Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Sir Ny

Dátum: 2009.01.09. 17:09:40
A fiú és a lány végzetúr közt van valami különbség?

Merthogy a fiúk erősebbek, okosabbak, ügyesebbek, egészségesebbek, jobban idomítanak állatot, jobban kompenzálják a kronot, jobban vadásznak, jobban szűkítik a kontinuum-ot, jobban lopnak, jobbak az ismereteik a szingulárból, jobban állítanak csapdát, az affinitásuk is nagyon kreatív, nagyon jól manipulálják a spektrált, jobban szeretik a sajtos lélekenergiát, az elemen tárolt dolgokat nagyon jól összeolvasztják, nagyon készek a vezetésre és vastagabb a bőrük...

Ha nincs, akkor szerintem lehetne legalább egy jelképes, mondjuk a végzeturaknak + 1 erő, a végzetúrhölgyeknek meg + 1 IQ.

Ha van, akkor nemszóltam.
Dátum: 2009.01.09. 14:16:23
Idézet: cirip - 2009.01.09. 13:46:49
Volt egy ilyen kérdés:

Hogy írják helyesen:
videójáték
videojáték
videó játék
video-játék

Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: videojáték

Igaza van?

az ilyen szavakat úgy írjuk ahogy akarjuk. ha magyarul írjuk hosszúó, ha nemzetköziül akkor rövid
Dátum: 2009.01.09. 12:13:12
Idézet: Lanmandragoran - 2009.01.09. 12:11:13

Hatse!

Szabadság-szoborhoz annyit, hogy a wiki nem egyértelmű ebben az esetben sem szokás szerint.
Szócikk első mondata:
A gellért-hegyi Szabadság-szobor Budapest egyik jelképe, felemelt kezében olajágat tartó nő alak, Kisfaludi Strobl Zsigmond 1947-ben elkészült alkotása.

Guglin megjelenő fejléc:
Szabadság-szobor (Budapest) - Wikipédia, a szabad enciklopédia
2008. nov. 30. ... A gellért-hegyi Szabadság-szobor Budapest egyik jelképe, felemelt kezében pálmaágat tartó nő alak, Kisfaludi Strobl Zsigmond 1947-ben ...

De a képen egyértelműen látszik, hogy az bizony pálma.

ha nem egyértelmű, akkor javítsd ki, ezért wiki a wiki.
Dátum: 2009.01.09. 11:47:04
Idézet: Eardog - 2009.01.09. 11:37:41

Lehet hogy be kéne vezetni valami korlátot is, hogy hiába szerez valaki sok TP-t, ne lépjen szintet, mert egyedül marad??? Pl, megnézi a gép, ha vannak a felette lévő szinten minimum 200-an, akkor átengedi a szitre, ha nincs, akkor csak a TP túlcsordul, vagyis elvész, és addig nem lép szintet, amíg nincs sok ellenfél..

lol. ha nem léphet senki tovább, akkor nem is lesznek soha annyian. pont fordítva kéne, ha kevesen vannak, akkor engedi át, ésha sokan, akkor nem.
Dátum: 2009.01.09. 11:35:32
Idézet: Eardog - 2009.01.09. 11:32:58
bocsi, az előbb a qoute-on belülre írtam

Én fordítva is látom a helyzetet...valaki a szöviből bepróbálkozott egy 1-2 szinttel magasabb ellenfélnél, és elverte, szerzett egy csomó LE-t, és lehet hogy az ÉP-je is lent van...akkor felkínálja tálcán a többieknek, és a kisebbek is, mint a hiéna ráugorhatnak, lehet 10-20 Ép-t kell róla leverni, és kivégződik, akkor már 1-2 gyengébb emberke is nagyobb Lére tehet szert! Így is lehet nézni sztem:)

Amúgy ha ezt a megoldást vegyítenénk az általam javasolt "lassítsuk le a tárgyak erősödési léptékét, és ami van azokat is csökkentsük", akkor jó lehet újra minden.

Ha nem személyes példámat nézem, azt kell mondanom, hogy jó ötlet, de ehhez tényleg az kell, hogy 27. szinten egy karakter hasonló eséllyel szálljon szembe egy őt támadó 30-assal, mint amikor ő támad egy 24-est!

Dátum: 2009.01.09. 11:32:32
Idézet: Rolik - 2009.01.09. 11:19:56
Gondolom másik Szövetségeknél is van egy topik, mint nálunk a "zsákmányállat", ahova be szoktuk írni a jelentősebb LE-vel rendelkező áldozatunkat!

