Fogyás, egészséges életmód
1. hozzászólás - 2008.11.06. 17:08:16
1. hozzászólás - 2008.11.06. 17:08:16
Napjainkban kedvenc téma a fogyás és az egészséges életmód, weboldalak és könyvek ezrei szólnak erről, és csak a jóég tudja hányan élnek meg (igen jól) abból, hogy mások szeretnének lefogyni, jobban kinézni. Én soha nem voltam egy sportember, nagy ritkán elmentem úszni (mivel egész nap a számítógép előtt ülök, ezért néha fájt a hátam, amire az úszás igazi gyógyír volt), de ezzel le is tudtam a dolgot. A csokit, sütit sem vetettem meg, bár nem is vittem túlzásba. A dolog ennek ellenére nem volt vészes, volt kb. 7-10 kiló feleslegem. A változást, igen meglepő módon, a 300 című mozi hozta. A film a thermopülai csatát dolgozza fel, igen egyéni stílusban. Nekem nagyon tetszett, egy dolog sokkolt egy kicsit, hogy mind az összes spártai katonának szabályos kockahasa volt. Az egész olyan benyomást keltett, hogy Hollywoodban minden statiszta, minden férfi így néz ki, és ez valószínűleg tudatalatt kisebbségi érzést keltett bennem. Egyébként valószínűleg az egész fogyási hiszti is ebből ered, hiszen minden filmben csontsovány színésznők és atléta kinézetű színészek vannak. Mindenesetre, én akkor határoztam el, hogy próbálok valamennyire egészségesebben élni, hogy "ne lógjak ki ennyire a sorból".
Nem kell semmi extrára gondolni: igyekeztem minél kevesebbet enni azokból a kajákból, amelyek hízlalnak (kenyérfélék, sütemény, zsíros kaják, krumpli, üdítők), és helyettük inkább több húst, joghurtot, zöldséget, gyümölcsöt ettem. Minden diétának ez a lényege, csak minden cég más maszlaggal tálalja a saját csodálatos módszerét. A diéta nem elég önmagában, ezért heti 4-5 alkalommal, 1-1 órát tornáztam (szobabicikli, felülések, súlyzózás meg hasonlók). 3 hónap alatt lement a súlyfelesleg, és a hátam sem fáj már, jobban érzem magam a bőrömben. Nem kellett nagy áldozatot hozni, nem ettem semmiféle fogyasztószert, és hozzászoktam ahhoz, hogy egy kicsit másképp élek, "életmódot váltottam". A kockahasról persze már lemondtam, ahhoz sokkal durvább diéta és több edzés kellene, de az eredménnyel így is elégedett vagyok.
Amit az egésszel mondani akartam, az egészséges élethez nem kell csoda, különleges titkos módszer vagy fogyasztószerek, csak egy kis odafigyelés. Ja, és mindenkinek ajánlom a 300 c. filmet
Nem kell semmi extrára gondolni: igyekeztem minél kevesebbet enni azokból a kajákból, amelyek hízlalnak (kenyérfélék, sütemény, zsíros kaják, krumpli, üdítők), és helyettük inkább több húst, joghurtot, zöldséget, gyümölcsöt ettem. Minden diétának ez a lényege, csak minden cég más maszlaggal tálalja a saját csodálatos módszerét. A diéta nem elég önmagában, ezért heti 4-5 alkalommal, 1-1 órát tornáztam (szobabicikli, felülések, súlyzózás meg hasonlók). 3 hónap alatt lement a súlyfelesleg, és a hátam sem fáj már, jobban érzem magam a bőrömben. Nem kellett nagy áldozatot hozni, nem ettem semmiféle fogyasztószert, és hozzászoktam ahhoz, hogy egy kicsit másképp élek, "életmódot váltottam". A kockahasról persze már lemondtam, ahhoz sokkal durvább diéta és több edzés kellene, de az eredménnyel így is elégedett vagyok.
Amit az egésszel mondani akartam, az egészséges élethez nem kell csoda, különleges titkos módszer vagy fogyasztószerek, csak egy kis odafigyelés. Ja, és mindenkinek ajánlom a 300 c. filmet
Pontszám: 7.47