Hááát. Szerintem van különbség a két költség miatt.
160-as fegyver: 45 őskő, 84-es: 35
Páncél: 45 vs 35
stb...
Szóval van különbség. Az persze igaz, hogy ezekre messze nem költök annyit én sem, mint az állatcuccokra. A 20-as szintig aktív olcsóbb tárgyakra én is várok, mint a messiásra, mert nem biztos, hogy sokáig akarok 8-8 kavicsot költeni napi 1-2 dögre.
Hozzászólások - Craslorg
Dátum: 2012.03.15. 07:34:52
Dátum: 2012.03.14. 22:11:07
Félreértelmeztem, amit írtál, természetesen a saját csomagjából adhat bármilyet. A 80 alattiak nem ide tartoznak, hanem normál térkapus lények fókuszkristályaihoz. Valamelyik szintű megaesszencia az 1/3-ots esélyt 1/2-re módosítja egyébként, de ez a végén van, nem sokaknak van még meg.
Dátum: 2012.03.14. 21:55:23
A logika benne az, hogy míg 40-ről 41. szintre X idő alatt lépsz, 140-ről 141-re ugyanolyan taktika mellett 2X idő alatt. Ergó ritkábban veszel kavicsos cuccot, a havi költség nagyjából állandó. (Ettől persze a sisakok megjelenése és a szerencsekerék miatt lehetne olcsóbbítani a cuccokat).
Dátum: 2012.03.14. 21:52:31
2. fixen minden 10.
3. 1/3-ad eséllyel, míg normálnál változó az esély, hiszen a szerencse befolyásolja.
4. Olyan tárgyat nem kaphatsz, ami már van (akár tárgyban), azon kívül viszont bármilyet, akár alacsonyabb szintűt is (tapasztalat). Lehet, hogy van egy szinttől függő minimuma, de ez nem egyenlő a szinteddel.
3. 1/3-ad eséllyel, míg normálnál változó az esély, hiszen a szerencse befolyásolja.
4. Olyan tárgyat nem kaphatsz, ami már van (akár tárgyban), azon kívül viszont bármilyet, akár alacsonyabb szintűt is (tapasztalat). Lehet, hogy van egy szinttől függő minimuma, de ez nem egyenlő a szinteddel.
Dátum: 2012.03.14. 16:52:40
Idézet: Prisma - 2012.03.14. 16:48:29
Eventeknél "kiváló" lenne... Ahol ugye pont ezek számítanak. Az erőforrások differenciálása semmiképp se jó megoldás. Igaz, szerintem ez a top20, top50 mesterséges lassítása verzió sem.
Sokkal igazságosabb lenne, ha egyszerűen mindenki más több CSP-t, és PP-t kapna.
Eventeknél "kiváló" lenne... Ahol ugye pont ezek számítanak. Az erőforrások differenciálása semmiképp se jó megoldás. Igaz, szerintem ez a top20, top50 mesterséges lassítása verzió sem.
Dátum: 2012.03.14. 16:50:08
Idézet: Miklós - 2012.03.14. 16:34:08
Ezzel csak az a gond, hogy az egyéni jutalom még hagyján (nem 3, hanem csak 2 szintet lép a karakter szöviküldisor közben), de a szintlépéses küldiben a szövetség többi - alacsonyabb szintű - tagjával lesz kicseszve, akik nyilván nem tehetnek róla, hogy néhány tag top 20-as (50-es). Ráadásul ez a küldi általában a legtöbb időt felemésztő küldi, ami így megnő még néhány nappal, holott nyilván a szövi top karakterei is azt szeretnék, ha minél többen részesüljenek a +3-3% AF pontból.
Az üres szintekre való KH kiterjesztés biztos nem oldaná meg a problémát? Szerintem jóval egyszerűbb módon megoldható, van üthető ellenfél és náluk akár korlátozni is lehet az LE-t, azaz ellenük fixen csak EH érvényesül (a klónoknál továbbra is lehet LE rabláshoz, ilyenekhez). Akár egy olyan KH-s csapat, akik nincsenek szövetségben, így a háború sem kavar be (csak megkapják tulajdonságba az épületbónuszokat valamilyen szintig randomszerűen).
Lehet top50 is, ezt ti látjátok jobban.
A szövetségi küldikhez a szintlépés lassulása, igen, ez jogos az észrevétel. Mondjuk talán ez beáldozható cserébe azért, mert több célpontod lesz és jobb a LE/TP arány.
A szövetségi küldikhez a szintlépés lassulása, igen, ez jogos az észrevétel. Mondjuk talán ez beáldozható cserébe azért, mert több célpontod lesz és jobb a LE/TP arány.