Ez a fejlesztés tényleg csak a topkaraktereknek előny, középről az így rabolt LE-t el is viszik tőled, ha kapsz egy összehangolt támadássorozatot! Én most sem tudok játszani, folyamatosan agyonütnek, Le-t pedig csak véletlenül visznek tőlem. Ha pedig ez történik, tényleg sűrűbben ütnek!
Mi lesz itt, ha e mellett még a legfontosabb erőforrásomat is nekik adod, Miklós? Egyetlen esélyem (nem csak nekem, nagyon sok játékosnak), hogy vigyázok a LE-mre, de még így is egyre nő a szakadék köztem és a topok közt. (mondom mindezt úgy, hogy folyamatosan prémiumos vagyok)

Ha nem személyes példámat nézem, azt kell mondanom, hogy jó ötlet, de ehhez tényleg az kell, hogy 27. szinten egy karakter hasonló eséllyel szálljon szembe egy őt támadó 30-assal, mint egy 24-es, akit ő támad!
ha abbahagyod a prémiumot, és bebújsz a katakombába, akkor a top elhúz fölűled.
Dátum: 2009.01.09. 11:13:16
Idézet: Gort - 2009.01.08. 23:54:33
Könyvtár tényleg nem lenne rossz. Rendben, hogy a harc az első, de egy kis művelődés még a harcosnak sem árt. Japánban például a szamurájok voltak a legjobb harcosok, és egyben a legműveltebb emberek is.

de ez nem Japánban van. nagyon nem.
Dátum: 2009.01.09. 10:36:54
Idézet: Lanmandragoran - 2009.01.09. 10:34:16
Sir Ny, az éhgyomor nem azt jelenti, hogy még nem lakott jól, hanem hogy nincs táplálék a gyomrában. Ha vérvételre mész, ott se azt jelenti az éhgyomor, hogy csak fél szelet kenyeret ehetsz, mert attól még nem laksz jól, hanem hogy nem ehetsz előtte semmit. Ha már ettél valamit, akkor nem beszélünk éhgyomorról. Vagyis ha egy gombócot megettél, már van táplálék a gyomrodban, ezért a többit már nem éhgyomorra eszed.
tényleg? én azt hittem, hogy éh-gyomor, akkor éhgyomor, amikor éhes...
Dátum: 2009.01.09. 10:12:51
Idézet: csati777 - 2009.01.09. 08:47:13
Idézet: Szasz89 - 2009.01.09. 08:41:03

Hány gombócot tud megenni egy óriás éhgyomorra?
50
1*
5
22

Ez most valami vicc, ugye?

Ősrégi kérdés, a "Meddig szalad a nyúl befelé az erdőbe? Félútig, mert onnan már kifelé szalad." variációja. Az óriás helyett szerepelhetne rozsomák vagy pigmeus is. Egyet tud megenni, mert a többit már nem éhgyomorra eszi.

pedig a többit is éhgyomorra eszi. azt hiszed egy tojással jól lak egy óriás?
Dátum: 2009.01.09. 08:49:09
Idézet: CaveMaN - 2009.01.09. 08:44:49

Miklós, egy fontos kérdés: a transzcendális projekció vonatkozna a nyers LE-re is?

természetesen nem. mint te is írtad, az a cél, hogy a lé forogjon, aminek persze sok értelme nincsen ha forog és nem építi senki magába, de ha ez a cél, akkor nem lehet majd elrejteni.
Dátum: 2009.01.09. 08:45:38
Idézet: Szasz89 - 2009.01.09. 08:41:03

Hány gombócot tud megenni egy óriás éhgyomorra?
50
1*
5
22

Ez most valami vicc, ugye?

ez tulajdonképpen tényleg egy vicc, bár nem vicces. azon alabul, hogy a többit nem éhgyomorra eszi. ami persze hülyeség, mert egy tojástól nem lak jó, tehát még éhes marad. meg mivan, hogyha egyszerre egymás mellett kettőt is lenyel.
Dátum: 2009.01.09. 08:38:21
szerintem rossz ötlet.
Dátum: 2009.01.09. 08:14:43
Idézet: Jadis - 2009.01.08. 22:54:37
Idézet: dorong - 2009.01.08. 21:05:30
Egy 5 kg tömegű, 1 m élhosszú kocka mennyi vizet szorít ki?

1000 kg
10 kg
5 kg
100 kg

1000 kg... Rossz válasz. A helyes válasz 5 kg.

hm, nem 1 köbmétert szorít ki, ami 1000 kg?

