Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Xena

Oldal: 123456789101112
Dátum: 2009.01.16. 15:05:32
...
Dátum: 2009.01.16. 10:15:35
...
Dátum: 2009.01.16. 09:13:46
...
2 vagy 3 hete nem fogadták el a következő kérdésem:
Melyik megyében található Szigliget?

"Rossz kérdés" értékelést kapott: az értékelők(!) szerint a kérdés érdektelen lexikális tudása miatt!
Írtam a fórumba és kifogásoltam ezt a döntést: a hozzászólásomra a "magukat fórumban kiélők" mindenáron bizonygatták hogy bizony a kérdésem rossz,"nem számít hogy melyik megyében van",kis település,nem KELL tudni(nem is mondta senki...)....

Ma a vadászat során kaptam egy hasonló kérdést:
Melyik megyében található Egerág?
Elfogadták!!!.....

Megjegyzem: a "Melyik megyében található ...?" elő-előfordul azért a kérdések között!

Van különbség a két település között az "érdektelen lexikális tudás"-t tekintve? Egerág ismertebb mint Szigliget?
Ha igen akkor "le a kalappal" az értékelők-, és a "fórumban észt osztók" előtt! Dehogy állok én le vitatkozni "menzásokkal": bár sajnos nem az "iq-menzások"-ról van szó...!
Van értelme így kérdést írni: bízzak az "értékelők értékítéletében",hozzáértésében mikor minden jel szerint néhány kérdés elbírálása hasraütésre történik?! A "fórumkirályok és fórumkirálynők" is csak szerepelnek: megerősítik(fokozzák a ...) hogy "hű de rossz a kérdésed!": akkor hogy is van ez?
Szerencsés volt a kérdést feltevő játékos(jókor tette fel a kérdést mert az értékelők nem csak a "hasukra ütöttek")én pedig nem?
Egyértelmű: csak legalább "ne osztották volna az észt" ...
Tudod a legutóbbi hozzászólásomból kiragadtad az egyetlen szót(kvízmester) amit kritizálni tudtál...érdemben viszont...
Off
Amíg érdektelenebb a kérdésem mint számos,igazán speciális kérdésé ami elfogadásra került addig nyilván szóvá is teszem.Persze most már belátom hogy semmi értelme: itt minden kvízmestert azért vettek fel hogy "visszaverje a támadást" vagy "megfogja a másik kvízmester kezét" és megmagyarázza hogy miért hülye a játékos és kérdése!
A stílusommal van baj?
Ne haragudjatok meg de ti melyik országban éltek?Magyarországon? Ti tudjátok hol van Szigliget?
Voltatok már ott?Szerintetek érdektelen lexikális tudás? Nyilván nem annyira ismert mint Budapest,lenézhetitek ti a vidéket de ezzel nincs mit büszkélkednetek és még ti húzzátok fel magatokat a stílusomon?
Tudjátok az egész kvíz-rendszer szégyene az ha elfogadjátok az igazán speciális hkk.... kérdéseket és Szigligettel kapcsolatban pedig Budapestről vagy más ÉRDEKES helyről "osszátok az észt"!
Most már nem viszem át másik topic-ba: remélem az "illetékes elvtárs" is kifejti majd hogy Szigligetet senki nem tudja hogy hol van("aki mégis annak érdektelen lexikális tudása (is)van"),ugyan hol lehet? melyik megyében? A google sem dob ki semmit... Bezzeg a hkk-s és hasonló kérdések...nem is ember aki nem tudja!
Persze gondolom az iróniával is hiába próbálkozom...
Abban igazad van hogy rossz topic-ba írtam de a leveled további részével nem értek egyet!Te nem is tudod hogy mit írkálsz! Szigliget elhelyezkedését nem kell tudni senkinek Magyarországon?Ki mondta hogy mindenkinek azonnal rá kell vágnia a választ! A játékosok egy része igenis tudja hogy hol van "egy híres balatoni üdülőhely" a másik része pedig kiguglizza.Számít az hogy hány nyaralója van? Egy Szigligetet???Érdektelen lexikális tudás?El van dugva Badacsony mögé? Budapest hová van eldugva a térképen??? Valahol Európában? Nem "Karancslapujtőt és társait" kérdeztem!Még ha azt kérdeztem is volna akkor sem rosszabb a kérdés mint bármelyik más elfogadott kérdésé a hkk-témakörtől kezdve a ....
Tudod offolom ebben a topicban a témát de ha a másikban is "hozzád hasonló kritikust kapok" akkor nincs több kérdésem az értékelőkhöz!!!
"A következő kérdést tettem fel tegnap:
4 választási lehetőséggel,helyesírási hiba nélkül,Veszprémet megjelölve jó válaszként,"szóval megadtam a módját"....
Erre az "értékelő" érdektelen lexikális tudásra hivatkozva rossz értékelést adott!
Miért is? Hány és hány rossz kérdéssel találkozom nap mint nap amit már elfogadtak.Eddig vagy 5 kérdéssel találkoztam ahol szándékosan rossz megoldást adtak,ezzel mi a baj?
Nem kell tudni senkinek hogy hol van Szigliget? Nyilván nem kell mindenkinek azonnal rávágnia de ez a kérdések saccra 70-99 százalékánál így van.Mivel különb egy x kultúrkörbeli isten vagy hasonló kérdés?
Azt hiszem hogy a játékosok egy része tudja a kérdésemre a választ-főleg hogy nem "Karancslapujtőt" kérdeztem hanem Szigligetet!- a másik része pedig könnyen "kiguglizhatja".
Szóval kérem fejtse már ki az értékelő hogy mi nem tetszett neki ezen a kérdésen!"

