Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Morzkod

Dátum: 2010.12.13. 10:19:49
Megrovast kaptam, aminek helyt kell, hogy adjak. Egy bírálóm szerint ugyanis terjengős levezetéseimnek a konklúziója nem világlik ki megfelelően, és ő úgy érzi az ő mondanivalója elsikkad, elbagatelizálódik a hosszas kommentjeim révén, annak ellenére, hogy nagyjából én is ugyanazt mondom amit ő.

Tehát a konklúzióm kiemelve: ha a harcos és varázsló taktika eyensúlyban lenne a játékban, akkor a játékosok közel fele vinne egyik illetve másik típusú karaktert. Ez nem áll fent, méghozzá nagyon nem áll fent, a varázsló taktika óriási túlsúlyban van, ami annak biztos jele, hogy a harcos taktika hátrányban van.
Dátum: 2010.12.12. 13:31:15
Idézet: Ariel - 2010.12.12. 12:19:35
Az állatok kritikusával ott kavartak be, hogy másfél évig az állatok mindig kritikust ütöttek, ha a karakter kritikust ütött, aztán hirtelen rá lett fogva, hogy ez bug, és megszűnt az állatok kritikus ütése.

Ertsd: nem volt kiirva, hogy kritikus utes, de ugye az allatok sebzese a normal sebzes egy - magasabb szintu allat eseten konstans - hanyadosa. Ez regebben a kritikus utes eseten a kritikus sebzesbol szamolodott vissza, most az alapsebzesbol.
Dátum: 2010.12.12. 02:17:04
Idézet: Noug - 2010.12.11. 13:51:02
Ha a vezérgárda szívén viselni a dolgot, nem tartana semmiből egy teszt szövetséget létrehozni, majd klónozni pár 70-100 szint közötti karaktert, állatokkal, stb..

Stimmel. Nem mellekesen latjak, hogy 1-1 karakterben mennyi LE van, es tudjak aranyositani a karaktereket.

Egyebkent gondoljuk vegig milyen valtozasok is tortentek. Probalom csak a jelentosebbeket emliteni.
- Allat sebzes nem fugg a krtikus utestol (-)
- Erobonusz szorzoja bekerul (+)
- Erobonusz csokkentese (-)
- Allatok kritikus utese (+)

Ide-oda lett rangatva a kozelharc sebzes (a varazslatok sebzese kozben alig valtozott), amibol a vak is latja, hogy ez nem lehtett mindig egyensulyban a varazslatokkal. Vagy talan soha nem is volt.

A legizgalmasabb a 3. pont volt, az erobonusz csokkentese, ami Nasdfil egyszemelyes lobbija reven kerult be. Ugy, hogy neki egy nem a jatekkornyezethez adaptalt karija volt, hanem egy elmeleti idealis allapot fele fejlesztett karaktere. Es ezzel a karival erezte tulzottnak a sebzest.
Dátum: 2010.12.12. 01:56:45
Idézet: AranyAlma - 2010.12.12. 00:15:37
En csak arra lennek kivancsi, hogy mennyi igazsag van abban, hogy a varazslat ugyanannyit sebez mint a kozelharc (Miklos ervelese volt valami hasonlo, mikor a varazslat tulsulyat emlegettuk).

Kontextus emiatt nem erdekel. Nem is vagyok benne, hogy erdekeljen. A javaslatom sem errol szolt.

Milyen taumaturgia es ero mellett? Milyen kritikusal szakival? Milyen allatokkal? Milyen alltfelszerelessel? Milyen allatszakikkal? Ki garantalja, hogy egy harcos es egy varazslo strategia ugyanazt a lehetosegeket nyujtja a fentiekbol, kivaltkepp, hogy egy eletkepes harcos es egy eletkepes varazslo karakter tauja es ereje egyforma?
Vannak itt azert problemak.

A konxtusrol nekem a horda gyulolet jut eszembe. En azt latom, hogy a hordagyulolet, olyan mint egy fajta ko-papir-ollo. Es matematikailag teljesen jo. De, anno, kontextusban nekem nem ez jott le.

