A vadászatos probléma többünknél előjött már; az az összeg ami a jó kvízkérdések után jár nagyjából 20%-al magasabb mint a vadászattal valóban megszerzett LE átlaga.
Az ilyet (amikor a nagy szórásból folyamatosan a kisebbet/rosszabbat/előnytelenebbet kapja a játékos) a TF-en Miklósrandomnak hívtuk ha jól emlékszem
Hozzászólások - tramenes
Dátum: 2008.10.12. 14:49:14
Dátum: 2008.10.12. 14:06:11
Azért mert akkor mindenki azt csinálná hogy kiválasztja a 30at, 2 nap múlva átvált 15re és 60ppvel kezdi ütni a kicsiket.
Dátum: 2008.10.11. 18:40:00
Nem a "bemutatkozás" rovatba volt kitéve ez a szöveg? Azt ugyanis megtévesztésképpen a karakter játékosa is beleírhatta aki arra játszik hogy zárolt karit úgysem támad meg senki...
Edit: pár másodperccel lemaradtam úgyhogy csak ezért...
Edit: pár másodperccel lemaradtam úgyhogy csak ezért...
Dátum: 2008.10.11. 13:13:40
Csak ha te akarod.
Dátum: 2008.10.11. 08:11:23
Jó, ezt most muszáj ideírnom.
Történt hogy megvettem a vakító fény varázslatot és szinte képtelenség vele csatát nyerni! 9. szintű vari, -18 támadást kap az ellen alapesetben. Ezzel két probléma van:
-Ha megdobja a mentőt a varázslat hatásából egyáltalán semmi sem érvényesül! Nem feleződik vagy harmadolódik hanem egyszerűen hatástalan.
-Ha be is jön; akkor is eltalálnak közelharcban pedig nem alacsony a védekezésem...Ott kezdődik a dolog hogy ahhoz, hogy mondjuk a vfény és a méregfelhő minimum egálban legyenek egymással legalább 1 körrel kevesebbszer kellene hogy eltaláljanak közelharcban mint ha direkt sebzéssel megyek mert úgy jönne ki hogy amit nem lövök sebzésben az ellenfélbe azt nem szenvedem el a közelharcban.
A helyzet messze nem ez. 10ből 7csatát buktam vfénnyel!!! Nem értem hogy lehet hogy ennyire nem számít az a -18 tám (bónuszokkal -20) és miért nem jön be legalább egy része akkor ha sikeres mentőt dobnak ellene. Telsesen értelmetlen most ez a vari és fölösleges szenvedni vele; arról nem is beszélve hogy 30Vp...Talán lehetne egy kicsit balanszolni a dolgokat; senki nem panaszkodott erre bétán pl.???
Történt hogy megvettem a vakító fény varázslatot és szinte képtelenség vele csatát nyerni! 9. szintű vari, -18 támadást kap az ellen alapesetben. Ezzel két probléma van:
-Ha megdobja a mentőt a varázslat hatásából egyáltalán semmi sem érvényesül! Nem feleződik vagy harmadolódik hanem egyszerűen hatástalan.
-Ha be is jön; akkor is eltalálnak közelharcban pedig nem alacsony a védekezésem...Ott kezdődik a dolog hogy ahhoz, hogy mondjuk a vfény és a méregfelhő minimum egálban legyenek egymással legalább 1 körrel kevesebbszer kellene hogy eltaláljanak közelharcban mint ha direkt sebzéssel megyek mert úgy jönne ki hogy amit nem lövök sebzésben az ellenfélbe azt nem szenvedem el a közelharcban.
A helyzet messze nem ez. 10ből 7csatát buktam vfénnyel!!! Nem értem hogy lehet hogy ennyire nem számít az a -18 tám (bónuszokkal -20) és miért nem jön be legalább egy része akkor ha sikeres mentőt dobnak ellene. Telsesen értelmetlen most ez a vari és fölösleges szenvedni vele; arról nem is beszélve hogy 30Vp...Talán lehetne egy kicsit balanszolni a dolgokat; senki nem panaszkodott erre bétán pl.???
