lehessen atvaltani evek ota konyorgunk. Tele van a jatek ilyen apro cspro dolgokkal amik elhetobbe tennek.

Es ahol a jatek elvesztette az ertelmet az a magas szintu allatok sajtolasa.
Eloszor is leszogeznem hogy max RESPECT azoknak akik ezt csinaljak. Rengeteg munka energia penz stb. Viszont kinyirta a jatekot es a JV legnagyobb hibaja volt.
Mindig a LE forgott a kozeppontban arra vigyazni kellett es minel tobbet osszeszedni. Igy lett eros a karakter. Ahol lehetett LE es kavics kozott valasztani mindenhol a kavicskoltest preferaltam. De mar azota nem. Most 2 fele jatekos van. Az aki hajlando ezt ilyen HC szinten tolni es az aki nem. Ennek az lett az eredmenye hogy ha te a nem kategoriaba tartozol akkor most mar a LE-t, a legalapvetobb es legfontosabb forrast is gyakorlatilag leszarhatod. Ahol lehet azota mindehol mindent LE-bol intezek. Elszorok havi 20 milliot? Es? Az meg 20 tulpont sincs. Evente 240 TO? Mikor a kulonbseg 40000? Nevetseges.
Es megegyszer abszolut nem irigylem oket. Sokat dolgoznak vele megerdemlik en biztosan nem csinalnam de itt megtort a jatek.

Aztan itt az SZB. Talan az utolso ertelmes es erdekes resz a jatekban de sikerult azt is tonkretenni. A gyakorlo utes baromi jo nagyon kellett ha nem lenne lehet mar nem is jatszanek de konyorgom miert ad tokent utana. Ez kinyirta az egesz SZB-t.

Pont tegnap elertem az utolso nagy celt a 400at. Parpill nem latom mi lesz meg ezutan. Egyelore elkattintgatok ahogy en jatszom azert napi 15-20 perccel meg lehet uszni. De persze a dolgok gyulnek tovabb es ott is maradnak amig a krono 4 perces limitje nem szunik meg valahogy.
A hozzászólást Razor módosította 2024.05.24. 01:09:49-kor
V1 -Razor - ZiB
Pontszám: 8.18
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
592 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
754. hozzászólás - 2024.05.24. 01:19:59
Ja az meg egesz egyszeruen bicskanyitogato volt amikor az elso verzioban az ismetelhetoknel 3 kuldetes kivalasztasarol volt szo, majd szoltunk hogy az ugy keves lesz es erre a valasz hogy majd lesz ra akkor valami relikvia kesobb. Persze. Kavicsert.
Tehat van egy fejlesztes -aminek a hasznalata amugy kavicsba kerul tehat fizetunk a fejlsztesert- amit le lehetne programozni ezek szerint elsore is jol de inkabb rakjuk be szantszandekkal szarul es majd kerjunk erte meg kavicsot hogy hasznalhatova tegyuk.

Mivan? Most komolyan?


Es van meg egy ilyen. A "kulonleges dragako".
Kifut alolam a jatek. Onhibamom kivul nem tudok teljesiteni feladatokat es meg en fizessek erte hogy ezt megoldjak? Raadasul ketszer? Egyszer mikor megveszem es utana minden hasznalatkor?
Na ne mar...
A hozzászólást Razor módosította 2024.05.24. 01:48:11-kor
V1 -Razor - ZiB
Pontszám: 8.91
kedvenc_8._sz._ÁÉVFérfi
Végzetúr
55 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Törölt karakterek
755. hozzászólás - 2024.05.24. 19:35:09 (Válasz Dini2 #749 hozzászólására.)
nyelvtannáci!!!
Pontszám: 9.54
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!