Kivalo pelda. En akkor azt mondtam, az ido megoldja. Mert az emberek dinamikusan atrendezodnek ugy, hogy ez ne jelentsen gondot. Persze hozzatettem, hogy a top tulsagosan szuk es zart halmaz ahhoz, hogy ez mukodjon. Es tevedtem, egy jo ideje mar a topon sincs egyertelmu valasztas (es a lehetosegek kozott a teljesen lefelejtem is szerepel).

Amugy orulok, hogy szavaimat valaszra erdemlegesnek tartottad. De, nekem, hozzaszolasod konxtusaban, az jott le, hogy hulye vagyok hozza es ne szoljak mar bele.
Egy darabig nem is teszem....

Ne haragudj, ha igy jott le en fogalmaztam rosszul. Csupan a lehetseges hibakra akartam felhivni a figyelmedet.
Dátum: 2010.12.11. 12:01:02
Idézet: AranyAlma - 2010.12.10. 15:05:45
Igen kontextus nelkul, itt most csak a harcos es a varazslo osszehasonlitasa.

Nos kontextus nelkul nincs harcos es nincs varazslo.
De! Lehetne csinalni esetleg egy olyan tesztet, hogy regelunk 20-an, es elore kiosztjuk, hogy 3 ember harcos lesz 17 varazslo. Ez van az altalam tippelt meg belefer arany korul. Majd mindenki belep a szovibe, es arenaban egymasnak esnek. (Erdemes zafir vagy gyemant klant valasztani, hogy ne jelentsen elonyt a csapat egyik felenek.) Aztan megnezni, hogy hol vegez a 3 harcos az elejen vagy vegen.

Persze ez is szamtalan sebtol verzo alklinikai teszt lenne csupan, hiszen nem egy dinamikusan fejlodo rendszerrol beszelunk, ahol mindenki tobbe kevesbe ismeri a tobbiek kepessegeit, es a karakterfejleszteset ugy probalja optimalizalni, hogy a leheto legtobb karit verje fixen, es a leheto legtobb karin tudjon kuldizni. Steril a kornyezet olyan szempontbol is, hogy eloallhatnak nem eletszeru ertekek, peldaul nullas szivossag, kritikus varazslat vagy kritikus utes, ami a valosagban gyakorlatilag nincs. Ha a resztvevok ismerik a teszt celjat ez ohatatlanul befolyasolja oket, akar pro, akar kontra iranyba. Magasabb vedelmet huznak, vagy magasabb IQ-t mint azt teszt nelkul tennek. Tovabba a legfontosabb szempont, hogy ezek csak karakterkezdemenyek. Nincs akademia, tehat nincs hordazas szakijuk sem, es ami meg sokkal fontosabb, nincsenek allataik, plane nem 50-70-es szintuek, szakikkal felszerelkezve, ahogy az elvarhato lenne az adott szinten.

Figyelmbe veve a fentieket szamomra ugy tunik, ez a kornyezet megalapozott teszteles elvegzesere sajnos alkalmatlan.
Dátum: 2010.12.11. 10:21:25
Idézet: Wuher - 2010.12.10. 22:12:44
En nem ahhoz merem a varazslo es harcos karakter fejlesztesi kolteget, hogy kit akarok megverni, mert ahhoz ennek semmi koze nincsen.

