Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Sir Ny

Idézet: cirip - 2009.01.13. 19:06:52
Híres fantasy író
az ő karaktere Melnibonéi Elric például, akire ezekben a körökben sokan hivatkoznak, és én különösen utálom

melnibonéi elric? sose hallottam felőle. és megjegyezhetetlen neve van. mért nem lehet ezeket a karaktereket magyarra fordítani? mondjuk Sajt Béla...
Dátum: 2009.01.13. 18:59:15
Idézet: Daniel - 2009.01.13. 18:56:24
Rosszul vágtam ki

igen, pont ezért szóltam. ha jól vágtad volna ki, akkor nem szóltam volna
Dátum: 2009.01.13. 18:51:41
Idézet: Daniel - 2009.01.13. 18:42:59
dézet: Sir Ny - Ma, 18:02:09

általános, egy l -vel.

Sir Ny, ne kekeckedj már

most itt jön a magyar oktatás színvonalával, mikor alig ír helyesen. legalább ff-t használna, az aláhúzza a helytelen szókat.

l-vel??? l-lel , szókat esetleg szavakat Nem kekeckedés de ha már ennyire belemerültünk

akkor már idézet, és nem dézet
Idézet: Solo Icewind - 2009.01.13. 18:39:58
Na jól van, ez már erős túlzás. Van egy fantasy site. Michael Moorcock ilyen site-on hozzátartozik az általános műveltséghez, és illik tudni az örökkévaló város nevét is, amely minden létsíkon jelen van. Sokkal inkább, mint a Forma-1 bajnokokat név és évszám szerint, ami abszolút nem illik ide, mégsem bélyegeztem meg ezeket rossz kérdésnek.

Ha ez komoly, akkor valamit nagyon eltévesztettem ennek a játéknak a választásával kapcsolatban.
Tiltsátok le a kérdésfeltevésről, és már hagyom is abba az egészet. Van angol nyelvű igényes játék elég. Ez se lenne rossz, de ezt miért teszitek???

Még hogy speciális réteg tudhatja a választ! Naná, a szerepjátékosok!

Vagy tudjátok mit? Elegem van! Jó volt, és elég is volt. Itt hagyom abba. Jó mulatást!

egyébként ki az a Michael Moorcock?
Dátum: 2009.01.13. 18:42:10
Idézet: Atreus - 2009.01.13. 18:32:15
Ezüsthaju HSZ-ban volt több hiba is, miért nem javítottad azokat is, ha már annyira javítgathatnékod volt?

Idézet: Sir Ny - 2009.01.13. 18:02:09

általános, egy l -vel.

általános, egy l-lel

Szerinted a magyar oktatás színvonala nem elszomorító?

Na OFF vége, bocsánat.

természetesen sokkal rosszabb mint régen, de elszomorító még nagyon nem. MÉG nem.
de könnyen helyre állhat. ahogy minden. amíg magyarul beszélünk, semmi sincs veszve.
Dátum: 2009.01.13. 18:30:05
Idézet: CaveMaN - 2009.01.13. 15:55:32
Miklós szavazás ide, szavazás oda, ha a világ3-on a szövetségi háborúk ugyanígy fognak működni, akkor az minden lesz, csak nem békés világ...

Felhívnám a figyelmet erre is:

Hogyan működjenek a szövetségi háborúk a 3. világon?
46% Ahogy az első kettőn
22% A vesztes a LE-t ne veszítse el, csak a győztes kapja meg, de ne lehessen kapitulálni
32% A háború fix ideig tartson, csak szerzett LE legyen, de az ellenfél győzelmeinek számától függjön, ne a lélekkút nagyságától.

46% ahogy az első kettőn
54% a vesztes ne veszítsen LE-t

hát ez nagyon ciki.
Idézet: Barna1 - 2009.01.13. 17:45:52
Nos, azt hiszem a kvízkérdések feltevését végleg abba hagyom! A játékot is, amint elfogynak az ősköveim. Nagyon igazságtalannak tartom, hogy a kérdéseimet, amelyek a megadott feleletek alapján megválaszolhatóak törlik, mint megválaszolhatatlan kérdést. Szerintem azt a kérdést, hogy hányat mutatok a hátam mögött?- a feleletválasztásos módszer miatt elég könnyen meg lehet válaszolni, ha a választható válaszok közül három hatvanon felüli szám, a negyedik meg 3. Akinek van egy kis logikai készsége és látott már olyant, hogy valaki egy számoz mutat a kezével, különösebb nehézség nélkül tud a kérdésre válaszolni. Természetesen az emailemre semmiféle választ nem kaptam, illetve most már kaptam, mert a másik világon játszó karakterem kvízkérdését is visszadobták , rossz kérdés, azonnal törölni értékeléssel. Ez a kérdés a szerintem minden művelt magyar ember által ismert Mátyáshoz kapcsolódó népmesékre utalva így szólt: Hol kel fel a nap? Válaszként a mesében is szereplő "mindenkinek ott ahol van"-t jelöltem meg, és olyan egyéb válaszokat ( észak, dél, ágy alatt ) ami a válasz egyértelműségét nem zárja ki! Szerintem mindkét esetben a kvízkérdéseknél leírt kritériumoknak megfelelő kérdések és válaszok voltak. Az valószínű, hogy a google alkalmazásával nehezen lehet a kérdést megválaszolni, de ez nem szerepelt az előzetes feltételek között. Ha a két karakteremnél levő kb 600 őskövem árát vissza kaphatnám, azonnal abba hagynám a játékot. Gondolom ezt a hozzászólást is addig lehet majd olvasni, ameddig egy moderátor el nem olvassa, mert nem igazán mutat jól a játék fórumában...