Ezzel csak az a gond, hogy az egyéni jutalom még hagyján (nem 3, hanem csak 2 szintet lép a karakter szöviküldisor közben), de a szintlépéses küldiben a szövetség többi - alacsonyabb szintű - tagjával lesz kicseszve, akik nyilván nem tehetnek róla, hogy néhány tag top 20-as (50-es). Ráadásul ez a küldi általában a legtöbb időt felemésztő küldi, ami így megnő még néhány nappal, holott nyilván a szövi top karakterei is azt szeretnék, ha minél többen részesüljenek a +3-3% AF pontból.
Az üres szintekre való KH kiterjesztés biztos nem oldaná meg a problémát? Szerintem jóval egyszerűbb módon megoldható, van üthető ellenfél és náluk akár korlátozni is lehet az LE-t, azaz ellenük fixen csak EH érvényesül (a klónoknál továbbra is lehet LE rabláshoz, ilyenekhez). Akár egy olyan KH-s csapat, akik nincsenek szövetségben, így a háború sem kavar be (csak megkapják tulajdonságba az épületbónuszokat valamilyen szintig randomszerűen).
Dátum: 2012.03.14. 15:15:06
Ezt írtam már régen, a topic kezdetén is, hogy ezt ki kell venni a játékból, mint ahogy láthatatlant se támadnak, úgy SK-st se támadjanak. Onnantól csak mások elleni védekezésül használható, a KH-ból nem tudnak tápolni, nem fogja megérni, illetve valóban arra lehet használni, amire való, mások elleni védekezésre.
Idézet: Hype - 2012.03.14. 14:25:53
Ha visszaolvasol, sehol se védtem őket, de azt ne várd, hogy bármilyen lehetőség nullára redukálja az SK hatását, nyilván nem fogják teljesen anullálni egy relikvia hatását, helyette 75%-ot levesznek a hatásából. Azon lehet vitatkozni, hogy 75 vagy 90 vagy 60, vagy hogy az AF ár mennyire olcsó vagy drága, játékhelyzettől függ, nekem max 10 napi AF mondjuk, bár mindig van maradék AF-em, mikor nincs új AF képesség, így nekem nem drága. VF-eseknek kb 20 nap összeszedni, ha a toplistát nézem és a VF-esek költött AF pontjait a kezdetek őta.
Azaz én sose támogattam az SK-s játékosokat, amikor ez nem korrekt előnyszerzés -> lásd KH, amellett meg letojom, hogy akár ellenem használják, 1.5 kivételével a többi SK-st így is elpakolom bármikor, az egyiket ráöltözve. A másik meg SK nélkül is erősebb, de amúgy se csesztetjük egymást, mert van KH.
Idézet: Hype - 2012.03.14. 14:25:53
Nem értem miért véded ezeket a játékosokat Cras. Marcsáról például nem is tudtam, kereshetek másik TOP kedvenc karaktert.
Ha visszaolvasol, sehol se védtem őket, de azt ne várd, hogy bármilyen lehetőség nullára redukálja az SK hatását, nyilván nem fogják teljesen anullálni egy relikvia hatását, helyette 75%-ot levesznek a hatásából. Azon lehet vitatkozni, hogy 75 vagy 90 vagy 60, vagy hogy az AF ár mennyire olcsó vagy drága, játékhelyzettől függ, nekem max 10 napi AF mondjuk, bár mindig van maradék AF-em, mikor nincs új AF képesség, így nekem nem drága. VF-eseknek kb 20 nap összeszedni, ha a toplistát nézem és a VF-esek költött AF pontjait a kezdetek őta.
Azaz én sose támogattam az SK-s játékosokat, amikor ez nem korrekt előnyszerzés -> lásd KH, amellett meg letojom, hogy akár ellenem használják, 1.5 kivételével a többi SK-st így is elpakolom bármikor, az egyiket ráöltözve. A másik meg SK nélkül is erősebb, de amúgy se csesztetjük egymást, mert van KH.
Dátum: 2012.03.14. 13:55:19
De támadja őket, hidd el. Nagyon régóta támadja őket. Van aki bevallottan ellenük használja, lévén így dől a LE befelé.
Dátum: 2012.03.14. 13:44:44
Na, ellenük már 75%-ot leszed az AF képesség marad nekik 21-22-23-23-17, illetve 33-37-31-37-23 lesz. Csak a KH-ból tudnak még tápolni. Ott viszont esélyes lenne, hogy a KH ne támadjon SK-st, hiszen ők is félnek tőlük, mint a sima karik. Ha akarják a KH-s támadást, akkor meg leveszik az SK-t.