Igazad van.
5 kg nem lehet jó válasz, mert a kiszorított víz tömege számít, ami 1 köbméter 4 fokos víz esetén 1000 kg, ahogy mondtad.
(Direkt utána néztem és számoltam, hamár fizika. )

"minden vízbe mártott test, a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víz súlya"
Dátum: 2009.01.09. 07:49:00
Idézet: CaveMaN - 2009.01.09. 07:04:33
Épphogy a kocka arcú táperek nem mennek a kivégzésre, nekem személy szerint 3-as szinten van és igen 2-3x megettem ugyanúgy mint te, sőt sokkal csúnyábban 500 okozott sebzés vs 80 kapott. Ennek ellenére mégsem sírok a fórumon, hogy szar a játék. Hozzáteszem ezen esetekben volt, hogy 1k lóerőt buktam.

ezek szerint te kocka arcú táper vagy?
Idézet: Craslorg - 2009.01.08. 18:50:48
Ismerem a kérdést, mint beugratós kérdést, de az alábbiakat figyelembe véve egyértelmű a válasz.
Versenyen előzés: a helyezésben előtted lévőt lehagyod így megcserélődik a helyezésetek.
Versenyen lekörözés: zárt körpályán történő több körből álló versenyen a helyezésben mögötted lévőnél 1 vagy több körrel többet teszel meg és ezeknél az alkalmaknál elhaladsz mellette, azaz lekörözöd.
Nem ugyanaz a kettő

nem. az előzés az, hogy elmész mellette. tehát a lekörözés is előzés.
Idézet: Liadas - 2009.01.08. 18:36:57

Érdektelen lexikális tudás, igénytelen válaszok. A Son Gohan-ra nem kell ékezet.
Hol található az RTL Klub és a TV2 logoja a TV képernyőn?
RTL Kub és a TV2 is a bal felső sarokban
RTL klub jobb felső sarok, TV2 bal felső sarok
RTL Klub bal felső sarok, Tv2 jobb felső sarok
RTL Klub és a TV2 is a jobb Felső sarokban

miért, ? szerintem nagyon jó kérdés.
Idézet: Haltintop - 2009.01.08. 16:09:04
Korábbi felszólalásomban (3. világ) igyekeztem feltárni a játék (szerintem) legnagyobb hiányosságát. A lényeg: a játék nem eléggé ösztönzi a tudást, és tudásvágyat. 9-es indexet kapott, ezért bátorkodom megosztani veletek további tapasztalataimat.
Az alsóházban a listavezetők már nem is kvízelnek, csak zsákmányolnak. Tehát a játék üzenete: vedd el a másét, ne tanulj, mert az csak hátráltat.
Nagyon ötletes kérdésekkel találkoztam, köszönet az alkotóknak. Őket újabb lehetőségekkel kellene jutalmazni, ez is emelné a kvíz színvonalát.
A játék készítőinek a legnemesebb stratégiája pedig az kellene hogy legyen, hogy művelődésre ösztönözze a fiatalságot, játékos keretek között.
A "harcosok", és a "nagyokosok" között legalább ki kellene egyenlíteni az esélyeket, így több játékos maradhatna a felsőházban is.
A megoldás az lehetne, hogy emelni kellene a jó kvízválaszért járó jutalmat.
További jó játékot mindenkinek!

ez csak rontana a helyzeten. ha emelik a jutalmat, akkor még több rossz kérdést fogadnak el.
Dátum: 2009.01.08. 18:33:20
Idézet: Jadis - 2009.01.08. 18:11:53
Tegnap kaptam ezt a kérdést:

Hány Celsius fokon a legnagyobb a víz térfogata?
A helyes válasz a beküldő szerint a 4 fok.
(A többi válaszra nem emlékszem pontosan, azt hiszem szerepelt az, hogy mindig ugyanakkora, 100 fok és 0 fok.)

4 fokon a víz sűrűsége a legnagyobb! Egyébként a térfogathoz tömeget is kellene adni (pl.: 1 kg víz térfogata), hogy értelmes legyen a kérdés és arra se ez a jó válasz.

nem kell hozzá tömeget adni, és 4 °C-n a legkisebb a térfogata.
Idézet: cirip - 2009.01.08. 13:37:39
"nem is látszhatik a nyelve, mert mélyen lenn fekszik"

"Ha kidől egy fa az erdőben, csap-e zajt?" - Az hogy nem látszik, nem azt jelenti hogy nincs.

De álljon itt egy idézet a cikkből:
A kérdés megválaszolásához a budai oroszlán (lásd balra) volt a legnagyobb segítségünkre; ennek első fogait vagy lecsiszolták, vagy letörték - így alulról is jól látható a fogak mögött meghúzódó nyelvféle.

az nem nyelv, hanem csak nyelvféle.
Idézet: cirip - 2009.01.08. 13:14:51
hmm?
arról szól az egész cikk hogy csak nem látszik...

nem. azt, hogy ottvan-e, azt egyszer sem írja, és mivel ez volt eredetileg, hogy nincs ott, nem cáfolta, tehát tényleg nincs ott. a cikk szerint.