Kivancsian hallgatlak, hogy akkor mihez van koze.
Biztos van valami titkos tablazat azoknak, akik tudnak jatszani, de masokat nem tanitanak meg, hogy 125-os szinten 500 tamadas, 525 vedelem es 550 ero kell a harcos karihoz, aminek a koltsege N, szemben a varazsloval akinek 450 taumaturgia, 475 vdelem es 600 IQ kell, aminek a koltsege K. Es te csak leolvasod, hogy N > K QED. Jol gondolom?
Sajnos nekem nincs ilyen tablazatom, igy kenytelen vagyok abbol kiindulni, hogy azert fejlesztesz tulajdonsagokat, hogy portyaban legyozhess masokat. Tudom ez konzervativ hozzaallas.
Dátum: 2010.12.10. 14:27:01
A hatekony pihenes nem hat VP regeneralasra. Kerdezem en, miert jo ez? Tul eros lenne? Az EP lenyegesen fontosabb eroforras, es az igy mar olyan 75 perc korul maxba megy, zafiroknak meg hamarabb. A VP-nek miert kell 150 percet felemeszteni legnagyobb hatekonysaggal is?
Ha tul tapos lenne a ket effekt, nem lehetne csinalni egy uj AF kepesseget, ami a VP regeneraciot gyorsitja el pihenes alatt a hatekony pihenezhez hasonloan? Mondjuk meditacio neven.
Dátum: 2010.12.10. 13:22:48
Nem vicc, csak aranykopes.
Ma, irodaban.
Kevesse dekorativ kollegano jon, kollegat keresi, aki nincs. Keri, ha majd lesz pingelje meg ot.
Kollega visszajon, de a tajekoztatasra ekepp reagal:
- En meg bottal se pingelnem meg.
Dátum: 2010.12.10. 12:05:34
A WHO azt mondta, hogy tulspilaztak a dolgot. Megjegyzem inkabb 10 ilyet, minthogy egyszer alulbecsuljunk valamit. Ez gondolom ertheto.

A oltas amit tavaly kaptal 1 evig ad vedelmet - ez nem jelenti, hogy 1 ev utan rogton megbetegszel, mint ahogy a parizsit sem kell feltetlenul a lejarat utan kidobni, de azert ha mar szaga van erdemes ujat venni.

A virusok mutalodnak, de a vakcina eppen az uj mutacioval szemben is lehet hatasos. Egyreszt. Masreszt a virus mutacioja azert nem hetente tortenik, ugyhogy azert ez nem ennyire remenytelen.
Dátum: 2010.12.10. 11:19:11
Idézet: AranyAlma - 2010.12.10. 10:56:00
Egy bizonyos valaszt lehet szerezni a dologra.
Van az a vilag ahol 50.szintukent indulnak a karakterek. Csinaljatok egy harcos es egy varazslo karaktert. Aztan engedjetek ossze nehanyszazszor oket. Majd abbol lehet levonni nemi kovetkeztetest.

Mert igy eleg elmeleti sikon megy a dolog.
Es ezekkel a statisztikakkal esetleg Miklost is meg lehet gyozni, ha valahol valtoztatni kene.

Kontextus nelkul? A varazslo karinak a kornyezetehez merten kell varazslonak lenni, es ugyanigy a harcosnak.
Ki fogja megmondani, hogy hanyas IQ-ja legyen az 50-es varazslodnak? Mert nyilvan nem az egy szem harcos ellenfel, hiszen neki IQ-ja csak minimalis lesz.
Dátum: 2010.12.10. 10:46:50
Idézet: Eliteninja - 2010.12.10. 10:13:42
Amíg az IQ kettő az egyben tulajdonság addig mindigis olcsóbb lesz varázslót csinálni, mint közelharcost ebben a játékba. Kócos remélem ezt te sem gondoltad komolyan

Leirom lassan, hogy te is ertsd: nincs olyan, hogy ennyibe kerul az IQ, a vedekezes vagy a tamadas. Mindkettot folyamatosan fejleszted es a cel nem egy adott szint elerese, hanem az, hogy az ellenfeleidnel jobb legyel. Tehat nem lehet olyat leirni, hogy az IQ fejlesztese 100 egyseg, a tamadase meg 150 egyseg. Ez ertelmetlen. Ha az IQ eleg magas, akkor tobbe kerul 1 pont fejlesztese, mint 1 tamadas + 1 vedekezes (ezzel a ket tulajdonsaggal egyenerteku ugye), tehat dragabb. Sot macerasabb is, mert 2-szer 100K-t egyszerubb gyujtogetni, mint egyszer 200-at. (Megjegyzes: konnyen lathato, hogy ha a vedekezes = tamadassal, akkor gyok2 az az arany ahonnan az IQ fejlesztese koltsegesebb, hiszen: 2x^2 < y^2 egyenlotlensegbol ha x es y pozitiv, akkor (gyok2)x <y kovetkezik.)