szerintem ezek a kérdések full baromkodások.
Dátum: 2009.01.13. 18:11:35
Idézet: Atreus - 2009.01.13. 18:07:15
Idézet: Sir Ny - 2009.01.13. 18:02:09

általános, egy l -vel.

Sir Ny, ne kekeckedj már

most itt jön a magyar oktatás színvonalával, mikor alig ír helyesen. legalább ff-t használna, az aláhúzza a helytelen szókat.
Dátum: 2009.01.13. 18:02:09
Idézet: Ezüsthaju - 2009.01.13. 16:55:27
Üdv!

Nézd, lehet hogy itt az U.S.A.-ban születtem és itt is élek, és az is igaz, hogy magyar lévén magyar iskolában tanultam, lévén anyai ágon az vagyok, de az, hogy államalpító Szent avagy I. István ki volt, és mit is csinált, az még itt is álltalános iskolai tananyag. Ha ott nem, akkor őszinte részvétem azoknak akik ennyire nem képpesek tanulni. Vagy a méltán híres magyar oktatás színvonalal sülyedt ekkorát?

Teljes Tisztelettel: Ezüsthaju Akácméz

általános, egy l -vel.
Dátum: 2009.01.13. 17:54:17
Idézet: Lanmandragoran - 2009.01.13. 16:15:34
de lehet, hogy a Kvíz menüpont is csak akkor jelenik meg, ha már tehetsz fel kérdést.

Nem.
Dátum: 2009.01.13. 10:52:41
Idézet: Zsolesz - 2009.01.13. 10:48:59
Idézet: BaalCain - 2009.01.13. 10:25:27
Nekünk támad, bejön 3szor zsinórban a szövinkhez és amikor hadatüzenünk neki elkezd hőbörögni, h mi az h ilyet lehet. Azért valahol szánalmas az ilyen.

Zsolesz észrevett egy bugot és nem jelentette, lesz számonkérés? Nem baj ha nem, lemérjük a szövijén azt a Lét amit tőlünk rabolt.

Azért hadd ne sirassalak meg, hogy a saját súlycsoportomat támadom, és azok közül választok, akik hetente hadat üzennek, ha támadom őket, ha nem. Nem én vagyok az állszent. Ti vezetitek a győzelem listát, úgyhogy nagyon sanyarú sorsotok lehet, ha csak revans vételre használjátok a háborút. Lehet az a szánalmas, hogy ezt akarod elhitetni másokkal? Ebbe inkább nem mennék bele.

álszent. 1 l-vel
Dátum: 2009.01.13. 07:58:43
Idézet: Ezüsthaju - 2009.01.13. 06:00:30
Üdv Mindenkinek!

A minap ezt a kvzkérdést tettem fel:

Mikor van Vajk névnapja?

December 12.
Június 04.
Augusztus 20.*
Március 11.

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésed az értékelők szerint érdektelen lexikális tudásra hivatkozott.

Meg tudná valaki mondani, hogy mi alapján? Talán azért mert az elbíráló annyira primitív, hogy nem tudja azt sem, hogy állaamalpító Szent István eredeti neve Vajk, vagy csak azért mert annyi esze sincs, hogy tudja hogy ez AUGUSZTUS 20-ra esik? Vagy lexikális tudás kinyitni egy naptárt is?

Teljes Tisztelettel: Ezüsthaju Akácméz

naés? attól, hogy majdnem volt egy ilyen nevű királyunk, attól még nem lesz jó kérdés.
Dátum: 2009.01.13. 07:56:25
Szép az élet, szebb a halál, Temetkezzék .... Mivel rímel?
Kovácséknál.*
honnan tudjam?
a temetőben.
a gyerekével.

elég három pont, nem kell négy.

Honnan érkezik Völgyzugolyba Legolas a LotR első kötetében?
Mória
Bakacsin erdő*
Gondor
Mordor

LotR

Ha ma élne, akkor milyen autót "gyárthatna" Asterix?
Peugeot*
Fiat
Skoda
Opel

?????

