Ehetett-e Mátyás király burgonyát?
Jó válasz: Nem mert 2 évvel lemaradt róla.
Jó kérdés lenne, de a válasz hibás. Ha 1490-ben halt meg, idézem: "Európába először Pizarro expedíciójának szerény útitársaként került az 1540-es években" a burgonya, akkor a jó válasz semmiképp nem lehet 2 év.
Hozzászólások - Csirguz
Dátum: 2008.10.06. 10:35:48
*A nap már az ég tetején járt, késő -és fülledt- délután volt. Khetty két könyvkupac mellett görnyedt, és gyógynövényeket tanulmányozott, míg Lia apróbb robbanásokkal főzeteket gyártott a konyhában. Néhányan vadászni voltak, vagy a gyakorlótéren lebzseltek.
-Nem embernek való idő ez... -dörmögte Csirguz mikor benyitott az ajtón. Arcára rászáradt a homok és verejtékezett. -Zordon viszont makacskodik. Azt mondja még kint marad eddzeni.
*Majd bevizezett egy kendőt és megtörölte az arcát.
-Mindegy. Pihennem kell. -erre célba vette a lépcsőt- Szóljatok ha bunyó van! -mondta, mikor ráeszmélt, hogy a többiek egyáltalán nem figyelnek rá, és felbaktatott a szobájába.
-Nem embernek való idő ez... -dörmögte Csirguz mikor benyitott az ajtón. Arcára rászáradt a homok és verejtékezett. -Zordon viszont makacskodik. Azt mondja még kint marad eddzeni.
*Majd bevizezett egy kendőt és megtörölte az arcát.
-Mindegy. Pihennem kell. -erre célba vette a lépcsőt- Szóljatok ha bunyó van! -mondta, mikor ráeszmélt, hogy a többiek egyáltalán nem figyelnek rá, és felbaktatott a szobájába.
Dátum: 2008.10.03. 20:26:53
Igazad van nem biztos, hogy gyári. Úgy látszik túl szigorúan értékeltem és a gép elvette a lehetőségemet. pedig csak a hibás kérdéseket jeleztem, meg a nagyon gagyikat nyomtam törlésre... báár lehet néha becsúszott néhány melléértékelés. ez van
*A gyakorlótér közepén épp Zordon és Mortazor párbajozott. Eddig még senki sem látta küzdeni az új tagot, így mindenki rászegezte a szemét. Ugrott, markában fénylő gömböcskéket gyúrt, majd Zordon felé hajította, és hárította pajzsával a szemébe tóduló ütéseket. Mindenki megláthatta Mortazor másik oldalát: míg eddig nyugodtan, és hűvösen viselkedett, most vad volt és megállíthatatlan.
-Oké, elég! -kiáltott fel Gekko, mikor Zordon térdrerogyott. -Most mi jövünk Csirguzzal!
*Mielőtt belekezdhettek volna az ösvényen megjelent két női alak: Khetty, és Lia.
-Egy pillanat! -szólt oda Khetty- Lenne mégegy küzdőfél.
*Erre a karját Lia hátára helyezve maga elé engedte, aki elpirult a többieket látván.
-Ömm.... oké... -mondták páran, kicsit meglepetten, ám mindegyik fejében ugyanaz járt:
~De hisz ő még csak egy kislány!
-Oké, elég! -kiáltott fel Gekko, mikor Zordon térdrerogyott. -Most mi jövünk Csirguzzal!
*Mielőtt belekezdhettek volna az ösvényen megjelent két női alak: Khetty, és Lia.
-Egy pillanat! -szólt oda Khetty- Lenne mégegy küzdőfél.
*Erre a karját Lia hátára helyezve maga elé engedte, aki elpirult a többieket látván.
-Ömm.... oké... -mondták páran, kicsit meglepetten, ám mindegyik fejében ugyanaz járt:
~De hisz ő még csak egy kislány!
Dátum: 2008.10.03. 16:13:07
Jó jellemű kalandozóként,mekkora sebzésű fényaurát rak rád az angyali fétis?
2D10
4D10
3D10
Nem csinal semmit
Jó válasz: 4D10
Én azt sem tudom miről van szó. Ráadásul "gyári" kérdés, nem tudtam értékelni.