Dátum: 2012.03.14. 13:33:06
Alapvetően nem az LE/TP aránya fog javulni, hanem a jóval később érkezőkhöz képest az adott szinten begyűjtött LE.
Ugyanakkor a fejlesztésnél problémás lehet a TP megvalósítása, lévén dinamikusan fog változni, a szinthez szükséges TP? Ennél akkor már nyilván egyszerűbb, ha a kapott TP csökken 5-10-15-... százalékkal. Mindemellett viszont akkor figyelembe kell venni a szövetségi küldetéseknél az eredetileg is kapott TP-t, hiszen így a szintlépéses küldetés valóban roppant nehéz lesz egy olyan szövetségnél, amelynek 20-25%-a is top 20-as.
Prisma felvetése is jogos, hiszen így egy differencia alakul ki folyamatosan és itt nem azokra kell gondolni, akik a top20-tól 60 szinttel vannak lemaradva, mert azok soha nem érik utol őket, hanem a közvetlen utánpótlás, akik így gyorsabban érik be őket, de az adott szinten gyűjtött LE-jük kevesebb lesz, mint azoknak, akik top 20-asak, így ez a fejlesztési irány nagyon sok gondot okozna.
Alapvetően miért nem lehet a kereskedelem hatásfokát X. szint után tovább csökkenteni, mint történt az 100-as szinten? Így a tárgyakban nem lesz akkora különbség, a nagy szintkülönbség ellenére is, bár ez megint felvet egy rakás kérdést. Szóval ezt nagyon át kell gondolni. Aki a topon van és ellenfelet akar, továbbra is befékezhet akár vagy a KH-sok kiterjesztése is megoldás lenne, azokon a szinteken, ahol nincs karakter, automatikusan generálódik egy KH-s is, így a klónok mellett lesznek köztes KH-sok is. Ott már biztos nem lehet panaszkodni majd ellenfélnélküliségre, mert extrém esetben is lesz minimum 17 üthető ellenfele bárkinek, aki 17 szintre lát már le.
Ugyanakkor a fejlesztésnél problémás lehet a TP megvalósítása, lévén dinamikusan fog változni, a szinthez szükséges TP? Ennél akkor már nyilván egyszerűbb, ha a kapott TP csökken 5-10-15-... százalékkal. Mindemellett viszont akkor figyelembe kell venni a szövetségi küldetéseknél az eredetileg is kapott TP-t, hiszen így a szintlépéses küldetés valóban roppant nehéz lesz egy olyan szövetségnél, amelynek 20-25%-a is top 20-as.
Prisma felvetése is jogos, hiszen így egy differencia alakul ki folyamatosan és itt nem azokra kell gondolni, akik a top20-tól 60 szinttel vannak lemaradva, mert azok soha nem érik utol őket, hanem a közvetlen utánpótlás, akik így gyorsabban érik be őket, de az adott szinten gyűjtött LE-jük kevesebb lesz, mint azoknak, akik top 20-asak, így ez a fejlesztési irány nagyon sok gondot okozna.
Alapvetően miért nem lehet a kereskedelem hatásfokát X. szint után tovább csökkenteni, mint történt az 100-as szinten? Így a tárgyakban nem lesz akkora különbség, a nagy szintkülönbség ellenére is, bár ez megint felvet egy rakás kérdést. Szóval ezt nagyon át kell gondolni. Aki a topon van és ellenfelet akar, továbbra is befékezhet akár vagy a KH-sok kiterjesztése is megoldás lenne, azokon a szinteken, ahol nincs karakter, automatikusan generálódik egy KH-s is, így a klónok mellett lesznek köztes KH-sok is. Ott már biztos nem lehet panaszkodni majd ellenfélnélküliségre, mert extrém esetben is lesz minimum 17 üthető ellenfele bárkinek, aki 17 szintre lát már le.
Dátum: 2012.03.14. 12:37:43
A VF-et nem fogják még megtápolni, mert egy alapvetően nem ilyen használatra tervezett szakértelem lett, ezt bevallottan nem fogják tovább erősíteni.
Dátum: 2012.03.14. 08:54:43
Valamit rosszul számolsz. Alapesetben kapsz láthatatlanság esetén 10+szint/10-et, azaz 30-as szinten 10+30/10 = 10+3 = 13. Ha 3 szinttel magasabbról ütnek, akkor arra még rájön a 3*4, azaz 12, így 13+12, azaz 25 jön minden tulajdonságodra. 30-as szinten pedig a sebzésed nő 20%+30/5%-kal, ami 20+6 = 26%-os sebzésnövekedés varázslatnál és közelharcnál is.