Dátum: 2008.10.11. 08:00:18
Majdnem teljesen egyetértek. Sajnos voltam olyan bolond hogy a 30pp-s variációra nyomtam és egyszerűen nincs kit támadni. A banda feléről tapasztalatból amúgy is tudom hogy 2-300 LE-nél többet csak nagyon ritka alkalmakkor tart egyszerre magánál...Az utóbbi 1-2 napban semmit sem fejlődtem...
Dátum: 2008.10.11. 03:56:15
Melyik együttes neve tükrözi a leghűbben Tesla és Edison viszonyát?
Guns&Roses
Led Zeppelin
AC/DC
Iron Maiden
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Még 3szor leminősítenek és nem tehetek fel újabb kérdéseket....
Nem hiszem hogy az egyenáram/váltóáram már nincs benne a felső tagozatos fizikakönyvekben.
Guns&Roses
Led Zeppelin
AC/DC
Iron Maiden
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Még 3szor leminősítenek és nem tehetek fel újabb kérdéseket....
Nem hiszem hogy az egyenáram/váltóáram már nincs benne a felső tagozatos fizikakönyvekben.
Dátum: 2008.10.10. 19:00:44
Ó; na azt én nem tudtam.
Dátum: 2008.10.10. 18:51:42
Hát nem volna komplett ha több ezerrel lépne szintet amikor ilyen kedves támogatói vannak a 8.on Pihi sem poénból lett benyomva; ép/Vp maxba ugrik szintlépéskor....
Dátum: 2008.10.10. 17:53:55
Van mondjuk pár ötletem ami nem biztos hogy a triviálisak közé tartozik...
-Nézi a szerzett LE pozitív változását mert a különbségnek minimum duplája van a karakternél.
-Nézi az állatka szintjének változását. Az ugrás nyertes csatát jelöl amiből jöhetett neki LE.
-Nézi hogy ki jött fel újonnan a fórumra; "dolgavégeztével". Ha a nick azonos a karakternévvel akkor valószínűleg a kari aktív volt az elmúlt pár percben, gyűjthetett LE-t.
A többi nagyjából már le van írva. És igen, a 200 LE-s küldivel "szabályosan" lehet jelentős LE előnyt szerezni; a megfelelő szintű nem vörösök gondolom kaptak már Sharpától körlevelet stb.
Mellesleg AA éppen most lépett 7. szintre; szóval a 8asok közül akinek van rá energiája akár a tettek mezejére is lépet a szájkaraté helyett
-Nézi a szerzett LE pozitív változását mert a különbségnek minimum duplája van a karakternél.
-Nézi az állatka szintjének változását. Az ugrás nyertes csatát jelöl amiből jöhetett neki LE.
-Nézi hogy ki jött fel újonnan a fórumra; "dolgavégeztével". Ha a nick azonos a karakternévvel akkor valószínűleg a kari aktív volt az elmúlt pár percben, gyűjthetett LE-t.
A többi nagyjából már le van írva. És igen, a 200 LE-s küldivel "szabályosan" lehet jelentős LE előnyt szerezni; a megfelelő szintű nem vörösök gondolom kaptak már Sharpától körlevelet stb.
Mellesleg AA éppen most lépett 7. szintre; szóval a 8asok közül akinek van rá energiája akár a tettek mezejére is lépet a szájkaraté helyett
Dátum: 2008.10.10. 14:43:11
Az avatárképet ne tiltsák le mert kopasz van rajta?
Dátum: 2008.10.10. 14:14:35
A Bónuszok címszó alatt az elnyelésre ezt írja ki: "Ennyivel csökken a téged ért fizikai sebzés."
Ezt most a varázslatok sebzésére kell érteni vagy mindenféle direkt fizikai sebzésre?
Ezt most a varázslatok sebzésére kell érteni vagy mindenféle direkt fizikai sebzésre?
Dátum: 2008.10.10. 12:57:50
Abszolút nem felháborodásból írtam; pusztán csak hivatkoztam arra hogy az általános iskolai tananyagban szereplő alapdolgok a kvíz irányelvei szerint hálás témának számítanak. Pontosan tudom hogy a hitoktatás nem kötelező az általános iskolákban de akkor is....ez azért mégsem valami asztrológiai kérdés ami után arra hivatkozok hogy "de hát a waldorfsulikban általános tananyagnak számít".