2D10
4D10
3D10
Nem csinal semmit
Jó válasz: 4D10
Én azt sem tudom miről van szó. Ráadásul "gyári" kérdés, nem tudtam értékelni.
Dátum: 2008.09.30. 20:20:57
Sziasztok!
Khetty már írta, de már: 5 SZABAD HELY VAN a NAPKAPU szövetségben, mivel felépült az őrtorony 2. szintje. Történetünket/szerepjátékunkat olvashatjátok itt:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,16.0
-akár te is játszhatsz, de a hozzászólásod legyen igényes!
Aki szeretne egy jól összefogott, rendszerezett, összetartó szövetségbe tartozni, az jelentkezzen!
Tessék bátran jelentkezni, mert rengeteg a szabad hely!
Csirguz
Khetty már írta, de már: 5 SZABAD HELY VAN a NAPKAPU szövetségben, mivel felépült az őrtorony 2. szintje. Történetünket/szerepjátékunkat olvashatjátok itt:
http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,16.0
-akár te is játszhatsz, de a hozzászólásod legyen igényes!
Aki szeretne egy jól összefogott, rendszerezett, összetartó szövetségbe tartozni, az jelentkezzen!
Tessék bátran jelentkezni, mert rengeteg a szabad hely!
Csirguz
Dátum: 2008.09.30. 15:56:40
"Képes leszel ellenfeled egy állatára is egy támadást minden körben leadni, amikor eltalálod ellenfeledet. Az okozott sebzés mindig a rendes támadással leadott sebzésnek egy része, hogy hány százaléka, ezt határozza meg a másodlagos támadás."
Tehát:
."a rendes támadással leadott sebzésnek egy része" - ettől még nem veszti el a rendes támadás azt a sebzést, amennyivel az állatra támadok?
.szintenként hány %? vagy erre nekünk kell rájönnünk?
És a vezetőkészség szakértelmet hanyas tanulásnál kapom meg?
Tehát:
."a rendes támadással leadott sebzésnek egy része" - ettől még nem veszti el a rendes támadás azt a sebzést, amennyivel az állatra támadok?
.szintenként hány %? vagy erre nekünk kell rájönnünk?
És a vezetőkészség szakértelmet hanyas tanulásnál kapom meg?
Dátum: 2008.09.30. 15:26:11
hány lyuk van egy pólón? (nem szakadt ki)
1
2
3
4
nem egyértelmű! megjelölném a 3-at, de lehet hogy a 4-et fogadja el, így inkább nem jelölök semmit nehogy bukjam a küldit!
1
2
3
4
nem egyértelmű! megjelölném a 3-at, de lehet hogy a 4-et fogadja el, így inkább nem jelölök semmit nehogy bukjam a küldit!
Dátum: 2008.09.29. 21:56:19
Hanyadik a Metallica Death Magic lemeze? (a kérdés lényege ez volt, de nem ppontos)
9
10
11
12
helyes válasznak a 12-t fogadta el. hibás, ismét buktam a küldit, pedig már megvolt 4 helyes válasz...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Death_Magnetic
9
10
11
12
helyes válasznak a 12-t fogadta el. hibás, ismét buktam a küldit, pedig már megvolt 4 helyes válasz...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Death_Magnetic
Dátum: 2008.09.29. 21:48:11
hát ezaz! azért mondom hogy 7-et fogadta el. 2x3=2+6-5
nem értem hogy lesz belőle 7! ilyenek miatt bukom a 10-es küldit.
nem értem hogy lesz belőle 7! ilyenek miatt bukom a 10-es küldit.
Dátum: 2008.09.29. 21:12:19
mennyi 2+2X3-5?
4
15
10
7
Át kellene fogalmazni, nah valszeg ezt bukom a küldetéssel
Szerk.: buktam, a 7 a jó
4
15
10
7
Át kellene fogalmazni, nah valszeg ezt bukom a küldetéssel
Szerk.: buktam, a 7 a jó
Dátum: 2008.09.29. 15:55:19
Milyen faj nincs a Lineage2-onlineRPG játékban?