Eragonnak melyik volt a szülőfaluja az alábbiak közül?
Daret
Nädindel
Gil'ed
Carvahall*

az alábbiak közül lol.

Milyen színben izzik Frodo kardja(Fullánk),ha Ork van a közelben?
Kék*
Piros
Zöld
Sárga

kardja (Fullánk), ha
Dátum: 2009.01.12. 20:49:25
Idézet: Roseprincess - 2009.01.12. 20:45:06
nem tényleg nem olvastam a könyvet, csak a filmet láttam, de attól még szerintem a félszerzet meg a hobbit ugyan az, nekem legalább is rémlik, hogy emlegették őket félszerzetként is.

igen, ugyanazok.
és az ugyanaz az egybe írandó.
Dátum: 2009.01.12. 20:33:54
Idézet: Roseprincess - 2009.01.12. 19:59:01
Idézet: Roseprincess - 2009.01.12. 15:28:20
Idézet: Stalker88 - 2009.01.12. 14:47:25

Melyik faj tagja Frodó?
Törpe
Ork
Tünde
Félszerzet*

Én nem olvastam a könyvet, de eddig mindig hobbitnak mondták. Vagy a félszerzet és a hobbit ugyan az?

Yes! A kettő teljesen ugyan az.

ez a hozzászólásom miért ért lepontozást? mit írtam olyat ami miatt ezt érdemelte?

mert a félszerzet is nagyon közismert. bár a lepontozást én sem értem. esetleg lehet azért, mert nem olvastad a könyvet. pedig jó könyv. olvasd el egyszer.
Dátum: 2009.01.12. 20:02:56
Idézet: Felthis - 2009.01.12. 19:53:56
Vélemények a játékról...hmm.Nos hát lássuk.Ez a játék nagyszerű,és teljesen kiegyensúlyozott,egészen addig míg egy karakter nem lesz magasabb 10-es szintnél.Az elején annyira tetszett,hogy rögtön indítottam az első világon is egy karaktert,de ahogy egyre több időt töltök a játékkal rájövök arra,hogy -és ezt nagyon fájó szívvel mondom- bitefight szintre esik vissza a játék 10+ nál.Vettem ősköveket is,persze,gondoltam nyilván azért vernek le mert nem vagyok premium tag.És itt jön a poén.Megvettem magamnak a premiumos cuccokat,és olyan ellenfelek vernek meg,akiknek a felszerelései sokkal rosszabbak az enyémnél,és a tul.összegeik is épphogycsak megközelítik az enyémet.Előszörre azt mondtam oké,biztos csak szerencséje volt.De mikor 5-6 odszorra vernek meg ilyen karakterek..na erre mondom én azt hogy többet az életben nem fizetek ezért egy vasat sem.Nem beszélve arról hogy ha nem azok vernek meg,akkor olyanok akik 3 szinttel magasabbak mint én,mégis 200 akat sebeznek belém.A legbosszantóbb ebben az,amikor egy ilyen arc 980 LE t szív tőlem.

a tulajdonságösszeggel vigyázz, van aki aránytalanul osztja el, annak olyan mintha több lenne.
Dátum: 2009.01.12. 19:56:31
Idézet: Stalker88 - 2009.01.12. 19:48:48

Mely település kormányzója volt Lando Calrissian?(Star Wars)
Mos Eisley
Theed (Naboo)
Coruscant
Felhőváros*

Atomspec.

a starwars atomspec? hol élsz te?
Dátum: 2009.01.12. 19:48:51
Alábbiak közül melyik a legkisebb teljesítményű adathordozó?
Floppy disc
DVD
CD RW
CD

teljesítményű... milyen találó jelző.

Szemem, mint a .......?
elefánté
rozmáré
sasé
kígyóé

hülyekérdéseket utálóé
Idézet: Raisu - 2009.01.12. 13:32:40
Ez még akkor sem lenne igaz így, ha betűszó/mozaikszó lenne, de nem az, hanem rövidítés. Csapd fel A magyar helyesírás szabályait, és olvasd le a 277. bekezdést. Abban igazad van, hogy a megoldás nem helyes, mert lemaradt a k után a pont.

most még. de mivel a magyar az egy élő nyelv, ezért a helyesírása változik. és ha mindenki így írja, akkor ez lesz egy idő múlva a helyes.
Dátum: 2009.01.12. 15:20:20
Hogyan írjuk helyesen?
Cristmas
Christhmas
Crismas
Christmas

Hol ered a Duna ?
Ausztria : Mura köz .
Németország : Német-középhegység
Németország : Fekete erdő .
Ausztria : Alpok .

Melyik egy pezsgő fajta?
metaxa
Merlot
Spumante
Kékfrankos
ezt muszáj tudnom?

SMS - sel való fizetés esetén hány forintért lehet 78 őskövet szerezni ?
3000
2400*
2000
1899

szóközkérdőjel.