Tisztelt Illetékes Értékelő(Vagy inkább értékelők? Hiszen így szerepelt az indokláson)!

Nem szereplési vággyal fűtve ismétlem meg a tegnapi levelem de szeretnék választ kapni arra a kérdésemre hogy mi nem tetszett a kérdésemen(miért kapott rossz értékelést).
Úgy vélem hogy nem azért kaptad a jogot az értékelésre hogy "hasra ütve" bíráld el a játékosok kérdéseit:nyilván a magyarázattal még adós vagy és tekintve hogy ezen döntésed jónéhány lélekenergiámba került(ami a játék előrehaladtával még több lesz hiszen azt figyeltem meg hogy minden kvíz jutalom értékesebb) amit igazságtalannak tartok így azt hiszem bő 1 nap után jogom van választ kapni!
Ha nem veszed a fáradtságot hogy válaszolj akkor legalább egy illetékes elmondhatná hogy: "mit keres ez itt"!
Elnézést a stílusért de ha már létrehoztátok ezt a fórumot akkor legyen már valami értelme! Még szép hogy bosszant hogy nincs reakció: "csak nyeljem le a békát"(bocsánat a közhelyért!)?
A következő kérdést tettem fel tegnap:
4 választási lehetőséggel,helyesírási hiba nélkül,Veszprémet megjelölve jó válaszként,"szóval megadtam a módját"....
Erre az "értékelő" érdektelen lexikális tudásra hivatkozva rossz értékelést adott!
Miért is? Hány és hány rossz kérdéssel találkozom nap mint nap amit már elfogadtak.Eddig vagy 5 kérdéssel találkoztam ahol szándékosan rossz megoldást adtak,ezzel mi a baj?
Nem kell tudni senkinek hogy hol van Szigliget? Nyilván nem kell mindenkinek azonnal rávágnia de ez a kérdések saccra 70-99 százalékánál így van.Mivel különb egy x kultúrkörbeli isten vagy hasonló kérdés?
Azt hiszem hogy a játékosok egy része tudja a kérdésemre a választ-főleg hogy nem "Karancslapujtőt" kérdeztem hanem Szigligetet!- a másik része pedig könnyen "kiguglizhatja".
Szóval kérem fejtse már ki az értékelő hogy mi nem tetszett neki ezen a kérdésen!
Úgy gondoltam hogy kiszállok a témából de erre tényleg muszáj reagálnom!