Gracia
Torpe
Orc
Kamael
tehát én kipróbáltam és tudom milyen fajok vannak:
törpe (dwarf)
ork (orc)
tünde (elf)
sötét tünde? (night elf)
ember (human)
Tehát Kamael sincs, nem csak Gracia, a Kamael az egy szeró neve asszem.
Gracia
Torpe
Orc
Kamael
tehát én kipróbáltam és tudom milyen fajok vannak:
törpe (dwarf)
ork (orc)
tünde (elf)
sötét tünde? (night elf)
ember (human)
Tehát Kamael sincs, nem csak Gracia, a Kamael az egy szeró neve asszem.
Dátum: 2008.09.29. 15:51:23
Hkk-s kérdés, át kellene javítani, hogy a Hkk-sok milyen néven tisztelik a háború istenét vicc volt, csákányt és börtönruhát az illetőnek!
*A fény már betört a torony ablakán. Csirguz is felkelt, és ahogyan cammogott a folyosón benézett Mortazor szobájába.
~Még itt van... - nem értette miért múltak el a rémálmai ~Roonel hova tűnt? -tette fel magának a kérdést mikor látta, hogy nincs az ágyban- Ez nem vall rá... és az, hogy beágyazott, már csak hab a tortán... -majd mosolygott egyet- Ma ő lett volna a soros... a csirkefogó...
*És leballagott a konyhába, hogy felforralja a szokásos reggeli kávét.
~Még itt van... - nem értette miért múltak el a rémálmai ~Roonel hova tűnt? -tette fel magának a kérdést mikor látta, hogy nincs az ágyban- Ez nem vall rá... és az, hogy beágyazott, már csak hab a tortán... -majd mosolygott egyet- Ma ő lett volna a soros... a csirkefogó...
*És leballagott a konyhába, hogy felforralja a szokásos reggeli kávét.
Dátum: 2008.09.29. 15:21:18
Melyiknek nagyobb a füle, az afrikai vagy az indiai elefántnak?
az indiainak
nem tudom!
az afrikainak
egyforma
az afrikaiakat fogadta el. ráadásul gyári kérdés. én a nem tudom-ra tippeltem, és igazat mondtam Szóval szerintem ez hülye kérdés.
az indiainak
nem tudom!
az afrikainak
egyforma
az afrikaiakat fogadta el. ráadásul gyári kérdés. én a nem tudom-ra tippeltem, és igazat mondtam Szóval szerintem ez hülye kérdés.
*Csirguzt az őrködés közben elnyomta az álom -vagy valami más, és mire ismét magához tért, azon kapta magát, hogy a padlón fekszik és levegőért kapkod. Nehezen feltápászkodott, és megnézte Mortazort. Teljesen nyugodtnak tűnt, a hátán feküdt két kezét hasára téve. Pont ahogyan hagyták. (És ahogy a halottakat temetik) Csend volt... túl nagy csend...
-Öregem, eddig sem voltál szimpatikus, de... -mormogta magában~ ...azért maradtam itt, hogy elcsípjelek, ha valami turpisságon töröd a fejed.
*Felállt, és megtámaszkodott az ágy szélében. Úgy érezte nem ura magának.
~Irány a K-Kubla... ez nem várhat holnapig...
*Majd mintha a hátára akarta volna kapni Mortazort, megpróbálta emelgetni, de túl nehéznek bizonyult.
~Nem vagyok erőm teljében... -dörzsölte meg a szemét,
*Majd kilépett a szobából, és elindult a bejárati ajtó felé. Ugyan fáradt volt, de belülről unszolta magát, az újabb lépésekre. Ahogyan magára öltötte köpenyét, és kinyitotta az ajtót egy közeledő női alakot pillantott meg....
-Khetty!
*Majd fogta magát és ébresztőt fújt.
-Öregem, eddig sem voltál szimpatikus, de... -mormogta magában~ ...azért maradtam itt, hogy elcsípjelek, ha valami turpisságon töröd a fejed.
*Felállt, és megtámaszkodott az ágy szélében. Úgy érezte nem ura magának.
~Irány a K-Kubla... ez nem várhat holnapig...
*Majd mintha a hátára akarta volna kapni Mortazort, megpróbálta emelgetni, de túl nehéznek bizonyult.