Szóval való igaz hogy "rájátszottam" az irányelvek szó szerinti értelmezésére (amivel egyben egy problémát is tematizálok) de azért annyira nem.
Szóval való igaz hogy "rájátszottam" az irányelvek szó szerinti értelmezésére (amivel egyben egy problémát is tematizálok) de azért annyira nem.
Dátum: 2008.10.10. 10:22:16
A véleményekkel azért várjuk meg azt a 2hetet, most egyelőlre a karik viselkedése és a játékosok elvárásai még a régi végtelen portyákhoz igazodnak annak ellenére hogy már egy új rendszer van érvényben. Még 3-4 napig nem hiszem hogy érdemes spekulálni vagy akár ennek az átmeneti időszaknak a tapasztalatait hangoztatni.
Dátum: 2008.10.10. 08:10:06
Tudtommal még nem kötelező az általános iskolákban a hittan oktatása.
MÁR nem kötelező a hittan oktatása; valóban, de azért ha jól tudom még "szabadon választható" vagy valami hasonló. A szinoptikust mint kifejezést nyilván nem is használják de azért a János-evangélium jelentőségének kiemelését a négy közül (ahogy általában az evangéliumok jelentőségét a bibliai könyvek közül) nem szokták elmulasztani, és a szinoptikus jelentésére rá lehet keresni ha valaki nem érti mit jelent a szó (syn-együtt, opsis-látni: a 3 szinoptikus evangélium nagyjából ugyanazokat a történeteket beszéli el, hasonló nyelvhasználattal).
A János-evangélium nyelvészetileg is, stílusában is, tartalmilag is eltér a szinoptikusoktól. Tartalmilag azért is különleges mert Jézus Krisztus istenfiúsága, az Atyával való kapcsolata a hangsúlyos benne, elvontabb, szimbolikusabb, kevésbé történeti jellegű mint a másik három, és a leginkább összeegyeztethetetlen a judaizmussal (judeo-kereszténység vs. Jézus-kereszténység).
Dátum: 2008.10.10. 07:31:42
A "Melyik nem szinoptikus evangélium?" kérdésem játékba sem került; valószínűleg központilag lett kiadminisztrálva. Plusz még jött a figyelmeztetés is hogy írjak megfelelő kérdéseket.
Az irányelvek közt ez áll: A leghálásabb "általános műveltség" témák:
- Általános iskolai alapdolgok. (...)
A 3 szinoptikus evangélium és a János-evangélium közti különbséget általános iskolai hittanórán IS tanítják; alapvető bibliaismereti kérdés; ki merem mondani hogy az általános műveltség része.
A kérdés egyébként annak ellenére lett elutasítva hogy korábban a Gilgames-eposzban szereplő Utnapistim története és a vízözön közti párhuzamra vonatkozó kérdésemet "jó kérdés"-nek értékelték. Egyszerűen nem értem ezt a rendszert; a "szinoptikus evangélium" lehet hogy túl specifikusan hangzik de sokkal inkább alapdolog mint az előbbi párhuzam oszt mégis kiszórták.....
Az irányelvek közt ez áll: A leghálásabb "általános műveltség" témák:
- Általános iskolai alapdolgok. (...)
A 3 szinoptikus evangélium és a János-evangélium közti különbséget általános iskolai hittanórán IS tanítják; alapvető bibliaismereti kérdés; ki merem mondani hogy az általános műveltség része.
A kérdés egyébként annak ellenére lett elutasítva hogy korábban a Gilgames-eposzban szereplő Utnapistim története és a vízözön közti párhuzamra vonatkozó kérdésemet "jó kérdés"-nek értékelték. Egyszerűen nem értem ezt a rendszert; a "szinoptikus evangélium" lehet hogy túl specifikusan hangzik de sokkal inkább alapdolog mint az előbbi párhuzam oszt mégis kiszórták.....