Most erősen off bekezdés jön de ami a sulit illeti:1. Közgébe jártam(top3 az országban) és elhiheted nekem hogy ott "erős volt a magyar":nagyobb "terror" ment mint a gimik többségében(vagy bárhol). 2. Nem kétséges hogy a játékosoknak csupán elenyésző része tanulta a "december 31.-i dátumot.Mondanám hogy megkérdezem a tanárom ezzel kapcsolatban de előre látom a rosszallását és semmiképpen nem járatnám le magam...! :-)

Először is: "igenis rossz volt.... az admin értékelte.... ők nem szoktak szeszélyből értékelni" : mitől volt rossz?
Hol van az a kétharmados többség?Ha van is akkor mindenképpen nagyobb arányban a január 1 javára!. Egy korábbi hozzászólásból kiderült hogy igenis a játékosok többsége a január 1.-et tartaná jó válasznak és ítélte volna jónak a kérdésem(itt megjegyezném hogy igenis túlnyomó többsége! Hiszen a fórumban lévő hozzászólók a témában érintett és így esetleges elfogultságuk okán kevésbé "perdöntő személyek" s csak egy kisebbség részei "akik máshogy tanulták mint a többség").
Bármennyire is erősen fogalmaztam mégis maximális tiszteletem a témában hozzászóló személyeknek- legyen az rendszergazda,admin...- mégis teljesen egyértelmű a dátum,melynek azért bizonyára érdemes lenne utánnanézni a könyveitekben-és most eszem ágában sincs személyeskedni(!!!)(bár az iróniát jogosnak érzem). Mellesleg a neten fellelhető anyagok közül egyedül(!!!) a Wikipédia említi a kétségeit a dátummal kapcsolatban szemben a legalább(!) ennyire mérvadó Petőfi Sándor.lap.hu-,Fazekas enciklopédia és a többi honlappal(dokumentummal) és ugye jól emlékszem hogy a játékszabályok között nem szerepel a "Wikipédia uralkodása"?
Szóval akárhogy is van,csak üres szócséplés "EZ" amit sajnálok: azon felül hogy mint évszám"lexikális tudás"-t feltételez(általános iskolai tudást feltételezve Magyarországon magyar embernek feltenni Petőfi születési dátumát??)"valószínűleg szerepelt korábban","máshogy tanultátok", "az adminok nem szoktak szeszélyből értékelni"(a korábbi elszámolásos példa talán mégsem ezt tükrözi,persze ezúton kérek elnézést a hiba elkövetőjétől: nem neki szól ez csupán az "adminok szeszélytelenségének".
Továbbá az általam említett két kérdés mivel is különb az enyémnél? Nyilván semmivel mégis "jó értékelést kapott" a viszonylag nem túl komoly számítási művelet ellenére.
Végül: mi a baj a "korrekt és jóindulatú résszel" amit az első hozzászólásomban írtam?
Nem az lenne a fontos ebben- és bármely más játékban is- hogy a játékosok legalább a kvízkérdésekkel ne "toljanak ki egymással"?Nem az szerepel a játék kvíz leírásánál is hogy igyekeznek kiszűrni azokat akik "képtelenek az értékelésre" vagy szándékosan adnak rossz értékelést a kérdésekre miközben vagy műveletlenségük(általános iskola 5-6 osztály alattiaktól én kérek elnézést!) vagy szeszélyük okán adnak rossz értékelést.Mint pl. az esetemben: egyetlen játékos-vagy "admin"- cseppet sem vitatható rossz döntése miatt melyet csupán "talán már szerepelt"-re és "máshogy tanultam"-ra hivatkozhat(hivatkozik?) holott pl. akár a neten(ahol kimondva-kimondatlanul a játékosok többsége rákeres a megoldásokra) akár a való világban egyértelmű a többség a január 1 javára?
Nem az a fontos egy játékban hogy a játékosok jól szórakozva törjenek a győzelemre? Jó,kvíznél ez máshogy van de a "szándékos szemétkedés" nyilván nem egy játék része: igenis korrektséget feltételezünk a többi játékosról.Persze elintézhetnénk annyival egy bugyuta kérdést(mint pl. 3-2 egyenlő 1,persze itt még ez sem igaz és ez is jó kérdés volt....) -melyet lehet hogy "Kovács Pistike 8 éves tanuló" tett fel(nem adok neki rossz értékelést azért mert ő nem úgy tanulta mint "én" vagy "te" vagy az általad említett "többség"(mely egyébként kisebbség)annak ellenére hogy képtelenség bizonyítani a dátum megkérdőjelezhetőségét melyet semmi nem indokol)!
A kérdést feltevő játékossal szembeni korrektségnél arra gondoltam hogy a játékos legjobb tudása szerint értékeli -így szerintem korrekt és jóindulatú- hiszen ha" ha hülye vagyok valamihez,akkor nyilván nem klikkelek csak szeszélyből a "rossz kérdésre mert csak azért mert az vicces" Itt nem az admin döntésére gondolok most természetesen hanem a játékos "inkompetenciájára"ha egyetlen "tudatlan" vagy poénból klikkeléssel másnak árthat(a játék szellemével ellentétesen). Ami pedig a hkk-s... példákat illeti: hogy jön ide? Nyilvánvaló lehet számodra is hogy nem jó példa hiszen a hkk... ismerete nem része az általános műveltségnek és így joggal kritizálható a kérdésfeltevésnél szemben "Petőfivel".