~Nem vagyok erőm teljében... -dörzsölte meg a szemét,
*Majd kilépett a szobából, és elindult a bejárati ajtó felé. Ugyan fáradt volt, de belülről unszolta magát, az újabb lépésekre. Ahogyan magára öltötte köpenyét, és kinyitotta az ajtót egy közeledő női alakot pillantott meg....
-Khetty!
*Majd fogta magát és ébresztőt fújt.
*Idő közben megérkezett Csirguz is, mögötte pedig álmosan Roonel és Fantasylia lépdelt. Mindenki értetlenül nézett az eszméletlenre.
-Hmm... lehet, hogy kém volt, és hatott a védőburok... -találgatózott Gekko.
-Nem, valami komolyabb annál. -válaszolt Csirguz, miután megnézte Mortazor szemeit.
*Majd lecipelték a szobábájába. Khetty közben szorgosan kenegette, de úgy látszott, hogy semmit nem használ.
-Nem tudunk mit tenni, -szólt félig ásítva- holnap hívnunk kell valakit a Kublából.
*Egy ideig üldögéltek a hálószobában, -és az ajtó előtt, majd nyugovóra tértek. Csirguz vállalta az éjjeli őrséget Mortazor felett, mondván majd az ő kisugárzására fölébred.
-Hmm... lehet, hogy kém volt, és hatott a védőburok... -találgatózott Gekko.
-Nem, valami komolyabb annál. -válaszolt Csirguz, miután megnézte Mortazor szemeit.
*Majd lecipelték a szobábájába. Khetty közben szorgosan kenegette, de úgy látszott, hogy semmit nem használ.
-Nem tudunk mit tenni, -szólt félig ásítva- holnap hívnunk kell valakit a Kublából.
*Egy ideig üldögéltek a hálószobában, -és az ajtó előtt, majd nyugovóra tértek. Csirguz vállalta az éjjeli őrséget Mortazor felett, mondván majd az ő kisugárzására fölébred.
Dátum: 2008.09.28. 10:22:31
andrej: ha fejleszted a tanulást
Christoforo: nem nyerhetsz ki több LE-t, mint amennyit te birtokolsz. tehát ha 0 LE-d volt, akkor 100% hogy semmit nem kapsz.
Satesz2: passz, ennél én is elakadtam
Miklós, írtam egy privét üzenetet. Remélem, hogy válaszolsz.
Christoforo: nem nyerhetsz ki több LE-t, mint amennyit te birtokolsz. tehát ha 0 LE-d volt, akkor 100% hogy semmit nem kapsz.
Satesz2: passz, ennél én is elakadtam
Miklós, írtam egy privét üzenetet. Remélem, hogy válaszolsz.
Dátum: 2008.09.27. 17:26:37
Ahogy a következő is:
Hány lába pár lába van a folyami ráknak? Helyes válasz:5
Nem igaz! Az első két lába ollóvá alakult! Tehát 4!
Hány lába pár lába van a folyami ráknak? Helyes válasz:5
Nem igaz! Az első két lába ollóvá alakult! Tehát 4!
*A lépcsőn lebaktatott Csirguz, és mielőtt befordult a sarkon, elkezdte:
-Zordon ragaszkodik az... -ránézett a földön heverő manóra- ötletéhez...
*Khetty mellé lépett. Tekintetét a látogatón, és a furcsa teremtményen váltogatta.
-Azt hiszem, Khetty, vannak nálunk ravaszabb emberek is. -mondta, kissé zavarodottan.
*Majd rábírta magát, hogy megszólítsa az előtte álló idegent.
-Szóóóval... ki vagy te? -kérdezte, kissé bunkó hangon
-Zordon ragaszkodik az... -ránézett a földön heverő manóra- ötletéhez...
*Khetty mellé lépett. Tekintetét a látogatón, és a furcsa teremtményen váltogatta.
-Azt hiszem, Khetty, vannak nálunk ravaszabb emberek is. -mondta, kissé zavarodottan.
*Majd rábírta magát, hogy megszólítsa az előtte álló idegent.
-Szóóóval... ki vagy te? -kérdezte, kissé bunkó hangon