A fenti arany (szukseges IQ, szukseges tamadas/vedelem) elsodlegesen attol fugg, hogy melyik taktikan mennyien vannak. A topban Otoaak nyoman tobben megprobalkoztak azzal, hogy a harcos utat valasszak. Ezert az IQ fejlesztes belassult, a szukseges tamadas/vedelem szint felgyorsult, igy most a harcosokra rossz idok jarnak. Amig ez nem volt igaz, addig Otoaak bizony olyan karikat is siman elvert akiknek lenyegesen tobb volt az osszes szerzett LE-juk, mint Otoaaknak.
Ez egy dinamikus rendszer. A rendszer hibaja az, hogy a sulypontja (ahova igyekszik) az nem egy 50-50 varazslo/harcos arany korul van, hanem joval eltolodva a varazslok javara (mondjuk 90-10, de ez nyilvan csak hasrautesszeru szam).

Kerlek, ha ezt cafolni szeretned, kerits egy komolyabb ervet annal, hogy "ugye ezt te sem gondolod komolyan", mert igy pont, hogy teged nem lehet komolyan venni.
Dátum: 2010.12.10. 08:57:17
Idézet: Wuher - 2010.12.09. 20:16:13
A tisztan harcos karakter fejlesztese tobbe kerul, hosszutavon nem lehet vele eredmenyes lenni, nagysagrendileg kb. egyforma LE bevetelek eseten.

Szemenszedett marhasag. Nincs olyan, hogy mennyibe kerul. Ez egy ertelmetlen fogalom egy olyan kornyezetben, ahol egymashoz merten szamitanak a fejlesztesek. Az IQ-bol attol fuggoen eleg az 500 vagy keves a 700, hogy ellenfeleid mit tudnak felmutatni. Minel tobben allnak le az IQ fejlesztesrol, annal kisebb a varazslokon az IQ fejlesztesi kenyszer, annal kevesebb LE-t kell IQ-ba olniuk, annal tobb LE marad arra, hogy a harcos ellen vedelemmel, krtikussal(!) vedekezzenek. Ilyen kornyzeteben nem el meg (jol) a harcos kari.
Ha viszont magas az IQ spec karik szama a kornyzeteben, akkor sok LE-t kell olniuk az IQ-ba, hogy a felszinen tudjanak maradni, nem marad (eleg) LE a kozelharci tulokra, szakikra. Ilyen kornyezetben kiraly lehet a harcos kari.
A fentiekbol latszik, hogy mindket taktika annal olcsobb, es ezaltal annal sikeresebb, minel kevesebb kovetoje van.
A kerdes tehat valojaban az, hogy korulbelul hany % harcost bir el a rendszer. Es erre a kerdesre mar bizonyosan igaz az a valasz, hogy lenyegesen kevesebbet, mint varazslot.
Dátum: 2010.12.10. 08:46:23
Idézet: Birka - 2010.12.09. 15:44:45
Koc, krerdes az, hogy a 700-800-as krit arabol mennyi erot tudnal magadra huzni, es egyaltalan nem vagyok benne biztos hogy meg mindig a kritikusnal van a pont...

0-as kritikusod lenne?
A Terkapuban, epikusnal, entitasnal mindenhol szopnad be a kritikus utest? Nyilvan nem.
Akkor mennyi is lenne? 200? 300?
Nem mondom, hogy lehetetlen taktika, - korabban is csak azt allitottam, hogy a kritikus vedo szerepet nem vizsgalod - de azt igen, hogy jo fel evig buko, mire eselye van csak harc szempontbol egyenesbe kerulni.
Es persze pápá kritikus kuldi, cserebe mindenki rajtad akarna megcsinalni.
Dátum: 2010.12.09. 15:36:11
Bocs, de nem jott le, hogy miben nem vagy olyan biztos, mert az altalam leirtakbol semminek nem mondtal ellent.
Nekunk eddig ketszer siman fizetett a biztosito beazasra, korrekt osszeget. Osszesen tobbet kaptunk eddig, mint amennyit fizettunk.
Dátum: 2010.12.09. 15:11:23
Idézet: Birka - 2010.12.09. 12:31:42
Ez csak egy elmélet, de előfordulhat egy olyan tendencia, amikor jobban jársz az erő növelésével mint a kritikussal. Különösen ha az egész környezeted kritikust fejleszt...