Kénytelen vagyok "lenyelni" a történteket miszerint -"én így tanultam és gyorsan adtam egy rossz kérdés osztályzatot hiszen ha én így tanultam akkor biztos a játékosok többsége is így tudja még akkor is ha ez a "tényeknek" ellentmond akkor is ha csupán a Wikipédiában és néhány iskolában megerősített"(még csak nem is tény,"utánjárással esetleg megkérdőjelezhető")" mely a játékélményemet csökkentette ugyan de azért nem adom fel.Összehozok majd egy kérdést melynek elbírálása remélhetőleg sikeres lesz bár ezek után....

Végezetül pedig megkövetek mindenkit akiket hozzászólásaimmal esetleg megsértettem! Nem állt szándékomban csupán iróniával próbálkoztam,sajnos sikertelenül:"lepergett minden"!
További jó játékot -és méltányos elbírálást- mindenkinek!

Off: Xena
Kár hogy engem egyenlőre semmi.Esetleg nem kaphatnám meg azt a 200-at ha már ennyit foglalkoztam vele? :-)
A többit offoltam. :-)
Igen,mint ahogy te sem örülnél ha azért mert már szerepelt a kérdésed(szerinted sem tudhattam) vagy mert valahol valaki vitatta Petőfi születési dátumát elvennének tőled egyetlen rossz értékelés miatt 200 LE-t
Ha már szerepelt akkor az az én hibám?
Tudhatom egyáltalán hogy melyik kérdés szerepelt és melyik nem? Nekem mint kérdésfeltevőnek plusz feladataim vannak(pl. egy adatbázis átnézése)mielőtt felteszek egy kérdést hogy vajon az szerepel-e(remélve azt hogy pl. "X. Y. karancslapujtői születését" még nem kérdezte senki)? Nem egyszerű ez:szóval nem szerepelni akartam én ebben a topic-ban.Tény hogy joggal érzem sérelmesnek ami történt:az én kérdésem-melyben még mindig nem találok kivetnivalót,különösen az általam említett -és valószínűleg helyesként elfogadott- kérdések "helyes értékelése" miatt(ne legyen már az én kérdésem rossz amikor a 3-2 nem egyenlő eggyel és hasonlók...).
Szóval nem akarok én vitázni ezen-főleg nem veled(bízom benne hogy nem te értékelted :-) )- nem jól működik a játék ezen része és kész. A két napot csúszó 200 pontot úgy érzem megérdemlem és kész: csak ma délelőtti kérdésekből írtam kettőt mely "jó kérdés" értékelést kapott holott jóval(!) messzebb álltak a "jó kérdés'"-hez.
Idézek a játék kvíz oldaláról:

"Ha a kérdésed egyszerűen csak nem jó, lehetetlenül nehéz, helyesírási hibák vannak benne, lexikális tudást igényel, vagy csak egy speciális csoport tudhatja rá a választ, akkor a "Rossz kérdés" értékelést kapod."
Milyen okra gondolsz? A lexikális tudást lehet egyedül "bemagyarázni" de az meglepő lenne hiszen Magyarországon,gondolom zömmel magyar embereknek(játékosoknak) teszik fel a kérdést akik általános iskolai tanulmányaik(!) során -remélhetőleg- memorizálják(a "google-zásról" nem is beszélve).Addig amíg a játékos(jelen esetben én) nem kapja meg a plusz 10 százalékot mert a 3-2 kérdésre 1-et válaszol-rosszul mert a kérdésfeltevő szerint ->2 a helyes válasz addig hadd ne legyen már hibás az én kérdésem(de ott akár a másik példám az első hozzászólásból) csak azért mert "valaki(k)" megkérdőjelezik Petőf születését(megjegyzem 1!nappal mégha az egy évet jelent is)!
Szia Cirip!

Sajnos tévedsz hiszen ezért lázadok!
Egyetlen rossz értékelés született a kérdésem beküldése után közvetlenül.Egyetlen(!) játékos -vagy játékmester? (játékosként nem tudhatom)- értékelte,rossz minősítést adott és a küldetést már "buktam is",vagyis várhatok újabb x kérdést mire teljesíthetem.
Az első hozzászólásomban pont arra tettem javaslatot hogy a játék ezen része változzon meg mert nem reális hogy egyetlen játékos értékelése dönt a küldetésem sikerességében(most éppen 200 pont,ami azért saccra 4 órai csp).
Egyébként "ki" vagy "mi" tekinti kérdésesnek a január 1.-i dátumot?
A Wikipédia? Vagy a tanulmányaitok? Miért nem elég pl. az általam felsorolt linkek hitelessége és az általad is említett "játékosok többsége"? A Wikipédián kívül hol vitatják még Petőfi Sándor születési dátumát? E vita miért nem szerepel az általam -és gondolom mások által is- hitelesnek tartott dokumentumokban?
Ezek szerint nem egy iskolába jártunk( természetesen minden iróniát-és személyeskedést!- nélkülözve írtam!).Furcsa véletlen hogy újabb mester is máshogy tanulta...
Az általad említett "kis vita" kérdésessé teheti mind az általam felsorolt linkek hitelességét mind a kérdésre adott válaszom helyességét?
Nos: természetesen nem kritizálom sem az előttem szóló "kvízmestert" sem az általa látogatott iskolát.Én 1823.január elsejét tanultam és fel sem merülhetett bennem hogy "más máshogy tanulta" és "ez" alapján kapok rossz értékelést!
Nézzük pl. a neten fellelhető anyagokat(bár természetesen nem ezt tartom perdöntőnek és újra megdöbbenésemnek adok hangot a december 31.-i "helyes dátummal" kapcsolatban!) "Petőfi Sándor" keresésre beadott találatok:
mek.oszk.hu/01000/01006/html/ : Petőfi Sándor(1823-1849)
Petőfi Sándor.lap.hu oldalról(!!) átirányított link: http://djp.tvn.hu/LINK/PetofiS.php :Petőfi Sándor(1823 január 1.-..)
Fazekas enciklopédia - http://enciklopedia.fazekas.hu/palyakep/magyar/Petofi.htm - j : (1823 január 1.-...)
.
.
.