Dátum: 2008.10.09. 18:31:48
Idézet: Zoli - 2008.10.08. 09:35:17
Aham...egyrészt most lettek maximalizálva a portyapontok szóval olyan sokat nem lehet. Másrészt ha megnézünk egy jelenlegi 8. szintű állatot az 500 Xp amíg legközelebb szintet ép és maxba gyógyul. Ha a napi 30 portyás változattal számolom (ami csak azonos v. magasabb szintű elleni támadást tesz lehetővé) akkor kb. 45-50 nyert csata kell a szintlépéshez. Alacsonyabb szinten jóval kevesebb.
Továbbá; most 8. szinten az állatomnak 64 épje van; még ha minden csatában sebeznének belé 1-et (az átlag ennél nagyságrendekkel alacsonyabb, egy szinten össz. 2-4 ép sebet kapott eddig) akkor is bőven kihúzza a következő szintlépésig. Nagyon tovább meg nem is kell mert addigra már meg fogja érni új állatot befogni.
Szóval ez a része szerintem eléggé el lett számolva. 3as másodlagos támadással 1nél többet nem sebeztem még állatba körönként; ha mindenkinek lenne ennyi azt mondom talán volna értelme ezeknek a szakiknak. De így és most nincs.
És a másodlagos támadásnak, meg a gyógyításnak továbbra is van értelme, főleg ha sokat portyázol...
Aham...egyrészt most lettek maximalizálva a portyapontok szóval olyan sokat nem lehet. Másrészt ha megnézünk egy jelenlegi 8. szintű állatot az 500 Xp amíg legközelebb szintet ép és maxba gyógyul. Ha a napi 30 portyás változattal számolom (ami csak azonos v. magasabb szintű elleni támadást tesz lehetővé) akkor kb. 45-50 nyert csata kell a szintlépéshez. Alacsonyabb szinten jóval kevesebb.
Továbbá; most 8. szinten az állatomnak 64 épje van; még ha minden csatában sebeznének belé 1-et (az átlag ennél nagyságrendekkel alacsonyabb, egy szinten össz. 2-4 ép sebet kapott eddig) akkor is bőven kihúzza a következő szintlépésig. Nagyon tovább meg nem is kell mert addigra már meg fogja érni új állatot befogni.
Szóval ez a része szerintem eléggé el lett számolva. 3as másodlagos támadással 1nél többet nem sebeztem még állatba körönként; ha mindenkinek lenne ennyi azt mondom talán volna értelme ezeknek a szakiknak. De így és most nincs.
Dátum: 2008.10.09. 13:51:36
Mien részei vannak az Uradalomnak?
majorság,vár,jobágy telkek, közös terület
rabszolgák területe, vár, majorság
majorság,jobbágyi vár,közös telkek
vár ,jobbágyi kastély,rabszolga területe
majorság,vár,jobágy telkek, közös terület
rabszolgák területe, vár, majorság
majorság,jobbágyi vár,közös telkek
vár ,jobbágyi kastély,rabszolga területe
Dátum: 2008.10.09. 12:36:30
Illetve 20% esélyed van arra hogy mindentől függetlenül veszítesz. Ezt még a szerencse módosítja ha jól tudom.
Dátum: 2008.10.09. 12:13:53
Idézet: Leanthil - 2008.10.09. 11:54:52
Nos mivel Mordraneth az én karakterem pontosan tudom róla hogy a játék kezdete óta benne volt LE diff szempontjából a Top5-ben és teljesen egyenletesen fejlődött. AA is foylamatosan első oldalas volt amennyire emlékszem; az más kérdés hogy az utóbbi pár napban nagyon megugrott.
Szóval ez a rakétás hasonlítás általánosságban egészen biztosan nem állja meg a helyét.
nem is beszélve arról, hogy a gyémánt karakterek 6-7 napja még sehol nem voltak a top 10 karakterekhez képest, azaz rakétaként törtek előre.
Nos mivel Mordraneth az én karakterem pontosan tudom róla hogy a játék kezdete óta benne volt LE diff szempontjából a Top5-ben és teljesen egyenletesen fejlődött. AA is foylamatosan első oldalas volt amennyire emlékszem; az más kérdés hogy az utóbbi pár napban nagyon megugrott.
Szóval ez a rakétás hasonlítás általánosságban egészen biztosan nem állja meg a helyét.