Azt tetszett kihagyni a kepletbol, hogy a kritikus az ellenfel kritikus utesere is hat. Tehat ha a te es az ellenfel fegyvere azonosan sebez, akkor a krtikus utes kozelharci koronkent ennek a duplajat szerezheti neked elonykent a csataban. 2x : x vs. x : 2x. Raadasul 300 erobol jobb helyen tolsz 500 kritikust.
Dátum: 2010.12.09. 15:03:29
Idézet: Craslorg - 2010.12.09. 12:38:54
Most már ugye fixen titkos az egész, így tényleg a saját vélemény szerinti jobbra kell voksolni.

Mivel csak 2 valasztas es egy tovabbjuto van, igy tatikazni amugy sem lehetne.
Dátum: 2010.12.09. 09:52:42
Engem az tolt el orommel, hogy az egyik nagy kedvencem a mufaja jeles kepviseloje, amit en jeloltem meg versenyben van.
Az ilyen _nagy_ versenyeknek viszont a gyozetese csak olyan film lehet, ami nem megoszto. Viszont az a film ami nem megoszto keveseknek a sajat kedvence. Lefogadom, hogy a vegen ha kiirnank egy olyan szavazast, hogy van-e film a jeloltkbol, amit jobban kedvelsz, mint a gyoztes, akkor 70% mondana legalabb, hogy igen.
Idézet: Cyrus Cronos - 2010.12.08. 12:08:18
Melyik évben hunyt el Leslie Nielsen (Csupasz pisztoly 2 és 1/2)?
2008
2009
2010
2007

Mintapeldaja az erdektelen lexikalis tudasnak.

Már szerepelt az adatbázisban a kérdés...kérdem én 1 HETE halt meg és nem hiszem, hogy bárki más ez alatt az idő alatt ezt a kérdést így feltette volna.

En meg azt nem hiszem, hogy ne tettek volna mar fel legalabb 10-en. De amugy is orulhetsz, mert ez erdektelen lexikalis kategoria, igy meg legalabb nem buktad el a kerdezes jogat.

"Mi volt David Hasselhoff sorozatbeli neve K.I.T.T. társaként?"
Erre úgyis azt fogjátok írni, hogy nem tartozik az általános műveltséghez de azt illik tudnom milyen különleges múzeum van Békéscsabán pl...

Szentigaz. Sorozatok szereploi, tartalma tavol all a muveltsegtol. Mindazonaltal ez hatareset, talan nem lett volna baj, ha bekerul.
Ja es igen, a muzeumok meg a muveltseg temakorebe tartoznak.

"Azonos ezeknek az embereknek a keresztneve: Wayne, Lennon, Doe. Melyik keresztnév az?"
Ugyan ki n ismerné Jonh Wayne-t, Jonh Lennon-t és az ismeretlen személyekre alkalmazandó nevet Jonh Doe-t? No komment...

Latod te is tudod, hogy John Doe nem egy ember neve, hanem egy megnevezes. Tehat a kerdes igy butasag.

"párizsi, olasz, májusi, túrista... ebben a halmazban mit takarnak az egyes nevek?"
Egyesek nem esznek soha felvágottakat...

Ha tenyleg ilyen igenytelenul tetted fel, akkor ezt nem csodalom, hogy visszadobtak.

"Ki nem szerepelt soha a Dallas című filmsorozatban?"
A válaszban direkt kevésbé ismert neveket írtam (George Kennedy, Ken Kercheval) nem hiszem, hogy ez a kérdés EZEKKEL a nevekkel szerepelne az adatbázisban.

Tipus tulcsordulas van belole. Hasonloval sem erdemes probalkozni.
Idézet: Semelyik - 2010.12.08. 11:13:49
De jelenleg ilyen típusút így értékelnek.

Miklos szerint: erdekes/nagyobb telepules szerepelt, kisebb, erdektelen lexikalis tudast kap.