Csupán a Wikipédia írja: "1822.december 31.-én vagy 1823.január 1.-én született Kiskőrösön."
Újabban vitatják ezt a dátumot?? Számít ez? Gyors közvéleménykutatást végeztem 8 vizsgált fővel: sima 8-0 a január 1.-re. Szóval ők is így tanulták,neten is így szerepel...
Tisztelt Végzetúr Mester(ek)!

Ma délelőtt kiválasztottam a kvízzel kapcsolatos küldetést majd a következő kérdést "küldtem be"(nyilván igyekeztem olyan kérdést választani amely a játékszabályoknak megfelelő és a küldetést is teljesíthetem):

Melyik évben született Petőfi Sándor?

A. 1822
B. 1823
C. 1824
D. 1827

A küldetést sajnos nem tudtam teljesíteni(-200 LE!) egyetlen(!!!!) "mókamester" miatt aki éppen akkor hibásnak értékelte a kérdést(persze indoklás nélkül tette!).
A kérdés tartalmaz helyesírási hibát?Úgy érzem nem,hiszen mindenki számára nyilvánvaló hogy nem "Petőfi Sándor kőművesről(a kőműveseket ezúton megkövetem:csupán a példa kedvéért szerepelnek :-) van szó a szomszéd utcából)" hanem legnagyobb költőnkről.
Évszámként sem tekinthetjük "lexikális tudásnak" hiszen általános iskolai műveltséget feltételez....Szóval lehet észjátszásnak tűnik de aki "saját kútfőből"-vagy a google segítségével- nem boldogul az általam feltett kérdéssel "Az" nem alkalmas arra hogy értékeljen és így "rossz szájízt" adjon a játékosoknak és magának a "JÁTÉKNAK" melyet a játékosok még anyagilag is támogatnak(azon felül hogy jól szórakoz(ná)nak)!

Ma délelőtt két kérdéssel is találkoztam amelyet "jó kérdés"-nek jelöltem(nyilván a kérdést feltevő játékos korrektségét feltételezve,jóindulatúan).Nem pontosan idézek csak a lényeget írom le.

1. Mennyi az idő ha két és fél óra múlva lesz 0.15?

Kiválasztottam a 21.45-ös választ és jó értékelést adtam. Eredmény: rossz válasz mert a kérdésfeltevő 20.45-öt jelölte meg jó válasznak.Valószínűnek tartom hogy a kérdésfeltevő megkapta a küldetésért járó jutalmát(gondolom a kvízzel kapcsolatos küldetés után tette fel) hiszen feltételezem a kérdést értékelő játékos korrektségét(és szinte látom a megdöbbenését amikor nem kapta meg a +10 százalékot,csakúgy mint a többi játékos...)

2. Mennyi 3-ból 2?

Itt kiválasztottam az 1-et és jó értékelést adtam a kérdés könnyű volta ellenére -igen hiszen a játék ezen részének nem arról kell(ene) szólnia hogy lehet "megszívatni" a másik játékost hanem gondolkodjon rajta vagy "google-zza ki" ha nem boldogul- ám újra csalódnom kellett hiszen a legképtelenebb megoldást tartotta a kérdésfeltevő jó válasznak.Szerinte a helyes megoldás: -<2.

Tisztában vagyok vele hogy néhol túlzásba eshettem de az hogy a kvízkérdéssel kapcsolatos küldetés egyetlen(!) játékos értékelésén múlik(igen,tudom: megvárhatom a következő 100 sikeres kérdés utáni kérdésfeltevést de ilyen "előjáték" után?) nem tűnik reálisnak. Nincs mód pl. 10 szavazó értékelése utáni döntésre vagy félórás időtartam utáni összesítésre.....a küldetés elbírálásakor?
Oldal: 123456789101112