91. szintre:
Tulajdonságoknál: 10+91/10 = 10+9,1 = +19 alapesetben és erre jön a szintenkénti +4, ha fentebbről támadnak.
Sebzés: 20+91/5 = 20+18,2 = +38 alapsebzés minden találatnál.
91. szintre:
Tulajdonságoknál: 10+91/10 = 10+9,1 = +19 alapesetben és erre jön a szintenkénti +4, ha fentebbről támadnak.
Sebzés: 20+91/5 = 20+18,2 = +38 alapsebzés minden találatnál.
Dátum: 2012.03.14. 08:49:16
Idézet: Eardog - 2012.03.14. 08:15:46
Erre reflektálnék csak. Számomra ez esik legminimálisabban latba akkor, amikor törlésen gondolkozok. Pont a társaság az, ami megmaradt azokkal, akik már 1-2 éve töröltek, vagy már nagyon inaktívak, lévén VÚ-n kívül rendszeresen összejövünk. Azaz nem a VÚ kapcsol össze egy jó társaságot, arra ott a skype, ha nagy a távolság, ha meg nem nagy, akkor összeröffenések ugyanúgy megmaradnak.
...már sokszor elgondolkozott a törlésen, de eddig a jó társaság miatt...
Erre reflektálnék csak. Számomra ez esik legminimálisabban latba akkor, amikor törlésen gondolkozok. Pont a társaság az, ami megmaradt azokkal, akik már 1-2 éve töröltek, vagy már nagyon inaktívak, lévén VÚ-n kívül rendszeresen összejövünk. Azaz nem a VÚ kapcsol össze egy jó társaságot, arra ott a skype, ha nagy a távolság, ha meg nem nagy, akkor összeröffenések ugyanúgy megmaradnak.
Dátum: 2012.03.13. 21:09:59
Ööö... 75%-ot vesz le az SK hatásából és csak 25% marad rajta. Azaz, ha eddig kapott 200-at, az AF esetén már csak 50 érvényesül belőle.
Dátum: 2012.03.13. 21:07:56
Az épületek egyik fő célja, hogy a Piramis mellett lehessen mást is építeni, akár a szöviküldiket is nézve és az, hogy emellett adnak is valamit, sose baj. Valaki aztán vagy használja vagy nem. Lényeg, hogy van építeni való sok szintre és azért adnak bónuszt is, ami - ha egy szöviben nem is mindenkinek - jól jöhet sokaknak.
Dátum: 2012.03.13. 11:10:30
Nem a mezők száma alapján van az eredmény randomizálva, az csak díszítés. Nyilván hülyén nézne ki, ha az UR sáv egy vékony piszlicsáré lenne. A random eredményétől függ, hogy hol fog megállni, de nem 1/12 az esélye az UR-nek, mint azt az ábra jelezné, annál jóval kisebb az eddigi tapasztalatok alapján..
Dátum: 2012.03.13. 10:39:13
Nálunk már megjelent a 2 épület továbbépítési lehetősége plusz egy új épület.
Dátum: 2012.03.13. 07:50:52
Tegnap este jelezte Miklós, hogy az épületek (kata, kémgömb) új szintjei ma lesznek beélesítve.
Dátum: 2012.03.12. 19:23:57
Aki folyamatosan játszik, VF-esként is kevesebb, mint 1 hónap alatt összeszedi az AF költséget (kb 20 nap, azaz 3 hét max). Nyilván aki mellette portyázik is, még hamarabb, aki meg EH-s és vadászik, annak 10 nap. Nem érzem ezt annyira hatalmas költségnek, de persze mindenki eldönti, hogy költ-e rá, a lehetőség adott vagy majd később.
Nyilván aki csak portyázik, de ott se minden PP-t vagy csak térkapuzik, vagy a VF-es, esetleg bubis vadászaton kívül mást nem csinál, annak ez lassabban lesz meg, de Miklósnak úgysem az a célja, hogy azok is könnyen hozzájussanak dolgokhoz, akik nem használnak minden erőforrást.
Nyilván aki csak portyázik, de ott se minden PP-t vagy csak térkapuzik, vagy a VF-es, esetleg bubis vadászaton kívül mást nem csinál, annak ez lassabban lesz meg, de Miklósnak úgysem az a célja, hogy azok is könnyen hozzájussanak dolgokhoz, akik nem használnak minden erőforrást.
Dátum: 2012.03.12. 19:04:33
Szerintem ez már korrekt megoldás. Olyat ne várj, hogy egy AH-s és egy ősköves relikvia hatását valami egy-az-egyben annullálja, mert akkor teljes joggal reklamálnának a megvásárlói.